Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Juli já při když si byla u sestry pro průkazku, tak mě poslala i s močí na krevní testy a tam se zjišťuje krevní skupina, nějaké protilátky, AIDS, syfilis…
Já jdu do poradny zítra a příští pátek na UTZ. Dneska jsem si právě volala do soko. nemocnice, kam jdu na UTZ a ptala se, jestli tam ty NT testy dělají. Jinak měly by se dělat tak mezi 11-13tt-snad. Ale určitě se na to tvého dr zeptej.
A nevoj, srdíčka tam určitě budou bít jako zvony ![]()
Ahoj holky,
tak Vás po delší době zase dočítám a koukám, že máme spoustu novunek.
Velká gratulave Ivušce a Markytce k narození dvojčátek. Hlavně ať jste v pořádku a hezky rostete.
![]()
Ahojky taky novým těhulkám.
![]()
To je šílené, nedávno jsem tady byla taky jako těhulka a teď už nám bude 8 týdnů. Strašně to utíká.
Taky obr gratulace Pitrsčiným klučinům k 1 roku.
![]()
Dituš, Viky měla v 6 měsících taky kolem 6,5 kg a vůbec jsem to neřešila. Dr říkala, že bude drobnější a že nemá být tlustá po kum. Vyvíjela se dobře a chodit začala dokonce ještě před 1. narozeninama. Tak hlavu vzhůru.
![]()
Jo a moc jsem obdivovala fotečky z dovči v Chorvatsku. Holky jsou nádherné. Už jsou to opravdové slečny.
A vůbec všechny fotečky jsou nádherné. Ty děti tak strašně rychle rostou. Mám pocit, že to bylo nedávno, co se narodily dvojčátka Ditě, Lio, Zizice Oren atd. A ono už jim je půl rok. ![]()
A to mi připomíná, že už tady dlouho nebyla Lio. Doufám, že jsou OK a že akorát nestíhají na net.
No a k nám. My jsme se úplně krásně sehráli. Kojemí přes den po 3 hod. a v noci nejprve po 5 a pak po 4 hod. Takže pohodička. I když je to svazující a člověk se snaží dodržovat řád, aby si děti zvykaly.
Včera jsme byli u Dr. pro kapky železa. Tak jsme je začali dávat a děsím se, co všechno od nich bude zničené. Zatím čekám na černá hovínka a oni jsou pořád žluto hnědá.
Taky jsme dostali B- komplex, protože jsme pořád žlutí a jaterní testy jim vyšly dobře. Tak prý to mají možná z mého mlíka, že ho mám mastnější. Příště si mám trošku odstříknout a dr, ho testne. Ale nic by se s tím stejně nedělalo. B- komplex dostali asi preventivně. Taky máme kapky ATB do očí na zánět. Myslím, že nás za měsíc profukování nemine. Honzík má ty oči fakt děsný. Zuzka jenom jedno očičko a po kapkách jí to hned zmizí. Tak uvidíme.
Zuzance brala dr. zase krev neboť měla nějaké zvláštní hodnoty v bílých krvinkách. Prý nějaké nezralé formy. Asi z toho jak moc tvoří a nejsou ještě dozrálé. Dr. říkala, že to je neobvyklé a že to řešila i s hematlogem (?), ale že prý to nic neznamená.
Taky jsme byli se Zuzkou na UTZ mozku. Má tam pořád v levé části malé cystičky, které ne a ne zmizet. Dr. už si nás na další UTZ nezval, ale budeme s ní chodit k neurologovi na klinické kontroly, jestli ty cysty nebudou mít na něco vliv. Když jo, tak budeme rehabilitovat. Naše dr. říkala, že někdo má ty cysty a dozví se o nich až v dospělosti, že to nejspíše nic neznamená. Tak doufám, že má pravdu a že bude Zuzka OK.
Je to taková moje malá a hodná myšička. Nejhodnější z mých dětí a já mám vůči ní výčitky, že jí vždycky odložím, abych se věnovala těm uřvanějším a ona má takovéhle trápeníčko. Prostě zlatíčko. moje.
No nechám si toho vylývání srdíčka. Taky se Vám pochlubím, že už máme ke 4 kg. Honzík 3.94 a Zuzka 3.82 kg. Pěkně Honzíka dohání (měli mezi sebou 20 dkg). To bude asi tím, že když pije, tak pije a nic jí nevyruší, zato Honzík se u toho pořád odtahuje a řve a tlačí a vzteká se a pak ještě ublinkává, co vypil.
Holt hladovej chlapík.
Mějte se a pa Denisa
jeeee Deniso, to kojeni je jak kdyz popisujes Jima a Sofii presne ono, Sofi pila tak rozvazne a dlouha „tempa“,kde Jim hltal a pak to jeste vyblindil.....no ale rozdil byl jeden cas skoro 2 kila!!!! jo jo jsem zvedava, co bude pristi tyden…minule uz to bylo pouhych 600g
vitam nove tehulky!!!!
no tak s tema vahama v pul roce se asi fakt nemuzem porovnavat
Jim 4630g
Sofie 6440g
ahojky holky, tak je tam konečně dýchatelno, to bylo zase teplíčko, až z toho omdlívám
, jak je vám, aji - posílala jsem ti soukromou…mně se to totiž zase nějak seklo, a neodeslalo tady, pak jsem po restartu najela rovnou na soukromé…a bylo to
jak je? co nového?
ahojky, díky všem za gratulace, ale musím říct, že jsme si to moc neužili. Kluci byli smutní, chytli rýmu ode mě, Románek nechtěl ani ten den papat, měli teplotu, tak jsme hned včera šli k dr. a románek má ještě k tomu angínu, takže oslava byla jen tak symbolická, pár foteček u dortu a hotovo, až budu mít více času, něco sem hodím. Jinak ale jsou kluci v pohodě, roční kontrola dopadla taky dobře. Dito s váhou bych si taky nelámala hlavu, kluci mají v roce 8,4kg, 75cm a 9,15kg, 78cm, dr. s nima byla spokojená, prý jsou tak akorát…
Také moc vítám nové těhulinky, Ajinav já jsem rodák ze Sokolova, takže to tam znám, kde tam bydlíš??
July já ležela dlouho před porodem ve varský nemocnici, takže tam ty gyndaře vesměs znám, jak se jmenuje ten tvůj? jinak co se týče toho NT, tak já byla na prvním UTZ ve varský nemocnici a tam mi to dělali automaticky
AHOJKY HOLKY, BYLA JSEM DOPOL. „NA VÝLETĚ“ VE MĚSTĚ
JAK MÁM PN, TAK VŠECHNO MÁM JAK VÝLET, PRO UTROGESTAN
JINAK PITRSKA ZDRAVÍM - DĚKUJU ZA ZPRÁVIČKU, MŮJ SE JMENUJE MARTYKÁN…SNAD TO NENÍ ŠPATNEJ DOKTOR, TO VÍŠ, SICE K NĚMU CHODÍM LÉTA, ALE JEN NA PROHLÍDKY, TEĎ SE UKÁŽE, CO V NĚM JE
![]()
jo tak Martykána si tam každej chválí, takže je asi fakt dobrej, já ho zažila jen párkrát na vizitě, on je víc na sále…
ufufuf, to jsem ráda, já ho taky beru v poho, jen jedna známá mi řekla, že se k ní nějak nezachoval a špatně diagnostikoval, či co, ale víš, sama vím, když je člověk nešťastný, hledá tu chgybu jinde, u ní je problém, je několikrát samovolně potratuila, moc je mi jí líto, ale tvrdí, že za ten potrat jednou mohl on, no nevím, já jsem s ním byla vždy spokojená, ale jako těhulka jsem u něj poprvé vlastně
na sále byl, teď musí ještě docházet do ordinace po nějakým panu doktrovi zdědil pár pacientek, tak má asi chudák fofry, jsi hodná, žes mi dala info, příští středu tam právě naběhnu na ty ozvy, tak to víš jsem pokakaná až za ušima…
co ty?
Pitrsko bydlím na Michalu u Plase. Možná se známe, kdy ses odstěhovala?
July Martykán, to mi něco říká. Jak dlouho je už v nemocnici, mám takovej dojem, jestli on mi nedělal loni tu laparku.
Jinak dneska jsem byla poprvé v poradně a bylo tam pěkně narváno. Dr má od pondělí dovču, takže měli objednané všechny těhulky.
Vyvalila jsem na dr svoje dotazy a- chudák ta si musí o mě myslet
.
Jenže co, když mě něco bolí a já nevím proč, tak se radši zeptám, no ne
.
Holky mě tak bolí pravá kyčle, že mi to vystřuje až do pravý půlky zadku
.
ahojky aji, no slyším na něj dobvrý věci, jo a s těma dotazama, to máme stejný, já se taky budu vyptávat na všechno možný, se neboj
já už jsem zpovídala sestřičku dneska, a to jsem tam byla jen pro ten Utrogestan
ta kyčel, to mě mrzí, já mám pořád zase ty bodavý výstřely v podbřišku, ach jo, a je mi tak nějak blivno, i když nezvracím, ale to je asi normál, jinak se cítíš dobře?
ne holky nebojte se, ja jsem se taky ptala, a protoze jsem to vzdycky zapominala, tak jsem tam chodila se seznamem, co se musim zeptat…ja myslim, ze je to normal, ze chcete vedet, a clovek je tehu poprve, tak nevi, kde co pichne, a to dvojtehu je vubec specialni
July zrovna dneska jsem se ptala na píchání v podbřišku, tak mi dr řekla, že je to tím, jak roste děloha, taykže je to OK
. Já se už cítím celkem dobře, ale z kraje jsem pořád měla žaludek jak na vodě a když jsem stála dlouho na místě třeba ve frontě, tak na mě šly mrákoty. Do dneška pořád trpím nechutenstvím a nemám chuť na sladké, které jsem před otěhotněním musela mít každý den. Několikrát denně dostanu najednou takovej ten vlčí hlad a hned si musím něco vzít, jinak by mi bylo zle. No a když se najim, tak jje mi taky těžko. Ale co bych kvůli prďolkám nevydržela
.
Sabri jsem ráda, že s těma všetečnýma otázkama nejsem sama
.
tak Ajino to máme fakt podobný, takový neidentifikovatelný - uf to je teda slovo
pocity, na vodě, na blinkání, ale nakonec nejdu, na omdlívání, bolí mě i záda, na ty jsem trpěla i předtím, od krční páteře mi to brní do celýho těla, když ohnu hlavu, parádička
milovala jsem sýry, teď jen mazací mi chutnají a sladký jsem nemusela, teď naopak
![]()
ajinav - já bydlela na Křižíkovce u 4. ZŠ, ze Sokolova jsem takových 8 let určitě, jen občas tam zajedu, bydlí tam ještě brácha a za kamarádkou někdy když je čas tak taky zajdu
Pitrsko tak to jsme bydleli kousek od sebe, akorát tam z těch míst nikoho neznám.