Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Markýtko,moc a moc ti gratuluju k narození holčiček,a máte moc krásná jména,tak ať jen prospíváte!!
Markýtko!
GRATULUJEME!!!!!!!!! Přejeme vám všem hodně zdravíčka, Tobě hodně sil a trpělivosti!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holky, díky za gratulace. Síla a trpělivost bude jistě hooodně potřeba. Mlíčka mám nadbytek, tak je to paráda. Hlavně ať to tak vydrží. Bohužel musím dokrmovat stříkačkou, protože mám na holky velké bradavky a prostě jim je du pusinky nenarvu
. Musím počkat, až trochu povyrostou. Naše první noc doma byla docela vyčerpávající. Holky jsou v pohodě, ty se po třechhodinách v noci nabaštějí a hned chrní. Ale Ela je nastydlá, takže toho v noci moc nenaspí a já tudíž taky ne. Zákon schválnosti vždy je, že jen co odbydu všechny záležitosti kolem holek, probudí se Ela a já mám po schrupnutí. Dnes ráno jsem toho měla docela až kam. Už se těším, až se to zlepší. Hlavně, aby to nechytly holky. To by bylo špatný ![]()
Ivuško a Eliško moc na vás myslím a držím palečky. Ať je vše tak, jak má být.
Zkoušela jsem vložit pár foteček, ale nějak mi to nejde. Šoupla jsem je tedy do galerky.
Tak zatím… běžím nakrmit
Markytko!!! Gratuluji k holcickam!!!!
A v ktere galerce mas ty fotky? ![]()
Ahojky dvojčecí maminky,
přes chvilkou mi přišla sms od Ivušky manžela, že se jim dnes narodily holčičky, všichni jsou OK. Další podrobnosti napíše Ivuška osobně.
Obrovská gratulace Ivušce!!!!!!!
Bibo, děkujem za zprávu!!!
Tak máme další mimča!!!! Ivuško velkáááá gratulace a těším se na tvé zprávy!!!
Samé dobré zprávy ![]()
HOOOOODNĚ ZDRAVÍČKA VÁM VŠEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A díky za zprávu.
Markytko a Ivusko,
obrovska gratulace i od nas!!!
at jde vse jako po masle!!! a at holcicky pekne rostou
Sabri, Sofie a Jim
Přidávám se ke gratulantům Markýtce i Ivušce ![]()
Hodně zdraví a ať vám holčičky krásně rostou a dělají jen samou radost.
Zdravím všechny v tomhle krásném… skoro aprílovém počasí.
![]()
Zítra slaví Anetka a Matýsek už půl roku. Tak jsem jim naplánovala výlet, ale asi v tomhle počasí budeme rádi doma.
Týden jsme teď odpočívali u babičky a bylo to moc prima. Na zahrádce děti spaly jedna radost ![]()
V úterý nás čeká poradna, další očkování a uvidíme, jestli budeme už začínat přikrmovat. Kojím, kojím a kojím. Ale dětem to tak vyhovuje, a tak jsem spokojená. Je s nimi velká legrace, jsou to vysmátá miminka. žádné zuby zatím nemáme, ale čekám to každou chvilku, oba brousí v pusince jak o život.
Jinak, jak jsem tu četla, se sporťákem čekám také až budou sedět úplně, ale nevím nevím, jestli se ještě do našich „skořápek“ vejdeme… Tak snad to přes léto přečkáme a pak už budeme sedět. My máme kočár Jané twin two. Ale to jsem kupovala právě všechno najednou. Takže ho jen „převléknu“ a je to…

Takhle už jsme velcí
Tak všem už narozeným i těm větším mimískům hodně zdravíčka
těhulkám hodně sil a také pevné zdraví.
užívejte krásné léto
![]()
Markýtko , přeji Ti méně vyčerpávající noci a hlavně, ať už Elu netrápí nachlazení a ať to nechytí mimča.
Pitrsko , klukům to na fotce sekne, už jsou to chlapáci! A co oslava, už nějakou chystáš?
Zuziko , teda ti Tvoji kluci jsou pěkní kousci..... když ve čtyřech měsících měli skoro 7 kilo…
A gratuluji k prvnímu zubu
. S tím zubem jste taky nějací rychlí. My nemáme po zubech ani památky. Ale neznervózňuje mne to. Báře vyrostly taky pozdě, ale zato 7 zubů najednou!
Zuziko, Oren , sporťák taky řeším, ten můj jde polohovat do lehu, ale zatím jej ještě používat nebudu, dokud holky nebudou sedět. Taky je nebaví ležet v hlubokém, ale řešíme to tak, že je dáváme v korbičkách na bříška, holky přes okraj hledí ven a to je baví. Mají na tom břiše neuvěřitelnou výdrž a vypadají srandovně. Říkáme tomu poloha „na průzkumníka“ ![]()
Jinak zítra jdeme na půlroční prohlídku, sice máme už přes půl roku, ale Dr. si nás takhle pozval, protože rovnou holkám píchne 3.dávku hexavakcíny. Bude to parádní zájezd v tom děsném hicu… ![]()
Jinak Eliška krásně leze, nebo je to spíše plazení, ale dostane se tak, kam potřebuje. Adélka ani ťuk, neleze, ta pořád jen dělá „letadlo“ a taky se čile pohybuje válením sudů. Říkáme jí váleč koulivý. Ale lezení dopředu se jí nedaří ani trochu, i když v posledních dnech zkouší cpát kolínka pod sebe a houpe se na nich. Eliška taky mění techniku plazení, taky to zkouší na kolínkách a brzy asi poleze klasicky po všech čtyřech.
Co se týče „mluvení“, tak tam má navrch zase Adélka nad Eliškou. Adélka krásně „vyslovuje“ některé hlásky, vyloženě si „povídá“, zato Eliška většinou jen nespokojeně mrčí.
Holky, co dáváte prckům v těch vedrech pít? Mně holky naprosto odmítají čaj a i když krásně baští na oběd zeleninku s masem, vyžadují pak ještě dokojit, podle mně je to spíše žízeň než hlad. Denně trpělivě vařím dětský čajíček už asi 3 týdny, ale pít jej je nemůžu naučit. Sladké šťávy jim zatím dávat nechci… A stejně by to možná nezabralo, protože Aduš v pohodě baští zeleninku bez chuti, ale sladké ovocné přesnídávky odmítá papat. Poraďte…
Papa, dobrou noc.
Koukám, Kuželko , že jsme zároveň řešily to samé......
![]()
Taky kojím, kojím, kojím…
Nás půlroční narozky zastihly v Chorvatsku a zvykat si na příkrm ze lžičky jsem holky začala pár dnů před odjezdem, abych s tím nezačínala na cestách…
Do galerky Dita 007 jsem dala fůru fotek z dovolené, tak se mrkněte, jestli chcete…
Sem dávám Eliš: 
a Aduš s Bárou: 
Papa, mějte se.
Ahoj holky,
Dito, Kuzelko , opět píšu, že to kojení vám fakt závidím
Já už jsem se smířila s tím, že na kluky prostě nestačím
Oni si prostě rostou jako monoděti… už ta naše porodní váha 3,2kg mi měla být podezřelá
Ale samozřejmě jsem ráda, že prospívají. No ale musím napsat, že asi pomaličku začneme přikrmovat, protože když teď odsávám mlíko (Lukys nechce prso) a krmím zvlášť jedno krmení Um a jedno MM… tak vidím, že po MM mají dříve hlad a to mlíko je prostě hodně světlounké… takže jim to asi prostě nestačí. Včera jsme se s manžou odhodlali dát poprvé kaši… teda udělali jsme ji napůl kaši napůl mlíko a pili to z flašky… ale úspěch to mělo hlavně u Lukyho (strašně mu to chutnalo), Deny to naopak nechtěl a strašně se šklebil
nakonec nevypil ani půlku. No ale efekt to mělo úžasný… spali od sedmi skoro až do tří… což je u nás nevídáno neslýcháno
Tak dneska uděláme druhý pokus, jen musím zajít koupit Denymu nějakou kaši bez příchuti (včera měli banánovou
)