Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
26.6.07 22:05

ahoj holčiny, tak tady to bude za chvíli samý miminko, že … už se na ně těším… u nás to už fakt žádný mimina nejsou Dituš… kluci se pořád někde stavějí, já mám z toho samozřejmě hrůzu…ale naštěstí už se umí docela sami po:,–(it zpátky na zem, Kubík zatím stylem pádem na zadek, no tak posílám fotečky, jak to tady vypadá:

http://img.mimibazar.cz/…/f484005.jpg

http://img.mimibazar.cz/…/f484006.jpg

a jedna společná:
http://img.mimibazar.cz/…/f484002.jpg

a tady si byli kluci obhlídnout nevěsty :D
http://img.mimibazar.cz/…/f482966.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
26.6.07 22:51

Jé, to je zase spousta nádherných fotech. Jedna lepší než druhá.
Jak strašně rychle to uteklo, nedávno jsem se strachovala syndromu mizejícího dvojčete a teď už budou co nevidět na světě.Už se těším, až uvidím ty naše Kryšpínky. Jací asi budou a jakého pohlaví :?: :!

Ivuško , to mají holčičky nádherné váhy. Já doufám, že ti naši za ten týden taky něco přibrali. Ale já něměla velkou ani Elu (2,90kg a 48cm) a to jsem jí 14dní přenášela. Takže teď nemůžu chtít nějaké macky :)

Eli , tobě se to taky pěkně krátí. Úplně jsem zapomněla, že jsi na tom jako my. Tak to může být taky každou chvílí. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
26.6.07 22:55

Ahojky…

Dito: díky za pokroky!! Já mám poslední dobou nějaké obavy… možná zbytečně.. ale prostě mám… aby se holky neopožďovaly moc. Přeci jen z toho co jsem vyčetla tady a pak v únorové diskuzi… jsou děti stejně staré a nebo i když našim holkám odečtu těch 6 týdnů nedonošenosti na tom lépe… to přetáčení mně nějak štve. Asi před měsícem se mi holky otáčeli skoro sami… z bříška na záda jim to šlo jako po másle… a teď poslední dobou ani ťuk! Že by je to nebavilo?? No na neurologii nám před měsícem nic zá:,–(ního neříkali, tak nevím…
Mám hrozné obavy z té mozkové obrny… to se může projevit kdykoliv a vzhledem k tomu, že jsem u porodu nebyla… a než mně uspaly bylo to hodně komplikovaný… bojím, bojím… mám o ně šílený strach.

No jinak s papáním lžičkou je to sranda. Docela jsem z toho měla obavy, ale holky se nakonec chytly dobře.
Protože mám kámošku na Nutricii mám docela dobré info o krmení… takže týden papáme mrkev, zítra mám připravenu brokolici… pak už budu moc dělat i domácí polévky… alergie zatím nebyla… je na to mléčko co máme.

Závidím kojení… protože nakrmit obě je šílené… hlavně když mají zrovna obě šílený hlad!!

No a ty naše slavné mini pokroky:
Holky pasou v pohodě, hlavičku odě držej bez problémů. Při papání už by si asi držely lahvičku sami, ale nemáme s uchama. Obě si povídají asmějou se - nahlas. Dudáky si taky vzájemně vyndávají a pak hrozně řvou. Taky je bavěj různé cedulky, rukávy a pod… nožičky ještě zůstávají neobjeveny.
Kristi je sedavá… sama se začíná zvedat v lehačce… a z lehu jde do sedu parádně… taky jí jen občas zkouším… samotnou ji nenechám… ale ona se u toho hrozně řehní… tak jí to párkrát za den dopřeju.
S Terezkou cvičíme Vojtovku… holky tak nerada to dělám… každý den mám chuť se na to vykašlat… hrozně mně bolí u srdíčka jak u toho hrozně pláče :cry: :cry:
Terka by zase pořád stála… jak ji vezmu z lehu za ruce… okamžitě napřímí celé tělo a rovnou se postaví… a zase se u toho řehní jak blázen… :D
S hračkama si hrají… pořád je to baví… ale že by se mi po nich natahovali při pasení .. to zatím ne.
No snad se to všechno srovná… hlavně aby se mi nezasekly… :cry: :cry:

Fotky nádherné!!! Ty dětičky jsou zlatíčka!
Tak se mějte… dobrou Renča

• Citovat
  • Upravit
3639
27.6.07 13:39

teda, tady bude zase par novych miminek…

jo jo vzdycky si taky povzdechnu, ze uz to nejsou miminka!!!

Dito cesta do NL uuuuplne super, vubec jsem to necekala, ze to takhle hladce pujde, ani jsem nesedela vzadu mezi detmi, hrali si, povidali a spali…odjizdeli jsme odpoledne po jejich obede, odpo mi vetsinou spinkaji, tak proto a ja nerada ridim ve tme, tak abych mohla taky ridit.....fakt super a tam taky bez problemu.....na to kolik lidi videli, tak i spali v noci naprosto v poho! moc si to uzijte a kdybys neco potrebovala vedet, tak se ozvi…kamaradky(cestovatelky) rikaji, ze nejhorsi je cestovani, kdyz chteji chodit, no ono sedet 8-12 hodin je zahul i pro dospelaka.

holky ty fotky jsou uuuuuuzasne!!!

Oren prosim te neblazni!!!! nesmis porovnavat, ja uz jsem si to taky zakazala, jsem v Rijnatech a tam to pomalu skoro chodi…a my? Jim si neni poradne jisty ani na brisku, porad se mu zveda panev, pry by to uz nemelo byt, teda to rikala vcera fyzio, taky mam z toho obcas hlavu, protoze deti se nikam nedostanou, ale pak si prectu Pitrsku a rikam si, ze toho pohybu si jeste uziju az az a uzivam pohodicky!!! hlavne neblazni, vis kolik maji miminka jeste casu??? a je to hrozne individualni, ja jsem mluvila s kamoskou, ta mela jedno mimco ,taky 33 tyden a mala to dohnala az v okoli 2 narozenin, takze tak!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
27.6.07 15:52

Ahojky,
musím dát za pravdu Sabri !
Oren , zbytečně se nestrachuj a nestresuj. Každé dítě se vyvíjí úplně jinak. Porovnávat se s ostatními je dobré jen tak pro zajímavost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
27.6.07 15:57

Naši známí mají dvě děti a obě byly extrémně „líné“. Kuba v roce a čtvrt ještě nechodil a holčička se v půl roce nemínila vůbec otáčet. A to byli normálně donošení a nemuseli nic „dohánět“. Prostě to byli takoví pohodáři a hýbat se jim moc nechtělo. No a dneska není mezi nimi a ostatními dětmi vůbec žádný rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
27.6.07 15:59

Pitrsko , kluci jsou skvělí. To teda už nejsou žádná miminka ani náhodou! To už jsou chlapi. A koukám, že „nevěsty“ jsou asi jednovaječné, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
27.6.07 17:49

ahoj holky, chtela jsem vas jenom vsechny pozdravit, uz jsem tu dlouho nebyla, ale fotecky sleduju, deticky jsou moc krasne!!!!!
a zdravim taky vsechny novacky, blahopreji k prirustkum a zdravim taky briska at jeste vydrzi co nejdyl… :)
Zuziko, napsala jsem ti konecne ten mail…
Oren, urcite jsou holky sikovne, u nas je terka taky sikovnejsi, ondra je liny chlap, ten jeste poradne ani nepase a terka se uz prevrati sama na bricho… radsi to s nikym moc neporovnovam, protoze bych si taky myslela ze jsou nejaci opozdeni…
jinak mala je klidnejsi a hodnejsi a maly je furt hrozny vztekloun… asi po mamince :)
Helli, decka ti rostou jako z vody!
tak se vsechny mejte moc krasne a pozdravujte deticky a pohladte briska!
papa, misa, terezka a ondra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
27.6.07 17:50

jo a jeste jsem se chtela zeptat, chodite do nejakeho cviceni (s mimcama?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
27.6.07 18:29

Míšo ahoooj,

dobře že si se ozvala. Jste v pohodě a to je dobře.
Já mám prostě strach z té mozkové mrtvice… už z toho mám i šílené sny!! No budu to muset odbourat!!!

My nikam na nepovinné cvičení nechodíme… nějak si to ani nedovedu s dvojčaty představit. Ale doma musíme cvičit 4× denně Vojtovu metodu … a to je dost šílené… Terezka u toho příšerně brečí a já z toho mám výčitky… a tak to trošku flákám :-(( Ale nechci jí způsobovat nějaké utrpení.. tedy psychycké… fyzicky jí to podle mne pomáhá.

Takže mi se doma nacvičíme až až…

• Citovat
  • Upravit
938
28.6.07 10:02

ahoj Oren, no my akorat musime sledovat tu ondrovu ledvinu neledvinu, takze chodime na moc a na ultrazvuk… zatim ta druha funguje, takze doufam ze to bude vsechno dobre…
Oren, to te obdivuju, jestli terka u cviceni breci, ja bych asi brecela taky… ale urcite ji to pomaha, tak pekne cvic!!!!
no, mozna bych chodila cvicit s jednim a nebo by chodila babicka… jeste uvidime…
a proc se bojis te obrny? protoze jsou decka driv narozene? ja myslim ze to bude vporadku! neboj!!!!!
a mej se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.6.07 19:29

Ahojky maminky a těhulinky,tak koukám na krásné fotečky,jak všichni krásně rostete,že jo?? Já jsem dneska nějaká rozladěná,byla jsem v poradně,a ptala jsem se doktora,kdy budu rodit,jak to chodí u nás v nemocnici,a chodí to blbě. Ve32tt mě pošle do rizikové poradny,aby si se mnou domluvili předběžnou hospitalizaci,většinou je to asi 4-5 týdnů před termínem,a teď pozor: U nás v porodnici se prý porody nevyvolávají,takže tam budu ležet jako trubka a čekat,až to přijde,i když nebudu mít žádné problémy 8O 8O .Tak já nevím,fakt. Kdybych měla mít nějaké problémy,a ležet tam,třeba jako Pitrska,tak neřeknu,ale ležet tam bezdůvodně??? Nikdy!! Akorát se divil,že jsou děti dost velké,ve 25tt měli oba 850g,a teď mají jeden 1130,a druhý 1170g,asi je to hodně??Nejradši bych jela rodit někam úplně jinam,ale kam?? Ústí nad Labem je blízko,ale ty už neberou mimoústecké maminy,a do Mostu teda nechci. Normálně mám dneska z toho depku,na jednu stranu si říkám,že jsem ráda,že budu mít dvě zdravé dětičky,ale na druhou stranu mě štvou,že mají tak bláznivý pravidla,nebo je to normální,ležet od 34tt a čekat AŽ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
28.6.07 22:15

Ahojky, tak jsem vás šla jen rychle pročíst a teď mi to nedá nereagovat!

Oren, Michaelo, co je to za náladu??? Hned s ní pryč!!! :lol:

Oren - neblázni!! Myšlenky o obrně pusť z hlavy, to si nesmíš vůbec připouštět! Podle toho co píšeš, jsou holky moc šikovný. Pokud vím, děti by se měly ideálně umět přetáčet alespoň na jednu stranu (tj. buď z bříška na záda nebo naopak) v 6 měsících, u vás je to navíc + 6 týdnů, takže máte spoustu času!!! A jestli některé stejně staré nebo i mladší děti umí víc, tak jsou prostě čilejší, no a co. Uvidíš, že kolem 2 let už budou umět stejně a až půjdou do školy, ani si nevzpomeneš, jestli se přetáčeli o měsíc dřív nebo dýl. :wink: Ale přiznám se ti, že tyhle obavy jsem měla taky. Ve 4 měsících jsme byli na kontrole na neonatologii v Plzni a tam se jim nelíbilo, jak se Nikolka prohýbala při pasení koníků, museli jsme hned tam na rehábku. Ta s ní dělala psí kusy (držela za nohy hlavou dolů atp. :roll: ) a nakonec mi s ledovým klidem řekla, že Nikolka skoro nic neumí a je na úrovni novorozence, ale ať si z toho nic nedělám. To si piš, že jsem si dělala, prořvala jsem celou cestu domů! Uklidnila mě až rehábka v Tachově, ke který jsem začala chodit. No a vidíš, v 11 měsících začala sama chodit, šikulka naše. :lol:

Michaelo - díky týhle diskuzi začínám zjišťovat, že ta naše plzeňská porodnice je vlastně strašně skvělá. :? V dnešní době už je to asi dost zastaralý způsob tahle preventivně hospitalizovat dvojtěhulky, dělalo se to dřív, aspoň jsem o tom četla. Ale nestresuj se tím, i kdybys tam opravdu musela třeba měsíc ležet, věř mi, že to nakonec hrozně uteče, i když se to v tu chvíli nezdá. Když mě vloni při příjmu řekli, že tam budu nejspíš 6-8 týdnů, šly na mě mdloby, zdálo se mi to nekonečný!! A on už je to víc než rok … :roll: Dětičky máš fakt veliký!! Jestli ti takhle pěkně porostou i nadále a vydržíte 3 v 1 až do konce, budou to pěkní obříci!!! :D :D

Ještě něco o nás. V úterý jsme byli na kontrole v Plzni v poradně pro rizikový kojence. Lukášek má cca v roce 9,92 kg a 76 cm a Nikolka 8,41 kg a 75 cm(Dito - co jsem říkala, že udělám, když Nikolka překročí 8 kg, že se opiju?? Musím to co nejdřív splnit!! :wink: :D ). A hlavně, všechno už jsme dohnali, takže nás vyřadili z evidence a už tam nemusíme, jupííí!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
28.6.07 22:27

Ahoj MIchaelo31,

chtěla bych reagovat na tvé obavy s hospitalizace. V tom 34 týdnu to chápu… a myslím, že pokud by si neměla komplikace, tak tě pustěj domů… zbytečně tě tam ležet určitě nenechají.
Ten 34 týden může být už trošku rizikový a přeci jen čekáš dvojčata… tak se toho neboj… … z mé zkušenosti vím, že bylo spousty strašení a zbytečných informací dopředu, které pak byly úplně jinak.
Vidíš.. já měla přesně opačný problém… odešla mi zátka, špinila jsem, já cítila, že budu brzy rodit a v nemocnici mne poslali domů, že ještě 14 dnů vydržím, ať jsem bez obav. No a druhý den jsem si histericky musela vybrečet umístění na rizikovém. Do dvou dnů mi spontálně praskla voda a holky byly do hodiny na světě… kdybych byla doma… byl by velkej průšvih… šly rychle ven a ještě měla jedna přisednutou pupečníkovou šňůru.
V tomhle chápu hospitalizaci.. ale zase chápu že máš doma dvě děti. Musím jim to hezky říct a oni tě určo pustěj… kdyby si byla v pohodě.
 Ren.

• Citovat
  • Upravit
oren
28.6.07 22:34

Helli, díky za povzbuzení… to pomůže nejlépe. Snad to jsou jen přechodné stavy. Holky se mi nějak poslední týden zhoršily… teda co se týká hybnosti a tak jsem dnes volala naší rehabilitační sestře a ta mi řekla, že to je asi po tom očkování. Doslaly jsem druhou dávku HEXA a holky to zase odnesly horečkama… tak jí věřím, je moc dobrá!!

Tak moc ještě děkuju jednou za podporu… !!!!!!!!!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová