Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3639
20.6.07 22:57

ahoj holky

jdu vas pozdravit a podivat se, jak nase tehulinky prezivaji tyto vedra!!!holky drzte se!!!

my jsme konecne odjeli do toho Holandska, bylo to super, cestu deti prezili uuuuplne perfektne, fakt byli vzorni!!! akorat nase rutina vzala za sve, ale s tim jsem mohla pocitat, ale tak se alespon zbytek rodiny mohl pokochat s nasimi pokladky!!! Sofi si dovezla dalsi 4 zuby a ja jsem oficialne prestala kojit, protoze Jim uz nema moc zajem(kojim ho pres kloboucek a proste uz to teklo malo a Sofi me pekne kousala!!!

tak vas jdu trochu docist, nejak se to tu nahromadilo

mejte se zatim krasne

Sabri+deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
21.6.07 13:29

Ahoj holky, tak už máme za sebou tu kontrolu v porodnici. Hospitalizaci mám naplánovanou na příští čtvrtek a hned druhý den mi udělají císaře. Nejpozději prý v úterý 3. 7. Raději bych ten pozdější termín, protože podle ultrazvuku nejsou miminka nijak moc velká. Mají cca 2054g a 1979g, tak mám z té nízké váhy docela obavy. Aby bylo vše v pořádku. Ale za ten týden snad ještě něco přiberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.6.07 13:37

ahoj Markýtko , nechápu doktory, proč ti budou dělat císaře tak brzy, když je všechno v pořádku a mohla bys mimnka ještě dopéct v bříšku, měli by si tě tam třeba nechat a více tě sledovat a pak kdyby museli dřív, tak ti udělat císaře nebo prostě čekat až to přijde..no třeba si to ještě rozmyslí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.6.07 13:38

No Markyt , to to jde nějak rychle vid? Neříkali, proč Tě něchtějí nechat déle? Není žádná disproporce v růstu mimísků, tak proč tak spěchají? Odhady váhy někdy bývají nepřesné, tak budou nakonec třeba větší, neboj. Já bych taky brala ten první červencový týden, tak uvidíme, třeba to vyjde nakonec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.6.07 15:12

Cus vsem,

Ivusko, Markytko, vy to teda uz mate za chvilku. Zaaaavidim :oops:
Markytko, take me zajima, proc te posilaji driv? Tak nam vsem odpovez prosim.

Take se nejkat dlouho neozyvaji „mladsi“ tehulky. To je asi tak trapi nevolnosti v tech vedrech…

Diky za uklidneni ohledne pohybu miminek. Tak uz se nebidi tak bat. Jeste me trapi, ze na tom jednom miminku obcas spim :? Probudim se v noci, a jsem na pravem boce, lezim jakoby na jeji hlavicce. S tim nic moc nenadelam, otacim se ve spanku… Tak jen doufam, ze kdybych te holcicce ublizovala, ze se zacne nejak branit a zbudi me. Na kontrolu jdu az za tyden, tak se tam zeptam, snad do te doby se nic nestane.

U nas nakonec se zacalo delat na zvetseni pokojicku. Zatim jsou rozbourane zdi, udelane jinak pricky, a kupa rozbiteho betonu a odpadu uprostred pokoje, plus centimetr prachu po celem byte… Ale vidim to pozitivne, ted jen uklidit a pak pokojicek bude s kazdym dnem zarizovani hezci a peknejsi. Mam z toho radost, a take citim se zamestnana a potrebna, kdyz musim vse organizovavat.

Tak uz volaji nejaci elektrikari.
Mejte se fajn a teste se na ochlazeni (u nas ocekavame bourku taz za 1-2 hodinky).

Ali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
21.6.07 18:49

Vůbec nevím, proč tak rychle. Vše je zcela v normě. CS mám 4. Tlak akorát, žádné otoky, ozvy miminek taky dobrý. Prostě dle mého vše OK. Průtoky mi tentokrát ani nedělali, prý je to všechno v pořádku a žádné disproporce tam nejsou. Tak fakt nevím. Jediné co mi řekli je, že jsou obě miminka koncem pánevním, tak mají obavy, aby se to samo nerozeběhlo a nenastaly komplikace. Spíš jsem usoudila, že se jim to takhle hodí do krámu.
Tak uvidíme, třeba si to v pátek rozmyslí a přestanout brousit nože a nechají nás ještě dopéct. Byla bych radši a hlavně bych byla klidnější. Klidně i ležet jim tam budu :) , aby nás měli pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.6.07 09:04

AHoj holky,
zdravím všechny po delší době a hlásím, že kluci už jsou na světě:)

Krátce to shrnu, ať jste v obraze:
6.6., to jsem byla 35+0 jsem byla na kontrole, Dr se nelíbily moje otoky, změřila tlak, ten byl vysokej, šla jsem ještě na utz, tam se ukázalo, že jedno mimi má horší průtok pupečníkem a už si mě tam nechali. Potvrdila se počínající preeklampsie, tak mě furt kontrolovali, tlak se jim práškama dařilo držet, no a pořád jsem chodila na průtoky, kde to bylo o něco horší, ale ne úplně špatný.
Měla jsem plánovanej císař kvůli poloze kluků (jeden příčně). Taakže to vypadalo, že dokud budou rozumný výsledky, tak to budem ještě chvíli oddalovat.
No ale nakonec změna tlaku a úplněk dohromady minulej čtvrtek způsobily, že mi praskla podová voda a začly kontrakce. Ty ještě rozehnali infůzí a v pátek ráno po osmé se narodili Vojtěch - 2,45 kg a 45cm a František 2,5kg a 48 cm. Všechno proběhlo v pohodě,
první dva dny byli na intermediární péči, ale normálně na postýlkách, v podnělí nás pak už dali dohromady na normální poporodní oddělení. Úterý středa byli ve fototerapii kvůli žloutence, no a včera označeni jako lehce nezralí, ale šikovní a přibiríjaící a že není důvod, abysme nešli domů. Tak jsme od včerejška doma. Hurá! Jo, rodila jsem nakonec 36+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.6.07 09:09

MArkytko, na kdy ti plánujou toho císaře?

Je fakt, že já jsem byla ráda, že už jsem ty poslední dny byla v nemocnici, kde jsem byla vlastně pod kontrolou.Stejněš už jsem byla úplně nemožná, v těch vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
22.6.07 09:15

Pepen, velká gratulace ke klukům, ať prospívají a dělají vám samou radost!

My jsme si to mysleli,když ses tak dlouho neozývala :wink: :wink: :wink:
Tak teda úplněk zafungoval, no vidíš, u nás zatím nezabírají ani bouřky, zítra budem 35+0, tak si myslím, že máme ještě čas. Kluci měli perfektní váhy a míry a skoro žádné problémy, to je super! Já chci taky :? :? :?

Tak se držte a občas, když se dostaneš na net, tak poreferuj zážitky z prvních dní … nás to moc zajímá, viď Markytko :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
22.6.07 09:27

holky, teda my máme fakt čuch na miminka viďte !! :wink:

PEPEN, OBROVSKÁ GRATULACE I OD NÁS, AŤ VÁM KLUCI DĚLAJÍ JEN SAMOU RADOST !!!!!!

no je fakt že hodně se rodí v bouřkách a tak…minulej rok, jak jsem ležela v nemocnici v těch vedrech, tak když byli takový hice a bouřky, tak se rodilo jak na páse.....
no už se těším na fotečky nových miminek…Pepen jak budeš mít čas, hned sem nějaké hoď a písni jak válčíte. Jinak kluci měli fakt super váhy, to je dobře, jen tak dál…

Ivuško - taky se dočkáš, uvidíš… teď hlásí pořád nějaké bouřky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
22.6.07 09:27

VELKÁ GRATULACE K VOJTÍŠKOVI A FRANTIŠKOVI //
Hodně zdravíčka VÁM VŠEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kluci mají báječné míry, takže si to spolu užívejte//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
22.6.07 09:28

PEPEN, moc ti gratulujeme ke krásným klučíkům a přejeme jen to nejlepší

Vybrali jste krásná jména. Já jsem taky chtěla Vojtíka, ale bohužel mi neprošel :( . Klucí měli krásné porodní váhy a je úplně parádní, že zvládli všechno bez komplikací. To bych si taky tak přála…
Já mám císaře naplánovaného na pátek 29. 6. to budu v 35tt+6, pak mi řekli ještě jeden termín a to je 3. 7. Tak uvidíme. Možná podle váhy miminek a mého aktuálního stavu. Teď je zatím vše OK

Ivuško , blíží se nám to přímo mílovými skoky. Než se nadějeme, budeme držet miminka v náručí. To nám to ale uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.6.07 09:36

Holky, dík:)
Fotky dodám, ale poradíte mi, že jo.

Ivuško nikam nespěchej, pořád ještě každej den v břichu je dobrej, mně říkali, že jak budeme ikončenej 36 týden, tak už je to dobrý a to jsme splnili.

Už se budí, tak jdeme jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
22.6.07 10:18

Pepen, obrovská gratulace!!! Další nádherní kluci na světě!!! Držím pěstičky ať se krásně sžijete :wink: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.6.07 12:49

Ahoj Pepen, veliká gratulace k Vojtíškovi a Františkovi.Hlavně, že už je to za Váma.Máte krásné váhy i míry a jste na tom prakticky skoro stejně jako my. My jsme se narodili 36 + 0 a taky nám diagnostikovali lehkou nezralost.
Holky musím se pochlubit, že už máme tři kila.
Honzík měl ve středu 3,07 a Zuzanka 2,91 kg. Zuzka přibrala za týden 31 dkg a Honzík 27. Doktorka nás moc chválila, že rozmězí při přibírání za týden je 15 - 30 dkg, takže jsme prý skvělí. Dokoncer máme další návštěvu až za tři týdny. To půjdeme i na kyčle a budou brát dětem odběry, protože jsem měla málo železa a oni taky, tak jim asi potom na:,–(í nějaké železo v kapkách. Doufám, že po něm budou dobře kakat. :D
Včera navečer jsme měli menší koliku a hned oba najednou, já vlastně byla nafouklá taky jak balón a vůbec nevím z čeho. Hrozně si hlídám jídlo, abych je netrápila, ale prostě jsme všichni prděli. Děti chuděrky plakaly a tak jsem je kojila a cpala do nich Lefax a do sebe Espumisan. Po koupání se to zklidnilo a celou noc prospinkali. Šli spát kolem 9 hod, Honzík se vzbudil ve 12 na jídlo a Zuzanku jsem zkusila poprvé nechat spát. Ta se začala budit až kolem 4 hod a Honzíka jsem vzbudila s ní, protože nechci riskovat další vstávání hned jak usnu. A u něj člověk nikdy neví. Ten je schopnej pít i po hodinách.
Zuzanku, když přes den budím po třech hoďinách, tak mám pocit, že je ospalá a že si nevypije tolik, kolik třeba hladovec Honzík. Mám strach jí nechávat budit se až ona bude chtít, protože ona je spavec a to by klidně mohla pít jen 4 x denně. Co si o tom holky myslíte? Budily jste děti na kojení přes den?

Markyt zkus vydržet, co nejdýl, nechápu, proč by Ti měli dělat CŘ tak brzy, když je vše OK. Snaž se vydržet.
Ivuško, taky už to máš za pár. Ale ještě držte… :D

Holky musím zase končit, Honzíkovi vypadl cumel a rozčiluje se.
Pa Nissa

P:S: už vím, proč mi nejdou vkládat fotky. Měli jsme na foťáku příliš kvalitní rozlišení a proto byly moc veliké. Zkusím něco nafotit s nižší kvalitou a pak Vám to sem dám
Letím pa..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová