Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Denisko velikánská gratulace k Zuzance a Honzíkovi!!!! Helli fotečky jsou krásný..Nádherná rodinka ![]()
Lio máš krásný princezny..a gratuluju ke kontrole ![]()
Kuželko super fotečky
Anetka je v sukýnce fešanda.. ![]()
Peppen kdepak se nám touláš
???
Ivuško kuchyňka je hezká…a máme podobnou
.
Jéé holky už se vám to krátí…tak já jen tiše závidím
![]()
Jinak my jsme po kontrole..všechno v pořádku..byli jsme na ultrazvuku a byl s náma i taťka,který z toho zážitku byl celý den mimo..No,měli jsme veselo.. ![]()
Jsem po dnešku vyřízená to teplo mi nějak nedělá dobře i když jinak se sluníčka nemůžu nabažit..No,hold je to asi opravdu „jinej stav“
Tak dobrou noc..
Markéta
Holky potřebuju radu…asi od ránna mám takový divný pocity v podbřišku…šimrání..nebo tak něco…a teďka se k tomu přidal ještě výtok..zatim asi ne krev..K tomu se ještě přidaly mdloby a tak..Nevim co mám dělat.Co myslíte??Manžel řiká,že bysme měli jet do nemocnice,ale já nevim..nechci zbytečně plašit..Poraďtě mi prosím!!
Ahoj Markys, teda, už jsem zapomněla v kolikátým jsi týdnu, nemáš tam metřík… Výtok mě taky trápil, ale jen mírný, ale omdlívala jsem pořád hlavně na začátku těhotenství, to si myslím, že je normál. Jestli Tě to nebolí, jen šimrá, tak ještě počkej do rána, a když to nepřejde, tak jdi na gyndu. Ale jestli chceš mít sichr, tak klidně jeďte na pohotovost, raději 3× zbytečně než pak pozdě …
Markys,
jelikož jsem sama žádné problémy při těhu neměla, určitě bych se připojila k radě raději 3× zbytečně, než jednou pozdě!!!!!!!
Držím palce a napiš event. jak jsi dopadla, či zda se Ti udělalo líp!!!!!!!!!!!!!!!
OPATRUJ SE!!!!!!!!!!
ahoj holčiny, tak jsem vás po víkendu trochu přelouskala, a koukám, že je tady celkem živo.
Markýsku - já mdloby sice neměla, ani šimrání nebo tak něco, ale osobně bych pro klid duše jela raději k dr. ,měla jsem asi ve 12.tt trochu výtok a strašně slaboulinký krvácení, fakt jen růžovoučký a raději jsem hned šla, jak říkají holky, raději 3× zbytečně než pozdě!!
Lio - holčičky jsou fakt nádherný, pořádný ženský
Kluci už jsou taky pěkný habáni a příští měsíc už mají ROK
je to něco, jak to letí… Ležící miminka jsou tatam…teť už bude pěkně živo..
jo jinak Alino , jak si vysvětlila rozdíl mezi spinálem a epidurálem, fakt super. mě bylo řečeno anestezioložkou, že mi budou dělat spinál.
Ahoj holky,
jen vás jdu pozdravit. Koukla jsem, že jste zatím všechny v pohodě
, tak vám sem hodím jen nějaké naše nové fotečky ![]()
Tady jsme o víkendu na výletě
a tady je Lukys 
a Deny 
…tak takhle my rosteme ![]()
Markýsku , já bych taky pro jistotu zašla k doktorovi. Člověk nikdy neví… A jak už holky tady psaly, lepší běžet zbytečně, než něco zanedbat a pak si to vyčítat.
Zuziko , kluci jsou nádherní. Koukám, že jste taky taková akční rodina, výlety… To manžel si myslí, že se s dvojčatama musí sedět doma na zadku. Musím mu ukázat fotečky tady ![]()
Markýsku , držím palce, ať je vše OK…
Zuziko , jééééé, Croozer…
A za kolem už jste Croozer taky zapřáhli? Vidím, že jste kupovali i lehátka pro mimča. Nové nebo použité? My je nemáme, tak se už nemůžu dočkat, až budou holky sedět a vyrazíme všichni na kolech…
Markýtko , s dvojčatama není důvod se omezovat
. Jenom prostě balíš více věcí, ale s nima je to zase jiný zážitek. Hodně jsme s manžou jezdívali po hradech, do ZOO nebo jen tak do lesa… tak už se těším až budou kluci větší a budou to vnímat a my budeme projíždět místa kam jsme jezdívali sami… a budem jim to všechno ukazovat ![]()
Rozhodně nechci být mamina, která za deset let řekne… ježiši, mě se narodili kluci a už jsem se nikam nedostala ![]()
Dito , zatím kluky pomalu necháváme zvykat, že nejsou v kočárku
, takže chodímě pěšo
. Ale vypadá to dobře, docela tam i usínají… takže brzy vytáhneme kola (teď se čeká až mi dá manža to moje kolo dohromady, protože jsem loni píchla a i když jsme vyměnili duši, tak je pořád někde zrada…). Sedačky jsme koupili z druhé ruky (jsou jako nové), protože bychom letos nemohli vůbec vyjet (a to máme v srpnu objednanou chatu v Beskydech, takže to si nechcem nechat ujít
). No a počítám, že je prostě příští rok zase prodám. My jsme koupili z druhé ruky i toho croozra, je jako nový, ta rodinka ho koupila ani ne před rokem, ale holky už jim začali jezdit na kole sami ![]()
No, proti kočárku je to naprostá pohodička
![]()
Ahoj holky,
jdu jen na skok, protože nestíhám.
Teda ani ne tak kvůli dvojčátkům, ale kvůli Viky. Ona šíleně žárlí, takže vždycky rychle nakojím, přebalím a pak už se musím věnovat jenom jí.
Těhulky, myslím, že s dvojčátkama není o moc víc práce než s jedním. Teda pokud beru tandemový kojení. Nejhorší je nedostatek spánku. Protože jsme pod 3 kg, tak je musím 7 x denně budit na pití. Honzík už si začíná říkat i sám. Ohledně dětí pak dělám přesně třičtvrtě hodinky než je můžu zase uložit. Hlavně proto, že je pořád převažuju a nutím vypít si svoje množství mlíka. A pak ještě krkání a přebalení na několikrát…
A těch plín, manža pořád kupuje balíky Pampersek.
Dneska mě nějak začalo pobolívat jedno prso, tak doufám, že to nebude zánět. Zatím to potírám slivovovicí.
Chtěla jsem Vám sem dat fotky miminek, ale nějak mi to opět nejde. Musím to zkusit až bude víc času.
Dneska jdeme k dr. na převážení, tak doufám, že se jí bude naše přibývání zdát. Já mám pocit, že co do nich nakojím, to oni hned vykakají.
![]()
No, podle mých vážení by měly mít 2.60 a 2.80.
Už aby to bylo přes ty tři kila. Teď nemůžeme jít ani na procházky a doma je to na houby.
K těm epidurálům a spinálům.
Při normálním porodu Viky my dali epidurál. Asi jsem nevnímala bolest, ale nohama jsem mohla normálně hýbat a po porodu jsem hned slezla z lehátka a šla sama na postel.
U CŘ mi dali spinál, takže jsem necítila nic. Nejhorší je fakt ten pocit mrtvých nohou. A ten trvá 3 hod. Docela jsem z toho byla špatná, příště bych jim bývala řekla o nějakou kapačku s oblbovákem, abych to zaspala. A na celkovou narkozu se mě nikdo neptal. Prostě dr. rozhodli o spinálu a bylo.
Břicho mě moc nebolelo, prakticky už jsem na své váze a bříško mám pěkně stažené zpátky. Ani jsem to takhle rychle nečekala. Akorát ho budu muset trošku zpevnit, ale to až po šestinedělí.
Nejhorší bylo s tou čerstvou jizvou vstát a jít do sprchy. Ale pak už to bylo dobrý. Kdyžtak si říkejte o oblbováky, mě je nabízeli pořád. Jenže já měla nízkej tlak a po nich jsem nemohla chodit k mimčům, tak jsem si je přestala dávat a přežila jsem to taky.
Holky musím končit.
Koukala jsem na Vaše fotky, jsou nádherný. Já nevím, proč mi to zase nejde vkládat.
Držte se a zase někdy ahoj
Denisa
Ahojky Denisko ,
to jsme rádi, že ses ozvala a podělila se s námi o první dojmy! Já jelikož nevím, kolik práce je s jedním mimčem, tak se nechám překvapit, kolik bude se dvěma
S tím kojením je to trochu o nervy,co, furt jen sledovat, jestli přibrali … kamarádka, co rodila na jaře taky měla takovýhle stresy, malej měl hodně žloutenku, ale nakonec se pěkně rozkojili. Tak přeju, ať cipísci pěkně přibývají! Už abyste mohli na vycházku,vid. No a Viky se snad srovná, je fakt, že je ještě malá na to aby Ti pomáhala ![]()
My včera byli na kurs Otec u porodu, poprvé jsem tam viděla porod na videu
Manža to zvládl celkem v pohodě, já jsem z toho byla víc špatná, ale ne z porodu, ale spíš z toho šestinedělí, sestřička nám vtloukala do hlavy, jak je důležité, aby byl manžel s námi doma a psychicky nás podržel,že hormony dělají svý, a já si představila sebe samotnou doma se dvěma řvounama, jak trnu o manžela, kterej bude 4 měsíce po porodu někde v Afghánistánu šaškovat
Vím, jak jsem z toho vždycky byla špatná, když odjel do mise a to jsem byla v pohodě a chodila normálně do práce … Tak snad aspon vyjde ten společný porod … Jinak ty vedra jsou úmorný, ale doma se to dá, na vycházku chodím spíš k večeru, teda spíš se valím
Kéž by mi váha šla pak dolů tak hezky jako Denisce
Už teď mám nahoře 16kg,sice už to jde pomalu nahoru,ale o nějaké to kilíčko to asi ještě povyleze,teď by holky měly přibírat nejvíc
no tak uvidíme. Jdu se pustit do obídku. Mějte se všechny!
PS: Fotečky úžasný, vždycky je ukazuju manželovi, jak máte krásný dětičky a jak jste akční
A co ta Pepen?!??!?!?!?!?
Ahoj holky, maminky dvojčátek ![]()
moje sestřenice čeká dvojčátka a já bych se Vás chtěla zeptat, jestli při kojení používáte kojící polštář? A jestli ano, tak jak máte ten polštář dlouhý? Myslíte, že by stačil polštář o obvodové délce 145 cm?
Děkuju moc za odpovědi, Lucka
Ahoj Luci, já ještě mimíse nemám, ale kojopolštář už jo - mám tenhle http://www.zdravotnipotreby.cz/…g-standard-/ tam píšou obvod.délku 190cm,tak spíš Ti poradí zkušené kojící maminy, jestli by 145cm stačilo …
Ahoj Luci, myslím že bez kojícího polštáře se to ani moc nedá
. Já jsem teď ledabyle přeměřila ten svůj (170-180cm, možná je to těch 190 co psala Ivuška), mám ho od švagrové původně kupovaný pro jedno mimčo. A teď budou klukům 4 měsíce a už mi to přijde malé!!! Kluci se hemží a skopávají se mi dolů, takže kdyby byl ještě větší, vůbec bych se nezlobila
.