Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
3.6.07 12:38

Ahoj Ali ,

stejně jak Ty koumám nad porodem (zatím jen tak přiměřeně), doktor mě dokonce říkal, že není důvod proč nerodit přirozeně, ale co vím, tak u jednovaj. je jednoznačně doporučenej císař, což mě potvrdil i primář u nás v nem., ale taky přirozený porod nevyloučil. Každopádně bych si nechala dát epidural, kdyby byla možnost i u normálního i u císaře. Když je to akutka, tak Ti dají celkovou a moc si vybírat nemůžeš.

Co se týče bříška, právě jsem se dívala a v 24tt jsem měla taky 8kg navrch, ted se mi to přibírání trochu zpomalilo, ale stejně už mám +15kg, ono se to nezdá… Nejvíc mi to šlo nahoru právě po tom 24tt :-) ale to je individuální … Ale je fakt, že kromě břicha si myslím, že jsem jinde moc nenabrala (ale mám dostatečné zásoby z předtím :lol: ) spíš jsem taková „rozkydlá“, jak nemůžu nic dělat, chodit cvičit a tak …

Jinak gratuluju ke kočárku - dobrá volba, hned po TFK si myslím, že nejlepší :-) Holky já už se tak těším až na:,–(ím korbičky a pojedem s holkama na vycházku :oops: :oops: :oops: S bolestí zad to u mě bylo takové, že mi těh. pás pomáhal (teď už ho skoro nenosím), ale nejvíc mi pomohl klid, od té doby co mi doktor nakázal klid. režim a nepodnikám žádný divočiny, tak mě záda skoro nechytají. Teda včera po 6km vycházce jsem je trochu cítila … S kojopolštářem nespím, řešim o peřinou mezi kolena, ten polštář mi přijde už moc na noc, ale relaxuju na něm.

Dneska jsem už 32+1, a ode dneška už bych mohla rodit v HB, huráááá! Uteklo to jako voda, ještě nedávno mi do dneška chyběly 3 týdny … Přípravy na mimíse už finišují, šila jsem mantinel na postýlky, mamka šije kapsáře, spíš už jen tak doladuju, vypráno mám, jen to narovnat do komody a do skříně.

Taky moc myslím na Denisku - nějak dlouho se neozvala, že by?!? Už by to chtělo nějaký nový mimina, co říkáte :lol: :lol: :lol: (teda ne že bych se hlásila do pořadí :wink: :wink: :wink: , my máme ještě pár týdnů čas)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
3.6.07 13:27

Ahojky maminy a těhulinky,taky koukám,že Denisa už tady pár dní nebyla,že by???
Alino ,rozdíl mezi jedno a dvojvaječnými je důležitý právě,jak píše Ivuška,kvůli porodu,z nějakého mě neznámého důvodu se mají jednovaječná rodit císařem,a protože nikdo neví,jaká mám,tak mám jen trochu obavy,aby jim třeba nějak tou nevědomostí neublížili,jinak je mi to jedno,víš??
Ivuško ,máte kráásnou kuchyň,tam se budou vařit kašičky pro holky,viď?? A tobě už se to taky blíží,ale kdybys rodila u nás v Ústí,tak bys měla ještě 6 dní,a šup šup na sál,jednovaječná,jako máš ty,tady rodí ve 33tt,ale naštěstí jsi dost daleko,co?? Ještě se chci zeptat,jak dlouho se můžou miminka otáčet celá?? Můžou se ti ještě otočit? Nebo je to spíš výjimečné? Protože bych opravdu radši rodila normálně,tak když se mi otočí hlavičkama dolů,jestli se mám u konce ještě nervovat,aby se nehejbli jinak?? Dík Míša31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
3.6.07 15:58

Míšo31 , ve 33tt je i na jednovaječňáky ještě brzy,ne? My si ještě klidně počkáme, já si teprv ted užívám příprav na mimina, když už je byteček v cajku. Taky by mě zajímalo, do kdy se děti můžou otočit, můj mudr. říká, že ted už by neměly, že by to bylo moc velká divočina, ale zas jsem slyšela příběhy jak se otočily den před plánovaným císařem a rodilo se normálně … Tak jsem z toho taky jelen. Z podélné do příčné se myslím můžou otočit ještě celkem dobře ikdyž jsou už velký, ale o 180 by to asi fakt byla velká divočina, Ale rozhodně se tím nenervuj, já to nechám na doktorech, až na to přijde čas, stejně tomu prd rozumím, oni mají větší zkušenosti :lol: Jen doufám, že nenarazím na nějakého podobného tomu Tvému „panu doktorovi“ :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
3.6.07 18:53

Ahoj Ali,

co se týče bolesti zad, musím přiznat, že mě bolela záda hodně. Ze začátku pomahal pás, časem ale při sedavém zaměstnání překážel, a tak jsem jej nosila pouze při plánované delší procházce. Hlavně jsem přestala spát na zádech a spala na boku!!!s peřinou mezi kolenama. Někdo doporučuje polštářek.
Teď už mě záda bolí jen od nošení dětiček, ale to už je zas o něčem jiném 8)

Ivusko, ještě ve 32 týdnu mi můj doktor říkal, že se děti teprve „usazují“…
Tak já nevím…

Tak se holky opatrujte a hlaďte si bříška:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
3.6.07 20:41

Ahoj holky,
tak jsme zpět z Moravy a mám chuť napsat „už nikdy více“ :? , protože kluci tam začali špatně spát a Dany ještě teď vstává od desáté nebo půl jedenácté večer co dvě hodiny :roll: a přes den strašně špatně usínají, takže si opět připadám jako v šestinedělí :roll:
Ale ať tady jenom nebrečím :oops: , jdu vás rychle dočíst jestli nemáme nové mimísky :wink:

Vítám novou těhulku Markétku a velká gratulace k usmíření :wink: !
Holky těhulky, teda vám už to tak uletělo 8O
Dito , cesta byla v pohodě, jeli jsme večer a kluci docela dobře spali, tak jsme jeli bez zastávky :wink: :lol: (cca 5 hodin). Ale jak už jsem psala, pak to bylo horší :wink:
A ta vaše piksla :wink: je super!!!
Hexavakcína - my jsme tento týden byli na první a zdá se že vše ok. Dr. říkal, že na ní zatím neměl špatnou reakci oproti těm předchozím.

Omlouvám se, že na vás moc nereaguju, protože v tom mám jednak guláš a teď mě taťka vyhazuje od počítače („prý za chvilku vstávám“ :roll: ), takže snad zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
3.6.07 20:49

Ahojky,
nějak dlouho jsem tu nebyla, tak to jdu alespoň v rychlosti napravit.

Měli jsme teď trochu bacilový období. Samozřejmě první jsem nastydla já, jako vždycky (asi už bych s tou svojí imunitou měla začít něco dělat :? ), ale měla jsem (a mám pořád mám) jen trochu rýmu a bolelo mi v krku, tak jsem doufala, že to prckové nechytí. Bohužel z min. pátku na sobotu se Niki vzbudila kvůli ucpanýmu nosu a zjistili jsme u ní horečku 38,7. Byla jsem z toho dost vyjukaná, byla to naše první velká horečka. Neustále se budila a brečela, tak jsme ji radši přestěhovali do ložnice, aby se alespoň Lukášek vyspal. V sobotu jsme ji vzali i na pohotovost, ale všechno v pohodě, přes den už měla jen přes 37 a v neděli zdravá jako rybička. Ve středu jsme měli jet na kontrolu na odd. pro rizikový kojence do Plzně,ale cesta se nekonala. Pro změnu onemocněl Lukášek, teplotu měl nižší, zato byl šíleně zahleněnej. Dvě hodiny mi probrečel v náručí, protože mu to v krku hrozně vadilo. Nakonec se z toho dvakrát totálně poblinkal - pokaždý na mě, samozřejmě. :roll: Takže bylo další stěhování postýlky, tentokrát Lukáškovo a další probdělá noc. :? Středu profňukal a ve čtvrtek byl v pohodě. A to byl na řadě poslední člen, tedy manža, opět horečka 39. U něj jsme ale udělali změnu v postupu - místo do ložnice se stěhoval naopak z ložnice do obýváku, aby se pořádně vyspal. :wink:
Jinak u nás nic nového. Těšila jsem se, že budu vědět váhy prcků, ale bohužel. Přeobjednali nás až na konec června a to máme jít i do poradny tady u nás, tak alespoň uvidíme, jak velký je rozdíl ve vážení tady na klasické staré váze a v Plzni na digitální. :wink:

Dito - my už máme pád z gauče taky za sebou. Nikolka se mi skutálela v obýváku ve 4,5 měsících. Měla jsem ji položenou vedle sebe, jen jsem se otočila ke stolku a vzala lahev s mlíkem a ona byla dole. Stihla jsem už jen chytit nohy, sjela natupo přímo na hlavičku. Manža ji pak musel odnést do jiný místnosti, brečela jsem totiž víc než ona. :roll: Naštěstí byla v pohodě.

Kuželko - naše děti měly první očkování téměř v půl roce, tak buď v klidu. Naše doktorka nás ujistila, že to nijak nevadí.

Olso - po současný zkušenosti s tím, jak se mi děti v kočárku neustále šíleně ruší a pošťuchují (resp. Lukášek nenechá Nikolku chvliku na pokoji - bere ji čepici, tahá za vlasy, za nos … :x ) bych ti radila koupit tandemový kočárek. Když jsem byla těhu, byla jsem proti nim - zdálo se mi, že dítě vzadu tam musí mít málo místa, ale po přečtení zkušeností maminek jsem změnila názor. Můj momentální favorit je Jané Powertwin - tandemová trojkolka. Čím dál tím víc přemýšlím o tom, že našeho Bertíka (Bertini) prodáme a koupíme si tenhle. I když s Bertíkem se budu loučit s hodně těžkým srdcem. :roll:

Holky, konečně máme jednu společnou fotku. Tak tady je: :wink:
 http://img.rik.cz/…/f465839.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.6.07 10:16

Ahoj holky,
Helli, dětičky jsou krásný, připadnou mi teda starší než necelej rok:))

Od včerejška mám kočár, jupí! (nakonec jsem vybrala tmavě modrej spider swing a jsem ráda, hlavně kvůli těm korbičkám).
Jinak já už se cítím tak všelijak, mám pocit malé kůže, oteklý nohy i ruce, kluci se mi neustále v tom břichu boulí, však to znáte:) Jo a mám asi hrozně utlačenej žaludek, protože je mi skoro pořád blbě nebo těžko - buď z hladu nebo po jídle.

Zítra jdu na kontrolu, tak vám sem pak hodím míry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
5.6.07 11:18

Ahoj holky!

Helli , krásná rodinka, to bude asi vláskama, že vypadají starší …

Pepen , už se těšíme na zprávy ze zítřejší kontroly a gratuluju ke kočárku! S těma boulema s Tebou fakt soucítím, už ani nevím, kdy byly holky naposledy v klidu, dnes jsem přes hodinu v noci nespala, jak se boulily a tvrdly, na zádech jsou jakžtakž v klidu, ale jak se přetočím na bok, tak začne dloubat jedna nebo druhá, no jenže na zádech neusnu, takže je to fakt docela složitý s tím spánkem …

Já byla na kontrole dneska, ale bez UZ, takže vše při starém, nález na čípku OK, CS furt 5, dál klid doma a magnézko. Příští kontrola za 14 dní a od 16.6. už mám mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.6.07 11:29

holčiny, koukám koukám, tady budou za chvíli samá miminka, už to máte za pár že?, a co asi Nissa??? už tady dlouho nebyla, čuchám ve vzduchu miminečka :D
Pepen , tak to ti závidím, tu radost z kočárku, to já jsem o tohle všechno schánění byla ochuzená, všechno jsem řídila z nemocnice… no už se těším na váhy tvých miminek, tak ať kontrola dopadne v pořádku
Ivuško , tak to je fajn, že zatím držíte v pořádku, ještě chvilku… no a na záda si za chvíli už vůbec nelehneš, já do toho 32.tt taky jakžtakž mohla na záda, ale potom už to vůbec nešlo, tlačilo to jako blázen a jak říkáš, na boku to bylo jedno dloubání za druhým. Jinak jsem koukala do galerky, kuchyňka vypadá moc krásně a tobě to taky moc sluší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.6.07 11:31

Ivi, jak říkáš, to bude těma vláskama asi:)

Já teda na zádech ležet nemůžu ani omylem, střídám pravej a levej bok, ale ten pravej je horší, protože tam si vyloženě lehám na Františka:)

ale myslím, že spím docela dobře, přijde mi, že ke konci těhu si hodně holek stěžuje, že skoro nespí, to já naštěstí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.6.07 11:35

Pitrsko, já měla z toho kočáru noční můru, furt jsem nevěděla, jakej mám vybrat, když už jsem se konečně rozhodla, tak jsem zjistila, že už to zase nedodávají s těma korbama, tady ten naštěstí měli na skladě, takže byl do týdne.

Holky, co už máte mimi, taky jste měli ke konci takový problémy se žaludkem? Mně přijde, že už nemůžu skoro nic jíst, několikrát denně je mi skoro na zvracení, ale zase když se nenajím, tak je mi taky blbě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
5.6.07 12:22

no tak jsem napsala pekne dlouhyyyy prispevek a Sofi mi zavrela cele okno…no sikulka, tak ted vubec nevim, co jsem vse napsala

ty jo????holky vy uz jste tak daleko…to bude za chvili klubanicko a uz budeme mit ty pokladky taky u sebe

Helli deti jsou krasny, jste pekna rodinka!

Pitrsko, co kluci? libi se jim v ohradce, jak to vsechno delas? a zvladas?

Pepen, tak to je super, ze je uz kocarek, prece jenom mas klid, ze uz je vse po kupe, ted uz jenom cekat!

no teda to mate pravdu Denisa tu uz dlouho nebyla.....hmmm miminka uz jsou mozna na svete, tak uvidime pockame

jinak Jimik se drzi, a to chceme ve ctvrtek uz konecne odjet do toho NL, nic jsme mu nerekli, aby z toho nemel horecky, no tak na nas myslete, doufam, ze tu premierovou cestu zvladneme…

hezke odpoledne

Pepen, jo jo cely tehu zadny problemy, ke konci me taky obcas bolel zaludek a palila zaha, coz jsem nikdy predtim nemela, ale taky jsem si rikala, kam se jako vsechny ty organy rozestoupily, a to jsme rodily uz 33+3, tak rada neni, jist casto a mene a odpocivat a az porodis, tak vsechny tyhle neduhy zmizi, teda aspon u me to tak bylo

tak zatim

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.6.07 17:13

Sabri -. kluci jsou v pohodě a já v jednom kole, ale to asi víš sama viď. V ohrádce vydrží už kratší dobu než ze začátku, to víš, chtějí se pohybovat po bytě a všechno zkoumat, Románek už vyžaduje chození za ruce, tak mám ruce vytahaný a záda ohnutý, Kubík se snaží taky zvedat, ale ještě nemá takovou stabilitu při sezení, tak mu to nejde a někdy žuchne, musím mít pořád ruce za ním, ale jsem ráda, protože kdyby začali chodit oba najednou, tak to bych se musela rozpůlit. No už to nejsou žádný mimina, kde jsou ty časy, že jenom leželi, jinak to celkem jde. dopoledne ještě chrupkají ,tak si i uvařím a po obědě jdeme ven, pokud tedy neprší, tam si ještě na chvíli pochrupou, takže večer už to docela s tim usináním je lepší, nestraší tady dlouho, tak do devíti, dřív prostě ani boh usnout. Mamča je doma, tak mi někdy kluky vezme ven, což mi taky pomůže, každá ruka dobrá Ale musím říct, že jsou jinak zlatý, dokážou si i hrát spolu, no většinou se perou o jednu hračku a to je někdy řev, ale to je u dětí normální. Romča je takovej mazel ,takže vyžaduje pořád pozornost, furt se nám věší na nohy, no ale Kubík začíná dělat to samý, opičí se po bráchovi. No je to s nima prostě sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
5.6.07 17:53

Ahojky holky,
tak hlásím nová dvojčátka: ZUZANK a HONZÍKA .
Narodily se 25.5. ve 4.20 a 4.23.
Zuzka měla 47 cm a 2310 g, Honzík 50 cm a 2510 g.
Jméno pro holčičku rozhodoval manžel až při jízdě do porodnice. Nakonec místo Sofinky zvolil Zuzanku a tak máme ji.
Jinak máme děti o 1 den. Viky slaví narozky 24.5. ale to už jsme rodit nestihli. :D :D :D :D :D
Porod probíhal neuvěřitelně hladce. O půlnoci jsme šli spát (ještě jsem popila sklanku červeného s kolou) a asi o půl 3 jsem cítila, že mám mokré kalhotky. Ale jen trochu, ani na prostěradle nic nebylo. Tak jsem si myslela, že jsem se asi počurala. Šla jsem na záchod a dobrý, nic ze mě neteklo. To už se vzbudil i maža a pořád mě nervózně pozoroval. Asi za čtvrt hoďky jsem zkusila jít znovu na malou a na začátku jak jsem zatlačila, tak to ze mě hrklo. Ne moc, ale jelikož jsem byla chvilku před tím, tak nám bylo jasný, že to už nebude jen tak.
Vzbudila jsem babičku, aby si šla lehnout za Viky, rychle jsme popadli tašku a jeli do porodnice. Máme to autem asi 10 min.
Do por. jsme přijeli po třetí. Naštěstí nikdo nerodil, tak se nám mohli plně věnovat. Voda už ze mě kapala, ale žádný velký potoky. Sestříčky mi natočily křivky a vyřizovali administrativu. Taťka vyplňoval dotazník se jmény.
Pak přišel dr, že mě vyšetří. Šáhl do mě snad po loket a já viděla všechny svatý. Řekl, že jsem otevřená na 8 cm (asi 2× mi ztvrdlo břicho, ale nebolelo to) a že mi musí rychle píchnout injekci , aby se porod zastavil a oni se mohli připravit na CŔ.Během deseti minut jsem ležela na oper. stole a měla napíchlou spinální anestezii.
Bylo to hrozný, mě se dělalo blbě při ležení na zádech, omdlívala jsem jim tam, tak do mě prali léky o stošest.
Manžu za mnou nepustili, až prý po vybavení miminek. Za chvilku už jsem slyšela pláč Zuzanky (byla hlavičkou) a za chvilku na to i Honzíkův (příčka). Děti mi jen rychle ukázali a odnesli na novor. JIP. Pak přišel maža a mě už šili.
Když to porovnám s klas. porodem, tak CŘ je horor. Nejhorší bylo po tom to 3 hod. ležení s " mrtvejma" nohama. To jsem počítala i vteřiny. Pak ještě ty první dva dny. Ale byla jsem statečná, dokonce jsem hned ten den porodu jela večer na křesle na JIP za mimčama. Druhý den jsem tam byla už 2× i když cukání výtahu byl horor pro tu jizvu.
A od 3. dne už jsem tam lítala co 3 hod. Protože jsem měla a pořád mám šíleně mlíka, tak jsem hned od 2. dne začala kojit. Děti se chytají obě úplně sami až sestřičky koukaly. Že prý to se jen tak nevidí. Vůbec jsem je ke kojení nepotřebovala. Kojíme te´d hlavně tandem, ale někdy si je vezmu po jednom, aby si mě užili. Čtvrtý den mě pustili domů na noc a ráno jsem nastoupila na JIP. Tam odtud už nemůžu odejít, jsem zodpovědná za děti, dokud nás nepustí.
A to se stalo právě dnes po týdnu. Děti jsou bez problémů, i sama dr. říkala, že jsou zdravé a vyvinuté, takže si nás nebude zvát do rizikové poradny a prý asi ani nebudeme muset k neurologovi.
Narodily se 36 + 1. Na pokoji se mnou byla holčina se stejně starým mimčem 36 + 1 a to mělo porodní váhu 2100 g a vůbec jí nechtělo pít, muselo mít sondu a adrenalinové kapky atd. No jsem moc ráda, že my jsme takovéhle šikulky.
Holky běžím opíkat a pak koupat 3 děti. Dnes budeme mít malou domácí premiéru.
Držte se a někdy zase pa Nissa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.6.07 18:41

OBROVSKÁ GRATULACE K MIMÍSKůM NISSO

tak jsme to tady už dobře odhadovali, že už jste na světě :D , tak ať pěkně rostou a jsou všichni v pořádku
s těma narozeninama to máte fakt ¨dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová