Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ještě jsem zapomněla Lio - holčičky jsou fakt suprový a mění se taky dost, vůbec bych je už nepoznala, utíká to jako voda…
No jestli jsem na někoho zapomněla, tak mě omluvte, už jsem nějak unavená, tak budu končit. dobrou a opatrujte se těhulky, maminy pohlaďte své ratolesti…
Ahoooj holky
Nisso fotky jsou super.Moc vám to sluší!! ![]()
Sabri v pondělí už se chystám,že to řeknu.Jsem zdravotní sestra,takže pro mě končí noční a za to jsem ráda.Už je pomalu přestávám zvládat ![]()
Jinak přeju ať se brzo dostanete ven ![]()
Pitrsko gratuluju ke kontrole
Kluci jsou šikulové
a mají určitě ty nejlepší předpoklady ke sportu
.
Jinak mamča má na tohle nějakej šestej smysl.Většinou totiž i uhodne co se narodí..tak uvidíme ![]()
Jinak naše /PŘEKVAPENÍ/vyšlo na 100%!!!Taťka byl sice dost překvapenej,ale zachoval se bezvadně..Takže už jsme zase úpná rodina
.Včera se Jirka vrátil z vodáku tak jsme mu to už taky řekli.Byl skvělej..Nejdřív sice nevěděl co si má myslet,ale pak už byl strašně rád
.A řikal něco v tom smyslu,že na mimina se nejlíp balí holky
.Ta uvidíme co ty naše prďolky s ním čeká
.
Tak se mějte krásně..Pa Markéta
Markys , to je super, že to takhle „taťka“ vzal, obavy byly zbytečné, teď víš, že se na něj můžeš spolehnout! Mám radost za Tebe
![]()
Denisko , jestlipak jste ještě vcelku
??? Na fotce Ti to moc sluší, mně naopak přijde, že máš bříško malý, když se kouknu na ten svůj buben
Hodím fotku do galerky ať ty méně těhotné mají představu, kam až bříško může růst ![]()
Míšo31 , jsem zvědavá, jak jste pochodili na 3D UZ …
Lio , holky bych už vůbec nepoznala, jak vyrostly! Krásný cácorky a každá jiná, to my jsme právě dnes přemýšleli, jak je budeme odlišovat ![]()
Jinak vedra snad naštěstí dneškem končí, aspon na chvilku, červen má být spíš deštivý … tak uvidíme. Teď se tady přehnala bouřka, takse ochladilo, čehož využívám k žehlení stohu plínek
O víkendu jsme finišovali s úpravami bytu, od rána jsem se vždycky nezastavila, ale jinak mi snad je lépe, když něco dělám, než když se povaluju. Teď už nás čeká jen takové dolaďování a konečně složíme postýlku, aspoň jednu, koupili jsme dvě 140×70, ze začátku je chci nechat v jedné a jednu mít v obýváku a pak až povyrostou budou mít každá jednu … Sice nám tu zaberou dost místa, ale jsou přestavitelné pro děti až do 6 let, tak dlouho vydrží. Tak jdu zas pokračovat v žehlení, ne že by mě to teda bavilo
![]()
ahoj holky,
vy, co jste uz zkušené mamky - poradíte mi sportovní kočárek pro 5ti mesíční prcky. v tech horkách jsme v korbách úplně spocení
, tak přemýšlím, že půjdeme už do sporťáku.
díky, ivana
Ahojky maminy a těhulinky,tak jsem přelouskala vaše příspěvky,a mám pár otázek,hlavně na maminy,co už mají svoje zlatíčka venku
Kupuju pomalu výbavičku,a chci se zeptat,jakou máte tašku na kočárek,já mám Spider swing,a nevím,jestli tam jde na rukojeť taška jako na normální kočár,nebo se prodává nějaká speciální větší dvojčatová. Aby to nevypadalo divně. A v čem jste měli miminka,myslím tím,když nejsou v ložnici v postýlce,ale v obýváku?? Díky za rady a pohlaďte všechny miminka a bříška.
Ahojky holky, chtěla jsem se optat, zda jste měly či máte v těhotenství křeče v tříslech a stydké kosti. Je to teda něco. Chodím jak podesratý saxa a nevím, co s tím.
Musím na to najít nějakou pomoc, jinak mě představa dalších týdnů děsí.
Markýsku , to je parádní, že to manžel vzal tahle suprově a jste zase spolu. Držím vám palečky, ať všichni všechno v pohodě zvládáte a krásně si to dvojčátkové těhotenství užijete.
Ditu , ty jsi pro mě vzorem. Vždy jenom čučím na super fotečky a jak to všechno krásně a evidentně v pohodě zvládáte. To je můj sen.
Denisko , mě taky přijde, že máš bříško malé. Mě přijde, že mám obr pupík. Nějak se to bříško vyhouplo. Dnes jsem si měřila obvod a už mám 106cm!!!! a to ještě nejsme u konce
Míšo31 , už se taky těším, až písneš, jaké to bylo na 3D. My jsme také byli, ale miminka tam byla dost natlačená a zrovna natočená tak, že jsme toho moc neviděli.
Lio , holky jsou nádherný. Taky bych chtěla dvě holčičky. No, uvidíme, jak to dopadne…
Markýsku - to je fakt super, že taťka to vzal jak to je a že jste zase pohromadě, uvidíš teď už budete společně užívat bříška a těšit se na ty dva poklady
A Jiřík je šibal viď, hned myslí na holky, jak je sbalí až bude chodit s kočárkem, ten to má už pěkně vymyšlené ![]()
Míšo31 - já když jsem kupovala kočár, tak jsem k tomu dostala i tašku na něj, přímo od Inglesiny to je, ale nepřipadá mi, že by to byla nějak větší taška, ale nemám s tímhle fakt zkušenosti, protože jsem nikdy žádnou nescháněla, tak nevím, v tom ti asi neporadím. Jinak my měli ze začátku postýlku jednu v obýváku a jednu v ložnici, když kluci spali ještě v jedné, ale potom jsme ji přestěhovali a ¨používala jsem, teda i te'd ještě používám polohovací lehátka, když jsem v obýváku, ale to už jen třeba pro Kubíka když jí, protože ještě úplně sám nesedí, ale jinak už je skoro nevyužívám, protože už lezou všude možně, takže je někde upoutat je pro ně peklo.
ahojte,
já tu nebyla, ani nepamatuju. Naposled jsem napsala rozsáhlou zprávu a než jsem ji odeslala, vypnuli proud.
Ivuško , to jsou super váhy a navíc jsou holky hlavičkama, to vypadá skvěle!
markýtko , ty váhové rozdíly mi nepřipadají nijak důležité, zvlášť pokud jsou dvojvaječné, naši broučci měli v 30. tt 1350 a 1420 g, dr říkala, že jsou skoro stejní, takže ji viditělně rozdíl nepřekvapil. Jindříšek ale leží hlavou dolů a Zuzanka zadečkem a mám pocit, že se Zuzkou už nic nehne. Podstatně méně kope, asi to má na háku (a proto taky víc přibírá než aktivní brácha). Pokud by se jako první cpal Jindříšek, dalo by se prý rodit spontánně, i když Zuzanka zůstane KP. Jindříšek bývá maličko níž, ale teď byli skoro stejně nízko. Doufám, že ho energie a touha spatřit svou úžasnou matku co nejdřív vyburcuje a dá se do toho jako první ![]()
Zaplaťpámbu že ty vedra jsou pryč, jsem taky pořád vzhůru a nevím, jak si lehnout.
Máte někdo houpačku Hacku? Uvažuju, že ji koupíme, každá volná ruka dobrá.
Teď nevím, kdo psal o těch křečích v tříslech, občas mě to taky chytne, ale častěji, zvlášť při tvrdnutí bříška, mě bolí rodidla, taky se mi zdají hodně oteklý. No je to potřetí, tak už je tělo asi dost vyčerpaný. V noci tu a tam křeč do lýtka, dneska to stálo za to, ještě mám pocit, že jsem včera byla na túře
Ivuško , myslím na tebe s rekonstrukcí - nám skončila minulý týden a jsem fakt ráda, že to je za mnou, hlavně chodit pořád po schodech nahoru dolů zavírat psa kvůli řemeslníkům a pak to uklízení. Stropy jsou čisťounký a chodba a kuchyň má konečně pořádnou podlahu. I když teď na víkend přijely moje starší děťulky s taťkou (má je v Bruselu do konce června) a Anička to okomentovala: tady se snad ani nemalovalo. Ale jsou to zlatíčka, pořád kreslí miminka a zpívali jim, už abychom byli všichni pohromadě.
Držím vám všem palečky, ať vám miminka hezky rostou a je vám fajn!!! Taky už se na ně tak těšíte? Já hrozně ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že nebudu na všechny jednotlivě reagovat. Nějak se mi toho moc nahrnulo a trošku nestíhám. Teda stíhám, ale za cenu zvýšeného pracovního úsilí…
(Předevčírem jsem žehlila ješte o půlnoci…
) Dneska to bylo lepší, už mám vyžehleno
. No je toho nějak moc. Ale můžu si za to sama. Kromě našich cestovacích a sportovních outdoorových aktivit (které jsou skvělé pro duševní rovnováhu, ale práce díky nim rozhodně neubude… sbalit, vybalit…) mám ještě jednu velkou vášeň - zahradu. Baví mě vrtat se v hlíně, skleníčku, ve skalce, ale dvojčata mi toho přes den moc nedovolí. Přesněji řečeno - vůbec nic mi nedovolí. Tak si kradu chvíle po večerech, ale je fakt, že to už kolikrát není vášeň a radost, ale jen povinnost. Zalít se to musí, posekat tráva se musí… Ach jo. Nezbývá povzdechnout, jak sladký by byl život, kdyby nějaká babička byla po ruce a aspoň tak dvě hodinky denně párkrát v týdnu si zajezdila s kočárkem…
No nic, to jsem si jen potřebovala ulevit.
Chtěla jsem vám napsat, že jsme v neděli zaznamenali první karambol. Eliška se nám skutálela z gauče, když ji hlídala Bára. No špatně hlídala. Taky to chudák obrečela, a to jsem jí ani nevynadala. Úplně stačilo, když slyšela, jak Eliška ukrutně řve. Ale nic se nestalo. Ukrutný řev byl asi hlavně od úleku, během minuty už byl zase úsměv přes celý obličej. Vzali jsme si z toho poučení a vytáhli ohrádku. Holky už se nějak moc hemží. Byť máme gauč trvale roztažený, na „válení sudů“ to už nestačí…
Budu končit, chytla jsem dneska do levého oka parádní zánět spojivek a docela nepříjemně to řeže, tak půjdu oku ulevit do pelíšku a nebudu ho trápit hleděním na monitor.
Holky těhulky, myslím na vás, opatrujte se!
A všem ostatním přeji samé krásné chvilky s krásnými dětmi ![]()
PAPA
Zdravím těhulky i maminy ![]()
Chvilku jsem si ukradla, než půjdu žehlit.
Kluci - taťka s Kubíkem- šli do kina a děti spí. Práce je tu celkem dost, ale večer jsem ráda, že si stoupnu k prknu a na nic víc dělání už moc náladu nemám…Ale musím říct, že celkem všechno pěkně jde. ![]()
V pondělí nás čeká neurologie, a pak teprve nás čeká očkování…
No jsem trochu rozpačitá,protože to očkování je opravdu dost pozdě, ale snad doktorka ví, co dělá. Mělo by být do 12tého týdne, a i když odečtu 4 týdny k řádnému termínu porodu, jsme ve skluzu. . . Doktorka ale řekla, že chce vyjádření neuroložky, a ta neměla jiný termín!!! ![]()
Jinak děti jsou pravé opaky. Matýsek se pořád směje, zatímco Anetka je vážná
Ale oba jsou moc prima!!! Je s nimi švanda.
Dito, koukám, že brzy asi taky vyndáme ohrádku. Mám sice jen pro jednoho, ale nějak se budou střídat. Ani bych neměla tu velkou kam dát…
Jinak ještě máme už noční krmení některé dny až po devíti hodinách
. Jak který den, ale je to moc prima!!!
Takže, krásné slunné dny vám všem.
Holky těhulky vydržte ta vedra a užívejte (pokud je vám dobře) těhotenství, a pokud je hůř - VYDRŽTE, stojí to za to.
Mějte se ![]()
Ahojky maminy,tak jsem se konečně dostala k netu na delší dobu,abych vám napsala zážitky z 3D utz. Musím to vzít postupně,před 8 lety jsem měla mimoděložní a zároveň i děložní těhotenství,jedno bylo 10tt,druhé 5tt,moje tělo se prostě zbláznilo
,a doktoři nemohli přijít na to,proč mi je tak zle,ptž to mimiděložní neviděli,nakonec mi vazli vejcovod i vaječník, s tím,že zřejmě už nebudu moci mít děti,protože na druhém vejcovodu mám srůsty,chacha,mám Adámka,a teď ještě dva prďolky v bříšku,ale to je vedlejší,prostě,to mimoděložní nakonec odhalila jedna příjemná doktorka,a ta dělala ten 3D utz,a pamatovala si mě!! Byla z toho mého dvojčecího nadělení docela nesvá,nicméně…téměř nic nebylo vidět,mám pár fotek,jak se objímají,jak si lezou po zádíčkách a podobně,říkala,že jsou do sebe moc zapletení,tak jsem se ptala,jak to,že můžou být tak těsně u sebe,když jsou dovjvaječná,a ona se divila,kdože mi to říkal,že jí tedy na 90% přijde,že jsou jednovaječní
Takže my opravdu budeme mít překvápko,jestli se to vůbec po porodu poznáá
,nicméně,TTS syndrom jim nehrozí protože mají dvě placenty,oddělili se prý hned ze začátku,tak nevím. Tak,jsem se tady zase vypsala,a pomažu do práce
ještě měsíc musím vydržet,maminky,pohlaďte miminka a bříška,a mějte krásný den,pa míša31
ahoj holčiny
Dituš - takže pád z gauče máme také za sebou, někdy kolem pátého měsíce u Románka, prostě jsme to nějak podcenili, naštěstí je také vše v pořádku a to jsme měli také rozložený gauč, byla jsem z toho také špatná, bulela jsem, ale hlavně že je vše OK, asi měsíc na to spadl tatínkovi Kubík z postele, je nízká, takže naštěstí je také vše v pořádku, takže oba máme zážitky a už dáváme velikánský pozor. Kluci jsou ale OK a to je nejdůležitější…
Kuželko - z toho očkování si vůbec nelámej hlavu, my měli první očkování až v půl roce, znám maminy, že až po půl roce měli první očkování, vůbec to nevadí. Nám ho doktorka sama posunula, protože kluci byli menší, hlavně Kubíček, tak aby je očkovala najednou a hlavně jsme čekali, až se klukům pořádně zahojí píchanec na ramínku po TBC.
Míšo31 - tak to teda zase čumím
že ti řekli, že prckové můžou být jednovaječný
to budete mít pěkný překvapení při porodu viď, já bych z toho byla ale na prášky, nemít jistotu, no co naděláme. ale už ti to uteče a budeš mít krásné prdelky…
Pitrsko díky za uklidnění. Vím, že vzhledem k tomu že jsou nedonošení, se může očkování posunout. Ale nevěděla jsem o kolik až. Tak teď jsem v klidu.
Jak to čtu, jdu raději vyndat ohrádku hned. Zatím se děti zas až tak nepřetáčejí, ale jde to pak ráz na ráz a než si něco vyčítat. Jdu na to.
Chvilku jsem se tu snažila hrát s fotkama, kamarádka dělá takové nádherné koláže, ale na to fakt už čas nemám, i když je to nádherné. Snad někdy později… (hahaha).
Krásný den!!!!!
jo kuželko , ohrádku vyndej, my jsme taky nečekali, že by se přetočili a šup a bylo to, je to pak taková rychlost, že se nestačíš ani divit a bude hůř… já mám oči až na zadku, kluci lezou všude možně, Románek začíná obcházet nábytek, Kubík se snaží zvedat na nožičky, ale ještě nemá takovou stabilitu, ani pořádně ještě sám nesedí, tak někdy trochu přepadne, tak musím mít pořád ruce za ním a to víš to je teprve honička… tak jsem ráda že jsem tě uklidnila s tím očkováním, měj se, všechny se mějte a opatrujte se těhulky a mamči pohlaďte své ratolesti. páček
Ahoj holky,
nejak se to tady trochu zklidnilo, asi vsichni jste nekde venku ci slavite Den Deti.
Ivusko , moc ti to na fotce slusi (kuchyn je take moc pekna). Sice tomu rikas buben, ale mne to brisko prijde takove pekne kulate a nejak „kompaktni“. Ma pevnou formu a neroztekle, a postava ti zustala stihla. To ja asi na tom budu hur, uz ted v 23tt vecer si nepripadam o moc mensi, nez ty. A mam nahore uz 8kg! Kolik jsi pribrala doted ty?
Michaelo, tak to teda mate zmatky a tou „jedno- ci dvouvajecnosti“
A je to az tak rozhodujici? (kvuli zpusobu porodu?). Nebo pokud to bude cisar, tak to je jedno?
Poradte prosim, kdy se ma rozhodnout, zda chci mit epidural ci celkovou anestezii (v pripade cisare) , a kam to mam napsat ci nahlasit? A doktora na pichnuti epiduralu jste si nejak „rezervovaly“? Slysela jsem takove reci, ze nektere tehulky si zaplati konkretniho doktora, co za nima pak prijede i v noci, ci o vikendu na porod. Mam v tom zmtek, zadneho znameho ci doporuceneho doktora nemam, tak resim, zda mam podnikat neco timto smerem…
Jinak nejspis zitra budu mit kocarek !!!! A bude to Jogger Twin
, a jeste s cervenyma vlozkami! Sehnala jsem korbicky od jedne pani, a kocarek take budeme mit asi dva mesice pouzivany, pry jako novy. (tak se na nej mrkneme zitra, a pokud fakt bude bez znamek pouzivani, tak ho rovnou zitra odvezu. (anebo pak koupim novy, ta pani nejak zvlast neslevuje za to parmesicni pouzivani). Tak to mam radost, z budeme mit pekny moderni kocarek. Jeden uz totiz mame, Micado Duo, protoze byl desne levny, tak jsem ho koupila pripadne na balkon ci do snehu kvuli velkym koleckam. Ale pritel uz zacal s recma, ze nebudeme kupovat 10 kocaru, a ze tento vypada moc dobre, a ze nam urcite staci… Ale pak jsem ho presvedcila, ze i ten druhy „nutne potrebujeme“, tak rekl, at si delam, co chci, ze jemu to je jedno. (jeho netrapi ani vaha, cim tezsi, tak se mu budou lip udrzovat svaly a kondicka, ani na krase , modernosti ci barve mu vubec nezalezi
).
Doufam, ze ten kocarek opravdu dopadne, takze zas dotaz k Dite . Jake jste meli do kocarku fusaky? Ja bych chtela nejake barevne, kvuli oziveni te cernebarvy kocarku. Nevim, co je lepsi, takove ty s nozickami, ci klasicke?
Take jsem zvedava, jak se ma Denisa. Mozna uz jsou nejaka dalsi miminka na svete?
![]()
Dalsi na rade bude Ivuska, pokud se nemylim? ![]()
Uz musim koncit, tak ejste rychla prosba o dalsi radu:
bolesti zad, co s nima???? Poridila jsem si ten tehot. pas, nejak obzvlast nepomaha, ale nenosim ho kazdy den. Masirovat se pry nesmi, ze laik muze tou masazi i ublizit… a ta masaz prave aspon trosku pomahala… tak nevim, co ted s tim? Nekdo tady radil spat s kojicim polstarem, take jsem si ho poridila, ale jsne potrebuji navod, kam ho mam podkladat ci omotavat? ![]()
Tak to z dotazu vsechno, reagovat jako vzdy nestiham, a mezi psanim i zapominam, co jsem pred tim cetla ![]()
Tak se mejte krasne.
Alina