Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem,
vůbec vás nestíhám dočítat, jste nějaký aktivní! nebo já moc pasivní? Teda myslím co se týče PC, jinak teď máme aktitvní období až moc!!
Pitrsk o - ve všem ti dávám za pravdu! U nás je to naprosto stejný, jen jsme o kousek starší, tak jsme o kousek dál - oba lezou jak ďáblíci a do toho se oba neustále staví - kdykoliv a kdekoliv, Nikolka nejlépe bez opory, přece se nebude držet ne?
A je to naštěstí podobný jako u vás - Nikolka je ve všem napřed před Lukáškem, což je svým způsobem výhoda. Ve chvíli kdy se začal stavět on (a začal tedy i padat
), Niki už to měla vypilovaný. Občas spadne i teď,ale to jen, když dělají spolu kraviny - strkají se a tak. Neustále řeším, jestli už volat doktorce nebo je to v poho, protože ty pády na hlavu jsou fakt někdy děsivý.
Naši broučkové, bohužel, nechtějí být ani moc v ohrádce - tedy Nikolka tam sama třeba i hoďku vydrží (třeba ráno, vstává pravidelně tak o hodinu dřív než Lukášek, je to naše ranní ptáče -zajímalo by mě po kom
), ale nesmím se od ní vzdálit, jinak je okamžitě řev. Takže je to teď trošku nestíhačka, ale i tak je to fajn.
Jo a taky jsem, tak trochu na popud Zuzky ,začala přes den dávat spát prďolky každýho do jiný místnosti a je to super! Dokonce i náš nespavec Niki spí celou hodinu! Lukášek někdy i dvě, paráda! Takže Zuzi , díky za podnět! A zároveň veliká gratulace k prvním narozeninám tvých broučků!!!! Doufám, že si to pamatuju dobře (20.5.?) a moc jsem se nesekla!!! ![]()
Dito - teda klobouk dolů!!!!!!! Jste super rodinka! Normálně se cítím jako totální dřevo a nemotora. Asi se budu muset začít trošku hýbat.
Jinak je moc fajn, že máte neštovice úspěšně za sebou a hlavně že je holčičky nedostaly taky!!!!! A co se týče hmotnosti - jestli naše Niki překročí v roce 8 kg, půjdu to zapít!
Opět nám, beruška naše, začala bojkovat jídlo. Objevila, že se dá jíst rukama (křupky,rohlík atd.) a tak jí krmení lžičkou evidentně nebaví. Zbaští od všeho pár lžiček a pak následuje řev. Dát jí volnost a svěřit jí misku se lžičkou, to můžu rovnou vymalovat. A dát jí do misky větší kousky třeba brambor, mkre atd. taky nemá cenu, má totiž potřebu všechno hrozně hňácat v dlaničkách, pak to ješě položit na stolek nebo nejlíp na zem a teprve pak s tím do pusy. A nejlepší je, že krmení začala dohánět v noci. Cca půl roku spala jak andílek a teď najednou vydrží max. 5 - 6 h v kuse, poté následuje dvojí krmení po 3 hodinách, prostě máme doma zase miminko. No, jak říkám, veselý období. ![]()
Ivusko - máte fakt krásný váhy!!! Super! naše Niki měla 1,64 jako porodní v 34.tt!! Nannynky jsme měli, z podobnýho důvodu jako Sabri. Naše děti patřili do rizikový skupiny pro syndrom náhl. úmrtí kojenců (kruci, úplně se mi vykouřila z hlavy ta zkratka, někdy mám pocit, že od chvíle, kdy jsem otěhotněla, trpím šílenou demencí, máte to někdo taky?
) - nedonošeňátka s porodní hmotností pod 2 kg. Navíc od začátku spali vedle v místnosti, do ložnice by se nám totiž nevešli, tak jsem chtěla mít klid. Myslím, že je to hodně o pocitu, pokud si myslíš, že se tak budeš cítit líp, pořiďte si je. My si koupili rok staré, ještě v záruce a používali je cca 8 měsíců (déle to už nešlo, broučkové už pak lezli po celé postýlce a zá:,–(ně usínali úplně mimo dosah Nannynky, takže nás několikrát v noci vzbudil alarm a nejen nás ale i děti. Všichni 4 jsme pak na sebe koukali jak vyoraný myši.
). Teď se mi je povedlo ještě prodat, takže nakonec to moc velká investice nebyla. ![]()
Alino - připojuju se k obdivu nad tvou češtinou!!! Vůbec mne nenapadlo, že jsi cizinka. Brala jsem to tak, že Alina je prostě přezdívka. ![]()
No, to jsem se tedy rozepsala, pádím do hajan!!! Všechny těhulky, držte se!!! ![]()
Ahoj holky, tak jsem se zase prokousla vašimi příspěvky a opět mi nezbývá moc času toho napsat.
Knížku od Rulíkové jsem četla taky. Nejdřív mě to docela vyděsilo, ale pak jsem to začla trochu s nadhledem. Každopádně tam zapomněli připsat, že je to scifi literatura. Mě tam hlavně vyděsil ten hororový scenář přirozeného porodu. Po přečtení jsem byla rozhodnutá vybojovat si císaře. Teď už mě to naštěstí přešlo a naopak bych raději rodila přirozeně.
Pak jsem ještě riskla přednášku o dvojčatech v Praze. Tam mě Rulíková dorazila úplně. Její názor, nejlépe proležet těhotenství a absolutně nic nedělat, mě šokoval. Když jsem říkala, že dcerku normálně zvedám, byla šokovaná a koukala na mě jak na magora. To se prý vůbec nesmí. Mimochodem, když je potřeba zvedám ji do teď. Sice teď už to omezuji, ale ze začátku (před přednáškou
jsem ji vynášela i do schodů. No, ale přednášku jsem zase nějak vstřebala a někdy v únoru jsem si vyšlápla totálně zasněžený Blaník. To jsem myslím byla na přelomu 4-5měsíce. A taky v pohodě. Myslím, že když je se člověk cítí dobře, nemusí se tak moc omezovat. Razím heslo, že těhotenství není nemoc. Sice s dvojčátky trochu rizikovější, ale když je člověk trochu opatrný a poslouchá své tělo, dá se dělat téměř vše.
Ditu s tvým výkonem se můj Blaník teda nedá srovnávat
Klobouk dolů. To by Rulíková asi nerozchodila ![]()
Jinak jsme včera byli na ultrazvuku v 30tt. Miminka mají cca 1347g 1233g. Doktorovi v porodnici se nezdál váhový rozdíl mezi nimi a tvářil se, jako by se dělo bůhvíco. Tak mě docela vybláznil. Můj gynekolog mě naštěstí uklidnil, že to není žádný velký rozdíl. Teď to vidím taky
Miminka se od toho 26tt obrátily a už nejsou obě hlavičkama dolů. Jedno je KP, ale třeba se ještě obrátí. Jo ještě mi ten doktor v porodnici říkal, že se stejně nikdy nepozná, zda jsou jednovajačná či dvojvaječná. Vůbec se tvářil jak bůh pomsty a byl velice arogantní. Znám ho už z kontrol z předchozího těhotenství. Tak mě naštěstí jeho chování tak nepřekvapilo. Chudinky ty, co ho zažijí poprvé.
Ali , tebe opravdu obdivuji, protože zvládnout takhle češtinu, to se jen tak někomu nezdaří. I já s ní mám někdy docela problém ![]()
Nisso , to je neuvěřitelné jak to uteklo, máš už to opravdu za pár. To už můžeš opravdu rodit každým dnem.
Helii . s tou mateřskou demencí tě plně chápu. Mám ji taky. Začalo mi to už při prvním těhotenství, pak jsem se z toho jakž takž vyhrabala. A místo abych se radovala, tak jsem do toho vlítla zas a mám teď značný problém udržet myšlenku a vůbec něco pochopit. Každopádně je vědecky prokázané, že se těhotným snižuje IQ, ale naštěstí se to pak vrací k normálu. No, musíme tomu věřit ![]()
Zuziko , přejeme také šťastnou cestu, ať všechno v pohodě zvládnete.
Pepen , já jsem také uvažovala o Joggerovi, ale jak jsme se dozvěděli, že korbičky přestanou vyrábět, šli jsme rovnou do TFK.
Ahoooj holky ![]()
Nevim jestli jsem můžu taky patřit,ale dlouho jsem hledala takovou diskuzi.
V pátek jsem šla konečně k doktorovi(asi bych se sama nerozhoupala,ale syn mi řekl,že už se na mě nemůže koukat..tak ať radši někam zajdu.)No,když si to přiznám měl pravdu vypadala jsem fakt hrozně.
Přemýšlela jsem snad úplně nad všim,co by mi mohlo být,ale pan doktor mi stejně vyrazil dech.Přiznám se,že důvod toho,že vypadám tak bídně je MIMINKO..mě opravdu nenapadlo.A když mi pak pan doktor ještě řekl,že tam jsou dvě,tak jsem se málem skácela k zemi ![]()
Doufám,že mě neodsoudíte,ale já si to prostě nedokážu představit..Synovi je teď 14…je v pubertě,ale celkem zvládáme
.Ale hlavní náš problém je /budoucí tatínek/Nevím jak mu to mám říct,a jestli vůbec..Před měsícem jsme se rozešli
Tak nevím jak by na TO reagoval..
No doufám,že to nějak zvládnem.
Jinak doufám,že vám nebude vadit když se k vám teda přidám. ![]()
Ještě něco o našich o miminkách..Jsou dvajvaječní a jsme teďka v 8 týdnu.
Mějte se krásně ![]()
Markéta
Ahoj Markéto,
samozřejmě se k nám připoj. Když tu budeš listovat, najdeš, že jsme byla každá překvapená sdělením, že máme miminka dvě…
Já osobně mám syna jedenáctiletého, takže také už klídek, ale je to zase veselo s miminkama.
Jinak moc moc držíme palce, ať situaci s taťkou zvládnete!!!!!!!!!!!!!!
hODNĚ ZDRAVÍ VÁM VŠEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj Markéto !
Chci Tě též mezi námi přivítat, to je super, že máš v bříšku takové dvojnadělení
První rozpačité okamžiky máme za sebou asi každá,ale uvidíš,jak se postupně budou měnit v radostné očekávání
Sice to nepřišlo asi v nejvhodnější chvíli u vás co se týče partnera, ale snad se s tím nějak poperete, chce to odvahu, a v synovi snad najdeš i přes jeho pubertu oporu … Každopádně se tady u nás můžeš „vypsat“ ze svých pocitů a problémů, nejen dvojčecích, jak to tady praktikujeme všechny ![]()
Tak hodně síly, budeme držet pěstičky!
Pá Ivča
Ahoj Markét , také tě vítáme a určitě se k nám připoj. Přejeme ti ať vše v zvládáte pohodě a bez problémů.
Jinak já teď pořád přemýšlím nad tím, co mi ve čtvrtek řekl doktor a to, že se jednovaječná nebo dvojvaječná dovjčata stejně nepoznají. V prv. trimestru mi řekli, že jsou miminka dvojvaječná a do zprávy napsali gemini biamniati bichoriati no a teď mi doktor napsal gemini biamniati, monochoriaty. Což jak jsem se dočetla, jsou dvojčata jednovaječná. Nějak to nechápu. Nebo může ta placenta dvojvaječným srůst ?Kdybych věděla pohlaví, tak jsem možná o něco chytřejší, ale to já furt chtěla překvapení… Teď mám strach, aby se něco nezanedbalo jestli jsou miminka jednovaječná a tedy rizikovější. Ach jo ![]()
Ahoj holky,
Markéto vítám Tě mezi námi. Určitě se zaregistruj a udělej si těhu metřík. Věřím, že vše bude v pořádku a po prvotním šoku nově nastálou situaci zvládnete.
Ivuško jsem ráda, že jsi se ozvala. Docela dlouho jsi tu nebyla (nebo se mi to jen zdálo) a už jsem měla strach, jestli taky někde neležíš na udržení.
Markyt nevím, jestli se dá takhle pozdě poznat, jestli jsou dvojčátka jedno nebo dvojvaječný. Největší šance poznat to správně je v prvním trimestru. Ty už jsi ve třetíma a mimča jsou veliká, takže přepážka mazi nima není asi patrná. Každopádně se příště toho Dr. zeptej, co tím myslel. Máš na to určitě právo. A kdyby si nebyl jistej, tak se taky může juknout na pohlaví a kdyby to byl zrovna páreček, tak bude mít jasno, že jsou dvojvaječná.
Holky, zítra jdu po 14 dnech na kontrolu, tak doufám, že si mě tam nenechají a že Vám ještě budu moct písnout, jak jsem na tom.
A taky si mám domluvit toho císaře.
Holky chtěla jsem se Vás zeptat, co jste měly císaře pánovaného, jestli jste si musely obíhat nějaká spec. vyšetření před tím? Já doufám, že mě nebudou honit od ďábla k čertu, ale přece jenom je to operace a bude plánovaná, tak fakt nevím.
Dneska jsme ještě oslavili s rodinou Viktorčiny 2. narozeniny. Má je až ve čtvrtek, ale člověk neví, jak na tom zítra budu. Tak pro jistotu. Viky dostala na zahradu velikej dřevěnej domeček a byla úplně unešená. Ještě když usínala, tak o něm pořád mluvila a teď ze spaní taky o něm něco vykřikovala. Řekla bych, že to je nádhera dávat dárky malým dětem a vidět ty jejich rozzářené oči. Fakt z toho mám dobrý pocit, i když pro mě to byl záhul a ještě v tom vedru. Naštěstí jsem neporodila a doufám, že to ještě aspoň týden vydržíme.
Jo a jinak nemůžu vůbec spát. Proto tady takhle ponocuju. Teda unavená jsem šíleně, ale nedokážu dlouho ležet a nevím už jak si lehnout. Bolí mě záda jak psa.
Nic, končíma jdu se vykoupat a zkusit si lehnout, to zas bude hnízdění než zaberu.
Mějte se a doufám, že zítra ahoj Denisa
Markytko , je mi jasný, že nad tím furt dumáš, jestli chceš mít jasno, tak být Tebou udelam to,co radila Deniska, nech si říct pohlaví a když bude různé, tak je jasné,že jsou dvojvaječné … Ale někdy se to fakt nepozná, může dojít ke srůstu placent u dvojvaječných a tak vypadají jako jednovaječná, což by Tvému popisu odpovídalo - nejdřív bichoriati,pak monochoriati, nicméně biamniati (2 pl.vaky) tam máš vždycky. Nejrizikovejší jsou monochoriati monoamniati a to bys mít neměla. Tak se tím hlavně moc nezalamuj a kdyžtak si vyžádej speciální podrobný UZ, jestli Tě to opravdu trápí…
Tady je k tomu nějaká diskuse na netu, pokud by Tě zajímalo: http://www.dvojcata.cz/forum_all.php?…
Denisko , neboj, zatím se držíme
Jak mě prohlídl primář, tak jsem tak nějak psychicky víc v klidu a to dělá hodně
Taky to zvýšené magnézko asi trochu zabírá, ikdyž tvrdnem furt … A asi ještě budem.
Zítra jdu na UZ v 30tt (vlastně v 31), tak holčičky uvidím a dozvím se snad něco nového. Akorát se děsím té váhy
Tento týden nás čekají poslední řemeslné práce na bytě, tak už se nám to snad chýlí ke konci … Jsme už 2.měsíc bez kuchyně a pračky, tak si dovedete představit, jak tady táboříme
Ještěže rodiče bydlí o barák vedle …
Tak pá a přežijte ty dnešní vedra!!!
ahoj Markét , vítáme tě tu mezi námi, tvoji situaci ti moc nezávidím, ale uvidíš, že ji nějak zvládnete a bude to všechno v pohodě a jak tady zaznělo, prvotní šok, že čekáš dvojčátka se za chvíli změní v radost a čekání na ty dva drobečky. Přeji ti hodně štěstí a budeme se těšit na každý tvůj příspěvek, jako ostatní maminy a těhulky tady.
Holky těhulky, vím že se opakuji, ale už se vám to krátí, tak vydržte a opatrujte se, zvláště v těchto nesnesitelných vedrech, já v těchto vedrech ležela minulý rok v nemocnici a bylo to ubíjející, žádná klimatizace, takže děs.
Nisso , co se týče vyšetření před císařem, tak já sice ležela v nemocnici, taky jsem ho měla plánovaně, ale stejně nastoupíš nejpozději den před tím, určitě musíš mít EKG, mě ještě posílali na internu, tam se jenom ptali na choroby v rodině a tak, a brali mi krev, aby měli připravenou mojí krevní skupinu, kdyby bylo potřeba, myslím že jiná vyšetření se nedělají, nejdůležitější je to EKG, jestli srdíčko zvládne operaci.
My dneska jdeme s klukama na 10 měsíční kontrolu
toto letí
a dostaneme ještě jedno očkování, tak jsem zvědavá, kolik kluci váží a tak.
Holky těhulky, vydržte a vy co máte kontroly ať je vše v pořádku.
No Markýtko , jinak u tebe je to fakt děs viď, nemáš pořád jistotu, jestli jedno- nebo dvojvaječný dvojčátka
no asi bych šla do té varianty, ať ti řeknou pohlaví, třeba to bude zrovna páreček a bude jasno, jinak i u dvojvaječných může placenta srůst, takže se nepozná nic, no a nebo jít na nějaký podrobný UTZ. No uvidíš, ale rozhodně se dr. zeptej, jak to teda myslel. Holky už musím, zatím se mějte papa všem ![]()
AHoj všem,
Markýtko, já bych teda asi dala spíš na ten první utz, mně to přijde divný, snažit se to stanovit teď, když už je tam tak těsno…u mě to bylo celkem jasný, jenže já jsem byla po IVF, navíc se uchytly všechny tři embrya, ale i tak se dr dívala, protože někdy se stane, že to vložený embryo se ještě rozdělí.
Markéto, no žádná to nemáme jednoduchý…já jsem se vlastně ze začátku taky vůbec neradovala, protože když už mi konečně 5.IVF klaplo, tak se na mě usmívaly hned tři gestační váčky…takže místo radosti jsem měla depku:( protože samozřejmě se všechny vyíjely krásně a žádný to nechtělo vzdát…tak jsem šla redukci ve 12 týdnu (trojčata bych prostě neriskla). Tak ti přeju, ať máš nakonec jen a jen radost!!
Holky, ještě se vrátím k tématu kočárek…už mi z toho fakt začíná hrabat:))
máte některá freeline spider swing? Jestli jo, tak prosím o zkušenosti…
Nebo si říkám, že bych na první měsíce koupila tu inglesinu biposto (je docela dost inzerátů za dobrou cenu) a pak už kupovala nějakej sporťák.
Ahoj holky,
zdravim novou tehulku, konecne nekdo „mladsi“, komu treba i moje rada bude vhod.
![]()
Diky za obdivy cestiny, nemam je tak uple zaslouzene, protoze pisu strasne! Proc myslite, ze pisu bez hacek a carek? Protoze to VUBEC neumim. Carky teda, ja to necitim,kdy je to dlouhe a kdy kratke, ikdyz mluvim pry bez prizvuku. A take nezaslouzim chvalu take proto, ze jsem pro zlepseni sve cestiny podstate nic neudelala. Jsem hrozne lina, tak jsem rada, ze ono se nejak „samo“ slo. Sice mne to uplne smazalo v mozku anglictinu, rapidne se zhorsila rustina a i ta ukrajinstina. Ale zato „dobre“ umim cesky, a casto me chvali za to
To, ze jsem v tomto smeru ostuda rodiny (pritel umi 6 jazyku, a porad se zdokonaluje, a ja teda tim padem…jeden
)
Uz zacinam konecne neco nakupovat a pokukovat po kojeneckem zbozi. Taky zacinam brouzdat po mimibazaru. Tam jsem objevila, ze nektera z Vas ma ve svych albech spoustu fotek. A jak krasnych!!! Tak treba nova tehulka at se take koukne, jak ta miminka pak vypadaji, je to dobra reklama
Nekdo tady nabizel nejake vecicky a kojici polstar. Prave premyslim, zda nestaci ten kojici koupit pouzity. Tak se mne ozvete treba na mail. Diky.
Ja zas obdivuji Ditu . (ale to uz dlouho
) Ty sportovni aktivity jsou fakt nevsedni. A i ty sporty po porodu se, dle nazoru spousty lidi, by se nedaly s dvojcatkami spojit. Ale ja take uz dopredu slibuji priteli, ze aspon trochu napodobovat takovy styl zivota s miminkami urcite budeme.
(prave zacina horolezit, ja mu to teda snazim se rozmlouvat, ale moc se mi nedari). Vodactvi jsme zkusili loni, a ted v 4 mesici jsem byla jen tak se svezt po hodne klidnem useku Metuje. Kola a lyze nam nedavno ukradli, tak to bude pak dalsi investice,kterou budeme muset poridit z jednoho platu a materske… ![]()
Jo, ta hlavni pro me novinka!!! Na pravidelne kontrole u gynekolozky jsem se postezovala, ze ten doktor, co mne delal UTZ ve 20tt tak nejak to odflakl. Snazila se to nejak napravit, koukali jsme na UTZ aspon na pohlavi, a u jednoho to vypada na HOLKU!!!!
To jsem mela ale radost! Druhe se neukazalo, ale to uz neni tak za:,–(ni.
Ve 30tt mne pry posle na nejaky lepsi UTZ, na nejake specializovane pracoviste, kde maji lepsi techniku s lepsim rozlisenim a nevim co vsechno. Ale to je jeste za dlouho.
Dnes koncim v praci (boli me zada, a prace to jenom zhorsuje, uz jsem dnes „oblekla“ podpurny tehotensky pas, doufam, ze pomuze), zitra si pujdu pro neschopenku, tak zacnou pripravy pokojicku, pak stehovani, nakupovani vecicek a tak.
Tise zavidim a drzim palce Denise. Cise ty bolesti jsou asi hrozne, ale vedomi, ze kdyz porodim jiz dnes, stejne miminka uz budou donosena a v poradku, je asi docela prijemne. Tak drzim palce, at porod bude rychly a pohodovy!
Musim koncit.
Mejte se fajn.
Alina.
Ahojky holky,
hlásím se z dnešní kontroly.
Děti váží něco přes 2300 a 2400 g a vše je OK.
Dneska mi dělali stěry na streptokoka a taky jsem dostala čípky proti výtoku. Ten mám asi 14 dnů a je fakt hroznej. Asi jsem ho podcenila, ale já na něj normálně netrpím, akorát v těhu a tak jsem si myslela, že je to třeba jenom zvýšený vagin. výtok vzniklý hormonama. Nic mě totiž nesvědí ani nezapáchá a hlavně nevím, kde a jak bych ho mohla chytit.
No hlavně, že se toho zbavím. Dr. mě vyšetřil i ručně a řekl, že jsem prostupná pro prst, takže mi steh pomalu povoluje. Prý pokud mi začnou jakékoliv bolesti břicha ať pravidelné nebo nepravidelné, tak musím hned do nemocnice. Kdyby mi ten steh vypadl, tak prý nemusím akutně pokud nezačnu mít kontrakce.
Jo a císaře si domluvíme až příští týden, prý je ještě brzy. Ptala jsem se sestřičky, co mě čeká za vyšetření a tak říkala, že interna.
Jedno mimčo se mi v bříšku ještě otočilo ( a to mi minule říkali, že už nebudou¨a jsme plod A hlavičkou dolu a B příčkou. Holt mě císař nemine.
Taky jsem konečně něco přibrala a to rovnou + 3 kg / 14 dní, tak nevím jestli je to možný anebo začínám nabírat vodu. Včera jsem toho šíleně vypila a na záchod nechodila moc často. Ivuško držím palce na zítřejším UTZ a pokochej se pohledem na holky. Ještě 14 dnů a jsi za 32 tt, to je dobře. Uteče to jako voda.
Holky držte se v těhlech vedrech já musím jít s Viky na zahradu.
Pa Nissa
Alino neboj taky se „dočkáš“ konce. Ono to uteče jako voda, akorát Ti nezávidím tu vyhlídku na léto a horka. I když takových těhulek je spousta a vydržely to nakonec všechny. Já si zase letos nesmlsnu na jahodách a o koupání kvůli šestinedělí a kojení taky nemůže být řeč. Holt to jedno léto přetrpíme a za rok bude jistě líp.
Papa
Ahoj holky.
Vítám mezi námi Markétu . Ta Tvá situace není úplně jednoduchá, ale uvidíš, že to všechno nějak zvládnete a budou nejen starosti, ale taky hodně radostí…
Zuziko , jak jste zvládli cestu? Jinak naše holky přibývaly teď právě zhruba těch 100g týdně a to se doktorovi zdálo málo. Ale vůbec to neřeším. Holky si teď samy začaly říkat častěji o kojení, myslím, že je to ale tím vedrem, potí se a určitě potřebují více tekutin.
Helli , ty Tvé „radosti“ s Niki a jídlem - no přesně vím, o čem píšeš… Užila jsem si to s Bárou… Ta byla taky jedlík k pohledání…
Oren , úplně zírám, jaké horečky vás to postihly. Úplně chápu tu Tvou paniku. Brrr, taky bych byla strachy bez sebe. Myslíš, že to byla reakce na to očkování? Byla to hexavakcína? My na ní byli minulý týden (první dávku) a všechno bylo úplně v pohodě…
Nisso , tak čtu, že Viky už svůj domeček má…
Teď už zbývá „jen“ tan velký pro zbytek rodiny… ![]()
Jinak Ty už to máš krásně „za pár“, váhy máte krásné a když to ještě chvilku vydržíte, tak budou přímo ukázkové! Já měla taky plánovaný CŘ. Dr. mě poslal na EKG už někdy v 36.tt a výsledek („Schopna podstoupit zákrok v celkové anestezii.“) jsem měla nosit s sebou v těhu průkazce, pro případ, že by se něco spontánně rozjelo během vánočních svátků, ale nerozjelo se nic a já v klidu naklusala do nemocnice 3.ledna… Ale rodila jsem s epidurální anestézií a manžel mohl být u toho na operačním sále a byl to pro nás oba úžasně krásný zážitek. Tekly mi slzy dojetím - tím, že mě nic nebolelo, jsem si mohla čerstvě narozená miminka naplno vychutnat. Ještě teď mě to „bere“, když si na to vzpomenu. Fakt úžasně krásný porod, i když jsem ráda, že jsem s Bárou zažila i ten spontánní. Přeji Ti taky tak krásné pocity a držím palce - ať tu máme brzy (ale ne zase zbytečně moc brzy) další krásná miminka.
Markýtko, Ivuško , vy to ještě chvilku vydržte, i když v těch vedrech ten závěr těhu asi nebudete mít jednoduchý…
Pepen , mně se nějak vykouřilo z hlavy, jak daleko jsi v těhu Ty…
A metřík máš pořád nějaký „rozbitý“… ![]()
Ali , užívej si teď to krásné období, kdy už práci pustíš z hlavy a budeš řešit výbavičku a kočárek apod.
Pitrsko , jak jste dopadli dneska na kontrole a očkování?
Ještě vám musím napsat, že tento víkend jsme měli premiéru s naší „pikslou“ - obytným přívěsem… Byli jsme se podívat ve Šternberku a v neděli pak v Nákle u Olomouce, kde se manža pokoušel o windsurfing… Přívěs je úžasný, holky v něm mají absolutní komfort na spaní i hraní, já pak na přebalování, vaření… Mínusem je přeprava, jízda s domečkem za autem není nijak akční a pro mimina v autě je o to delší a náročnější. Na druhou stranu není problém někde zastavit, mimča pohodlně nakojit, nechat protáhnou a pohrát si - cestování se tím zase hodně protáhne, ale co se dá dělat. Nic není ideální.
Tohle je ta naše „piksla“: 
Taková je v ní pohoda pro všecky moje holky:

A tady jsme všechny 4 holky na večeři v hospodě: