Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
15.5.07 21:39

Jé to jsem ráda, že na někoho působila ta knížka stejně:) já si taky myslím, že když člověk nemá srovnání s monotěhotenstvím, tak je to lepší:)

Deniso, mně se taky v poslední době to břicho boulí děsně, navíc někdy těma kopancema se ještě natřásá, tuhle na mě kamoška nevěřícně koukala..:) já zas mám problém, že ten jeden prďola mně šíleně tlačí do žeber, ale to mám už přes měsíc, ale je to čím dál horší. A převrátit se v noci z boku na bok začíná být taky nadlidskej úkol, no ale furt si říkám že to ještě jde:)

Já mám zatím teda furt CS0 a čípek mám delší než při poslední kontrole. Takže zatímco v 18tt jsem měla funkční délku asi 19mm, tak teď jsem to dotáhla snad na 47mm :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
16.5.07 00:51

Ahoj holky.

Pepen , to jsem teda v šoku, že korbičky na Joggera přestali dělat… Jsou totiž jedním slovem perfektní! To je snad nějaká infekce nebo co - to, co se osvědčí, přestanou dělat… kromě korbiček u Joggera třeba krátký podvozek Inglesiny pro korbičky i autosedačky......
Ale už jsem se někde dočetla, že se prý chystají vyrábět nějaké nové inovované korbičky…

Alino , máš můj nejhlubší obdiv. Česky umíš mnohem lépe než mnozí Češi… Ty budeš asi talent na jazyky, co? Odkud z Ukrajiny jsi?

Holky, co to proboha čtete? Co je zač ta Rulíková? Pochopila jsem, že umí docela slušně dvojčatové těhulky vyděsit…

Vídím, že některé těhulky už to máte fakt za pár :D . Už se těším na další miminka. Šetřte se, ale žádnou paniku. Nic nepřehánět. Určitě není dobré se honit a přepínat, ale stejně nebezpečné je podle mně bezdůvodně preventivně ležet a nedělat vůbec nic..... Tělo si odvykne snášet přiměřenou zátěž fyzickou i psychickou a tím spíše pak může nějaká příhoda vyvolat nežádoucí reakci. Řekla bych, že důležitější než nějaké pseudoodborné všeobecné rady z knížek, je důležité poslouchat své tělo!Těhotenství s dvojčaty samo o sobě není žádná nemoc. Je tady celá řada holek, co pracovaly až do konce, v těhotenství zvládly bez problémů leccos a na druhou stranu jsou tu holky, co si své vytoužené děti musely poctivě „vyležet“. Věřte instinktu, poslouchejte své tělo, co si žádá a hlavně - buďte v pohodě a nestresujte se :D :!
Když si vzpomenu, co jsem všecko absolvovala v těhotenství, aniž jsem tušila, že čekám dvojčata (dozvěděla jsem se to až v 17.tt…)..... Kdybych tady dala fotky z dovolené v Dolomitech v 10.tt, tak půjdete do kolen…

Lio , já asi zas tak kvalitní mlíčko mít nebudu. Včera jsme byli na poradně a Dr. nebyl spokojený s přírůstkem váhy. Ale mně přijdou holky v pohodě. Faldy mají tak akorát, jsou docela normálně obratné a silné a hlady neřvou. V noci spí a samy se budí na jídlo nejdříve tak v 5-6 hod. ráno. Dr. z toho nedělal vědu, jen říkal, že tu váhu musíme pohlídat. Jestli ono to nebude spíše v genech..... manžel má při 172cm pouhých 65kg (já mám co dělat, abych nevážila víc než on), tchýně je o hlavu menší než já a určitě nemá ani 50kg a Bára ve svých 9 letech váží sotva 25kg, v roce vážila pouhých 8 kg..... no ani holky nebudou asi žádné těžké váhy. Dnes jsem zkoušela zvýšit frekvenci kojení, ale ono to moc nejde. Když nemají dostatečný hlad, tak si prostě nevezmou. Jen ucucnou a pak u prsu dělají blbosti, povídají a smějí se na mně…
Neštovice mimina nedostala, tak nám včera konečně píchli první dávku hexavakcíny, holky byly statečné, vůbec neřvaly, i Dr. se divil. Zato Bára panikařila, tu jsem nechala očkovat proti klíčťové encefalitidě.

Lio , já musím zaklepat, ale záda drží. Perfektně. To znamená, že mně nebolí vůbec. Zato mám odrovnaný pravý loket z toho věčného tahání a vůbec - docela mně bolí klouby, hlavně kolena. Nemají z čeho, takže buď mně vysává něco z kloubů to kojení nebo už jsem prostě stará :cry: :oops: .

Kuželko , už máte kyčle OK? A co třídní schůzky? My jsme museli s Bárou přitvrdit, učíme se s ní a už sklízíme první plody. Jen to žere čas, kterého je už tak málo. Ach jo.

Nisso , co domeček? Už stavíte?

Sabri , je fajn, že je Jim OK a je o starost méně. Už konečně vyrazíte do Holandska? Jak vlasně mluví manžel na děti? A jak se bavíte spolu?

Letadlo , ať Ti rajčátka pěkně rostou… :) Ty moje už si pěkně dlouho lebedí ve skleníčku… :D :D :D

Šmankote, já musím do pelechu, nebo budu ráno úplně grogy.
Mějte se, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
16.5.07 07:56

Ahoj holky,

těhulky, zvládáte to perfektně! A jak psala Dita, opravdu poslouchejte svoje tělo, ono si samo řekne!
Nisso , tobě už se to teda hooodně blíží :wink: :lol: Docela věřím, že už toho máš plné kecky :wink: , asi tě neuklidním… lepší už to bude až po porodu :lol:
Rulíkovou jsem taky četla když jsem otěhotněla, ale moc mě to nevyděsilo, asi jsem to brala s nadhledem :wink: :lol: . Ale rozhodně nesouhlasím s některými jejími názory… že má těhulka po 20tt na nemocenskou, že se má ležet… před porodem hospitalizace… myslím, že už to fakt neplatí. Byla jsem do 39tt doma a normálně jsem odjela rodit když mi praskla voda.
Alino , souhlasím s holkama. Vůbec bych nepoznala, že jsi cizinka a řada Čechů by ti mohla závidět :wink:
Lio , musím zaťukat, ale zatím jsem se zády celkem v pohodě. Občas mě večer bolí krční páteř, ale s tím jsem měla problém i když jsem chodila do práce. U mě se to tahání kluků asi projevuje zase na rukou, protože mám teď docela v noci brnění, občas necítím konečky prstů :roll: , je to hodně nepříjemné a ruce bolí, ale co s tím? Dr. mi zatím napsala nějaké rehabilitace, protože si myslí, že je to od té krční páteře… ale s tím začnu až se vrátíme z naší „dovolené“.
Dito , asi bych se moc netrápila, že holky nepřibraly kolik si dr.představuje. Podle toho co píšeš je jasné, že budou mít v genech, že nebudou žádné obřice :lol: . Ale přijde mi, že s tím kojením to je fakt taková alchymie :lol: . Já teď docela dost kojím (dokrm dáváme třeba jen večer), ale mám pocit, že se kluci trošku zpomalili v tom přibírání. Nevím, jestli to je v tom vývoji kolem třetího měsíce normální nebo jestli je to tím kojením. Za týden přiberou tak 100g, tak nevím jestli je to dost a jestli bych neměla začít více přikrmovat. Ale jak píšeš ty, mě taky kluci přijdou v pohodě a když jim kolikrát zkusím dát po kojení ještě UM (pořád ve mě hlodá, že mají málo :oops: ), tak to vůbec nechtějí. Včera jsem byla u dr., aby klukům přelepil pupíky než odjedem (mají pupeční kýly) a sestra Lukyho vážila (měl 5,7kg) a neříkali, že by to bylo málo, tak jsem se trošku uklidnila :wink: .

Dneska nám držte palce, večer vyrážíme na tu naši plánovanou 400km cestu :roll: . Mám z toho docela hrůzu, manža nakonec rozhodl, že pojedem na noc, tak uvidíme jak to kluci zvládnou. Zpátky budu až tak za 10 dní, tak se tady mějte hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
16.5.07 09:10

ahoj holčiny, tak zase na chvíli tady, kluci si hrajou, tak toho musím využít
Taky jsem si pořídila knížku od Rulíkový a ještě jsem jí ani nepřečetla 8O leží mi tady na stolku a nemám na ní vůbec čas ani chuť a potom co tu píšete se asi do toho hrnout nebudu.
Nisso - už to máš fakt za pár, uvidíš, že to vydržíš na plánovaný termín, já dlouho ležela a pak jsem měla takovej nález, že to vůbec nevypadalo, že půjdu rodit, takže ještě vydrž
Ali - teda opravdu klobouk dolů nad tvojí gramatikou češtiny, úžasný a někteří rodáci se můžou opravdu stydět, už podle tvého jména jsem si myslela, že jsi odněkud z Ukrajiny nebo prostě z Ruska, když jsem dělala v německu, tak jsem dělala taky s jednou ruskou a jmenovala se Alina, byla to fajn ženská, škoda že už na ní nemám kontakt, nějak jsem ho ztratila :cry:
Lio - co se týče zad, tak já donedávna byla taky celkem v pohodě, ale kluci jsou fakt už těžký a pořád to tahání, nehledě na to, že Románek vyžaduje teď hodně chodit za ruce, takže jsem věčně ohnutá a pak mám problém se zvednout, takže líp asi nebude :D ruce už mám taky vytahaný jak opice, no holt jsou dva, tak to je větší zátěž
Dituš - já bych se na dr. taky vyprdla, furt nějaký tabulkový váhy, štvou mě s tím někteří dr., ještě že mám fajn dr. která mi nikdy neřekla, že by kluci strádali a to je Kubík mnohem drobnější než Románek, stejně holkám nenacpeš víc mlíčka, když prostě nechtějí, ať se dr. staví na hlavu a ještě pokud to máte v rodině, že nejste obříci, tak bych si s tím taky hlavu nelámala
Zuziko - přeju ti š'tastnou cestu a pak musíš poreferovat, jak to prckové zvládali, hezky si to užijte
Sabri - to je dobře, že už zase máte dalšího doktora z krku, byla jsem na tom stejně, když jsme už nemuseli lítat po doktorech, je to fakt paráda a člověk je hned klidnější a může si užívat klídku
No tak já zase pádím, užijte si dne a těhulky opatrujte se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.5.07 10:16

Ahojky,

koukám, že to tu Dita svým nočním komentíkem pěkně rozjela. :D

TĚHULKY DRŽTE SE!!! Speciálně pro Nisu. Ke konci těhu to byla vážně síla, spát se moc nedalo a přesto jsem potřebovala spát téměř pořád. Nic jsem nebyla schopná udělat, pouze kolem Karolínky a domácnost dostávala na frak. Rozhýbala jsem se vždy s hrozbou hospitalizace, to jsem doma za jediný večer navařila a uklidila. Mamka se na mě prý nemohla dívat a tak jsem jí prý odpověděla, že ať se na mě nedívá. Vůbec si to nepamatuji. Zkus to vydržet, však víš, proč to děláš, že? :D

Alino, vůbec bych nepoznala, že jsi cizinka, čeština vážně výborná. Jméno mi sice bylo divné, ale neřešila jsem to, protože víme jak to je, že? Třeba s Ditou. :D Hele, jestli se Ti nelíbí přístup Tvého doktora, zkus chodit u Vás v Hradci do rizikové poradny ve fakultní nemocnici. Stejně s dvojčaty riziková tak jako tak jsi a určitě by Tě vzali. Zkus třeba Mudr. Hodíka, má ambulanci a uvidíš, že budeš spokojená.

Ivuško, holky mají krásné míry. Už máte jména? A gratuluji k dobrým výsledkům, to je super. S těmi porody je to asi individuální. Já tolik chtěla rodit přirozeně, Mudr. Hodík to věděl a když viděl, že tím těhu proplouvám bez vážných potíží a mám to chuť zkusit normálně, šli jsme do toho.

K Rulíkové. Knížku jsem četla, nevyděsila mě, některé názory mi přijdou zastaralé, hlavně co se týká těhotenství. Ale na to jsem nebrala vůbec ohledy. Jinak pro neznalé mi přijde super, alespoň přiblíží, že je možné kojit dvojčata najednou, jak kojit, jak se starat po porodu (že mohou spát v jedné postýlce) atd. Setkala jsem se s dvojčatovou těhulkou pár dní před jejím porodem, břicho jako balón a ona chuděra vůbec netušila o existenci kojícího polštáře a možnosti ulevení si v těhu a ani o jeho funkci u kojení. :?

Mně u Rulíkové snad nejvíc vyděsila možnost plastické operace břicha po porodu a právě to je můj problém. :(

Pepen, na Kouckého jsem dala taky, ale pak jsem zjistila, že jsem prostě hazardér a chci rodit přirozeně. Je to dotaz z poradny, najdeš to v archivu někde v srpnu-září 2006. No, dopadlo to dobře. :D

Lio, záda někdy bolí, ale spíš stehna, jak jdu s kluky do dřepu a zase zpět. Hele, vím, že se to dobře radí, ale zkus nějaké cvičení. Vím, že je to složité na organizaci při hlídání, ale myslím, že jóga nebo něco podobného by pomohlo hodně. A taky na záda výborně funguje akupunktura.

Dito, holky budou drobné a co? Naši kluci jsou žrouti, přibírají hodně, mají víc jak 8,5 kg a to mají v poledne pouze maso-zeleninový příkrm a jinak stále jenom kojím. Ale dnes zkusíme jogurt a postupně najedeme na jogurt s ovocem.
Hele, dej sem ty fotky. Já dám fotky z Korsiky, to jsem byla v 10tt s Kájulou. S klukama už jsem tak neriskovala. :D A taky nebyla příležitost.

Zuziko, ať kluci cestu bravurně zvádnou a Ty si výlet užiješ.

Naši kluci jsou zlatíčka. Honzík už asi 14 dní péruje na kolínkách a Jiřík začal včera. Přesně s tím 14-ti denním zpožděním. Oběma lezou horní jedničky, Jiřík už je má obě prořízlé a Honzík jen jednu a druhá leze. Snáší to vcelku dobře.

Mějte se krásně, jdu si lehnout, kluci spí a my jdeme večer do kina na Vratné láhve a nerada bych tam usnula.

Papa

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.5.07 16:06

No, mně Rulíková spíš znechutila těma rizikama u přirozenýho porodu, co tam vypisovala, proto jsem to pak už nečetla. Jinak souhlasím s tím, že ne všechno je tam špatný. Já mám výhodu, že mám několik dobrých kamarádek taky s dvojčatama, takže beru cenný rady od nich.
Já teda od začátku nepodnikala nic, protože jsem furt měla nějaký problémy (hned od začátku špinění a krvácení, pak ve 12tt redukce, kde je zase riziko potratu, no a v 16tt zase krvácení a čípek nestíhal, tak steh..),až vlastně od toho března si žiju docela v pohodě a přesně jak tu píšete, řídím se svýma pocitama:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.5.07 16:07

A s tím přirozeným porodem - moje kamarádka rodila jednovaječný dvojčata taky normálně a druhej byl ještě ke věemu koncem pánevním…takže fakt je to asi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.5.07 17:36

zdravím všechny maminky a miminka,nemám moc času sem ted chodit,holky rostou jako z vody.jen tak co jsem tady četla já rodila normálně a celý porod mi trval asi hodinu i s bolestma.Holky šli ven strašně rychle jsou 4 minuty po sobě a bylo to v pohodě.
To zvládnete. :)
My už ted hezky baštíme lžičkou máme 6900g Maruška a 7000g Verunka.Rostou jako z vody už s pomocí sedíme i chvilku vydrží samy.
Mějte se moc hezky maminy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
16.5.07 17:47

Ahhoj holky,
díky za podporu.
Včera večer jsem prosila manžela, ať mě odveze do porodnice aby mě řízli, že už nechci být těhotná ani minutu. Samozřejmě jsem si nepomohla, ale už jsem byla úplně zoufalá. To večerní kopání a boulení se nedá vůbec vydržet. Dneska se zase děsím , co bude večer. Pepen a to mě do dneška žebra vůbec nebolely, ale dneska po odpoledním spánku jsem myslela, že ani nevstanu. Musím je mít snad jednu velkou modřinu. Jestli to Ty máš už měsíc, tak Tě moc lituju. Ono si nevybereš, mě zase většinou kopou dole do rozkroku a to je taky bolest, která se těžko snáší. Jo a teď teda nevím, jestli se ještě nějak neotočili anebo už jsou prostě tak velký, že na ty žebra budou tlačit až do porodu.
Holky to už je maximálně za 3 týdny!!! :D :D
Ivuško tak to je super, co jsi se dozvěděla od primáře z HB. Uvidíš, že ještě nějakou chvilku vydržíš a pak už se přehoupneš přes 32 tt a bude to OK. A pokud Ti potvrdil i primář, že se to k porodu ještě nechystá, tak určitě ví, o čem mluví. Lio záda mě bolí taky, ale asi z jinýho důvodu než Tebe. Já bych si na ně někdy tak ráda lehla a narovnala si je. HMMMMMMMm Ale mě se na zádech okamžitě dělá zle a jdou na mě mdloby, tak ještě musím vydržet. Určitě zkus nějaké cvičení, mě při Viky šíleně bolely zápěstí od věčnýho nošení a jedna známá s tím byla dokonce na operaci, protože měla zánět šlach v zápěstí z nošení mimča. Takže to neppodceň. :) Dituš to víš, že jsme začali stavět. Manža je jak fanatik, jak začal, tak nemyslí na nic jinýho. Pořád se mnou vybírá nějaký střešní krytiny a atd. No a já si to moc dobře neumím představit , nejradši bych objela nějaké novostavby a mrkla na něco, co se mi líbí. Hlavně jak mají sladěné barevně ale i velikostně střechu, omítku, okna a venkovní dveře. Jenže jemu se nikam moc nechce jezdit a já za chvilku zase nebudu mít čas odjíždět od dětí. Manža moc na estetično není a já tak miluju zařizování a diskutování o tom a porovnávání s jinýma.
Holt si tam asi zajedu sama a pokochám se bez něj. Akorát, že pak nebude mít vůbec představu, jak to chci. :D :D
Letadlo tak klukům už se prořezávají jedničky nahoře? Jak jsou na tom? Viky byla hrozná, když jí lezly zuby a ještě ke všemu šíleně slintala. Musela chodit celé dny s bryndákem s igelitem a ten měla třeba do hodiny skrz naskrz proslintaný. Doufám, že nás to teď mine a bude, to trošku lepší. Pitrsko snažím se držet, ale jak píšeš, je to ke konci těžký. Myšlenky na porod mě napadají čím dál častěji a vidím v něm velkou úlevu. Zuziko přeji šťastnou cestu a ať to děti zvládnou na výbornou. Letadlo s tím, že člověk má pocit, že nemůže už nic a pak večer před další kontrolou do nemocnice dělá všechno možný, tak to je jako u mě. Vždycky vyperu a vyžehlím všechno prádlo, všechno uklidím navařím a ještě ráno před kontrolou zapnu myčku atd. No prostě jako by to tam mělo beze mě spadnout. :D :D

Holky musím jít žehlit, protože o víkendu tady mám v sobotu partu chlapů na stavbu a v neděli slavíme s rozvětvenou rodinou Viktorky natozky, takže úklid pečení a přípravy mě ještě neminou.
Doufám, že z toho neporodím. A hned v po ndělí jdu na KO do nemocnice a tak si říkám, že když si mě tam nechají, tak jsem ještě zvládla Viktorčiny narozky.
Jsem fakt blázen, ale lepší slavit teď než pak s dvojčátkama. To už by nešlo vůbec a ochudit ji o dort a dárky nemůžu.

Mějte se a pa Denisa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
16.5.07 17:48

Tak koukám, že jsem si nějak přehodila tučné písmo za normální.
Holt těhu demence...... :D
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
16.5.07 22:25

Jani - Letadlo ,
tak jo, dám sem nějaké fotky z naší loňské dovolené v italských Dolomitech…

.....nezasvěcenému se to může jevit jako čistokrevné šílenství. Jsme ale mimo jiné horolezci a tohle je „jen“ turistika. Byla jsem v 10.týdnu bezproblémového těhotenství - o dvojčatech jsem se dozvěděla až o 7 týdnů později… Opravdového horolezení s ostatními jsem se samozřejmě neúčastnila, místo toho jsem provozovala jen pěší turistiku. Stejně tak jsem ihned na počátku obou těhotenství zcela odložila do kouta horské kolo - další naši vášeň (jezdívali jsme s manžou i cyklomaratony - přes 100km těžkým terénem - mimochodem, Alino, byli jsme s „bajkovat“ i na Zakarpatské Ukrajině - nádhera!)
Moje těhu s mými aktivitami nemělo vůbec žádný problém, a to mi můžete věřit, že jsem byla ve střehu a při sebemenším náznaku nějakého problému nebo únavy bych brzdila! Dolomity byly v pohodě, ve 14.tt jsme jeli jako každý rok s rodinama na vodu. Taky absolutní pohoda. Až pak - v 17.tt - doktoři „objevili“ dvojčata!!! Naprostý šok. Kdybych to věděla, tahle fotky by asi nikdy nevznikly. Měla bych strach s dvojčatama..... Moje těhotenství bylo ale od počátku naprosto bezproblémové. Ani špatně mi nebylo. Jen mi rychleji a více rostlo břicho. Až druhá polovina těhu byla drsná, to jsem funěla a hekala jako my všechny tady. A poslouchala jsem své tělo, které si říkalo o nicnedělání a vydatný odpočinek. U prvního monotěhu jsem běhala až do porodu jak srnka..... teď spíše jak srnka po obrně. Hodně jsem se šetřila. Porodila jsem plánovaně CŘ v 38.tt dvě téměř tříkilové holky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
16.5.07 22:48

Dito, to jsou super fotečky.
Fajn, že jsi všechno zvládla.
Připadá mi to tak dávno, co jsme tady měly pupíky a funěly… 8)

Teď mi funí v postýlkách dvě mimča a je to nádhera.
Dituš, s váhami si nedělej starosti, děti si řeknou o to, co potřebují…a jak píšeš, máte to v rodině…

My zase rosteme rychle a Matýsek má nedostatek vitaminu D.Takže máme o kapku víc Infadinu plus k tomu ještě vápník, který i já zakoupila v lékárně, abych jim dávala více v mléce,
Jinak Matýsek má 5910 g a Anetka 5510 g. Oba pořádně přibrali po měsíci!!!
Kyčle jsou OK. Další kontrola v srpnu.

Lio, záda mě také pěkně bolí. Ale já mám ještě o 6 kilo víc než jsem byla těhotná, takže to souvisí i s tím. Jinak mám pořádné bolesti v zápěstí. Mám tam zánět a začíná mě bolet i to druhé. Na chirurgii jsem dostala mastičku, ale moc nepomohla. Tak tam zkusím zajít znovu,ale moc si od toho neslibuji. . .

Mějte se všichni moc fajn!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.5.07 08:08

Ahojky,

Dito, moc pěkné fotky. Taky jsem kdysi trošku lezla, ale manžel ne, tak jsem toho nechala. Ale na Korsice jsem si to moc užila.

http://emimino.cz/…16071614.jpg

Na fotce nejsem já, ale mamka, ale lezla jsem s ní úplně stejný terén. A Kájule to přežila bez úhony.

Musím, kluci se tu čílí.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.5.07 08:50

Jani, :D :D :D - paráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
17.5.07 22:24

Ahoj těhulky ahoj maminky,

koukám, koukám a mám radost, že je u vás všech všechno v pohodě. Mimísci rostou i venku i v bříškách maminek a to jsou samé dobré zprávy.
Holkám, koukám už bijí hodiny… ten okamžik v velkým O je čeká už za pár!! Držím vám všem moc palce, aby to dopadlo dobře a zlatíčka byly zdravá a krásná!!
Přeci jen je to nádhera, když jsou venku a člověk ví, že jsou v pořádku.

Takže přeji co nejpříjemnější konec těhu a pohodový porod… už se na maličké těším… ty naše už jsou velké…

Koukala jsem nedávno na fotky našich cácorek když jim byl měsíc… to se holky vůbec nedá srovnat s dneškem!
Naše holky mají kolem 6 Kg. Týdně přibírají okolo 300 g až se doktorka někdy děsí… a to ani nespapají dávku, kterou mají předepsanou na Nurtrilonu. Když mají hlad, dostanou… když ne, tak je necháváme.
Máme s oběma alergii na kravské mléko a tak dáváme nechutný Nutrilon… vůbec jim to nechutná… ale snad bude líp :-)

Teď jsme byly na očkování a hned ten večer po něm měly holky 40 horečky… to jsme si zažili peklo… doma už zbalenou tašku do nemocnice, zábaly a děs… měla jsem tak strašný strach… nikdy jsem takový pocit ještě nezažila. Dnes jsem 3. den po očkování a holky už jsou v pohodě.

Moc se pořád smějou… už i nahlas… povídají… pozorují, vyžadují neustálou pozornost… je to legrace :-))
Abych pravdu řekla, teprve teď mně to začíná pořádně bavit… i když někdy!!! Je to šílené!!

Dala bych sem pár fotek, ale nějak jsem zapomněla jak se to dělá.. tak když některá poradíte… zkusím to!

Takže maminy… přeju krásná a rostoucí miminka a těhulkám ať to vydrží… přijde to brzy.

Jo a kdyby jste některá těhulko scháněla mini oblečky - mám jich velkou hromadu… určitě bych v případě zájmu poskytla friendly cenu. Mám tady toho obrovskou hromadu… a ty oblečky pro maličké mimi se tak zěžko schánějí.
No dejte vědět… mám i kojící polštář… mohu poslat fotky.
Tak se třeba ozvěte.

Všechny zdravím a po náročném dnu jdu taky do hajan!!
Držím palce!!
 Renča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová