Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky, vy jste toho tady napsali........nějak to nestíhám číst ![]()
v první řadě vítám pepen , u nás se ti bude určitě líbit a hlavně se drž, vlastně všichni těhulky se držte a odpočívejte, jak psala Dita, hodně z nás si dělalo starosti a všem to dopadlo náramně ![]()
Helli - teda ta fotečka manžela je fakt fantastická, podoba je neuvěřitelná, fakt žasnu
Jinak ohledně luftování dětí na zahrádce jsem to nedělala jinak, jen když byli ty horka, tak jsem je měla chvíli na dece, ale jinak tráví čas v kočárku, ale tam většinou moc nevydrží, takže je třeba vyndám, chvíli cupitají, teda za pomoci, nebo jim ukazuju kytičky a tak.
Takhle se nám začal Románek stavět, Kubík to jen pozoruje a učí se od brášky ![]()
Ahoj holky,
moc casto sem nechodim, tak stiham jenom cist Vase komentare.
U nas je vse ok, vsechny testy, kontroly a podobne dopadaji dobre. Kdyby to tak slo dal, tak bych byla stastna.
Mozna ve ctvrtek se bude dit neco zajimaveho, jdu na ten velky ultrazvuk v 20tt, tak moc-moc doufame, ze vse bude zas ok, a ze se zjisti i pohlavi. Tak pak Vam dam vedet. Pritel si preje dve holky (ma dokonce slibeno, ze pokud budou dve, tak jedna bude „jeho“, ze bude moct pro:,–(it to svoje oblibene jmeno, ktere se mne moc nezda – Žaneta), a ja bych rada parecek. Tak uvidime.
Ja jeste pracuju, nejspis uz posledni mesic. Mam spoustu nasetrene dovolene, tak snad na rizikovku ani nebudu muset jit.
Nevim, zda jsem to tady psala, ale konecne se snad dockam ceskeho obcanstvi! Jsem cizinka, a cesta k ziskani obcanstvi byla fakt dlouha (skoro 3 roky). Tak ve vyreseni formalit to me posune o pekny kousek dal. Ale protoze jsem to dokazala tak pekne zamotat, tak prace s rozmotavanim zustava porad dost.
Dito , diky za vycerpavajici odpoved. Mezitim jsem nasla tvoje komentare ke zkusenostem s kocarky na www.dvojcata.cz. Mas to tam hezky vysvetleno, kdybych to cetla driv, tak uz se po padesate neptam
Uz jsem se byla podivat v babyexpertu na Jogera, a ty prodavacky ho pekne zdrbly
Porad chvalily Herqulese, ale zrovna byl prodany, tak nemohly predvest ty vyhody a rozdily v kvalite. Porad nemam rozhodnuto, ale mam jeste cas.
Je nas tady fakt uz hodne, a kdyz delsi dobu tady nejsem, tak pak si ty vase deticky trochu pletu
Ale uplne vsechny jsou tak krasne!!!!
Take vitam novou tehulku. Zas ja zustavam mezi vamy v nejmin pokrocilem stadiu tehotenstvi, ale treba se konecne objevi i nekdo, komu bych i ja mohla nekdy poradit ![]()
Ivusko , jeste jednou ohledne te rizikove poradny v HK. Ptala jsem se sve doktorky, kdy se tam tehulky posilaji, a ze prave ty chodis do obou poraden, ve svem meste + jezdis do HK (je to tak, nepletu se?). Ona mne na to, ze to neni mozne, a ze nechape, jak pojistovna plati dvakrat podstate to stejne. Co ti tam delaji jineho v te rizikove poradne? Nebo to jenom kvuli tomu, ze mas jednovajecna dvojcatka?
Zas jdu chvili pracovat.
Deniso , jaka mate vybrana jmena? ![]()
Mejte se vsichni pekne!!
Alina
Ali , chodím do poradny jen v Havl.Brodě, do Hradce jezdíme jen na ten jejich spešl UZ a to proto, že to jsou jednovaječná a sledují transfůzní syndrom, mají tam na to grant, takže tam jezdím ted už jen na kontroly, jen první UZ v 19tt byl cca hodku a půl… Takže tak. Jinak by to samozřejmě nešlo, dvakrát Ti pojištovna nic neproplatí
Můj Mudr. mě tam ani neposlal, ikdyž ostatní doktoři v HB do Hradce běžně posílají jednovaječnátka .. Ale to je fuk, zařídila jsem si to sama a jsem šťastná, že jsou v Hradci tak ochotní, že mě vzali… Ve čtvrtek tam jedeme naposledy, hurá, snad bude vše OK.
Ahoj holky,
zas po delší době nakukuju a musím napsat těhulkám… holky neblázněte, to bude v pohodě (většina z nás tady je toho jasným důkazem!) a vydržte co nejdéle!!! Niso, já měla tuhle panickou hrůzu někde v sobě celé těhotenství a tak jsem se už od prosince připravovala na porod (termín jsem měla 28.2.)
Můj dr. ze mě šílel
. A pak jsem najednou byla v 39.týdnu ani nevím jak
, rodila jsem 38+4 spontánně a kluci měli 3200g a 3150g, pátý den jsme byli doma! Určitě to zvládnete!
Lio , jsme s manžou oba tmavovlasí, ale teď čekáme jak se klukům vybarví očička (já mám hnědé a manža modré… tak snad budou po něm
). Jo a my už jsme ohrádku koupili (2,1×1,4), a kluky už do ní dávám, protože na letišti už jsem měla docela strach, že mi sletí dolů ![]()
Koukám, že máme novou těhulku. Tak tě vítám Pepen
![]()
Pepen , já jsem s kočárkem strašně dlouho váhala. Původně jsme chtěli koupit Herqulese, ale když jsem ho viděla v obchodě jak jsou ty tašky malé… tak jsem prostě pochybovala, že se tam kluci s fusakama vejdou. Nakonec jsme náhodou koupili starší Inglesinu dvoukorbičkovou s autosedačkama, s tím, že jakmile budou sedět, koupíme nový lehoučký sporťák. Inglesina je naprosto super. Sice to není poslední módní výstřelek
, ale je naprosto praktická, dostanu se všude, korbičky jdou dát za sebou i vedle sebe a navíc na podvozek jdou dát ty autosedačky (kvůli tomu jsme to vlastně koupili
)
Ostatně vypadá to takto
Dito , cesta nás čeká příští týden a začínám mít osypky
. Ale ne, bude to dobrý. Kluci zatím v autě zvládají naprosto skvěle a teď jsme o víkendu byli v Praze a zjistili jsme, že se v pohodě vlezu dozadu do auta ke klukům
![]()
U nás celkem nic nového. Kluci už jsou docela hodní (ale nesmím je chválit
, protože mi pak v noci nespí
), začínají se hodně otáčet na bok, ale ještě se nepřevalí na bříško.
Těhulky opatrujte se, mamči dejte pusu mrňouskům a přeji hezký zbytek prodlouženého víkendu ![]()
Ahojky maminy a těhulinky,tak jsme dneska s manželem byli v Ústí na 3D utz,a konečně jsme zřejmě narazili na odborníka,nejdříve se rozčiloval,jak to,že nevím,jestli jsou jedno nebo dvoj,takže,máme dvě placenty,a přepážku,takže jsme dvojvaječní,hurá ttsyndrom nám nehrozí. A teď pohlaví,no,mohla tam být,ale není,jsou oba kluci,ale to mi už opravdu nevadí,co mě kopají,a cítím je,miluju je bezpodmínečně,jsou přece moji,a na nějakých camfourcích nezáleží
ne že bych je nemilovala už předtím,ale dokud je člověk necítí,je to takové jiné,že jo?? Pouštěl nám i srdíčko a měřil je,prospívají v pořádku a to je hlavní. Akorát na focení toho bylo žalostně málo,nějak se jim nechtělo,takže nás grátis objednali za 14 dní ještě jednou. Prostě mám z dneška hrozně dobrý pocit,teď mažu do práce,tak se omlouvám,že ani nereaguju na všechny příspěvky,jen jsem manžovi ukázala Pitrsky kluky,jak jsou kouzelní a přitom každý jiný(byl trochu zklamaný,že nejsou stejní
no,chlap)mějte se zatím,pohlaďte miminka a bříška,a pa Míša.
Míšo31, velká gratulace!!! A dva kluci jsou taky super
, vím o čem mluvím
a tohle ukaž manžovi (jsou dvojvaječní
): 
Míšo31 , super, vidíš dva kluci jako buci
A máš to se syndromem vyřešený! Mohli jsme si jedno prohodit a měli bysme obě páreček
A s těma pohybama je to fakt jiný, když je cítíš, souhlasím…
Zuziko ,to jsou fakt dvojvaječný? Třeba až povyrostou, budou trochu jiný,ale vypadají super! A jak už vyrostli, nedávno jsi rodila … to to letí …
Míšo super, dva klučíci, to je krásný
hlavně že už máš jasno, že jsou dvojvaječný a hned budeš určitě klidnější. Jo a Zuzika ti poslala krásné foto, krásní klučánci
ne vždycky jsou dvojky tak rozdílný jako moji rošťáci, 2 kamarádky z porodnice mají dvojvaječný holčičky a jsou si podobní jako vejce vejci.
Zuziko , taky jsem chtěla napsat, že mám úplně stejnou Inglesinu jako vy
a jsem s ní také spokojená, využívám teda zatím variantu proti sobě a autosedačky jsem na to zatím vůbec nevyužila, protože všude kde jezdíme tak nám vystačí vajíčka, že je jen vyndáme a u babičky máme druhou Inglesinu, takže to asi vůbec nevyužiji, ale kdo to potřebuje je to super a jak píšeš, není to modní výstřelek, ale praktické a korbičky fakt hluboké oproti jiným kočárům.
Pitrsko , jojo
myslím, že ten kočárek má všechno co člověk potřebuje. Já teda využívám docela dost autosedačky na podvozek, protože manža teda občas sám nakoupí, ale co nenapíšu to nemám, takže teď už vlastně každý týden jezdíme nakoupit spolu (a kluci s námi
). Sice jsme vždycky za exoty
a projít obchodem nenápadně prostě nejde, ale to k tomu patří ![]()
Holky, dík za tipy na kočárky, docela jsem si rošířila obzor, ten TFK vypadá dobře, akorát se mi to zdá už fakt dost peněz.
Asi už zůstanu u toho Joggera, jo, Dito, můžu se zeptat, co máš za autosedačky, že se dají nacvaknout na ten podvozek?
K těm pohybům, já bych to momentálně nazvala spíš ránama, někdy se mi to břicho úplně otřásá, ale je to legrační ![]()
akorát František se mi boulí už asi měsí pod žebra a někdy to teda fest bolí, to nechci vidět za takovej měsíc ![]()
Jo, a s tím metříkem, nevím, něco tam mám pořád špatně, tak kdo víte a poradíte?
Zuziko,
mně do města přijde ta varianta kočárku za sebe taková nepraktická, jako že šíleně dlouhý…je to jen můj dojem?
pepen , možná to je dojem, někomu to takhle nevyhovuje, ale právě že tenhle kočárek má výhodu, že si můžeš vybrat tandem nebo vedle sebe ![]()
Ajo, to jsem nevěděla, že to může být i vedle sebe, na těch obrázkách je to focený vždycky za sebou.