Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
24.4.07 16:40

Pitrsko , tys mě teda vylekala, ale asi jsou obavy a optarnost na místě, já vím. Ono to CS určuje podle mě doktor subjektivně, protože minule na kontrole když jsem měla CS3, tak říkal doktor, že je to super, dole všechno v pořádku, ani dnes se netvářil nějak tak dramaticky, spíš jen opatrně že když jsou to dvojčata a tak … no je to zkušený gynekolog, tak snad ví co dělá. Ale šetřit se každopádně budu, slibuju :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
24.4.07 19:25

Ahoj holky, čtu tu o kojení a příkrmech.
LIO, doktorka mi na poslední poradně říkala, že se příkrmy v dnešní době dávají až od 6tého měsíce věku. Ať jen kojíš, či jsou děti na umělé výživě.
Ptala jsem se ohledně šťáviček a dostala jsem tuhle odpověď.
Já zatím jen kojím a když jsem prckům zkoušela dát vodu nebo čaj, byla jsem odmítnuta. A musím říct, že přibíráme pěkně.

Dito , ta zahrádka je super. Takhle si to užívám, když jsem u rodičů. Kočárek je na terase, po jídle děti obleču,dám do kočárku chvilku uvozím a to je paráda. DOma než se vypravím z bytu, musím jezdit průchodem v paneláku, abych se dostala vedlejším vchodem, kde nemají schody do baráku. No alespoň že to jde takhle a máme velký výtah - a vůbec že máme výtah,že?

Těhulky, opatrujte se a nenechte se šidit svými doktory!!!
Co se týče tvrdnutí břicha, taky jsem to doktorovi říkala a dělal, jak když mě neslyší. Vůbec ani nic mi neporadil. Až když jsem se ptala na magnézko, tak mi řekl, že ho tedy můžu brát… ale občas mi připadal jak hluchý a slepý. Jedině dobře jsem se cítila, když jsem jela na pravidelný ultrazvuk do nemocnice!!!

Užívejte všichni sluníčka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
24.4.07 22:48

Ahojky!
Teda, pár dnů jsem tu nebyla a tady takový zprávy! Holky, těhulky, držte se a hlavně buďte opravdu co nejvíc v klidu a nic nepodceňujte!! Vím, o čem mluvím. :? Já se dostala do nemocnice kvůli bolesti břicha v 26.tt a kvůli častýmu tvrdnutí už mě odtud do porodu ve 34. tt domů nepustili. :?

Míšo - je určitě jedině dobře, že tě přijali do té rizikové poradny, i když to máš dál. Já taky jezdila na kontroly do Plzně, tj. 70 km a byla jsem za to ráda. Můj dr. sice není špatný,ale jen na takový ty klasický běžný věci, jak se děje něco mimořádnýho, je plašan. A přišlo mi, že dvojtěhu pro něj byla mimořádná situace sama o sobě. :roll:

Denisko - opatruj se!!! A musím říct, že máš svým způsobem štěstí. Četla jsem, že od cerkláže čípku se dneska už hodně upouští, v nemocnici, kde jsem byla já, už ji vůbec nedělají (i když jsi známá primáře :wink: ), takže v Plzni by ses do konce těhu už domů nedostala. Se mnou na pokoji leželo několik těhulek „jen“ kvůli zkrácenému čípku, a to čekaly jedno mimi.

Ivuško - žádné tragické scénáře už nečti!! Máš naprostý zákaz, jasný! :wink: Věř tomu, že všechno bude v pořádku!!!

Lio - mně doktorka doporučila začít s příkrmy od ukončeného 5.-tého měsíce korigovaného věku, tj. 5 měsíců + těch 6 týdnů, co jsou naši broučci nedonošení. takže vlastně v 6,5. Když počkáš do půl roku, určitě uděláš jen dobře. A začínat se má jednodruhovým zeleninovým pyré (prostě rozmixovaná mrkev, brokolice, květák atd.), postupně po 2-3 dnech by se měl zkusit vždy nový druh, pak postupně míchat- třeba mrkev s bramborem atd. Pak zhruba po měsíci ovoce (přesnídávky, rozmačkaný banán, nastrouhané jablíčko) a teprve cca za další měsíc kaše. Někdo s ní začíná, ale dneska se to moc nedoporučuje, zřejmě víc zatěžuje organismus než ta zelenina s ovocem. Doktorka ti určitě poradí. Tedy pokud není jako ta naše, ta nám na otázku příkrmů vrazila do ruky dvě brožurky k prostudování - jednu od Hami a druhou od Hippu. :roll: Na druhou stranu je to tam vysvětlený docela pěkně. :? Jo a základní info o příkrmech se dočteš hlavně v příloze zdravotního průkazu, tam je tom, myslím, docela srozumitelně a jasně. :wink: A ještě jedna rada, jestli tedy můžu. :? pokud budeš příkrmy kupovat, nespoléhej jen na věkový označení (od 4. měsíce atd.),ale vždycky si přečti složení. Ono totiž i v jednoduchým příkrmu doporučeným dětem od 4,měsíce může být lepek nebo sůl nebo v přesnídávce cukr atd. Takže lupu s sebou a hurá do obchodu!! :D A my židličky začali používat vlastně hned s prvními příkrmy. Jsou polohovací, takže tam prckové byli v takovém pololehu. Pro dvojčata jsou, podle mě, super! Zvlášť když musíš krmit obě současně.

Jani (Letadlo) - většinu věcí má, pochopitelně, každý svojí - prostě si užívám, že mám holčičku a oblíkám ji vyloženě do holčičího :oops: :lol: - ale pár věcí přece jen stejných mají, třeba punčocháčky, bodýčka na doma atd. a ty rozhodně nerozlišuju!!!

Dito - s tím novor. balíčkem jsi mě překvapila. Ale je fakt, že tam všechny příspěvky dost změnily. I ten příspěvek pro kojící matky - vloni byl jen 500, teď 1000. Asi to brali tak, že to vyjde nastejno - dřívějších 500 + 500 pro dítě, jenže jaksi zapomněli na vícerčátka. :?

Holčiny, mějte se všechny krásně!! papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
25.4.07 11:08

Lio , tak včera jsem se na net už nedostala, a s příkrmama ti to už pěkně vysvětlila Helli , úplně s ní ve všem souhlasím :D
co se týče ohrádky, my jí postavili z toho důvodu, že kubík začal strašně válet sudy a jak máme obývák spojený s kuchyní, kde je dlažba a já pomalu nemohla ani na Wc, protože ten prďolka malej byl už na tý dlažbě, takže asi v těch 7 měsících jsme ji myslím postavili. A jsem ráda, čím dřív, tím líp si tam zvyknou, teda není to určitě u všech pravidlem, ale kluci si tam fakticky vyhrajou. Teď už lezou všude možně, takže bez ohrádky si to nedovedu představit, to bych neudělala NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
25.4.07 11:12

holky těhulky, pořád na vás myslím a říkám si, ať to vydržíte co nejdéle, fakticky se šetřete!!! co se týče cerkláže, tak např. v K. Varech ho už taky nedělají, hodně od toho upouští, jak píše i Helli o Plzni. Já taky ležela s hodně maminama pro zkrácený čípek a to čekali jen jedno mimi. Radši tu maminu nechaj ležet v nemocnici,kde bude skutečně ležet a mají jí pod kontrolou, protože oni sami ví, že doma určitě JEN ležet nebudou. Radši si užívejte pěkného počasí doma, válejte se, ať nemusíte smrdět někde mezi bílejma stěnama a bílejma pláštěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
25.4.07 11:43

Ahojte holky,

tak se po dlouhé době trochu ozývám…;-)

vidím, že děti i břichouni ;-) vám krásně rostou, to je paráda a teď to počasí…to je co? ;-)

chtěla jsem vám toho tolik napsat, ale asi si nevzpomenu na všechno..

Míšo31 - tak ač jsem docela tvrďák a dost flegmatik tak s dvojčatama skoro po 2měsících na kontrolu …to bych si netroufla ani s jedním mimčem..takže asi tak..běž tam kde tě budou kontrolovat pravidelně a častěji.

Jani - tak oblíkání…já snad oblečení nerozlišuju doteď…když z toho holky neměly pojem, snažila jsem se jim dávat vždy jedné stejnou barvu, abych je krásně rozeznala…pak si začaly vybírat a byla jsem naprosto zmatená..;-) samozřejmě si věci prohazovaly ;-), teď mají něco výlučně svého, svoji barvu…a něco mají stejné a to fakt neznačkuju čí je co..jen spodní prádlo…ony si tak nějak samy řeknou a pěkně si to střídají..;-)

Lioness - s příkrmama nespěchej, já bych teda nedávala ani čaj…počkala bych jak s čajem tak s příkrmem do půl roku a začíná se jednodruhovou zeleninou..př. mrkev..dáváš dva tři dny - čekáš na reakci, pak přidáš třeba rýži a zase čekáš…čekáš jestli se ti z něčeho neosypou a taky si zvykají…takže fakt postupně pozvolna…teda já si to taky budu muset zase osvěžit..vůbec si nepamatuju ;-)

no a vidíte..už nevím co jsem chtěla ;-) tak zase příště..

jinak u nás…pohoda, klídek…fakt bomba..doporučuju ke dvojčatům další mimčo..je to výborný relax ;-)

Vítek krásně roste - teda dneska jsem ho zkoumala - zdá se mi, že nepřibírá…ale asi se vytáhl tak to hážu za hlavu, uvidí se až na kontrole…a krásně už reaguje, je to pohodář a holky…sluníčka..naučily se téměř okamžitě jezdit na kolech (bez přídavných koleček) takže teď pořád vyžadují ježdění..což je u nás docela problém - máme tu samý kopec a do kopce to fakt neušlápnou ;-)

no a já si to fakt užívám…

holky mějte se, opatrujte se

Zdenik a M+J+V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
25.4.07 16:53

Ahojky holky,
k netu jsem se dostala až dnes.
Včerejší kontrola proběhla dobře (nemusím ležet v nemocnici :D ).
Nejdříve mi točili křivku. To mi přijde jako pěkná blbost u takhle malých miminek, ale budiž. I sám dr. pak říkal, že příště ji točit nebudeme, že radši uděláme Dopplera a vyjde to nastejno.
Pak mě vyšetřil ručně a řekl, že steh drží, no ale kdyby cokoliv, tak ať okamžitě přijedu. (Máme to do nemocnice asi 10 min autem).
Na další KO jdu ani ne po týdnu a to na čarodejnice v pondělí. Budou mi dělat toho Dopplera a měřit čípek a pak i ruční vyšetření. Myslím, že mě už týdenní kontroly neminou. Ale aspoň vím, že je všechno OK.
Jo a CS mi dr. napsal 6, čili rodit možno kdykoliv. V tom 30. týdnu jsem ho měla už i 7 a proto mi napíchali ty kortikoidy. Zajímalo by mě, jestli ty kortikoidy působí už napořád, nebo by mi je museli třeby teď píchat znovu. Nevíte někdo?
Jinak je fakt, že cerkláž v Jihlavě taky běžně nedělají. Bylo to fakt jenom ze známosti a jsem jim za to vděčná. Primář, když mi to dělal, tak si pozval na asistenci dva mladší dr. aby jim to ukázal, protože říkal, že se to dělá jen asi 2× do roka. A hned dodal, že dřív byla pomalu třetina ženskejch zašitá a že to určitě nevadilo, spíš pomohlo. Docela nechápu, proč se od toho upouští. Možná, že ten klid na lůžku pomáhá, ale mě se to i po týdnu zkrátilo o víc jak 1 cm, takže i s klidovým režimem bych nejspíš porodila předčasně.
Holky podle dr. zítra začínám 33 týden, teda vlastně mám 32 + 0 čili dokončený 32. týden.
To jsem moc ráda, protože po 32. už je riziko vad minimální.

Ivuško ve 27. týdnu mít CS 3-4 tak už jsem taky dávno v nemocnici. Já měla do 28. týdne CS 1 a v 29. CS 5. A pak vidíš jak jsem dopadla. To se divím, že je Tvůj Dr. v klidu. Fakt hodně odpočívej a nic nezvedej.
Alino čípek se mi zkrátil sám, aniž bych o tom věděla nebo to nějak na sobě pozorovala. Vůbec to nebolí, zjistí se to jenom při prohlídkách.
Je pravda, že jsem před 4 lety byla na zkracování děl. čípku (kvůli nějakým divným buňkám na povrchu čípku, který mi způsobovaly krvácení a i bolestivý sex). No a teď jsem už druhorodička a ještě dvojčátka, takže ochablejší svalstvo a větší zátěž na čípek. To vše jsou rizikové faktory. Já s tím i víceménně počítala, ale ten šok přijde vždycky.

Lio moc hezký fotky holčiček. To je šílený, že je jim už 4 měsíce. Já si pamatuju jak jsem na přelomu roku četla Tvoje a Dity porodní zážitky a ony už jsou takovéhle slečny. Toto utíká.........

Holky držte se a užívejte počasíčko.
Zatím pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
25.4.07 17:44

Nisso , ty kortikoidy se dávají jenom jednou, když jsem ležela dlouho v nemocnici, tak mi je taky píchli a právě jsem se i ptala, jestli se to ještě dává víckrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
25.4.07 20:09

Ahoj holky,
já jen chci napsat k těm příkrmům. Všude teď doporučují opravdu až po šesti měsících, takže myslím, že to holky napsaly vyčerpávajícím způsobem :wink: :lol: .
Já jenom, že co se týká čajů, tak já vařím čaj už snad od dvou týdnů. Nejdříve fenyklový, ale ten kluci nechtěli tak pak jsem začala dělat pytlíkový dětský s heřmánkem. Ten jim chutná více, ale obecně zpočátku skoro nic nevypili (jen si třeba trošku cucli), teď během dne dohromady vypijí třeba jen 20ml. Ale proč to píšu… ten čaj teď vařím hlavně proto, že když jdu ven (a ono je teď opravdu docela teplo…) a oni se v kočárku vzbudí, dám jim napít a oni se uklidní. Často mají opravdu jen žízeň. Nebyla bych strikně proti tomu, že do šesti měsíců ani čaje ne. Ostatně nám to poradila dětská sestra v poradně :wink: . Ale vím, že co doktor (a sestra :lol: ) to jiný názor :wink: :lol: .

Jo a ještě k tomu oblíkání :wink: . Já řeším opravdu jen roznošené věci… i když u některých věcí mám zafixováno co dávám komu, ale když to zaměním, tak to nehrotím :wink: :lol: . A u stejných věcí to nepopisuju… roznošené věci dávám na hromádky, kdy vím, která komu patří :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
25.4.07 21:58

Pitrsko (a Nisso) - tak já mám,co se týče kortikoidů, úplně jinou informaci, to jsem z toho blázen. 8O Mně řekli v Plzni, že to působí max. tak na 3 týdny, pak se musí, když hrozí předčasný porod, dávat znovu. Což byl můj případ. Píchli mi je hned v tom 26.tt, kdy mě přijímali a pak asi dva dny před porodem znovu (začala mi šíleně stoupat hladina kys. močový v krvi, takže to vypadalo, že se porodu už opravdu nevyhnu). Vůbec jsem to nepochopila - myslela jsem si, že vlivem kortikoidů ty plíce dozrajou a hotovo. Ptala jsem se na to doktorů, ale vysvětlili mi to tak odborně, že jsem z toho byla moudrá ještě míň než předtím. :roll: Ale dost možná mi to vysvětlili dobře, jen působila těhu - demence v pokročilém stádiu. :D

Zuzko (Fetus) - prosím tě, jak to máte teď se spaním vašich raubířů přes den? Spí ti v kočárku? A ještě jinak, chtějí tam být? Ptám se proto, že naše Niki začala kočár totálně sabotovat. Jsem z toho hotová. Těšila jsem se, až budou oba sedět, že se jim bude na procházkách víc líbit, protože budou moct pozorovat okolí, jenomže naše slečna mezitím objevila, že nohy nejsou jen na lezení, ale hlavně na stání a od té doby nechce v kočáru vůbec být, protože tam musí samozřejmě sedět. :? V noci spí jak andílci (cca od 8 do 6,kdy mají mlíko, pak občas ještě tak do 7-8), ale přes den nechtějí téměř vůbec - dopo v postýlce Niki půl h, Lukášek, pokud ho N nevzbudí, hoďku. Odpo v kočárku je to ještě horší - Nikolka odmítá ležet (to už je úplně pod její úroveň :roll: ), takže usíná vsedě, pak spí tak citlivě, že mi ji pokaždý vzbudí nějaký kolemjdoucí a ona pak svým vztekáním neustále budí i Lukáška, takže se nevyspí ani jeden. Včera jsem se rozhodla, že je nechám i po obědě spát doma a budu chodit jen na krátké procházky až potom, ale ani to se Nikolce moc nelíbí. Co s nima mám dělat, ven by přece měli,ne? Až bude ještě tepleji, budu je brát jen na zahradu na deku, ale tyhle dny se mi to zdá ještě studený. Co myslíte i ostatní? Jsem z toho na Chocholouška. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
25.4.07 22:46

Ahoj holky,
tak to tady tak pročítám a říkám jsi, jak jsem na tom dobře, že mám CS1 a pak dojdu k příspěvku od Nissy a už tak nejásám. To jsem netušila, že se Cervix skore může tak rychle změnit. No raději se budu šetřit, ikdyž ono to moc s dvouletým dítětem nejde :-(
Jinak jsme byli na 4D ultrazvuku v pražském Gennetu. Byl to nádherný zážitek, ikdyž nám říkali, že bývají miminka vidět lépe. Obě jsou hlavičkama dolů, takže začínám počítat s vaginálním porodem. Mají tam prý už hodně málo místa, tak už se asi těžko přetočí jinak. Bylo vidět i pohlaví, ale já si trvala na svém, že to vědět nechci. Takže jsem naštvala zbytek rodiny, která to vědět chce. Holt musejí vydržet :D Miluju překvapení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
26.4.07 07:47

Ahojte..

Zuziko - nejsem striktně proti čajům jen mě osobně přijdou zbytečné a pro takový prcky až nepřirozené..nevím, je to můj pocit. takže tak.. ;-) myslím, že takovým prckům i na žízeň stačí mlíko nebo když už by to jinak nešlo tak voda. z čajů mám respekt je to samá bylina a i když nemáme žádné dispozice k alergiím…co kdyby… a fakt si člověk nevybere..co člověk to názor a je na nás co si vybereme…třeba heřmánek někdo doporučuje až od roka a mě dokonce v lékárně doporučili až od tří let. no jedu si svou zlatou střední ;-) ;-) všichni děláme jak to cítíme a jak je to pro nás vhodné, to neznamená, že je to špatně. to vůbec ne.

neznáte prosím někoho kdo by měl reference na tento kočár? nebo neslyšely jste o něm? díky

http://www.babydirekt.eu/…-s4-nanoznik

Zdenik a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
26.4.07 09:28

Ahojky,

Helli-naši neposedové zatím spí doma v postýlce dopo 1hod. a odpo taky 1hod a ven jdeme většinou kolem 15hod.Ale spí každý v jiném pokoji(rušili se už od malička).V kočárku mi nechtějí spát snad od 6měs.takže spíme doma :D Niki by taky nejradši už chodila,ale aspoň tu 1hod. mi na kočáru vydrží když je zabavím-kytičkama,zvířátkama(máme tu kamerunské kozy,daňky a kačenky)anebo něčím do ruky(rohlík,suška atd)
Každé období je něčím krásné a náročné zároveň :wink: Až budou chodit,tak zase nebudeme vědět kam dřív skočit :lol: Ale i to překonáme,že jo!
Jinka v noci spí od 18hod.do 6ráno,takže super.Jedno mlíko jim dávám ještě než jdu spát kolem 22hod,jinak by se vzbudili a já bych měla přerušovaný spánek,tak jsem si to ulehčila :lol: Takže pohoda :wink:

Mějte se krásně :D Těhulky se opravdu šetřete!!!Taky jsem ležela kvůli CS 3týdny v nemocnici a pak 4týdny doma(porod v 34+2tt)
Pa všem Zuzka a spol. :lol: 8)

Naši neposedové:

Niki vleze všude kam nemá!:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
26.4.07 10:06

FETUS
to jsou úžasné bambulky!!!
Každé období má své a je dobré na nic nespěchat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
26.4.07 14:10

ahoj holky, vsechny vas po dlouhe dobe zdravim!!!!!
tehulky , fakt se setrte!!!!! at vydrzite co nejdyl…
Zuziko , napsala jsem ti mail…
k tomu caji… nam zase v poradne rekli ze nemame davat, ze zas neni takove horko aby meli zizen… a ze jim staci mliko… tak nevim…
obleceni… my to rozlisujem - prece nebude ondra v ruzove :)
ale jinak to moc neresim… co je neutralni, tak je to jedno…
chtela jsem se zeptat (doufam ze nebudu vypadat jako cune), ale kdyz koupem obden a nemaji to poblinkane nebo spinave, tak jim davam ciste veci pri koupani… je to blbe?
tak se mejte vsechny moc krasne, pozdravujte deticky a pohladte briska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová