Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Michaelo , tak držím palce!!! A kde se budeš vdávat? Na teplické radnici? Já jsem tam dva a půl roku bydlela, tak nostalgicky vzpomínám
.
Tak to je teda překvápko Míšo31 ! Mooooc gratuluju nevěstě 3 v 1! Ať se vám to zítra vydaří se vším všudy, počasí má být ukázkové, tak ať je takový i celý váš další manželský život ![]()
Zuziko, kuželko , vaši pidísci jsou úžasný, takový malinkatý, ani se mi nechce věřit, že dokážou tak zlobit ![]()
Zuzko , Tvoje animované obrázky mě fakt pobavily, ty želvy jsou úžasný ![]()
My už máme hotovou koupelku, hurá, za týden nás čeká kuchyn, pak dveře a do konce května snad bude hotovo a může se rodit
Ale zas tak ještě nespěchám, mám pocit že se u mě holkám líbí a že vydržíme ještě chvíli
Kdo by tu taky hlídal řemeslníky, že
Tvrdnutí břicha mě přestalo, hodně asi pomáhá ten podpůrný pás, možná jsem to tady už psala, jsem s ním moc spokojená, nechodím taky tak často na WC, a bolesti zad taky trochu ustoupily, ikdyž po větší námaze se občas přihlásí
ale to se dá přežít …
Tak přeji všem krásný víkend bez mráčků, obzvlášť Míše31, budem na Tebe moc myslet!
Míšo , tak to je tedy překvápko jak má být
opravdu má být krásné počasí, tak ti přeju ať je to moc hezké a vydrží vám to na věky ![]()
Michaelo , tomu říkám překvapení!!!
Přeju vám krásný slunečný svatební den a ještě hezčí manželství!!!!!
Zuziku, Kuželko - už jsem to tu jednou psala, tak doufám, že to nebude vypadat jako reklama. Mám doma jednu bezva knížku - Nejšťastnější miminko v okolí od dr. Karpa,je v ní mj. popis zavinutí. Takhle vám to těžko přetlumočím. Ledaže bych se pokusila ty obrázky s popisem nafotit a pak to hodit sem. Nebude to ale hned - knížku má půjčenou švagrová. Možná se vám to nebude líbit, ono to vypadá trošku hrozivě, miminko je tam opravdu tak napevno, že nemůže mlýt ručičkama a o to právě jde, těma se nejvíc ruší a vlastně budí samo sebe. Nejdřív se nám do toho vůbec nechtělo, pak jsme to přece jen zkusili a zjistili, že Lukášek tak byl fakt spokojenej. Podle tý knížky se má zavinovat tak dlouho, dokud se mimčo samo ruší, tj. tak do 3 - 6 měsíců, my to dělali asi do 3,5, pak už spal i Lukášek docela dobře normálně v pytli. Tak jestli chcete, písněte a já to zkusím nějak nafotit.
Ali - mateřská 13 tis. ještě jde, horší je ten rodičák (7,5 tis.) a to můžeme být rádi, že to nezůstalo na 3,5! Díky tomu, že naši mlsouni stále bojkotují moji výbornou kuchyni (
), nevystačilo by nám to ani na jejich papání.
Co se týče nemocnosti, my měli zatím jen jednou rýmu, zato trvala pět týdnů - neustále si jí pinkali mezi sebou sem a tam. Nevím, jak jiné děti, ale naše si neustále všechno navzájem berou a nejraději s tím okamžitě do pusy, takže pokud má jeden nějaký bacily, musí je mít zákonitě hned i ten druhý. Ale mono kočár (půjčený od kámošky) jsem už také jednou využila. Doktorovi se nezdálo, že Nikolka moc nepřibírá, tak mě hnal na kontrolu jen extra s ní po kratší době a nechtělo se mi s sebou tahat i Lukáška.
Michaelo, tak to i my prejeme ten nejkrasnejsi den a pohodovy zivot manzelsky!!!
Ali u nas je to tak, ze si deti vetsinou vse predaji, tak po jednom nikam moc nechodim, v nemocnici nas vzali vsechny tri, protoze kojim a jinak si to predavaji, jo vlastne s Jimem jezdim na chirurgii(kvuli kyle), ale to si ho nesu v autosedacce, takze u nas by kocarek pro jedno mimco nemel moc vyuziti
dobrou noc a krasny vikend
Michaelo, pripojuji se ke gratulacim… uz to mas asi za sebou - pokud sis to nerozmyslela ![]()
Helli , zatím tě neoficiálně vyhlašuji hvězdou roku
, (oficiálně až tak po třech nocích
), protože jsme kluky včera nechali v zavinovačkách, ale ty mají takové volnější, takže jsem vzala šátky „arafatky“, které máme z Egypta (je to tenká bavlna a nic lepšího jsem si pod tvým „zavinout do kusu látky“ nedovedla představit
) a prostě jsem kluky zamotala jako zavináče
takže se nemohli ani pohnout
Večer dostali mlíko ve čtvrt na devět, než se nakrmili… v devět spali a vzbudili se - Lukáš v jednu a Danek až ve dvě ráno
, což je prostě rekord! A to jsem je nakojila a během deseti minut hodila zpátky do postýlky a pak vstávali ve čtyři. No prostě paráda! Manžel mě uklidňuje ať ještě nejásám, ale jestli je to opravdu v tom zavinování (určitě napíšu jak to pokračuje
), tak nevím jak ti poděkovat
.
Jinak všem přeji krásný víkend, protože u nás je opravdu nááádherně!
Ahojky,
Zuziku-taky jsem naše zlatíčka balila,myslím,ža až do 4měsíce
Jinak by se taky rušili
A jedna známá to prý praktikovala až do 1roku,ale to už si nedovedu představit
My používáme od 6měs.spací pytle a taky to splnuje účel.
Michaleo31-ooobr gratulace
,tak ať jste spolu,rodinko,jenom štastní ![]()
Moc sem nestíhám,páč jak je venku tak krásně jsme i 2×denně na sluníčku.Akorát nevím jestli dětem nemám pořídit brýle.Viděla jsem i tak malé špunty ve slun.brýlích
Jenže specielně Niki si strhává i čepičku,tak brýle by asi vůbec nerozdýchala ![]()
Mějte se bájo.Pa Zuzka a spol.
Ahojky maminy a těhulinky,tak náš velký den už máme za sebou,už jsem opět vdaná paní
. Svatba byla krásná,počasí se nám povedlo,sice jsme měli jen 11 lidí,ale jednak jsme oba už jednu velkou svatbu měli,a jednak taky musíme šetřit korunky na důležitější věci pro miminka,ale stejně se nám to moc líbilo,možná,že ta menší svatba je hezčí,že si můžeš popovídat s každým a tak.
Zuziko ,brali jsme se na teplické radnici,bylo to pěkný,po obřadu nám otevřeli dvoukřídlé dveře a sešli jsme rovnou do zámecké zahrady,tam jsme se fotili,a pak se jelo domů. Kde jsi v Teplicích bydlela?
Ještě bylo hrozně legrační,že ta oddávající,než začala předčítat,tak ke mě přišla a říkala,jestli vám bude špatně,tak si mě nevšímejte a jděte si klidně sednout tamhle na židli,a já jsem byla celou dobu v pokušení to udělat,jen abych věděla,jak zareaguje,no,neudělala jsem to
ale chtěla…
Jdu uklízet bordel,co nám zbyl po včerejšku,a pak se budu válet na zahradě. Jo,a ještě,add svatební noc…no,pěkně jsme se přitulili,dali si pusu a tím to haslo..snad jindy,no..
![]()
Zuzko , tak brýle si na mrňousech nedovedu představit, protože my fakt bojujeme i s čepičkami ![]()
a musím opět napsat, že na tom zavinování něco bude ( Helli , tvé oficiální vyhlášení se blíží
).
Míšo31 , tak ještě jednou velká gratulace. Já jsem se vdávala když jsme bydleli v Teplicích, ale to jsme se jeli vzít do Ostravy odkud pocházíme
a taky jsme měli docela malou svatbu (cca 20lidí). No a svatební noc tehdy proběhla tak, že jsme každý jeli ke svým rodičům, protože jsme byli fakt tak utahaní, že na nějaké dovádění nebylo ani pomyšlení
.
V Teplicích jsme bydleli směrem když se jede k nemocnici, v Letecké ulici (je to taková malá ulička z Duchcovské, vedle je snad nějaká prodejna koupelen, myslím Kera…). Bylo to blízko lázní, takže jsme byli skoro denně na procházce v parku… docela na to rádi vzpomínáme. A to když jsem se kdysi dověděla, že se stěhujem do Teplic, tak jsem si představila nějaké strašné severočeské město
a vůbec se mi nechtělo (je to něco jako představy pražáků o Ostravě
)
Ahojky, gratuluji novopečeným novomanželům. Teď už máte všechen shon za sebou a můžete si v klídku užívat těhotenství.
My jsme si včera byli pro kočárek. Tak už to moje vytoužené červené TFK máme doma. Jsem z něj nadšená a nejen já. Jednu z hlubokých korbiček hned ob:,–(ila naše Eliška. Je v ní nadmíru spokojená, takže budeme asi muset koupi korbičku třetí:D
Ahojky holky.
Míšo31 , blahopřeji a hodně štěstí......
![]()
Markýtko , nedivím se Ti, že jsi nadšená z TFK, je to moc hezký kočár.....
Alino , já jsem Jogger kupovala v kamenném obchodě v Ostravě(BabyExpert)ze dne na den… Nevím, jestli je teď nějaký problém s kupováním korbiček, já ho neměla. Webová adresa internetového obchodu je www.babyexpert.cz. Když budeš chtít, dám Ti telefonní číslo do velkoskladu, odkud se zásobují internetový i kamenné obchody Babyexpert. Autosedačky máme Babypoint Pioneer, ty na podvozku od kočáru sedí.
Zuziko , kde jsi v Ostravě bydlela? Jinak máš pravdu, představy o Ostravě jsou děsné......
A úplně „mimo mísu“. Ta cesta, co vás čeká z Teplic k rodičům, to je teda pěkný „zájezd“..... A Sabri , těch 800 nebo 900 km do Holandska......
No držím vám palce a šťasnou cestu… Tvůj manžel je odtamtud?
Zuziko , tak teď jsem zmatená.....
Ty jsi v Teplicích bydlela a už nebydlíš? Čtu Litoměřicko.....
Holky, k vaší „zavinovací“ debatě nemám co říct. Naše zlatíčka spí od narození v noci dobře, celou dobu spinkají v rychlozavinovačkách a ještě pod přikrývkami.
Přes den s nimi začíná být pěkně veselo. Jestliže ještě nedávno platilo, že ve dne jsou ochotné spát jen v kočárku, tak teď už to neplatí. Spát už moc nechtějí vůbec a když už, tak jen krátce a zá:,–(ně ne obě zároveň. Dokud se s kočárkem jezdí, tak to ještě jde, ale když to přestane drncat, okamžitě dávají najevo, že se nudí. Daleko víc než kočárek je teď zajímá doma na gauči hrazdička a jiné hračky, které si prvními neobratnými pohyby cpou do pusy (někdy stačí i vlastní pěstička). Je to sice paráda je pozorovat nebo si s nimi hrát nebo procházkovat v tak krásném počasí, ale je to na „plný úvazek“ a neudělám vůbec nic. Hlavně na zahradě… když cácorky odmítají spokojeně spinkat na terase:( , zatímco maminka se spokojeně vrtá v hlíně a kytičkách… ![]()
Mějte se, musím končit… PAPA
DIto!!
Obdivuju, jestli se ještě stíháš vrtat v kytičkách. U nás Anetka i Matýsek občas spí společně,ale spíš je to tak nějak na přeskáčku. No a pak ještě úkoly a povinnosti Kubíka… domácnost, prádlo!!!!!!! nestíhám a jsem vděčná za pomoc rodiny!!! Jestli k tomu všemu zvládáš ještě zahrádku? Zrovna dneska jsem projížděla kolem rodinných domků za naším sídlištěm a říkala si, že bych asi zahradu totálně nezvládala!!!!!!!!!!!!! Z druhé strany je k nezaplacení dát děti v kočárku právě tam a nechat je spinkat na čerstvém vzduchu!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak to ale zvládáte večer? Anetka i Matýsek se vzbudí ve stejný čas na koupání a zvládat to jen samotná.....je to maraton. Pak je současně nakojit také jelikož mám zánět v zápěstí a ruka mě dost bolí, a tak musím být opatrná, aby se nestal nějaký malér. Ale HURÄ za tohle počasí.
Mějte se všechny moc moc sluníčkově, pohlaďte bříška a miminka!!! ![]()
Ahojky,
Zuziku - už se mooooc těším na vyhlášení!!!!
Řeknu ti tajemství - já vzala dvě klasický bavlněný prostěradla (který nám stejně ležely x let nevyužitý ve skříni, protože používáme natahovací) a upravila jsem je na čtverce a do těch pak prcky „zamotávala“. Nikolka to ale moc nepotřebovala, od samýho začátku usínala i spala v pohodě.
Zuzko - o brýlkách pro prťata mi nedávno říkala kámoška, která má o 14 dní starší holčičku než my. Byla unešená, že je malý objednala - je velký expert na módu. Mně by se sice taky na prckách líbily, ale jak je znám, určitě déle jak minutu by je na sobě neměli. Dost často jim nevydrží o moc déle ani čepice. A když si ji nesundá Nikolka sama, pomůže velice ochotně Lukášek.
S tím souvisí i můj dotaz na tebe, máš přece jen o trošku starší děti, tak máš možná zkušenost - nechávala jsi dát Niki náušinice a jestli jo, netahá jí za ně Samík? My máme konečně za sebou třetí očkování a ráda bych s naší Niki na náušničky, jenomže mám právě strach, aby jí Lukášek netahal za uši, bere jí neustále všechno, včetně dudlíku. ![]()
Všem těhulkám i maminkám přeju hezký zbytek neděle a zítra další krásný sluníčkový den!!! ![]()