Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Dito - s tím Croozerem jsi mě zase pořádně nahlodala!
Ale asi do něj už nepůjdem, je to fakt dost peněz a takový využití jako u vás by u nás neměl.
Fetus - tak toho jsem se přesně bála, chjo. Chtěla jsem golfky proto, že jsou lehké. po rovině je ten náš Bertík super, ale do kopce (a že Tachov je samej kopec
) je to už docela fuška. Můžu se tě zeptat, jak velké máte přilby? Já zatím objevila na netu nejmenší pro obvod od 48 cm, jenže naše Nikolka má hrozně malou hlavičku - momentálně asi 43,5cm a počítám že 48 bude mít tak ve 2 letech.
Jestli máte menší, napiš mi,prosím, značku a kde jste je koupili. Díky!!!
Prďolkové mi na chvilku usnuli, tak musím letět trošku něco poklidit a taky jim uvařit obídek. Držte palce, ať mi to ti moji mlsouni baští, většinou dopadnu totiž tak, že se s tím vařím, mixuju a Lukášek se pak na mě podívá tak, jako jestli to myslím vážně a já jdu ohřát kupovanou skleničku.
papapa
ahoj holky, vsechny vas zdravim a doufam ze jste si uzili krasne velikonocni pocasi…
Helli , deticky jsou super!
jo, ja vozeni mam hodne… obe babicky, teta, tatka chce taky jezdit i sam… aby se taky k tomu dostal… manzelova mamka je totiz v duchode, takze muze kdykoli…
Dito , vsechno nejlepsi k narozkam…
Zuziko , poslala jsem ti mail
holky, jak dlouhou cestu autem deti vydrzi tak v pul roce???? jejda me uz jedou kriklouni, tak papa…
ahoj holky, doufam, ze jste si uzili velikonoc, u nas byla navsteva z Holandska s 3 detma, tak to bylo fajn, vyletiky, tatka nas vzal na obed do restaurace, takze pohoda, deti byli strasne hodny
no a jestli vse bude ok (tuk tuk tuk), tak chceme pristi tyden vyrazit do Holandska my, doufam, ze cesta ubehne rychle, prece jenom je to 900km, ale uz se tesime a jak vas ctu,tak to snad bude v poho
krasny den,
jdu pect strudl
Ahoj všem,
svátky jara máme za sebou. Také je nemám moc ráda. Ale byla jsem i s dětmi u rodičů a všechno bylo moc fajn, jelikož byly děti pořád na zahrádce!!!!!!!!!!!!
http://emimino.cz/…e-Koleda.jpg /> http://emimino.cz/…od%F8any.jpg
Jinak nestíhám moc na nic reagovat. ale Zuziku, úplně Tě chápu. Mám doma jednoho křiklouna. Anetka si dá říct, ale Matýsek je malý mazel. Zatím je pro mne úplně super, že mi pomahá maminka. Jinak si připadám úplně neschopná!!!!!!!!!!!!
Ale zase musím říct, že oba celkem rádi spí. Ráno vstávají kolem 8 - 9. Matýsek moc rád spinká v kočárku venku, ale Anetka ne. Takže Matýska dávám na balkon a Änetka je doma. Někdy si dokonce přispí a není to tak dlouho, co dokonce vstávala s manželem kolem 11té hodiny. Odpoledne se je snažím uvozit delší procházkou a nechám ještě doma při otevřeném okně dospat. No a podle času je koupání a pak další maraton je zabavit¨, případně uspat. Zatím plně kojím, ale přemýšlím již nad dokrmem alespoň na noc. To vydrží spát tak 6 hodin, ale pak se po 3 hodinách již budí oba.
Tak přeji pevné zdraví všem,
Kuželka Jana
Ahoj holky,
Kuželko , to spaní dětí 6 hodin (
) ti fakt závidím. Ostatně připadá mi, že takhle spí všechny děti jen ne ty naše
. Zrovna dneska jsme to měli v noci co dvě hodiny
, Lukášek by i spinkal, ale Dany se pořád budil, tak jsme nakojili, on usnul a zase nanovo
. Ráno jsme bezradně s manželem meditovali v čem je zakopaný pes.
a tady jsou ti naši prďolkové po procházce
a takhle už se smějeme (to je Danek)
Ahojky,
Helli-ještě jsem si vzpomněla že jsem ti neodpověděla,jestli mi zavazí prostřední kolečko u golfek.Mě nezavazí,ale manžovi jo,takže buď tlačíme každý jednu stranu nebo je vezu radši sama ![]()
A helmy manža objevil v akci v Plusu za 190Kč,vel.XS-47-53cm.Naši už mají 45-46cm,tak myslím že jim to tak velké nebude
A je to nějaká německá výroba,značku jsem neobjevila
Ale myslím že pro začátek úplně postačí ![]()
Kuželko,to máš pěkné spáče.Naši tak vzorně nespinkali.Až teď v 11měs.spí celou noc od 19hod. do 6,30hod
Tak ať vám to vydrží!
Taky jste po těhu v tak skvělé kondici?
Já mám záda uplně v pr…,potřebovala bych denně pořádnou masáž,třeba takovou:
http://www.hanulka.cz/fotos/652.gif
A na manželské veselí už kolikrát taky nemám sílu
Chtělo by to oživit vášně,třeba jako :
http://www.hanulka.cz/fotos/653.gif
Tak ať vás nic nebolí a večer to doma jiskří! Tanci ZDAR!
Pa Zuzka a spol.
ahoj holky, deticky jsou venku, tak mam chvilku…
Zuziko , na mail ti odpovim pozdeji, fotecky jsou uzasne!!!!
Kuzelko, malosci jsou super!
holky, jak je to s tim cestovanim? ty brdo, 900 km to je sila!
dneska je tak krasne, zahajili jsme terasovou sezonu…
holky, jeste jsem se chtela zeptat jak moc deti oblekate a prikryvate na noc?
Miso , já kluky na noc oblíkám do pyžamka a jsou v zavinovačce (tenké), ale tu jim teď většinou rozdělám a leží jen tak. Když se mi zdá, že je chladno, tak je překryju jen tenkou dekou.
Co se týká cestování, tak my se chystáme začátkem května jet k našim cca 400 km, tak jsem zvědavá jak to zvládnem. Klukům ještě nebudou tři měsíce, ale snad to bude v pohodě. Počítám, že budeme muset dělat pauzy na krmení, ale jinak by snad mohli spát
.
Ahojky maminy a těhulinky,tak se zase hlásím,jsem po kontrole,genetické testy vyšly v pohodě,a na ultrazvuku měli šešulky pěkně u sebe,tulili se k sobě,bylo to nádherný. No,jestli se pamatujete,psla jsem,že mm doma dva kluky,a doufám v holčičky,ale už je vyřešeno. Budu mít prostě plný barák chlapů na ženění
. Myslela jsem,že to vezmu hůř,ale ani mě to nějak nevzalo,asi jsem to podvědomě tušila,že prostě mi holky nejsou souzebné,snad v příštím životě,i když taťka pronesl,no,tak příště
No,na to může určitě zapomenout. Holky,mějte se krásně,pohlaďte miminka a bříška samozřejmě také,ahojky Míša
Ahojky!
Zuziko, Kuželko - krásné dětičky, krásné fotky!!!!!!!!!!!!! ![]()
Zuziko - nechci ti do toho vůbec kecat, ale zakopanýho psa v nespaní bych viděla možná i v tom rozbalování zavinovaček. Docela dost jsem o tom četla a mrňousci (údajně) milujou těsný zavinutí - připomíná jim to těsný prostor v děloze. Je to pro ně trochu(
) šok, když přijdou na svět a mají najednou kolem sebe tolik prostoru a relaitvně ticho (v děloze musí být asi pěkný randál - tlukot srdce, hukot krve v žilách atd…). Naše Nikolka neměla se spaním nikdy problém (musím to zaklepat),ale Lukášek měl taky šíleně uřvaný a neklidný období. Od začátka spali v zavinovačkách, v těch klasických (ještě po mně a manželovi
), vydrželi ten první interval max. 4 hodiny, pak budíček po 3. Ale pak jsem přešla na pevný zavinování do kusu látky a od tý doby i Lukášek spal jak andílek 6-8 hodin v kuse. Určitě zkus alespoň tu zavinovačku!! Kdyby to vyšlo a chtěla jsi o zavinování něco víc, písni mi SZ,ráda se podělím o zkušenosti! ![]()
Zuzko - tvůj příspěvek mě úžasně pobavil!!!
Asi to bude tím, že mi dokonale promlouvá z duše a hřeje mě, že to tak není jenom u nás. Musím to honem dát přečíst manžovi!!
A co se týče helem (sakra, to je hrozný slovo v mn. čísle, mám to vůbec dobře??
), dobrý kup!!!! ![]()
Míšo - mrňouskům jsem dávala na noc pyžámko a zavinovačku. Když byli ještě hodně maličký (tj. +- pod 3 kg, což není váš případ
), navíc ještě i čepičku a kabátek. taky záleží na teplotě v místnosti. Já jsem se od začátku snažila držet ji pod 20, i když to vloni v létě nebylo moc jednoduchý, teď mají kolem 18 - 19 a spí v pyžamku a spacím pytli. A musím přiznat, že je neustále osahávám, jestli jim není zima.
![]()
Michaelo - tak nevím, jestli ti mám gratulovat nebo spíš přát hodně odvahy a síly…
Ale jo, gratuluju! Hlavně, že je všechno v pořádku! A je moc fajn, že to bereš takhle sportovně!!! Nevím, jak bych to vzala já být na tvém místě. No, nejspíš bych to musela pořádně rozdýchat a pak bych se stejně asi těšila. Když vidím toho našeho mrňouse, vůbec by mi nevadilo mít takových víc. ![]()
Michaelo , neboj
. Já mám dva kluky a jsou naprosto úžasní (ostatně jako každé děti, že
). Taťka chtěl taky aspoň jednu holčičku a teď je z nich poprděný
. A gratuluji k těm testům. ![]()
Helli , nevím jestli to bude v tom zavinování, ale možná na tom něco bude. My jsme je dávali od narození do zavinovaček, ale máme větší teplo, než píšeš ty, takže se mi v poslední době zdálo, že jim je občas vedro. Tak jsem jim tu zavinovačku rozdělala. Ale zase je to spíš pár nocí a většinou jsou zabalení, protože když se nám podaří je večer uspat, nemáme odvahu se jich ani dotknout
abychom zase dvě hodiny neuspávali
. Fakt ale je, že tu zavinovačku mají „navolno“, ne jako v porodnici, kde jsme je balili ještě do deky jak zavináče
. Jestli bys byla tak hodná a napsala mi co si mám představit pod pevným zavinování do kusu látky? A jak dlouho jsi měla prcky v zavinovačkách? Za chvilku se začnou přetáčet a to si moc neumím představit, že budou ještě zavinutí
.
Helli, jak jsi vázala děti do látky?
Zavinovačky nám začínají být pomalu malé…
Zuzi, také se připojuji s těmi zavinovačkami, mám s tím dobrou zkušenost…
Ahoj holky!
Hlasim se po dlouhe dobe. Ted jsem vas docetla a prohlidla fotky. Pripojuju se k obdivovani sportovni rodinky, kluku v ruzove vanicce, zajicku a vsech ostatnich… ![]()
U nas vse ok, kontroly probihaji v poradku, akorat jedno mimi je skoro o dva tydny starsi, nez druhe (dle rozmeru). Pry to jeste neni tak moc, tak nevim…
Michaelo gratuluji k vysledkum a mam k tobe dotaz. To jsi mela v 18 tt ten velky geneticky ultrazvuk, co se dela obvykle v 20tt? A prave na nem bylo videt, ze jsou to kluci? Ja ted jsem v 16 tt a zrovna se budu pristi tyden na ten ultrazvuk objednavat. Navic jedno miminko velikosti odpovida az 18 tt, tak to jsem zvedava, kdy me tam poslou. A mela jsi s sebou i tatinka? Bylo videt dve mimca najednou? Pozadat o fotku tam taky jde? Fotku po mne porad chteji rodice, a zadnou slusnou s dvema mimi najednou zatim nemam.
Holky-tehulky a s cerstvyma miminkama, je pravda, ze porodne na dvojky je ted 53 120Kc? To neni az tak spatne…pokud to do zari ne zrusi.. Ja se porad nemuzu smirit s myslenkou, ze moje prijmy budou 13000 nemocenske (zavazky typu hypoteky jsou skoro stejne), tak toto aspon trochu vyrovna ![]()
Dito , prosim zas o radu. Na dvojcata.cz jedna pani nabizi stejny kocarek jako mate vy (zatim to je muj favorit
, a bez pevnych korbicek a bez nanoznika ho nechava za 9500. To asi neni moc vyhodny kup, co? Navic jsem cetla par inzeratu, ze shanej pevne korbicky na Joggera, a nemuzou sehnat, je to takovy problem? Nebo je problem jen z druhe ruky, a nove jsou bez problemu? Posli mne prosim odkaz stranek, pokud jste to kupovali pres net. A kdyz ne, tak byla bych rada za ceny. A autosedacky na to pasuji jen nejake?
Kamaradka mne nabizi , ze mne daruje mono-kocar. Ja ho beru, ikdyz jeste nevim, zda se vyuzije. Napadaji me takove varianty, ze kdyz jedno dite je nemocne, tak druhe by mohlo s jinym rodicem ven. Nebo dvojky jsou nemocne vzdy najednou?
Uzivejte si slunicka!
Pa.
Alina.
Ahojky maminy,tak já jsem dneska vcyřídila vše,co potřebuju,a můžu se pochlubit?? Zítra v půl 10 se vdávám
. Dorty jsou nakoupené,alkohol se chladí,chlebíčky dovezou zítra,masíčko na gril naložené,už mám i kytku…Tak mi držte palce,abych si to náhodou ještě nerozmyslela ![]()
Alino ,já nevím,jestli to byl ten klasický velký utz,asi ne,já na něj chodím celkem často,asi tak každých 14 dní,a 23.4. jdu znovu,ale vidět miminka jsou obě,sice se tam celá nevejdou,ale hlavičky mají krásně stulené u sebe,je to paráda. A pindík byl vidět jen u jednoho,ale pokud se za týden potvrdí,ž jsou jednovaječná,tak ten druhý ho ani ukazovat nemusí
Tak mám jetě malinkou šanci na tu holčičku. Uvidíme,ale u tebe by to taky už mohlo jít vidět,záleží,jak budou ležet.
Holky,mějte krásný sluníčkový víkend,a myslete na mě,jo??