Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ivuško ,já jsem asi pitomá,ale já mám ty fotky nějaké úplně jiné,než ty,i než třeba Lio,neumím je vložit,pro porovnání,můžu ti je poslat na mail? Ty to třeba rozeznáš líp,už jsi dál,než já ![]()
No jasně Míšo, já jsem to taky důkladně zkoumala, když jsem si ještě nebyla jistá jestli jedno- nebo dvoj- … Ale nedělám tady ze sebe odborníka na UZ, to vůbec ne, ono je to možná složitější, než si myslím
Každopádně můj e-mail je ivaman@centrum.cz, tak pošli!
Ahoj holky,
Michaelo ten doktor je vážně blb. Vůbec nechápe, co máme za stresy, aby bylo všechno v pořádku a ještě si taklhe vylívat zlost na Tebe, když navíc vůbec za nic nemůžeš.
Vykašli se na něj.
Já vím, že v tu chvíli jsi musela být úplně mimo, ale já bych si po tom až bych se z toho vzpamatovala, šla asi někam stěžovat.
Nám když vyšly tripple testy trochu zvýšené, tak jsem si to domluvila přes známou přímo u primáře a ten mi domluvil speciální UTZ. Tos měla vidět, jak dlouho mi ho dr. potom dělal a jak byl příjemnej.
Jo a z mé gyn dr. mám taky někdy pocit, že jí UTZ dvojčat jenom zbytečně zdržuje. Při Viky byla ochotná mi vždy říct váhu a pokaždý zkoumala pohlaví, ale teď se vždycky podívá jen na srdíčka a to je vše. Když se zeptám, kolik asi tak váží, tak mi řekne učebnicovou váhu připadající na ten týden a pak přidá, že asi budou menší, když jde o dvojčata. Docela se rozmýšlím, že změním gyn dr. ![]()
Ivuško jak Ti roste bříško? Mně v tom 23. -24. týdnu hrozně rychle vyskočilo. Tak jsem zvědavá, jestli už je to znát.
V červnové diskuzi včera psala jedna holčina, že 19.3. porodila holčičku. Takže někdy v 29. týdnu. Holčička měla něco kolem 1100 g. To je šílený. Doufám, že vydržíme co nejdéle.
Holky dobrou noc
Denisa
Denisko , to víš, že vydržíš, neboj, čím později tím lépe … Jo a břicho - to mi čteš myšlenky, mám pocit, že už budu každou chvíli rodit
Ne fakt, teď za poslední týden dva mi hoooodně povyrostlo, takže zřejmě jdu v Tvých šlépějích, vid
No jo holt,co naěláme, jen ať holčičky rostou … tak pa musm letet, za chvili prijde zednik ![]()
Tak ještě tu není tak jsem mezitím vytvořila takovou názornou ukázku, jak mi roste pupík
Tak jukněte do galerky …
teda Michaelo , ten dr. snad ani nemá tohle povolání dělat, kdž byl taaaak ochotnej
to je fakt strašný. Vůbec si neuvědomuje,co prožíváme my ženský jako těhulky,ale taky jsem se s tím setkala, dokonce přímo v nemocnici, Oni prostě dělaj UTZ jak na páse a tím to pro ně hasne, málokterej dr. se vžije do situace tý maminy. No nic, musíš nad tím mávnout rukou a život jde dál,ikdyž je to v tvém stavu opravdu těžké.
ivuško - bříško teda pěkně roste, za chvíli budeš jak koule viď ![]()
Nisso - taky vydrž, uteče to jaaaaak voda a budou jiný starosti.
já pádím, těhulky pohlaďte bříška, maminky prďolky … papa
Ahojky všem!!
Míšo - to co píšeš, je prostě síla!!! Na to se nedá nereagovat! Myslela jsem si, že můj gyndař není nic moc, ale v porovnání s tímhle je prostě zlatej! Být na tvým místě, už bych k němu nešla, fakt! Je to prostě debil (s prominutím) a ten přístup sestry tomu dává jenom korunu. ![]()
Kuželko - krááásní drobečci!
Užívej si je, z těch miminek tak strašně rychle vyrostou!!! Našim bylo včera už 3/4 roku, šílený! Kdybych místo porodu ten den počala, mohla bych už být znovu máma!
![]()
My pořád válčíme s rýmou, ale zdá se, že už se to blíží ke zdárnému konci, ťuk ťuk ťuk.
A s těmi vlásky jste mě teda pěkně nahlodaly, abyste věděly!
Zatím jsme jen 2× stříhali ofinu a po prvních narozeninách jsem měla v plánu vzít Nikolku nakrátko - ty vlásky má přece jen slabý, ty co jí rostou nový, už jsou mnohem silnější. Ale teď přemýšlím, že by to bylo asi škoda, aby zrovna v létě, kdy se zbaví čepice a budou ty culdy konečně vidět (a všichni nám je budou moct chválit
), jsem jí o ně připravila. Tak to asi přesunem až na podzim, až se vrátí čepice. ![]()
Všechny těhulky, pohlaďte bříška a držte se!!!!!
papa
PS Nevíte, proč mi nefunguje metřík?
Zkoušela jsem do podpisu zadat už oba odkazy - ten html i ten druhý, ale ani jedno mi nefunguje, přitom, když to zadám rovnou do příspěvku, tak to normálně jde. Co dělám blbě????
Ahojky holky,
v pátek jsme byli s Viky zase na píchání ouška. Zase to stejné. Do půl 11 do večera jsem musela být s ní a pořád jí uklidňovat. Plakala a křičela ze spaní a nedala se ničím utišit.
![]()
Až pak najednou už byla asi úplně hotová a usnula natvrdo až do rána. Aspoň že jsme se nakonec vyspali. Já už to viděla na bezesnou noc.
Vůbec nechápu, jak to, že se jí to takhle brzy vrátilo. Rýmu neměla, jenom od středy pšíkala a venku jí tekla z nosu voda (ale to mě taky celou zimu). Šla jsem s ní tentokrát k ušařce, přijde mi lepší než ten idiot, co jsme u něj byli minule. Ta mi řekla, že může být Viky na něco alergická a že i z toho se ten zánět může udělat. Doufám, že ne, protože to bysme byli na ORL jako doma. Malou jsme tři nemohli udržet, když jí píchala a to ještě já s tím břichem jsem jí držela na klíně. Fakt hnus. Snad už budeme zdravé.
Jinak manža začal v pátek se zakládáním stavby našeho domečku, takže jsem tady měla včera i dnes bandu lidí na jídlo. Fakt se to všechno skvěle sešlo. Ještě, že je dneska sobota a že máme doma babí, která uvařila svíčkovou. Jinak nevím, co bych dělala. Už se těším, až budu mít nemocný všechny tři děti.
![]()
Ivuško bříško máš moc krásny. Fakt Ti pěkně vyskočilo. A teď už
bude jenom větší a větší.
Musím se taky vyfotit a hodit bříško do galerky, abyste holky těhulky věděly, co Vás čeká a nemine.
![]()
Helli já bych Nikolce ty vlásky nestříhala. Viky budou v květnu 2 roky a ještě není stříhaná. Ona má totiž kudrnatý vlásky a tak jí to češu do culíku, aby jí to zepředu dorostlo do dozadu. Nemůže mít totiž žádnou ofinu, když se jí to kroutí. Všichni jí vlásky obdivují, ale raní česání kudrlin je fakt zážitek. Obdivuju všechny černošky, co mají dlouhé vlasy. ![]()
Holky mějte se pa
Denisa
Holky-maminy, prosím poraďte jak utišit dvě řvoucí děti? Mám jen dvě ruce a kluci chytají občas hysterický řev, kdy se nedají utišit jinak než na rukou. A Danek navíc nesnáší dudel, teda občas jo, ale většinou ho s odporem vyplivuje. Jak to děláte?
Ahojky maminy,chtěla jsem se zeptat,těch,co mají kojící polštář,jak jste odsypaly tu náplň? Zdá se mi,že je ten polštář dost tvrdý a plný,tak jsem nějaké kuličky odsypala do igelitky,ale nemám představu,jak je tam zase nacpu zpátky? Jak se to dělá?? Díky,Míša.
Ahoj Míšo, já kojopolštář mám, nicméně náplň jsem neusypávala, přestože se mi na začátku taky zdál dost tvrdej, ale ted je to uplne akorat, jak se to trochu slehlo a protrepalo do vsech koutů … Takže Ti moc neporadím
Ale asi se to tam dosype stejnou cestou, jak se to sypalo tam ne
?
No,jenže ty kuličky jsou polystyrenové,a jak mi skoromanža vysvětlil,jak se třou o sebe jsou zelektrizované,a zpátky už je nedám,protože se nalepily na tu igelitku
Ještě že jsem jich odsypala málo.
ahoj těhulky a maminy, tak jak se po víkendu máte? určitě báječně že… u nás vše OK,.......... já jen narychlo,tak pokud nereaguju na nikoho, pokusím se až večer. zatím papa
těhulky opatrujte se a držte se, maminy pohlaďte své ratolesti ![]()
posílám fotečku, jak se kluci koupali
http://img.rik.cz/…/f403302.jpg
ahoj holky
jo tak kojo polstar jsem taky neodsypavala, ono se to slehlo samo!!!
jsem tu abych se pochlubila, ze jsem nasla dneska rano Sofii PRVNI ZOUBEK !!!
hezky den
Sabri a deti
Zdravím všechny
Dneska nás čeká první výlet k rodičům. Jedeme autem a tak děti mají ve všem velkou premiéru.
Jelikož tu nebudu až do pondělí chci vám všem popřát krásné svátky jara, hodně klidu, pohody a lásky!!!!!!!!!!!!!!vám i vašim ratolestem ![]()
Kuželka