Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jsem chtěla napsat, že asi teď koupím holkám fusaky na zimu. Teď jsou skoro všechny ve výprodeji, když začíná jaro. Nemáte nějaký dobrý tip? ![]()
ahoj holky…
my skoro taky porad kocarkujem, venku stoji fronta… ja si pomalu to vozeni ani neuziju… ale to asi za chvili opadne…
jeste tu mame tchyni, ale za chvili bude asi koncit…
v noci se ted taky snazime nebudit, ale deti se skoro pokazde vzbudi… ale je to na dobre ceste…
Zuziko, napisu ti soukromou zpravu…
tak se mejte a vesele velikonoce!
ahoj holky,
dodatečně všem přeji hezké Velikonoce. My to letos nějak přecházíme
, tak mi to ani nějak nedochází, že jsou nějaké svátky ![]()
U nás se trošku začíná zklidňovat to řvaní. Kluci už se více hýbou, takže si asi lépe poradí s těma prdíkama. V noci ale pořád vstáváme
docela často. Někdy i co dvě hodiny. A přes den už je docela veselo. Usnou snad jen v kočárku, jinak si chtějí povídat a pořád se hihňají nebo naopak řvou
. Takže každý den poctivě chodíme na procházky, ale já jsem z toho občas grogy
.
Ahoj maminy a těhulky,
jdu vám dodatečně popřát krásné velikonoční svátky!!!!! My byli dnes i s bráchou a jeho rodinkou na obídku u mých rodičů, pak klasicky procházka, no a potom doslova „žrací“ sedánek - nádivka, koláče, chlebíčky … Nemůžu ani dýchat, jak jsem přecpaná.
Takhle asi do léta nezhubnu.
![]()
Jani , ten TFK je fakt nádhernej!!! V pátek jsme vyrazili s manžou do Plzně (poprvé sami bez dětiček !!!!
) a v jednom krámku jsem si ho zkoušela. Vypadá báječně,ale pocitově bych řekla,že je to úplně stejný jako náš Bertini.
Zuzko (Fetus) - golfky vypadají super! Nevadí ti tam ty prostřední kolečka? Někdo říká, že o ně zakopává? A když už jsi je vyzkoušela, můžeš mi,prosím, napsat, jestli by se s nima (obecně s dvojgolfkama) dalo jezdit po polních cestách? Chtěla bych je kvůli váze, ale na procházky chodím každý den do místní aleje - je to 4,5 km trasa po polňačce - tak váhám, jestli je to dobrý nápad.
U našeho kočárku mi začíná vadit, že na sebe můžou děti sahat - procházky se stávají hororem. Už nám nechtěji přes den vůbec spát, i po obědě v kočárku spí tak půl hodiny, zbytek procházky pořád jen dělám na Lukáška „nenene“, protože neustále všechno bere Nikolce - dudlíka (přesto že mu do každé ruky dávám jeden a sám ho NEdudá!), čepici, hračky… Nikolka se zase na něj neustále obrací a opírá se o něj, no hrůza. Je sice mezi nima přepážka, ale jen malá, takže k sobě můžou. Myslela jsem, že u golfek a TFK je to lepší, ale když teď koukám na ty vaše fotky, mám pocit,že to o moc lepší nebude. Nebo se holky pletu???
Zuziku - my měli jen jednoho křiklouna - Lukáška - a stačilo mi to, tak vím, jak se asi musíš cítit ty. Vydrž! Ono to časem bude lepší!!!!
Míšo, Dito - jak to děláte, že máte tolik zájemců na vození? Mně vozí jen občas mamina a to musí být fakt hezky, takže přes zimu jsem téměř neustále vozila já, teď už je to přece jen lepší, tak 1× někdy i 2× týdně se mi povede ji „vyhnat“.
Musím se přiznat, že už mě to ani nebavilo, den co den 2 hodiny jízdy více-méně po stejný trase. ![]()
JInak co je u nás nového? Konečně už máme po rýmě, hurááááá!!!!
Nikolka má 2 zoubky, Lukáškovi leze sedmý.
Oba lezou jak draci a začínají se stavět na nohy. Jo jo, období klidu je definitivně za námi. ![]()
Ahojky maminy,dlouho jsem se sem nedostala,ale však vy to znáte ![]()
Holkám už se konečně ztratila ta rýma,ale jsou potom týdnu tak trošku rozchovaný tak jsou teď uřvcaný když odejdu z pokoje.Ale musíme se to prostě nějakodnaučit tak si holky cvičí plíce.
Už jsou pěkně těžký Maruška 6kg a Verunka 6,3kg.
Chtěla jsem se zeptat těch co už začaly z příkrmy jak krmíte jestli zaráz nebo zvlášť?
My jak kdy a taky krmím tak v polosedu na zemy.
Dodatečně všem přeji krásné Velikonoce ![]()
Ahoj Broskvičko,
mně se zpočátku dařilo krmit každýho zvlášť - Lukášek většinou dopo spal trošku dýl než Nikolka, tak jsem to využila a stihla jí v té chvíli nakrmit. V poslední době už moc nespí ani jeden a musím krmit najednou - sami si někdy ani při hraní na jídlo nevzpomenou, ale v momentě, kdy vidí třeba jen lžičku, misku, skleničku příkrmu atd.,oba začnou řičet a nechat jednoho čekat není prostě možný.
K vánocům jsme od tchánů dostali krásný jídelní židličky a krmím je v nich stylem jedna miska, jedna lžička. Když je doma manža nebo přijde v době krmení na návštěvu mamina, je to samozřejmě lepší a krmíme každý jednoho. Přeju ti hodně zdaru, ať dobře baštíte!!!!! ![]()
nepřihlášená Helli (píšu z manžova notebooku
)
Ahoj holky, my jsme se dnes vrátili z velikonočního pětidenního pobytu na Vysočině. Bylo to bezva, i s dvojkama jsme toho fůru zvládli
. Jen mohlo být kapku tepleji. Ale stejně..... doma je doma… Na druhou stranu… bylo tam více rukou na dvojčata, od zítřka na ně budu opět sama… Mimochodem, Helli, to bude nějaký omyl, já nemám na vození kočárku vůbec nikoho, jen sebe…
, buď ráda, že můžeš „vyhnat“ mamku aspoň občas, já svou mámu už ani nemám…
Moc vás všechny zdravím, hezký večer, já jdu stahovat z foťáku ty mraky fotek, co jsme na dovolené nafotili…
PAPA
Dituš , opět obdiv za cestování s dvojkama … Jste vážně dobrý!
Jani , tak to jsou holky trochu menší než byli Tvoji kluci vid. No kéž bysme šly ve Tvých šlépějích i s tím bezproblémovým těhotenstvím a porodem a kojením …
Helli , ta Velikonoční fotka dvojčátek je náááááááááádherná, fakt mě dostala!
Eli , s tím břichem - to je jako u mě, no děs, cítím se jak před porodem
. A nahlodala jsi mě s těma adaptérama na TFK - máme slíbené skořápky Maxi-cosi, tak treba by tam mohli jít. Pak už by byl TFK dokonalý
ALe co se týče rozměrů, tak si myslím, že do krátké Fabie bys ho nenarvala ani omylem. My máme přes 500l kufr (Chrysler PT Cruiser) a když jsme ho tam vezli, tak jsem měla dojem, že se tam už nic jiného nevejde
Budem muset pořídit rakev na střechu na větší cestování …
Markyt , taky už jsem magnesko začala tak 3 denně zobat a je to lepší. Vydržet musíme ještě, to je jasný, říkám si aspon do konce června … no uvidíme. My ted máme rozjetou prestavbu bytečku, až do konce května, takže nevím, kdo by to tady pohlídal, když bych nedejbože musela do nemocnice, nebo to přišlo dříve ![]()
A jak jste si všichni užili Velikonoce? My zčásti pracovně v bytečku předěláváme koupelku a chystáme se na kuchyň, zčásti tradičně - oslava, dobrutky, kolednici, prvni grilovani na zahrade … Už se těším, že to s holkama bude veselejší ![]()
My jsme ted o víkendu debatovali s manžou o Croozeru - určitě ho koupíme, manžel už vytipovává trasy při svém jarním drandění na novém kole, ale asi až na příští rok, ty vložky pro mimina jsou děsně drahé, i z druhé ruky, a jelikož manžel asi bude pres léto a podzim služebně pryč
, tak se bude vozit stejne jen v kočáru … Ale už na něj začínáme šetřit ![]()
Jinak nosím už týden poctivě podp.pás celý den, bříško mi tvrdne daleko méně, záda taky zatím nezlobí, a chce se mi daleko méně často na malou
takže si ho zatím nemohu vynachválit.
ahoj maminy a těhulky, tak jsem zase tady, byli jsme na velikonoce pryč, takže bylo trochu klídku, tetka, babča a dědou se postarali, tak jsem si i já trochu oddechla. Bylo nádherně, takže jsme chodili co nejvíc s klukama ven, paráda. Koledníků bylo taky dost, ale popravdě, já velikonoce vůbec nemusím. Jsem ráda,že jsou za náma.
No já zase pádím, jen jsem se nahlásila, že jsem celá. Tak se všichni opatrujte, pa a krásný den...... ![]()
Ahojky,
Dito - jste fakt dobrý, že takhle cestujete! My ještě s prckama nikde na dovče nebyli, ale je fakt, že mimo léto jsme až na výjimky nikdy nikam nejezdili ani když jsme je ještě neměli. Jen párkrát na Velikonoce, abysme utekli tomu blázinci, já je totiž ( Pitrsko
) taky moc nemusím. Můžu se zeptat, kde jste byli ubytovaný? Chceme někam vyrazit v létě, zatím nemáme žádný tip. A za to vození se ti omlouvám. Vždycky to tu čtu stylem honem honem a pak se mi to nejspíš všechno plete dohromady. Je mi líto, že už nemáš maminku a doufám, že jsem se tě nějak nedotkla, to bych nerada.
Ivuško - o Croozeru jsme taky dlouho uvažovali, ale nebyli jsme si jistý, jak se tím dá jezdit po hrbolatých cestách - bála jsem se, aby to ty naše prďolky úplně nevytřáslo - tak jsme od toho nakonec ustoupili a teď koupili z druhý ruky cyklosedačky. Musíme ještě sehnat malý přilby a v létě je chceme vyzkoušet. No, jsem na sebe vážně zvědavá. Myslím, že budu mít co dělat sama se sebou, natož ještě uvézt Nikolku … ![]()
Helli , neboj, nedotkla… Ale je fakt, že teď je to dost živé, moje máma umřela přesně v den mých narozenin, a to bylo teď 6.4. Tak teď o to víc myslím na to, jak by si máma holky užila, byla by šťastná, když by mohla procházkovat s kočárkem a mně by to hodně pomohlo… No co už… To je život. Je to už 13 let.
To cestování je teď v pohodě. S tak starými dětmi, jak máš třeba Ty, Helli, to bude mnohem složitější. Už tolik nespí, pohybují se, musí se řešit krmení (já zatím plně kojím a to je pro cestování o starost méně)… S Bárou jsme jezdili v každém věku, ale s dvojčaty to bude náročnější. S tím ubytováním - manža našel něco na netu - a jeli jsme… V létě jeďte s prckama spíše někam blíž k vodě a víc do tepla, než jsme byli my na Vysočině…
Pitrsko, Helli , já Velikonoce taky nemusím… A že je nás teď doma tolik holek..... bude hůř. Pryč jsme jeli mimo jiné taky proto, abychom se vyhnuli tomu velikonočnímu bláznění.
Helli , ta fotka je fakt kráááásnáááá. Dětem to moc sluší.
Holkám jsou 3 měsíce, ale teprve teď na dovolené jsme se nechali našimi kamarády vyfotit všichni pohromadě:
Helli, Ivuško ,
co se týče Croozeru, můžu jen doporučit. Má daleko univerzálnější využití, než jen za kolo. Za kolo jej zapřáhneme, až budou děti sedět, jak píše Ivuška , ty vložky pro miminka s pětipodovými pásy jsou nechutně drahé. My to máme upravené na ležení, jen děti nejsou připoutané, což na pěší výlety nevadí. Helli , v cyklosedačkách vytřeseš děti taky, to si moc nepomůžeš. S Bárou jsme toho najezdili moc. Navíc se právem obáváš, jak budeš vozit Nikolku, dítě v sedačce ti úplně změní těžiště kola a jezdit s tím takto je náročnější hlavně na stabilitu. A když dítě v sedačce usne, je tam parádně zhroucené. V tom je vozík lepší.
Croozer jako kočárek je dobrý hned v několika směrech. Má obrovská kola, takže všude tam, kde není asfalt či hladká dlažba, se rodiče s kočárky začínají „trápit“, zatímco Croozer hladce a měkce projíždí. Byli jsme teď třeba např. na Pernštejně, ve skanzenu Veselý kopec, okoukli jsme westernové městečko Šiklův mlýn (byť mimo provoz)..... Všude tam se Croozer skvěle osvědčil. O procházce lesem na Devět skal ani nemluvím. Croozer je vynikající do špatného počasí, lze jej úplně uzavřít, takže jsou děti ve větším teple než v kočárku. Do kufru auta je mnohem skladnější než klasický kočárek. Croozer je taky lehčí a snadněji ovladatelný. Na cesty bereme jenom Croozer. Má velký zavazadlový prostor (100 litrů!!!), takže i doma jej beru na nákupy.
Nevýhodou oproti kočárku je horší obsluha dětí - leží nízko a neustálé podávání dudlíků pod ochrannou síťku není nic pohodlného. Taky není Croozer dělaný pro ležící děti, takže když svítí slunce, je třeba vyrobit improvizované stínění. Zkrátka - do města je lepší kočárek, do přírody, do zimy a špatného počasí je Croozer úžasný. Jaké to bude za kolem, to naplno posoudím někdy v létě..... ![]()
Zde je foto z výletu na Devět skal:
S kočárkem by to možná šlo taky, ale byla by to křeč a asi by to nestálo za to. V Croozeru holky dokážou chrnět pěkně v teple v péřovém spacáku i dvě, tři hodiny (musí to pořád drncat
), i když je venku třeba jen 5 stupňů jako předevčírem..... A všichni jsou spokojení… ![]()
Dituš , čím dál tím více se přesvědčuju, že croozer je to pravé ořechové pro nás… Jo a moc vám to všem sluší na společném fotu!
Eli , brouzdala jsem po mimibazaru a narazila na tenhle inzerát, pěkný zachovalý dvojčecí kočárek za supr cenu a zaujala mě věta „… vejde se do kufru krátké Fabie …“ Tak jsem si na Tebe vzpomněla. Přidávám odkaz, třeba se Ti bude líbit. http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahojky,
Helli-golfky jsou super,taky mi vyhovuje jejich váha,ale na polní cestu to není
My chodíme do Hostivařského lesoparku a je cítit,že to nejsou odpružená kolečka,ale umělohmotná
Ale většinou tu máme asfaltku a tak mi to neva ![]()
Ten Croozer se mi taky líbí,ale odradila mě cena.Nejsme s manžou takoví spotmani jak Dituš(obdivuju jak jste výkonná rodinka
)a tak bysme ho nevyužili.
Taky chceme pořídit cyklosedačky,helmy už rakeťáci mají ![]()
Mějte se bájo
.Pa Zuzka spol.