Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
8.5.07 22:13

Ahoj holky,
teda pěkně jste se rozepsaly. :D
Včera jsem byla na další kontrole, biometrii a Doplerrovi.
Asi to bude vážně páreček, už to mu začínám i věřit, protože jsme včera s Dr. zkoumali pohlaví.
Nějak se mu nezdáli přírůstky.
Minule v 30+4 měl plod A kolem 1600g a plod B 1400g (píšu zhruba). Paní Dr. která mi tenkrát dělala UTZ byla mladá a říkala, že ta dvojčata jsou pro ní maturita a ani tenkrát nevěděla, jak určit plod A a B.
Tak jsem jí řekla, že A většinou bývá holčička. Tak si našla prcinku a potom vypočítala ty váhy.
No a včera pan Dr. zkušenější a značně pečlivý (měřil je přes 20 min) naměřil plodu A hmotnost kolem 1800g a plodu B 2000 g. Byl z toho docela zmatený, protože u plodu B jsme oba jasně viděli, že to je kluk. U A nešlo pohlaví jasně vidět, ale určitě to byla holčička.
To by znamenalo, že kluk by přibral ta 3 týdny 600g a holčička 200g.
Nakonec mi řekl, že se musely od minule prohodit (ale že by si vyměnily i pohlaví????? 8O 8O :D )
Doppler vyšel dobře, takže nikde nejsou přiškrcený nebo špatně vyživovaný.
Bála jsem se, že nebudou přibírat, ale přibraly, takže je to fajn. Já zase ani kilo, takže mám pořád jenom těch 8 kg. (Aspoň půjdou rychle dolů :P ).
Pak jsem byla na prohlídce, steh zatím drží, tak snad ještě chvilku vydrží.
Musela jsem se Dr. zeptat, jestli mi taky udělají stěry na streptokoka a on, že by vlastně měli, ale teď, že už mám po vyšetření a ten gel by zkreslil výsledek, takže až příště. Taky jsem je musela poprosit o vystavení mateřské dovči, přišli mi jak z jiný planety. A to to tam maj denně.
Na další prohlídku jdu až!!! za 14 dnů a Dr. mi řekl, že si domluvíme termín císaře. Docela jsem z toho byla v šoku a to celý včerejšek a i v noci jsem skoro nespala. Člověk to sice čeká, ale jak se to vysloví nahlas, tak je z toho vykulenej a dojde mu, že už jde do finiše. Každopádně nejpozději za 4 týdny mě fiknou. Říkal mi 38 +0, že víc nenechávají. Jo, děti byli obě koncem pánevním a B ještě v nějaké příčné poloze, ani Dr nevěděl, jak to přesně nazvat.

Taky jsem byla u naší dětské lékařky, zeptat se, jestli nás přijme. Tak říkala, že se bude těšit a že ještě musím vydržet do toho 36+ něco. (Ona dřív dělala v nemocnici v odd. nedonošených dětí, takže asi ví o čem je řeč).
Ali jména ještě nejsou 100% vybraná, ale pro chlapečka asi Honzík a pro holčičku Sofinku. Manža už si pomalu zvyká, ale trvalo mi to, než jsem ho ukecala. Já chtěla moc Esterku, ale tu nerozdejchal. A nechci, aby se nějaké z našich dětí jmenovalo jménem, které by bylo byť jen jednomu z nás nějak nepříjemné.

Helli tak to ta Lio tipla správně. Manža je fakt jako Nikolka. A takový vlasy do 1 roka taky moc miminek nemá. Aspoň si užíváš u Nikolky culíčky. My s nima teď bojujeme, protože Viky má kudrnatý vlásky a šíleně je má zacuchtaný a tak jí bolí rozčesávání a nechce se nechat učesat. Jenže kudrnatý vlásky krátký jsou na prd. Doufám, že se jí časem zlepší kvalita a půjde nám to líp. Nevím, jak bych jí česala do školky.
Zuziko fakt nádherný chlapečci. Kdybys to pod tu fotku nenapsal, tak bych nevěřila, že jsou dvojvaječný. A mají pěkný baculatý tvářičky, je vidět, že se mají dobře. :)
Pitrsko Románek je šikulka. Kubík za chvilku začne taky a pak to teprve začne i Tobě, viď? To budou hoňky. Někde na netu jsem četla od dvojčecích mamin, že snad druhý rok života dvojčátek je pro maminky ještě náročnější než první. Holt se člověk naběhá, ale aspoň budeme všechny holky vysportovaný.
Dituš obdivuju Vaši sportovně založenou rodinu. Na to, že jsou holkám 4 měsíce, tak plánujete pěkně dovči. Já bych na to neměla nervy. Fakt jsi dobrá. :) A co holky? Nedostaly neštovice? Bára už je taky OK? Já pořád zvažuju, že proti nim nechám Viky očkovat. Jenže zrovna zítra jdeme na druhé očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (koupila jsem šetrnou vakcínu za 600,–, protože ta první dávka nám dala zabrat v podobě horeček a mrzutosti). Pak jsem ještě domluvená s Dr. že nám za měsíc píchne Prenevar (což je proti pneumokokům, který způsobují záněty stř. ucha a taky zápaly mozk. blan. To stojí 1800,– Kč. No a nevím, jestli to s tím očkováním nepřeháním, i když tohle je jediný, co má koupené nad rámec povinného očkování.
A já mám strach, že něco za nemoc chytne a pak se budu strachovat i dvojčátka a jaký to bude mít průběh.

Pepen ta cerklá byla u mě až ve 30 tt. Prý to lze dělat až do 30 tt, ale já to měla domluvené ze známosti a pana primáře. Myslím, že jinak by mi nikdo nic nedělal a já už bych měla děti dávno na světě. Zaplať pánbů za pana primáře a za známosti v takovémhle případě.

Holky končím, lituju Vás, že ten román čtete.
Pa Denisa

Ivuško, Ali budu držet ve čtvrtek palce, ať je na kontrolách a UTz vše v pořádku.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
9.5.07 08:52

Denisko , to my si rádi počteme :-)
To už jsou pěkně velcí ti Tvoji kulíšci, buď ráda, že si to berou z Tebe, to by se mi též hodilo :-) A snad vám vyjde i ten páreček,ikdyž jsou doktoři pěkně zmatený,vid. Však už brzy uvidíš - je to fakt šok, když mu to řeknou nahlas, co. No už se nám to krátí, Ty už to máš za pár!

Tak nám přivezli nové dveře, tak musím letět, pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.5.07 10:16

Nisso, já bych spíš řekla že ti to minule blbě zapsali, ne, to by vycházelo 400g na každýho, to je asi pravděpodobnější.
To je ok s tou cerkláží, já jen, že někde zase tvrdí, že to v pozdějším týdnu naopak může ten porod rozjet, proto se to pak už nedoporučuje, ale holt to je co dr to názor, hlavně že u vás to dopadlo dobře:)
Já jdu na měření teď ve čtvrtek (začínám 32tt), tak jsem zvědavá (minule měli kluci oba 1200g, to jsem byla 29týden).

Jinak taky jsem čuměla, jak jste některý aktivní - u mě teda windsurfing nehrozí ani bez dětí :lol:

Já mám zatím navíc 9kg, ale šlapky už mě z nich bolej teda pěkně:(

JInak je to pěkný ty vaše fotky, taky už jsem zvědavá, jak budou vypadat, jestli bude každej jinej, nebo si budou podobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 11:57

Jeee Deniso, tak vy taky budete mit parecek a taky Sofii, to je krasny jmeno vid?

tak to ja jsem se na kursu ptala porad ohledne cisare a ta porodni asistentka mi rikala, ze se deti muzou jeste 10 obratit, nez porodime, no neobratili, tak co jsem potrebovala, tak jsem vedela, das si epidural???
taky jsem se trochu bala, kdyz se to vyslovilo, hlavne jsem nevedela, co jako cekat, ale kdyz prislo na vec, kdyz dr rekl, tak oholte ji a jdeme na to, tak jsem manzelovi rikala, ze je to zvlastni,ale ja se vubec nebojim…fakt v tu chvili to ze me vsechno spadlo a tesila se co se nam vlastne narodi…nadhera

jo a s temi prirustky, holky hezky nabirejte, protoze potom to chybi, ja jsem nabrala 10kg, domu jsem sla z porodnice na sve vaze a deti vysali dalsich 7, takze jsem -7kg nez jsem otehotnela…tak nabirejte,at maji deti z ceho brat

jo a jinak s tim zarizovanim, tak je vzdy cas ikdyz prijdete domu, hlavne dneska se da vse poridit na internetu, coz je supr, ale pozor na koho se to napise, manzelovi nechteli na poste dat postylky, protoze byly na moje jmeno, ale kdyz to preposlou,tak je muze prevzit klidne i soused.....no comment :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 12:05

jo jinak s tou podobou, tak my mame v Nymburce v klubu dvojcat vsechno dvojvajecne a holky se vzdycky smeji, ze jisti si jsou jen u Jima a Sofie kdo je kdo, jinak si jsou vsechny holcicky podobne.....jo jo Jim je tam jediny chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
9.5.07 12:17

Sabri , super fotečky ze ZOO! Jim pomalu začíná Sofinku dohánět, vid, ze začátku byl o dost drobnější … No a s tou podobou, my to budeme mít jednoduché - dvě stejné cácorky, ale jak říkáš - spousta dvojvaječných miminek si jsou hodně podobné …

Jinak k porodu - počítám s CŘ a když si budu moct vybrat, tak epidural nebo spinalní anestezii, abych holky hned viděla, sice jen chvíli,ale aspon něco. Teda když to nebude akutka. A jinak já to mám opačně - teď se moc nebojím, tak doufám, že mě to nechytne těsně před porodem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 12:24

ne neboj, ja se taky moc nebala, jen v te nemocnici, protoze kazdy den se rozhodovali, zda mi dat jeste najist nebo ne, zda to bude dnes nebo ne.....tak jsem byla takova lehce nervozni, ale clovek nevi do ceho jde, takze jsem stejne nevedela, ceho se jako bat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.5.07 12:31

Ivuško

a samo ostatní, nebojte!!! Já se moc nebála, jen s napětím očekávala každý nový stah a čekala, kdy už to začne. Asi týden před porodem jsem slušně poslíčkovala. A porod jsem si kromě hodinového monitoru přesně před tlačením užila. Císaře jsem se děsně bála a doufala v přirozený porod. Měla jsem strach, že se tam Béčko (Jiřík) sekne a bude zle, ale u porodu jsem si to vůbec nepřipouštěla. Myslím, že jen 2-3× zatlačila a byl venku. Pouze 5 minut po Honzíkovi. :D

Sabri, moc hezké fotky. V pondělí jsme měli první sraz dvojčátek u nás, ale bohužel jsme se sešli pouze dvoje. Už se těším na příště.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
9.5.07 12:40

Jani , jako bych to psala já s tím porodem :lol: . Ty obavy o Béčko byly, ale nakonec vše v pohodě, v našem případě byl Luky 10 minut po Dankovi, protože se čekalo na další stah, ale všechno naprostá rychlovka :wink: :lol: . Na obavy při porodu fakt nejsou myšlenky :lol: .
Těhulky, souhlasím se Sabri ohledně toho nabírání. Já jsem nabrala za celé těhu 20kg, z toho pět asi za poslední měsíc (rodila jsem 38+4), v porodnici jsem nechala 15kg, další čtyři šly pryč během prvního týdne doma. A kdybych měla dalších pět navíc, vůbec bych se nezlobila (a to nejsem žádný drobeček :lol: ), protože ty první čtyři týdny byly opravdu hodně náročné a je potřeba z něčeho brát. Fakt se toho nebojte, protože s prckama to dolů poletí samo a všechno zvládnete líp když na to budete mít dostatek sil :wink: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
9.5.07 12:41

Tak jo holky, já se teda nebojím :wink: :wink: :wink: já si totiž (stejně jako Sabri) vůbec nedokážu představit, že budu rodit, a jak to bude vypadat, takže nevím, čeho se přesně bát :lol: Asi je to lepší než se stresovat.

U nás v Brodě asi žádný klub dvojčátek není, nebo aspoň jsem na žádný nenarazila, ačkoliv dvojčat tu potkávám plno … Že bych nějaký založila? :lol: :lol: :lol:

Jo ještě dotaz na zkušené maminy - máte nanny? Mně jednu půjčila kámoška a uvažuji, jestli koupit/půjčit ještě jednu, jestli to je nutné - co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 12:46

Ivusko, my jsme byli skoro 2 mesice na nedonosencich, kde jsme je meli, a tak jsem mela stejnou otazky,ale nakonec jsme je poridili po asi 14 dnech doma, kdy se mi Jim malem udusil zvracenim, a tak jsem je koupila a spime vsichni v klidu.....ono je mozne si je i pujcit v nekterych nemocnicich, jak jsem zjistila v klubu…ale to jsem tenkrat nevedela…ono zalezi, jak donoseni budete, nasi byli fakt drobecci, u normalne velkych narozenych deti, bych to asi neporizovala

a jinak klub muzes zalozit, ja jsem ho taky zakladala a jak koukam letadlo uz ho taky zalozila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.5.07 12:56

Ivuško, my monitoru dechu vůbec neměli. Chtěli jsme koupit 1 ks a pokud by byl nějaký problém, tak ho instalovat, ale holky byly celkem velké a v pohodě, takže jsme vůbec monitory neměly. :wink:

Nisso, mně zase v nemocnici říkali, že plod A je vždycky ten spodnější plod. Horní je plod B. O pohlaví nikdy nic neříkali. :wink:

Helli, tak jsem to s manžou uhádla, viď? Tak už je jasný, po kom má Niki takové háro! :wink:

Dituš, vy jste fakt dobrodruzi a obdivuju vás. Jste fakt sportovní rodinka. :wink:

Pitrsko, Románek má už hromadu vlasů!!! :wink: A je šikula. Brzy ho určitě Kubík bude následovat! A člověče, furt se mi to plete. Kubík je podobnej na přítele, ale jmenuje se Kubík. Já bych to furt otáčela. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.5.07 13:02

Jinak jsem ani nenapsala, že máme za sebou poradnu ve 4 měsících a taky další očkování.

Holky vážily:

Dominička - 6,62 kg a 62,5 cm
Alexka - 6,49 kg a 65 cm

Alex je dlouhán po tátovi. Dr. nám řekla, že jsou lehce obézní :oops: :oops: :oops: . Ubrala by nám UM, ale místo toho nám zahájila příkrmy, takže prý už tak přibírat nebudou. Takže my jsme dnes měli poprvé k obědu mrkvičku (jen málo) a holky se dojedly mlíčkem (sníženou dávkou). No, bylo to docela veselé. Holky byly oranžový od hlavy k patě. :D Za pár dní zkusíme brambory a pak asi brokolici a taky masíčko. Ovoce a kaše necháváme zatím na dýl. Takhle nám to rozepsala. 8O No, nějak zvlášť extra to holkám nejelo. Alex papala lépe. :wink:

Zítra nás čekají poslední kyčle. Myslím, že to bude OK. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 13:14

Pitrsko, musim taky kluky pochvalit, ty jsou taaaak roztomily lumpici, je s nima uz sranda, vid? ty jo a Romanek uz takhle stoji......sikulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.5.07 13:14

Pitrsko, musim taky kluky pochvalit, ty jsou taaaak roztomily lumpici, je s nima uz sranda, vid? ty jo a Romanek uz takhle stoji......sikulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová