Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A když už jsem u té pohody, tak minulou neděli jsme zajeli k malebné přehradě Olešná kousek od Ostravy (na jeden den - bez piksly), manžel se poprvé v životě postavil na surfové prkno:

My holky jsme takhle procházkovaly na břehu… 
.....kojily… 
…a spinkaly… 
Omlouvám se za tu záplavu fotek i slov, ale chtěla jsem se s vámi podělit o tu pohodíčku
![]()
Dobrou noc.
Ahooj holky
Všem moc děkuju za přivítání ![]()
Tak jsem přelouskala celou diskuzi nebo jsem se aspoň snažila ![]()
Kuželko jak reagoval Kuba,když jste mu řekli,že bude mít sourozence??Vlastně se můžu ptát i Dity jaká byla reakce Báry??Dejte mi trochu čas, já se začnu snad brzo orientovat ![]()
Ivuško myslím,že ta rozpačitost už pomalu odeznívá..snad to brzo vyřešíme a budeme všichni šťastný..Věřím docela na osud a tak si říkám,že dvojčata jsou velká příležitost zachránit vztah,který vlastně pohořel na druhým miminku
.
Držim pěsti ať to dneska na kontrole dobře dopadne
!!Máte už jména??
Markýtko asi bych taky zkusila ten podrobnější UZV.S těma doktorama je to někdy docela těžký..Co si člověk nezařídí,to nemá ![]()
Denisko Přejeme Viky všechno nejlepší k narozkám.
Máš úplnou pravdu v těch děckých očičkách..to je pak radost ty dárky dávat
..Mám zkušenost,že rozzářený očička jsou i u těch větších..Teďka v lednu dostal Jirka k narozkám nový kolo..a to jsem pak byla ta NEJLEPŠÍ maminka na světě
Je krásný to vždycky slyšet
Gratuluju ke kontrole:-)
Pitrsko když jsem si pročítala diskuzi,tak jsem se pak trochu styděla,za ty moje slova
.V tu chvíli jsem si neuvědomila jaký mám štěstí!!Uvědomila jsem si,že je tu spousta z vás,který si museli svoje drobečky vybojovat ![]()
Peppen máš pravdu,že nic není asi úplně ideální,tak jak si to představujeme.Ale věřim,že teď nás už čekají jen a jen radosti ![]()
Alino neboj budeš moct radit jak jen budeš chtít
.Já mám totiž pocit,že jsem to všechno úplně zapoměla
.No,už je to prostě 14 let!!
![]()
Dito mám na tebe ještě jeden dotaz jak Bára vzala to,že se narodily holky??Jinak jsem další obdivovatelka vaší akční rodinky ![]()
Tak snad jsem na nic nezapoměla
.Jak jste si dneska užívali sluníčka???Já mám teďka celý týden volno..Jirka mi odjel na vodák,takže jsem /osiřela/,ale jsem ráda.Je lepší,když tady teď nebude a my si to aspoň v klidu vyřikáme.
Jinak dneska mě překvapila moje mamka,byla jsem unich na zahradě a povídali jsme si ona na mě z ničeho nic…Nejseš těhotná??Koukala jsem na ní a říkala,že ne a prý jak na to přišla??
Ona,že jsem nějaká jiná
Doufám,že mi uvěřila
.Chci,aby to nejdřív věděl manžel a pak Jirka a pak všichni ostatní…
Jsem se nějak rozepsala,tak se omlouvám ![]()
Dobrou noc
Markéta
Dito,
fotky jsou bezvadný, fakt obdivuju jak jste akční:)
to můj případ teda nebude…
a ten kočárek je fakt pěknej, ach jo, škoda že už ty korby neprodávají:(
s tím metříkem nechápu, co je špatně, tak jsem si tam aspoň přidala termín porodu a aktuální týden, abyste byly v obraze:)
ahoj holky
meli jsme tu navstevu z NL, tak jsem vas docetla az ted a to jsou teda maxi prispevky, jsem rada, ze holky drzite pohromade!!! a i obdivuji
Alino taky jsem si myslela, ze to je pouze nick, protoze u psani by clovek fakt nic nepoznal…ja teda taky pisu bez hacku a carek, mam to porad tak nastavene, jak casto pisu anglicky…klobouk dolu
Dito jste bajecna sportovni rodinka, my jsme taky uzivali a jezdili po vyletech a po teraskach, tak sem taky hodim nejake foto, delali piknik, snazime se taky „zit“ normalne, ale vy jste akcni.....zrovna vcera jsem byla s detmi na srazu s rijnatky a pak jsme sli jeste nakupovat a pak jsem to nakrmila na parkovisti, prebalila v kufru auta(nekteri lide se prekvapene koukali!!!) a jeli domu, stravili jsme tam skoro 7 hodin a pohoda, deti byli nastesti moc hodne!
Marketo, samozrejme i my te vitame do „klubu“. Jsem vzdy rada, kdyz se pripoji nova budouci dvojmaminka, protoze je to opravdu trosku jine mit dvojcatka a mit moznost si o tom popovidat, tvoje situace neni nijak lehka, ale moc ti preju, aby se to vyresilo a mohli jste se uz jenom tesit na ty dva uzliky!
Zuziko uz jste zpet??? moc by me zajimalo, jak to slo??? protoze jsem zvedava, jak to ujedeme my, tak da se to???
Nisso teda vy drzite nadherne, to je krasne, ty jo uz za chvili budeme gratulovat k novym miminkum
tak holky, doufam, ze jsem na nikoho nezapomnela, zdravim samo zbytek mamin i tehulek, ale zbytek na co jsem chtela reagovat jsem zapomnela.....chjo, tim se vracim…nejdriv to byla tehu demence a ted vykojena hlava, co???? no je to sila, reknete nekdo, ze se vratim do normalu???
Ahojky!
zdravím a hlásím čerstvé novinky po dnešním UZ … vše je OK,čípek prý drží jak má, tak mám furt brát magnézko a klid, abychom vydržely co nejdéle. Holky pan doktor změřil tentokrát obě skoro stejné - kolem 1700g obě. Jsou to jen odhady,tak to tak člověk musí brát. Hlavně, že je vše OK. Jsou obě furt hlavičkama dolů-pan doktor říkal, že se prý už asi těžko otočí, tak by neviděl důvod pro císaře … primář v nemocnici zas tvrdil něco jiného, tak jsem z toho trochu zmatená, no necháme se překvapit. Však ještě nerodím ![]()
Jinak Markys , jména máme, vybrali jsme Anetku a Natálku
Sice se teď dávají hodně, ale s manželem bysme se už asi na jiných neshodli, takže teď se jen „hádáme“, jestli vyleze první Natálka nebo Anetka ![]()
Dituš , super fotky, přesně takhle si představuju rodinnou idylku s dvojčátkama! Perfektní!
Vítám mezi námi Markýska!!!! Držím moc palečky, aby se budoucí tatínek pochlapil a bylo to pro něj úžasné překvapení!!! ![]()
Dituš, teda, fotky úžasný. Ten vás taťka má doma 4 krásný baby!!!
Jste fakt super akční rodinka! Máš můj obdiv! ![]()
Pitrsko, jak jste dopadli na kontrole? ![]()
Nisso, držíš se krásně!!! Už to máš za pár! ![]()
Alino, to nevadí, že píšeš bez háčků a čárek, tady to stejně nikdo nepozná! ![]()
Markýtko, já bych sázela na jednovaječné. Směrodatné je, co ti řekli na začátku těhu.
Teď už nic nepoznají! ![]()
Přidám vám sem fotky holek v náušničkách (jsou to zatím ty prozatimní nastřelovací, ale už je máme vyměněné za bílé zlato).
Dominička:
Alexandra:
a obě pospolu:
Ahojky maminy,tak pilně pročítám vaše příspěvky,a musím smeknout před Ditou ,tedy,vy jste takoví pohodáři,určitě je hrozně fajnky,si takhle krásně užívat života a dětiček,já,ať dumám,jak dumám,nevím,jak bych to zvládala,prostě jsi jednička
![]()
Ivuško ,gratuluju k prohlídce,to je dobře,že se držíš,a holky krásně rostou,viď?
Taky vítám Markýska ,jen pojď mezi nás,protože dvojčecích mamin není nikdy dost,že jo??
Lio ,holčičky jsou úplně kouzelný,já na nich můžu vždycky nechat oči,když sem dáš fotky,ostatně,to na všech miminkách,člověk si ani nějak neumí představit,že za chvíli ho to čeká taky,takové dvojité krásné nadělení.
Jinak,já jsem včera byla na genetickém utz,a kluci prospívají dobře,jen jsem se musela smát,protože mi sestra do průkazky podle utz napsala termín porodu 11.3.!!! Tak nevím,jak dlouho si myslí,že budu ty děti tahat??? A ještě něco,čípek mám 0,to je dobře,nebo ne??
Lio, holčičky jsou fakt krásný, ale to jsou tady všechny dětičky, tak doufám, že se přidám:)
Míšo, čípek 0 je dobře, to znamená, že je úplně zavřenej, tak ať to takhle vydrží co nejdýl:)
Ahoooj
Dito fotky jsou fakt krásný
Bára je ti hodně podobná,jste krásný holky všechny ![]()
Sabri Pochopila jsem správně,tvůj manžel je z NL??
Ivuško gratuluju ke kontrole
.Jména máte krásný.Natálku jsme měli taky naplánovanou,ale nakonec to byl Jirka ![]()
Lio krásný fotky holčiček.Máš krásný princezny ![]()
Míšo Taky gratuluju k UZV ![]()
Jinak mě dneska poprvé postihly ranni nevolnosti
.Myslela jsem si,že se mi to vyhne,ale asi ne…Holky máte nějaký vyzkoušený fígle jak proti nevolnostem?? ![]()
Zítra nám držte palce,jdem se pochlubit tatínkovi tak snad nás mile překvapí ![]()
Mám ještě jeden dotaz..Kdy jste to řekli v práci??
Dobrou noc
Markéta
Ahoj holky,
zkusím Vám sem dát jednu fotku mě a Viky.
To bude zase trapas.......... ![]()
Hmm,
tak nic, kdyžtak je ve fotogalerce. Nevím, co jsem udělala blbě, tak snad někdy příště.
Chtěla jsem se to naučit než budou ty mimča, ale asi jsem na to tupá.
Nisso ,Vikča je krásná holčička a tebe je pořádný kousek,tím nemyslím,že jsi tlustá,ale přece jen,jsi asi nejdálmaspoň vím,co mě čeká ![]()
My jedeme zítra na 3D ultrazvuk,byli jsme tam už jednou,ale kluci nešli fotit,tak to zítra máme zadarmo.
Tak až budu mít fotečky,tak je dám do alba.
ahoj holky
Marketko, jo jo manzel je z NL
ja jsem to rekla v praci hodne brzo, aby sef vedel, co a jak a mohl se podle toho zaridit, protoze pocital, ze budu hodne letat letadlem a vubec jsem byla silene ospala, tak aby pochopil, proc se hned rano plouzim…takze asi v 9tt…
teda venku je na padnuti, tak cekam az bude trochu dychatelno a pujdu s prdelkama na chvilku do kocarku
jinak vsem prekrasny vikend,
Sabri + Sofie + Jim
ahoj holky, tak jsem vás jen tak v rychlosti projela, od pondělí mi nešel net, tak jsem nemohla reagovat, pěkně jste se tady rozjeli a to je dobře ![]()
Nisso - tobě už to klepe na dveře, viď, váhy máte krásný, tak ted už budeš čekat jen na ten den D, to už se těším i já na ty miminka ![]()
Dito, Lio - kontrola dopadla bezva, vše v pořádku, kluci jsou zdraví a v pohodě, doktorka byla spokojená a říkala že máme doma asi pěkně živo, že jsou kluci strašně šikovný a čilí, že to budou asi sportovci, no a mají po kom, z každý strany fotbalisti včetně taťky, já taky občas kopala a dělala jsem dřív atletiku, takže to mají zřejmě v genech, no uvidíme, začínají to být pěkní raubíři. Jinak Kubík má 8 kg a 75cm a Románek 9 kg a 77cm, takže si stále drží to kilčo rozdíl, ale na dýlku mají skoro stejně. Očkování nebylo, protože jak jsme to měli posunutý, tak to sestřička spletla, takže proti žloutence ta třetí dávka nás čeká až v září.
Dituš - fotečky jsou fakt super, také obdivuji vaše aktivity, co na to říct…
Markýsku - nemusíš se za slova vůbec stydět, nemáš důvod, prostě si to napsala, jak to cítíš, mě to vůbec nepřipadalo nějak nevhodné, piš co cítíš, my si to už nějak přebereme ![]()
každopádně ti držím palce, ať ti vše dopadne dobře a tatínek se zachová jak má. Jinak s tvou mamčou je to fakt něco, že to poznala, ale ona ta stará škola fakt má něco do sebe, hodně mamin pozná na dceři,že je těhotná a myslím si, že si udělala dobře, že chceš říct nejdřív o tvým těhotenství tatínkovi a synovi, tak hlavu vzhůru ať to dopadne co nejlépe ![]()
Ivuško - váhy máte také super a je dobře, že je vše jak má být, to je člověk hned více v pohodě a může si v klidu užívat těhulkovství, držím palečky ať to taky dotáhnete co nejdál
Míšo31 - taky gratulace k úspěšné kontrole, jen tak dál… ![]()