Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte,
my měli kontrolu včera, držíme se, příští Ko až za dva týdny a to už bude 35! Navíc se Zuzanka konečně otočila hlavičkou, tak to přidávám do diskuse, která tu před časem probíhala - jestli se ještě takhle pozdě můžou přetočit úplně. Mé známé se přetočila jedna holčička z dvojčat až v den porodu o 180 stupňů, a to byly fakt velký děti. Zuzka to dokázala během 32. - 33. týdne a přiznám se, že vůbec netuším, kdy k tomu došlo, prostě včera byla na UTZ hlavičkou a dokonce Jindříška trochu vytlačila nahoru, takže áčko je ona. Ale jsou skoro nastejno. Máme 1870 a 1800 gramů. To když jsem nosila ty předchozí, vždycky jen jedno, neměly takovou váhu jako dvojčata teď dohromady (Anička měla porodní váhu 2800 a Čenda 2950).
Ivuško , máš krásnej pupíček a nic kromě něj, to já jsem jako valibuk, už bych potřebovala popovážet, mám 18,5 kg. Ale kašlu na to, hlavně že pořád funguju. Za dva týdny se mi vrátí taťka s dětmi, tak mě budou trochu prohánět. Já už se tak těším!!! Konečně budem pohromadě. Myslím, že z toho šoku porodím a začne to rodeo se 4 ![]()
Zdravím všechny maminy a těhulky.
Jsou tu krásné nové fotečky. ![]()
Krásný pupíček, kočárek (Ivuška
), super fotky dětiček. Holky, jsou všechny moc moc krásné. Je to nádhera, když se můžeme z dětiček takhle radovat a jsou zdravé!!!!!!!!!!Pupíky si holky taky moc užívejte a držte se v tomhle horku, musí to být pro vás docela záhul…tak držím všem pupíkům palce!!!!!!!!!!!!!!
Holky, co jste po porödu zhubly a nemáte nic navíc - závidím. Já mám pořád 6 kg navíc.ALe jsem lenoch, necvičím a ani se neomezuju v jídle. Kojím oba prcky, a tak se za to schovávám a vymlouvám se!!!!!!!!!!!!!!
Jsem ostuda. Ale mám tu tolik oblečení, do kterého se pak budu chtít vejít, že s tím snad pak něco udělám, ale zatím?NIC - jsem lenoch!!!
zatím končím, ale zkusím tu zalistovat a najít vysvětlivky pro vkládání obrázku, co mi tu již někdo radil,abysme se mohly dámy kochat dalšími fotečkami. zatím pa a krásný víkend!!!!!!!!!!!
Oren
fotky vložíš dle následujícího návodu, který jsem zkopírovala od Zuzi, co mi radila někdy v lednu, takže doufám, že se na mě nezlobí ![]()
Fotečky přidáš tak, že najedeš na Fotogalerii, nahoře stiskneš Upload obrázku, zvolíš Galerii… (např. Únor 2007), vybereš obrázek, který máš někde uložený na PC, připíšeš komentář a dáš Uploadnout obrázek.
Pokud chceš pak dát fotku přímo do příspěvku, tak musí být někde na netu (třeba uložená v té fotogalerii) a když na ni najedeš, stiskneš pravé tlačítko myši a zvolíš Vlastnosti, zobrazí se tam mimo jiné Adresa (URL), kterou celou zkopíruješ (CTRL+C) a pak vložíš do textu příspěvku (CRTL+V). Pak ještě celou tu URL adresu označíš a stiskneš nahoře nad oknem kde se píše příspěvek tlačítko „Img“.
Ahojte holky! Děkuji za pozitivní ohlasy na pupík a kočárek ![]()
Eli , bud v klidu, já si jako valibuk připadám stejně tak, asi jen nějaký optický klam na fotkách
A kila mi sice šla asi všechny do břicha, ale jinde jsem už oplácaná byla, takže to máš fuk
A mimísci mají pěkné váhy, nás ted vůbec neváží
Naposledy jsme v 31tt měli po 1700g, tak doufám, že už ted mají aspon 2 kila. Na kontrolu jdu ted v úterý, ale stejně tuším, že zas UZ nebude, asi až ten týden potom v nemocnici (to už budu načatej 36tt)… Co se týče polohy, tak myslím, že jsou holky furt stejně-hlavou dolů- A (vpravo) níž, a ta vlevo (B) níž. Ale těžko říct, jestli bych poznala, kdyby se otočily … každopádně když mi tvrdne břicho,tak nahmatám jejich zádička,tak myslím, že bych to poznala. Před chvilkou škytaly obě dvě, to byla sranda, úplný "břichotřesení "
![]()
Horka jsou záhul,co těhule? Ale zítra se má ochladit, huráááá, aspoň na chvilku!
Ahojky,
take vitam novou tehulku, at se dari, a preji pohodove tehotenstvi.
U nas vse ok, byla jsem na testu na cukrovku, vysledky zatim nemam. Ale na zazitky, jak v tom vedru s obrovskym pocitem zizne vypit nasyceny cukrovy sirup a dalsich dve hodiny nepit, vzpominam jeste ted ![]()
Holky tehulky, od kdy vam miminka zacali vazit? Mne doktorka ani jednou jeste nerekla vahy, takze ani netusim, jak jsou na tom, a zda jsou stejne. Vzdy jsem jen slysela, ze vse je jak ma byt, to je sice pozitivni, ale neni moc vycerpavajici odpoved…
Pak me trapi jeste takova vec. Zhruba uz vim, jak ta miminka mam ulozena v brisku, nekdy citim dve tvrde kulicky, asi zadicka. Jedno se mi hybe dost casto a intenzivne , dle UTZ je hlavickou dolu. To druhe(ta typovana holcicka) by melo byt pricne, a pohyby citim jen malokdy a slabe, neni to divne? Obcas mam i strah, jak se tam ma, neni snad normalni takovy obrovsky rozdil v aktivite? Neporadite nektera?
Byly jsme s kamoskou, co uz za par tydnu rodi, v porodnici na prohlidce. Tak tam sestricka tak na nas koukala, povidala s nami, a pak z ni vylezlo, ze si myslela, ze uz se obe chystame k nim za tyden-dva
![]()
Proste to bricho fakt mam jako v 9 mesici, ach jo…a co bude dal… Za 3,5 mesice jeste se zvetsi do nevidanych rozmeru…Bojim-bojim.
Ivusko, a to v nejakem konkretnim tydnu gynekologove predavaji tehulky do nemocnice?
Zatim se mejte fajn maminky s detmi a tehulky s briskami ![]()
Alina.
Ali , já také cítím jedno miminko víc než druhé. Většinou je to tím, že je v takové poloze, že ty pohyby necítíš tak intenzivně. Já jsem z toho byla taky dost neklidná, ale vše je v naprostém pořádku.
Jinak můj gynekolog posílá mono těhulky do porodnice v 36tt. Teď mě poslal od 34tt, aby přeci jenom bylo vše pod kontrolou. V 36tt mě chtějí už hospitalizovat, ale to se ještě přesně dozvím ve čtvrtek na kontrole.
Jinak podle absence Pepen , tuším další miminka
Moooc na ni myslím. Tím spíš, že teď už jsme na řadě my s Ivuškou ![]()
Ahoj Ali ,
neboj, já též cítím Béčko míň, Áčko se mele furt a daleko víc. Je to normální, asi je jinak položené, třeba Tě kope spíš dovnitř a to není tak cítit - tak si to aspoň vysvětluju já. Jinak já jdu nakontrolu zítra, tak napíšu, jestli mě někam pošle
nicméně když jsem byla u nás v nemocnici na konzultaci s primářem, tak mi řekl, ať se tam nejpozději v 36tt přijdu ukázat, pokud mě můj mudr. nepošle dříve. Tak proto tam půjdu příští týden. U jednovaječných s 1 placentou je to důležité proto, že se musí sledovat, jestli jsou obě děti dobře vyživované, jestli placenta neselhává, přeci jen je více zatěžovaná, pokud je jen jedna …
A s tím bříškem to určitě není tak hrozný, jen je to nezvyk. Možná, že jak jsi štíhlejší, tak Tě to bříško více tíží … Já už se teda sotva valím, ale furt se to jakžtakž dá, mám dobrej základ
a vždycky se uklidňuju tím, že jsem ještě mohla mít trojčata, to by pak musel být teprve balón ![]()
Markyt , nestraš
no už se nám to krátí, no.
Taky myslím, že Pepen už chová mimísky … tak snad se brzy ozve!
Ahoj holky,
jdu jen na skok.
Holky těhulky vůbec Vám to bříško v těch vederch nezávidím. Ale nebojte, už se brzy dočkáte....... ![]()
Dneska jsem se poprvé trochu v noci vyspala. Děti se vzbudily o půl 1 a pak až v 5 a pak dokonce až v 8 . Viky spala do půl 8 a tak jsem spala jak dudek. Honzíka docela trápí prdíky, tak pořád sabíkujeme a dokonce už jsem mu i prošťorala zadeček teploměrem a rektální rourkou. Zuzanka o prdíkách ani neví. Ta se vzbudí k jídlo protáhne se a jde to z ní. Kéž by to takhle měli iba dva. Chjo…
Honzík má zánět v obouch očíčkách, tak mu kapu každé kojení Opthalmo septonex a asi mu je budou ve třech měsících profukovat. Chudáček malej.
Přijde mi, že má Zuzanka bílej jazýček, tak doufám, že to nebude moučnivka. Ve středu jdeme se Zuzkou na UTZ mozku, jestli už jí zmizela ta malá cysta a pak hned k pediatričce na převážení. Tak uvidím, co mi řekne k tomu jazýčku.
Jinak Honzík má dle mého vážení už 3 kg, Zuzanka asi 2,80.
Tak doufám, že už to do těch třech kil nějak dotáhneme.
Včera tady u nás byla pouť a hrál se pouťovej fotbal. Taťka samozřejmě nemohl chyběta hrozně chtěl, abysme za ním všichni přijeli ( asi se chtěl pochlubit). Tak jsme mu udělali radost, každej koukal na mimča a taťka byl pyšnej jak páv.
Holky mějte se a zase někdy ahojky denisa
Ahoj těhulky,
Ali neboj. Naše Anetka se mi v bříšku skoro vůbec nemlela!!! Zato „béčko“ Matýsek čutal jak fotbalista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I teď je Matýsek aktivnější, Anetka je klidná, zato když spustí muziku, stojí to za to!!!
Do porodnice do poradny mě doktor poslal ve 34 tt a v 35 jsem rodila ![]()
tak se holky držte!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj holky, tak sem taky zkusím dát aktuální fotečky mého pupíku. Snad se mi to povede
Kyby ne, jsou v galerce ![]()
34tt+1 

Ahojky maminky a těhulinky,ak koukám,že Pepen už tady dlouho nebyla,že by už???
Markýtko ,úžasnej pupík,no,aspoň vím,co bude za pár týdnů jukat ze zrcadla na mě ![]()
Nisso ,úplně hltám tvé příspěvky,protože těch prvních pár dní je asi nejhorších,a takhle se můžu trochu psychicky připravit.
Alino ,já jsem na cukrovku šla dneska,ale na nějaký zkrácený test,abych nemusela pít ten blivajz
,jenže to dělají v nemocnici,a čekala jsem v čekárně s ženskýma,co šly na potrat,a já mezi nimi,taková kulička,pořád na mě čučely,brr,to byl hnus.
Taky cítím děti spíš jedno než druhé,horší je,když se tam obě vyboulí nějak,a to je strašně nepříjemný,musím si sednout na bobek,a rozdýchat to.
Ivuško a Markýtko ,tak jsem zvědavá,která půjdete první,hrozně vám to závidím,už se dočkáte svých prdíšků,já s ali si ještě chvíli počkáme.
ahoj holčiny, taky čuchám ve vzduchu nová miminečka, Pepen tady už fakt dlouho nebyla, no necháme se překvapit......
Alino - co se týče pohybů, vůbec si nedělej starosti, já taky cítila jednoho klučinu víc než druhýho, záleží jak tam jsou v bříšku poskládaný, jedno mimi může být víc dozadu a to pohyby tak cítit nejsou, ale to už tady také některá psala… a to vážení miminek mi dělali první ve 21.tt na tom větším UTZ…
Nisso - pokud by to byla moučnivka, tak to není zase taková tragédie, kluci to měli taky a dostali jsme tu genciánu, což prý není tak dobré, existují i jiné přípravky, ale ty já moc neznám, takže jsem to tuším natírala jednou denně, někdy se teda stalo, že jsem na to zapomněla a stejně jsme po týdnu měli klid, no ale uvidíš, co řekne dr. Hlavně že jinak jste všichni ok ![]()
Markýtko - máš teda nádherný MEGA pupíček, fakt úžasný, nosit to musí být fuška viď
Jojo, můj mega pupíček se teda pronese pěkně, však už se na žádné velké tůry nevydáváme. No, není to jako když jsem čekala Elu. To jsem ještě před porodem dělala několikakilometrové vycházky. To by mě teď odrovnalo ![]()
Markýtko , moooc Ti to sluší, fakt! Přijde mi, že máš daleko menší bříško než já
a s těma procházkama mi mluvíš z duše, já už dnes z města sotva lezla ![]()
Míšo , neboj, taky se dočkáš, uteče to jako voda. Mně přijde, že teď ke konci mi to vůbec neutíká …
Dnes jsem byla na kontrole, čípek drží, CS 6, ale jinak OK, mám prý ještě 14 dní vydržet
já už bych klidně rodila … Příští týden jdu zas na kontrolu, budou mi natáčet mimina a dělohu na kardiotokograf, tak se těším. UZ ale asi stejně nebude, závidím Ti Markyt, že Ti ho dělají tak často … chtěla bych vědět, kolik už holky mají, ikdyž je fakt, že ted jsou ty odhady značně nepřesné už.
Holky, já už se těším na nová miminka, jsem zvědavá, kdy se Pepen pochlubí ![]()
Ivuško , mě ten tvůj pupíček přijde stejný jako můj. Možná se vidíme větší než jsme doopravdy ![]()
Jinak já jsem ti taky záviděla, když jsi chodila ze začátku častěji na ultrazvuk a měla jsi víc informací než já
Tak teď jsem se konečně dočkala. Bohužel se mi dělá v leže při ultrazvuku slabo. Takže se ani přes vstřícnost doktorů miminky nepokochám. Poněvadž by mě pak museli křísit
Vydržím jen tu povinnou dobu a to mám co dělat, abych to ustála. CHichi… teda uležela ![]()
Jsem zvědavá, jak pochodím zítra na kontrole. Už se moc těším a zároveň mám strach, že už se dozvím termín hospitalizace, možná i datum plánovaného CŘ. To bude takový moc rychlý. Zítra písnu.
Tak se zatím holky mějte a užívejte těch hiců líp jak já. Já už jich mám pokrk ![]()