Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj Nisso , tak to je super, že prdíkové tak hezky přibíraj, jen tak dál. Co se týče buzení na jídlo, já kluky budila i přes den, ale bylo to jen tím, že Kubík měl při propuštění 2300g, takže proto, ale to jsem dělala taky do nějakých těch 3 kil a když po každé kontrole bylo všechno ok a přibrali hezky, tak jsem je nechala chrupkat, jak si řekli, ale většinou to měli nastavené stejně po těch 3 hodinách. V noci jsem je pak už nechávala spát taky a nebudila jsem je.
Pepen,moc a moc ti gratuluju k narození mimísků,a jen ať ti dělají samou radost!!
Však jsme to tušily,že už jste na světě,a měli jste krásné váhy,a i vás dost brzo pustili z nemocnice,viď?? No,hned jak budeš mít chvilku,tak nám poreferuj,jak to probíhá doma,ju??
PEPEN I MY GRATULUJEME
JSTE UZASNI A JAK VELIKY!!! SUPER SUPER SUPER, TAK AT SE DOMA HEZKY BRZO SEHRAJETE
SABRI
Deniso
jo jo ja jsem broucky taky budila, protoze meli malou vahu, ale jak byli tak ty 3,5kg, tak pres den budit a v noci jsem je nechala, ale pres den vetsinou byli stejne vzhuru okolo tech 3 hodin…
jinak preji hezky vikend vsem
Markytko!
sice později, ale chtěla bych reagovat na tvé obavy z porodní váhy. Naše holky byly maličké - 1,6 a 1,8 kg… a jsou v pohodě… teda ve srovnání s jinými dětmi jsou naprosto OK. Jen těch pár týdnů nedonošenosti je trošku znát… ale to se úplně srovná do roka.
NEBOJ!!! Po 35. týdnu je to NAPROSTO super na dvojčata!!
Snad jsem tě trošku uklidnila ![]()
Renča
joo, PEPEN !!
Taky moooooc gratuluju!!! Hurá další dvojčátka na světě!!!
Doufám, že se někdy sejdeme s těma našema ratolestma dvojatýma!!
Nisso,
když to tak čtu, jako bych viděla naše děti.
Podle Matýska jsem si mohla řídit hodinky. Každé tři hodiny vzhůru a hladový jak vlk!!! Anetce jsme důvěrně říkali Růženka,protože prospala co mohla. První dny jsem ji na jídlo budila, ale pak jsem zjistila, že je protivná a stejně moc nesní, takže jsem ji nechala 4 až 4,5 hodiny spát, když pak spala dýl, tak jsem ji budila. V noci jsem ji ale nechávala.Byla jsem ráda, když mě nechala trochu prospat, protože Matýsek opravdu nikdy nevynechal… ![]()
No a dneska Anetka spala celých 12 hodin
Matýsek je hladovec, a tak se v noci alespoň jednou vzbudí, aby se nakrmil, ale jinak už to celkem jde. No, ještě měsíc a budeme začínat s příkrmy. Ale jinak kojení dětem nyní stačí a za to jsem moc ráda!!!
Přeji pěknou sobotu neděli všem ![]()
Zdravím všechny po delší době!
Tak jsem vám napsala takový dlouhý příspěvek a ono se mi to všechno smazalo.
Já bych se nejradši … ![]()
Díky bouřce a blesku, který tu uhodil to telefonního vedení, nám odešel modem a zároveň síťová karta v PC, tak jsem si mohla o internetu nechat jen zdát. Naštěstí už jsme zase in. nebo spíš on (-line). ![]()
Pepen - veliká gratulace ke klučíkům!!!!!!!!! Ať máte ze sebe navzájem jen a jen radost!!!!!!!
Markýtko - ten tvůj plánovaný brzký porod taky nechápu. Přece si tě tam můžou nechat a mít tě pod dozorem pro případ komplikací. Určitě to s doktorama ještě prober! Ale jestli na tom budou trvat, tak jim věř a neboj se o mimísky! Oni to zvládnou!!!!
Deniso - já taky broučky budila na krmení a to ze stejného důvodu jako Pitrska a Sabri. Měli nízkou porodní hmotnost a navíc byli strašně moc spavý, takže nebyli schopný se vzbudit sami. Dokonce usínali neustále i během pití, proto mi krmení každýho zabralo většinou 30-45 min a to jsem krmila z láhve.
Když si na to vzpomenu, vůbec dneska nechápu, kdy jsem stíhala to ostatní. Budit jsem je přestala, až když se začali ozývat sami, což bylo asi kolem těch 3 kg. Byli tak dokonale naprogramovaný, že to bylo téměř přesně po 3 h a to i v noci. Přes den jim ty časy naučený z nemocnice zůstaly doteď.
Holky, musím se pochlubit!
Naše Nikolka udělal minulé úterý sama svých prvních 7 krůčků! Od tý doby to pořád piluje, teď už přejde v pohodě půlku větši místnosti. Je to nádhernej pocit vidět jí, jak se kolíbá a má z toho ohromnou radost. Zároveň je mi z toho ale i trochu smutno, už to opravdu nejsou žádný miminka … Lukášek pořád chodí podél něčeho a přidržuje se jednou rukou. Myslím, že u něj si na chození ještě počkáme, cupitá totiž každou chvíli po špičkách. Švagrová mě uklidňuje, že tak začínaly obě její děti, tak snad ho to přejde a přijde na to sám, jak je to správně. Strašně moc se teď oba rozkecali, Lukášek navíc pořád zpívá - „houpe, houpe“ (houpy, houpy, kočka snědla kroupy …) a pak „kakape“ (asi skákal pes). Asi z něj bude zpěvák.
Musím říct, že tohle období je úplně úžasný. Jak jsem tu před cca 2 měsíci brečela, že padám skoro na pusu, tak teď je to naopak docela pohoda a moc si to užívám. Nevím, jestli je to jen povahou dětí nebo tím, že jsou dva - hodně si už vydrží hrát sami a vůbec mě k tomu nepotřebujou. Pořád se honí (po 4)
, pošťuchují se a neustále se spolu řehtají, hrajou si i každý sám s hračkama. Samozřejmě si hraju s nima i já, jinak to nejde.
Ale stíhám mnohem víc věcí než kdy dřív. I když pořád jsou dny, kdy se cítím mizerně, přece jen být s nima 24 hodin denně je občas na palici, však to maminy znáte. ![]()
Jdu vás všechny rychle dočíst, zatím papa!!!
Ještě pár aktuálnějších fotek, abyste viděly, že nesedíme jen doma u kostek, knížek a navlíkacích kroužků. ![]()
malý plavčíci:
http://img.mimibazar.cz/…/f457047.jpg /> Poprvé doma na houpačkách:
http://img.mimibazar.cz/…/f466575.jpg /> Na letní terase jedné restaurace. Premiéra našich prvníh opravdových botiček! ![]()
http://img.mimibazar.cz/…/f483589.jpg /> A málem bych zapomněla. Konečně jsme se rozhoupali koupit golfky. Vyhráli to tyhle a jsou supéééér!
http://img4.mimibazar.cz/…b4730369.jpg
PEPPEN VELIKÁNSKÁ GRATULACE KE KLUKŮM.
![]()
Nestíhám moc reagovat tak se nezlobte
.Hrozně jste se rozepsali,ale to je dobře
.
Ivuško,Markýtko tak teď jste na řadě vy…
.Jinak krásně bříškujete ![]()
Musim si zase trochu „postěžovat“ u nás bylo pěkně veselo
. Jinak to moje šimrání
došlo až ke křečím a krvácení.Ale poleželi jsme si 3 dny v nemocnici a snad jsme to zažehnali.A měli jsme krásnej ultrazvuk,kde byli nakonec obě krásně vidět.Ale zažily jsme dost kružnou chvilku,když pan doktor nemohl najít u druhý miminka srdíčko,ale nakonec se mu to podařilo
.Naštěstí!!!!!Tak jsme teď už doma,máme odpočinkovej režim a každej se nás snaží obskakovat.Holky já už se těšim až překročíme ten 12 týden.Bude to snad zase o něčem jiným
.
Mám ještě jeden „problém“
.Dneska jsem si pučovala Jirkův batoh a našla jsem tam cigarety.Nějak jsem na to zatim nereagovala a vlastně ani nevim jak.Co byste dělali vy???
Tak doufám,že vás to moc neunaví.. ![]()
Pohlaďte bříška a maminky dětičky a užívejte si toho krásnýho miminka,pak už to nikdy takový nebude
![]()
Papa Markéta
Renčo , díky!!!! Přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Už z toho mám depku.
Ráda bych toho císaře ještě trochu oddálila, ale znáte doktory… Moudrost sama. A jak jim do toho chce někdo kecat, je zle. No, uvidíme… Nějak to dopadne, snad vědí, proč to dělají. Doufám …
Helli , gratulujeme k prvním krůčkům. Krásné fotečky, hlavně ta bazénková se mi moc líbí. Tohle období si fakt vychutnej, je kouzelné. Ráda na to vzpomínám, když naše Ela začínala brebentit. Teď už jí pusinka jede, že mě kolikrát z toho třeští hlava. Hlavně teď, začínám být nějaká nervózní. Snad mě to brzy přejde ![]()
Markýsku , mě taky na ultrazvuku takhle vybláznili. Když jsem byla ve 20tt na tom podrobném ultrazvuku, doktorka neviděla u jednoho srdíčka čtyři oddíly, ale jen tři. Nevěděla jsem, co to vůbec může pro miminko znamenat a málem to se mnou seklo. Naštěstí bylo jen špatně natočené a všechno bylo v pořádku. Uf, ještě teď když si na to vzpomenu, jde mi po zádech mráz.
Nisso , to je parádní jak krásně přibíráte. Tak to vás brzy čeká procházka venku. Když už máte tři kila.
Jinak přeji všem krásný víkend, já jdu překontrolovat tašku do porodnice ![]()
Ahoj holky, mohly byste mi prosím vás napsat, v kolikátém týdnu jste rodily? Jsem z toho pátečního plánovaného císaře nějaká mimo
Díky, moc
Markýtko - vůbec mi není jasné, proč ti plánujou CŘ tak brzy
pořád mi to není jasné, když je vše OK… já měla plánovaný císař v 38.tt
Markytko,
je to trosku divne, tady chteli udrzet miminka samo co nejdele, ale my uz rodili 33+3, deti se proste chteli narodit, ale kdyz je u tebe vse ok…nechapu to…tady rikali, ze i kazdy den extra je super! ale neves hlavu, deti uz jsou vyvinute a urcite je vse v nejlepsim poradku a juuuuuu ty uz budes pristi tyden mamka!!! urcite se s nima rozumne domluvis a hlavne neboj, vsechno dopadne na vybornou
pevne nervy s doktory
Sabri
ps. Jim uz ma taky prvni zoubek!!!
Markýtko , já rodila ve 34. týdnu (33+4), samozřejmě neplánovaně. Dvojtěhulky bez komplikací přijímají v Plzni k hospitalizaci v 38. týdnu.
Ničeho se neboj!!! Nech si všechno vysvětlit, třeba tvoji doktoři nějaký důvod mají, proč to chtějí tak brzy ukončit. A mimísci už zas tak malý nejsou a nezralý určitě taky ne, oni to zvládnou! Podívej se na naše, měli 1,64 kg a 1,97 kg a dneska by to nikoho ani nenapadlo, že byli nedonošený a takhle maličký.
Holky, my dneska vytáhli téměř po 2 letech kola. Tedy já téměř po 2 letech, manža přece jen občas během mýho těhu jezdil. Bála jsem se, že na něj nebudu umět ani vylézt.
Ale zvládla jsem to, jsem prostě holka šikovná!
Dali jsme si jen takovou opravdu malou zahřívací trasu, cca 15 km, abych nebyla totálně zničená a zítra vůbec uvezla kočárek. Moje sedací část dostala i tak pěkně zabrat…
![]()
jo Helli, fotky jsou nadherny a deti uzasny!!! ja uplne vidim ten nas parecek, roste to jako z vody