Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
5.7.07 12:29

Ivuško,

já vím, konec je náročný. Ten den, co se klukůch chtělo na svět, nás Pavel vezl do HK na hospitalizaci, jel zpět domů a když mi kolem půlnoci psal, že jde spát, já už byla po klystýru na přípravě a věděla jsem, že do půl hodiny ho budu budit a poženu zpět. A to se ještě cestou vracel pro telefon na Murd. Hodíka. A ráno zpět domů a večer přivezl moje rodiče a sestru. Měl toho chudák plný kecky.

Máš pravdu, ne vždy se to hodí, ale stojí to za to.

Taky přejeme všem krásné svátky.

Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
5.7.07 13:34

Ahojky holky,
zase mám chvilku k nakouknutí.
Markysku , je mi moc líto, co se stalo. Hlavně ať je druhé mimísko v pořádku a ať Ti bude dělat dvojnásobnou radost až se narodí.

Ivuško , Ty už to máš vážně za pár. Ale těch „pár“ je snad ze všeho nejdelší, viď? Já to znám a asi všechny z nás tady taky. Vydrž, každý den stojí za to a ony jednou musí ven. Už brzičko se dočkáš a budeš se s nima moct mazlit.

Nám bude zítra 6 týdnů. Děti rostou jako z vody, každé přibralo zhruba 1,20 kg. Je to dost znát, už to nejsou maličký myšičky, ale hladový obříci. Jinak už jsme si ustálili rytmus kojení a spaní. Děti spí pěkně, tak doufám, že se to nezmění. Koupeme kolem 8 hod a kojíme o půl 9 do 9. Pak je trošku problém s usínáním, protože jim pořád vypadávají dudle a tak se k nim jeden pořádně naběhá. Když usnou spí do půl 2 až 2. Honzík se vždycky vzbudí a tak musí jít i Zuzi. Kojíme 3/4 hod. a pak hned pěkně usnou. Další kojení je až kolem 6 hod. ráno. Opět máme naší 3/4 hod. a pak opět usnou ihned a spí do 9 hod. Kdy je další kojení, vitamínky a převlékání z pyžámek.
Je to pořád dokola, ale díky jejich 3 - 4 hod. rytmu kojení vím, že můžu i vypadnout a že nebudou brečet hlady. Takže stíhám nákupy, už jsem si byla koupit i něco na sebe a zítra jdu ke kadeřnici na vlasy. Prostě docela pohodička.
Prdíky řešíme Sabem nebo Lefaxem a já si beru Espumissan. Honzík si občas popláče, ale ne dýl jak pár minutek, jinak mu okamžitě zavádím rektální rourku. Trápit ho nenechám a je mu to pomáhá. Taky jim mažu bříška tymiánovou mastí a ta jim zřejmě taky zabírá.
Holky, když se narodili o 4 týdny dřív, znamená to, že mají teď jakoby 2 týdny? To znamená,, že ještě nevidí nic a ani nebudou umět to, co donošené děti v 6 týdnech? Nevím, jestli je mám dávat na pasení koníků nebo je to brzy. Moc se jim to nelíbí, ale Honzík i uzvedne hlavičku. Zuzka je zrošku lenoch, ale hlavně je to tím, že se nevteká a víc spí. Honzík se pořád napíná, tak asi udrží hlavičku líp. Nevím, s kým bych je mohla srovnat, ale myslím si, že ty 4 týdny na nich budou znát. Prostě budeme pomalejší. I když když uznávají děti od 38. týdne za donošené, tak to je taky ještě 2 týdenní rezerva. Ach jo, já se v tom nevyznám.

No kdyžtak se zeptám dr. na prohlídce v 6 týdnech. Máme ji ve středu 11., tak uvidím, co se dozvím.

Pepen , jak jste na tom Vy?

Eli a Markyt už to mají asi za sebou..... :) Tak se těším na zprávičky o nových miminkách.

Končím, jdu zdřímnout, než budeme zase kojit.
Papa
 Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
5.7.07 14:11

Deniso,

mám radost, jak to krásně zvládáte. Jste vážně šikulky. Děti krásně rostou, co víc si přát?

Nai kluci byli 37+2, ale od 38.tt jsou děti považovány za donošené, tak neporadím. Zeptej se Mudr.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
5.7.07 15:21

Ivuško ,to je trápení,viď?? Každý den sji posunovala,aby zůstaly v bříšku co nejdéle,a teď,kdybys to potřebovala,se jim nechce,já jsem Adámka přenášela o 9 dní,a každý další den byl pro mě očistec,protože se bojíš někam jí aby náhodou nezačal porod,no,jsem zvědavá,jak to bude u těchhle našich cipísků,kór,když naše nemocnice nechává dvojčecí maminky i přenášet,to bych se asi už odstřelila 8O
Deniso ,to je tak hezký,jak to popisuješ,jako docela pohodu,já vím,namitáš se kolem nich ažaž,ale zvládáš to levou zadní,co?? Doufám,že budu moct taky kojit,určitě je to to nejlepší a nejjednodušší věc. No,jdu za dětma na zahradu,dneska je venku docela hnusně,ale snad se nám to vybere,zatím pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.7.07 12:20

Nisso,
možná v něčěm budou o trochu pomalejší, ale určitě ne ve všem, např. s tím koukáním, kluci už teď (mají 3 týdny) se otáčí za světlem, vyloženě aktivně. Možná v těch pohybových věcech to bude trochu znát…jinak s tím dáváním na bříško, já je dávám skoro od začátku, vždycky teda na chvilku, doporučovali nám to i v porodnici.
Co se týče kojení, tak u nás je na režim ještě brzo, momentálně jsme ve fázi, ať teče proudem a nejlíp pořád, takže jsem doslova a do písmene vykojená. Ale doufám, že se nám to časem taky ustálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
8.7.07 21:13

Ahoj holčiny, tak ač jsme se s manžílkem všemožně snažili, tak jsme holky ven dříve nevylákali :-( a dnes o půlnoci manžel odjíždí na cvičení na 11 dní … takže prozatím se s vámi loučím, zítra jdu po kontrole hned do porodnice zřejmě. Až se holky narodí (doufám, že brzy), dám vědět přes kamarádku, co občas nakoukne do naší diskuse. Tak držte pěsti,pááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
9.7.07 08:57

Ivuško ,moc na tebe myslím a držím palečky,ať je vše ok,a vy brzo doma,prostě bude muset manžel být u příštího porodu :lol: :lol: :lol: aby o ten zážitek nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.7.07 09:35

Ivusko, tak to drzime palecky, at vse dopadne na vybornou a manzel si to uzije, az dorazi domu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
10.7.07 16:36

Ahoj holky!

ozývám se z nemocnice, mamka mi tu zařídila i-net, tak aspon nejsem tak odříznutá …

My jsme stále 3v1, dnes pan primář na vizitě rozhodl, že ještě můžeme čekat na tatku až se vrátí ze cvičení Ale jakmile by se jim něco nezdálo, tak půjdou ven. Tenhle týden počkají určo, ten další týden je prý už na hranici, tak si manžel zkusí vyjednaat volno dřív, ale nevím, nevím, jak pochodí …

Jinak v nemocnici nic moc, ted už je to lepší, když mám spojení se světem,jídlo na prd, spí se tu taky „úžasně“ no snad to tady ještě vydržím nějakou chvíli … Natáčí nás na monitory 2×denně,jsme pod kontrolou. Shodou okolností jsou tady ještě dvě dvojčatové maminy na oddělení, jinak docela narváno, chrudimská porodnice prý nepřijímá, tak Havl.Brod přijímá za ní …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
10.7.07 17:08

Ivuško,

tak ať Ti to v nemocnici rychle utíká. :D Holky jsou borky, jak se drží. To kluci byli zvědavější a už byli na světě. Fakt se držíš uctihodně. A to se ani neotvíráš? Jaký vůbec plánují porod? Císaře?

Měj se krásně a užívej posledních dnů klidu. Mně už to nebylo dopřáno, navezla jsem si do nemocnice hromadu knih a nepřečetla nic, neboť kluci se na nás chtěli podívat.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
10.7.07 17:33

Jani , no kupodivu se to prý k porodu vůbec nechystá, ačkoliv CS mám od mého gyn.napsané 8. Ale hlavička prý ještě nenaléhá, čípek se prý nezkracuje, tak třeba fakt čekaj na toho taťku :-D Porod zatím vypadá spontánní, jsou obě v p.podélné hlavou dolů,jedna trochu do šikma ale jak kdy … Ale císaře mi šmiknou jakmile se jim něco nebude zdát… Tak jsem tak nějak nachystaná na obě varianty, ale to víš, že bych raději rodila pontánně a tak v pohodě jako Ty :-) Tak se necháme překvapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
10.7.07 18:37

Ivuško ,teda,já na tebe myslím od rána do večera,pořád si říkám,že třeba už to máte holky za sebou,a ty jsi ještě celá!!! Musí to být hrozný,v nemocnici,a hlavně když se ani k ničemu neschyluje,viď?? Na jednu stranu je to dobře,pro holky,ale zase pro tebe už to asi je spíš utrpení. Normálně jsem z toho paf,já se tady uklidňuju,že za měsíc porodím,jenže taky třeba asi nemusím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
10.7.07 19:35

Ahoj Ivuško,
moc na Tebe myslím. Vydrž to v té nemocnici. Pořád lepší tam teď ležet sama ale pak tam budeš s mímama jenom co možná nejkratší dobu.
A hlavně, ať taťka stihne být u toho!!! :D :D

To spaní na nemocniční posteli znám a vůbec Ti ho nezávidím a kor s tím břichem. Monitory 2 x denně musí být taky bomba. Ze mě byly sestřičky vždycky nešťastné, když mi je dělaly, protože nemohli najít srdíčka a dobu jim to trvalo. A pak to, že se pomalu nesmíš ani hnout..........
No, ale zase jste pod kontrolou.
Drž se a kdyby něco, tak nás informuj.
Papa
 Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.7.07 10:53

Tak to nechci zakřiknout, ale taťkovi slíbili, že ho v pátek pustí, tak mi zítra začnou vyvolávat porod příp.tabletkou. Ale uvidíme, jestli se to rozběhne, nejsem ještě moc nachystaná na porod, když ne, tak 2.pokus po víkendu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.7.07 11:11

Ivusko, tak držím palce, ať tabletky zaberou a máš to za sebou!Týden máš nádhernej, už není co řešit a na co čekat, tak se těším na další hlášení už s mírama miminek!
Já jsem asi exot, ale mně se na nemocniční posteli (aspoň tam kde jsem ležela) spalo výborně..:) a to i s tím velkým břichem.

Jinak my docela bojujem s bolebřichem, takže bohužel už vím, co to jsou prořvaný noci:( no ale jinak dobrý, mlíka mám zatím na rozdávání a kluci krásně přibírají, už mají pěkný faldy na nohách a podbradky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová