Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, ty děti jsou nádherné.
Dito, máš krásné treperendy.
Zuziko, buď ráda, že se mají kluci k světu a krásně přibývají na váze a baští. Ty fotky jsou naprosto úžasné. Jsou to krásní klučíci.
Když jsem měla Kubíka, nemohla jsem kojit vůbec. Prostě po 6 týdnech, co měl virozu a byl v nemocnici už mu moje mléko nestačilo…
No a k té váze, u nás počítám, že Matýsek bude mít 7 a Anetka tak 6.5.
A to je nám dnes 6 měsíců…
Hlavně že jsou zdraví!!!!!!!!!!
Ahoj holky!
tak se hládím jen krátce s podrobnostma - holčičky už jsou od včerejška od večera na světě, Natálka už dvakrát pila, Anetka je trochu spavější,ale už se taky jednou přisála … Natálka (A) měla 48cm a 2920g a Anetka (B) 2830 a taky 48cm. Tak nakonec to nebyly takový mackové, jak se podle UZ zdálo. Na to že to jsou jednovaječná dovjčata se mi zdají každá jiná trochu ale uvidíme. Dám pak fotečku, až manžel přiveze kabel od fotáku. Jsme online i v porodnici
, máme nadstandard, takže pohodička, taťka tu bude s náma střídavě. Teď holky spinkají, tak využívám a krátce píšu o porodu ..
V pátek mě pustili na propustku na víkend, přijel tatka, dali jsme si 7km vycházku večer a v sobotu ráno mi prdla voda o půl 10. Tak v porodnici nás přijali, a čekalo se až to začne samo. V noci jsem začla mít stahy - teda to jsem si myslela,že už to jsou stahy
Takže jsem celou noc nespala ani chvilinku, ráno jsem byla úplně grogy. Napíchli mi oxytocin ráno a to se teprv rozjely ty pořádný stahy, jelikož jsem se moc neotevírala. Celou dobu tam byl se mnou manžel, bez jeho podpory bych to vzdala a nechala si fiknout císaře, nabízeli mi to. Nakonec to odpoledne začlo vypadat nadějně, následovaly další dvě hodiny rovnání Áčka, připravení hlavičky, no brrrr, a pak už to na sále byla rychlovka, a do půl hodky se holky narodily, 5 minut po sobě. Nastřihli mě, ale normálně si můžu sednout, tak to snad bude OK. No jsem šťastná, že to máme za sebou, bylo to dost náročné, ale holky těhulky nebojte se, pokud byste měly rodit spontánně, jde to!
Tak tolik jen v rychlosti, už se tam holky začínají vrtět, tak jdu na ně mrknout …
Ivuško , zvládli jste to parádně a moc moc gratuluji!!!!!!! Tvoje holky jsou skoro nachlup, jako byly moje - my jsme měli 2900g a 2780g…
Užijte si krásně společně ty první dny a ať se pěkně rozkojíte!
A jestli budeš stíhat, tak se zase přihlaš s nejnovější reportáží. Takhle on-line jsme tady narození dvojčátek ještě neměli.
Krásný den všem
.
Ivuško ,mooc ti gratuluju,pořád jsem na tebe musela myslet,jak jste na tom,a vy už jste na světě,to je krása!! Hrozně ti to závidím,že už to máš za sebou,teď už jsem snad na řadě já a Alihna,ne?? Ještěě se tě chci zeptat,co to znamená,že ti rovnali Áčko?? Vždyť byly obě hlavičkou,ne?? Bylo to nepříjemný? Jsem hrozně ráda,že máš net v porodnici,fakt je prima ty zážitky číst hned čerstvé,než je zapomeneš. Budu netrpělivě vyhlížet další tvé zprávičky,jak to prožíváte.
Míšo, Ivušky holčičky byly sice obě hlavičkama dolů, ale obě měly zádíčka směrem dozadu, no a když se miminko rodí, tak se hlavička při průchodu do pánve rotuje tak, aby zádíčka byly směrem dopředu, tudíž se miminko muselo otočit až o 130 stupňů a ta první doba trvála déle. Může se stát, že hlavička nezrotuje správně a vstoupí tak, že má miminko obličej a záda směrem dopředu, pak se rodí v tzv. abnormní rotaci a prostupuje pánví větším obvodem, tak je ten porod pak těžší.
Tak koukám, že „paní doktorka Libuška“ už Ti Míšo vše perfektně vysvětlila, to jsem ani já netušila… Jinak k těm bezprostředním zážitkům k porodu … No buď jsem to čekala lepší než to bylo, nebo je to fakt záběr … Nebudu Tě strašit, ono to může jít dost rychle a pak je to „pohoda“ (myslím spontánní porod), když o postupuje pomalu,nebo to vyvolávají, tak je to únavné a vysilující … A když je to císař, tak to nebolí při ale po porodu, tak to si asi nevybreš. Já jsem teď šťastná, že jsme vydrželi a nevzdali to, a rodili spontánně. Ale ještě včera touhle dobou už jsem to chtěla poněkolikátý odpískat
![]()
Jinak máme za sebou přednášku o polohování, masážích, první koupání - jednu nám ukázala sestřička, taťka překvapil a nechtěl mi nechat drhou vykoupat
Tak po koupání obě zas vytuhly, prďolky malý.
MARKYTKO !!!!!! OBR GRATULACE K HOLČIČKÁM!!!
Všem hodně hodně zdravíčka, tobě pohodu a dostatek mlíčka a holčičky ať ti rostou jako z vody a vše je v pohodě!!
Jé holky!!
já než dočtu všechny příspěvky, tak jsou tu další miminka.
Takže nejen Markytce, ale taky Ivušce MOC MOC velká gratulace!!!! A máme tu velkou přesilovku holčiček… to je paráda!!!
Skvěle jste nové maminky odrodily a skvěle budete vychovávat a starat se. Užívejte první dny a měsíce, kdy budou holky víceméně spinkat. pak nastane frmol jako u nás… a protože se holky u nás pravidelně střídají nejen ve spaní, ve řvaní, v hraní… tak mamina si ani nesedne.
Budu muset nastolit větší „teror“ a nechat holky taky někdy plakat, nebo se vztekat.
Já sem fotky taky neumím dát, tak třeba bychom mohly mít galerku na dvojčata ne? Zkusím na to juknout.
Jinak máme za sebou půlroční prohlídku - teď si přesně nepamatuju míry, ale Terezka má bez pár gramíků 7,5 Kg a Kiki asi o 100 g méně. Měřej prej 64 cm… ale pak nechápu proč nosíme oblečení velikosti 74 a více. Nevím tedy, jak bych na ně natáhla nějakou mini 64 velikost.
Takže naše holky jsou tlouštice a to je moc moc dobře!!! Jsou zdravé a obě v pořádku i z pohledu neurologického - byly jsme na KO a Dr. nás moc chválil. Terka se začíná přetáčet na bříško a Kiki má takový Vojtův cvik, který jí v tom podporuje… ale už jde taky skoro na bříško sama.
Jo a u nás vede stání - ale opravdu stání. Holky to milujou… ale nenecháváme je moc to dělat. Postavěj se mi na mých nohách nebo na dece na chodidla a jsou celé vztyčené… hrozně to obě baví a vískají u toho jak o život. U nás tomu říkáme poloha „Stajan Jakotyč“
S kočárem jsem to pořád nevymyslela… tak uvidím!! Ale holky rostou jako z vody… doufám že do konce léta vydržíme!!
No a nakonec… dneska u nás 38 stupňů
hrůůůza
![]()
Holky jsou od 4.00 vzhůru horkem, celý den jsou protivné a nechtějí mi vůbec skoro jíst… no a ani pít.
Nakonec jsem přišla na metodu, jak do nich aspoň nacpat nějakou vodu - holky čajík taky nechtějí, vodu plivou, tak kupuju nápoje HIPP a ředím hodně s vodou… ale taky to nechtějí… takže si nevyberu.
Takže ta metoda:
nasaju do stříkačky a po nějakých intervalech jim to stříkám přímo do pusinky… skoro o tom ani nevědí… a nehrozí dehidratace.
Každou čtvrt hoďku nebo půl hoďku dostanou celou injekci pitíčka… aspoň mám trošku klid… papat mi dneska příkrm odmítly… a to jsem poprvé zkoušela masovou přesnídávku s hovězím… mňam, mňam…
U nás stále vede mlíčko s banánem namixované… holky toho vypijou na jeden zátah 260 ml… nechápu
![]()
Tak se omlouvám za román… ale holky mi před chvílí usnuly a já se bojím, že to nebude na dlouho… tak jsem musela rychle vše napsat.
Hodně spokojených mimísek, maminek i bříšek… i když už jich tu moc nemáme co?
Holky držte se ![]()
Renča
Ivuško , to je supr jak jsi to zvládla. Úplně jako bych četla pocity po mém porodu. Taky jsem byla strašně ráda, že jsme to zvládli spontánně, ale v při kontrakcích jsem řvala že už to nevydržím a chci císaře
Po pěti měsících už si nic zlého nepamatuju a je to pro mě nejkrásnější zážitek a hned bych do toho šla znovu
![]()
Držte se a pozdravuj taťku - je to paráda, když se k tomu chlap staví jako chlap!!!!!
Oren , holky rostou jako z vody a o tom, že to letí jako zběsilé si asi nemusíme vykládat, že
? Ta galerka by byla super!!! Myslím, že se musí napsat Lesině - když se ti do toho nebude chtít, tak dej vědět, napsala bych jí. Už nás tady je opravdu hodně, tak si myslím, že bychom ji využili a nemusíme hledat fotky po všech čertech
![]()
Ivuško ,díky za odpověď,tvojí i Libušky,vůbec jsem netušila,že se musí miminka při porodu nějak točit
no,člověk neví nikdy všechno,že jo?? S tím porodem,já už mám přeci jen dva za sebou,takže tak nějak vím,co mám před sebou,tys na tom byla hůř,ale už jsi taky obeznámená
,já jsem dneska byla na utz,a kluci jsou oba hlavoičko dolů,tak už jen doufat,že takhle vydrží až do porodu,protože se děsím císaře,já totiž mám fobii z nepohyblivosti,a jak to holky tady popisují,ten pocit,že nemáš nohy…brr.To je moje noční můra. Uvidíme,snad to bude v pohodě.
A to je hezký,že taťka koupal jednu sám,viď?? Určitě si to krásně užíváte,tak dlouhé čekání,a už je máte v náručí
závidím
![]()
A jak jste na tom se žloutenkou??
Ivusko!!! Velka gratulace! Je super, ze jste vsechno tak dobre zvladli. A ze zvladas o vsem informovat, je to fakt vzrusujici mit to takhle v primem prenosu.
Holky, jak tady povidate o zrizeni galerky pro dvojcata, ale ta preci uz davno existuje!!!! Koukam, ze vcera tam dala fotecky i Markytka, a ma moc krasne holcicky!!!
tady je odkaz:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ja zas jsem nepochopila s tema galerkama, co ma kazda pro sebe soukromou. Treba Dita ma galerii Dita 007, asi jsem tam zahlidla i Zuziku… Ono to je nejak placene nebo co? Ja jsem zkousela udelat svoji , a nejde tam vkladat obrazky, pokud nejsou nekde jinde na netu jiz vlozeny (stejne, jako sem do diskuse jde vlozit jenom z netu, a ne ze sveho pocitace). Tak pokud se v tom nekdo vyzna, vysvetlite ostatnim prosim!
At se porad nekdo nestezuje, ze nejde vkladat fotky, a my ostatni prichazime o moznost pokochat se dalsima detickami.
Tak zustali jsme Michaelo jen dve tehulky, co? Treba nejake cerstve se pribloudi, kdyz je ted takovych dvojcat vsude kolem ![]()
Jinak to tehotenstvi uz ted nic moc…ale nebudu se moc stezovat, kazda to vite, musim proste vydrzet jeste…2 mesice doufam.
Zatim ahoj.
Alina
Ahoj Alino,
tak s tou galerkou je to tak, že ta co jsi tady dala odkaz patří k jiné již asi zaniklé diskusi. Fotečky v ní jsou už staršího data… ale teď je tedy na zváženou, zda v ní budem pokračovat, nebo si necháme zřídit svojí „Dvojčátka“. Tak se asi holky vyjádřete.
Vlastní fotogalerii může mít určitě každý… nic se za to neplatí. Já jsem si jí zřídila právě kvůli naší dvojčatové diskusi abych sem mohla dát fotky (protože opravdu musí být někde na netu). Už si nepamatuju jak jsem to dělala, ale myslím, že když najedeš na fotogalerie tak se nahoře objeví „Vytvořit/organizovat moje galerie“ - tak si myslím, že je to přes tohle. A fotky jsem tam normálně načetla jako do každé jiné galerky.
ahoj holky
Oren, pro me zase bylo nejhorsi ty prvni asi 3 mesice, ale asi to bylo hodne tim, ze jsme skoro 2 mesice stravili v nemocnici.....ted zatim pohodicka, a ted to bude az se to zacne hybat chi chi chi
holky ani na cisare nemam takove silene vzpominky, jasne kazdy porod boli, ale sla bych do toho znovu…nohy me nejak nevadily ze jsou ztuhle, ja mela super anesteziolozku a ta mi vse perfektne popsala, jak uz jsem asi psala nejhorsi pro me bylo dalsich asi 6 hodin na JIP.....ale dneska uz me jizva jen zasimra, takze holky nebojte kdo jdete teprve rodit, za ty uzlicky to fakt stoji ,at uz se narodi jakkoliv
je super to takhle cist, jak vam to vsem hezky jde.....
Alino,
aha tak ja taky koukala do stare galerie
ale je tam Rozalka &Natalka, tak jsem myslela, ze v tom normalne pokracujeme
jsem pro abychom meli svoji galerii, protoze jsem tuhle nejak nasla nahodou
a co vy ostatni?
v patek jsme meli zase sraz v klubu dvojcat, Oren nejsi nahodou z Nymburka? nechces prijit mezi nas? bylo tam 9 mamin a mezi nimi jedna tehulka 27tt hmmm je to pekne, kdyz potom dorazi s mimci
Jo, povedlo se udelat soukromou galerii, kdo by potreboval poradit, ptejte se! A pak uz neni problem dat fotky odtud primo do diskuse.
Ali.