Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak jsem teď nějak nestíhala, ale jdu to napravit… jdu dočíst a kouknout, jestli jsou noví mimísci. Mám teď trošku v těhulkách chaos, tak to snad doženu ![]()
Helli , gratuluji k prvním krůčkům!!!
Dito, Oren , to je super, že písnete co už prckové umí. Mám aspoň představu co nás co nevidět čeká
Dito, to kojení ti strašně závidím. Ale jsem hrozná alibistka
, protože si říkám, že prostě není možné ukojit takové dva žrouty jako máme my
. Ve čtyřech měsících měli 6,5 a 6,7 kg a teď mi na jedno krmení vypijí každý tak 200 ml, tak si myslím, že není reálné nakojit najednou 400 ml
. Takže odsávám a mají jedno krmení Um a jedno MM a takhle to střídáme… a v noci kojím.
Oren , neblbni. Holky jsou určitě v pohodě. Každé mimčo se vyvíjí jinak. A hlavně - rychlost vývinu po fyzické stránce nemá nic společného s inteligencí
(jsem se teď někde dočetla
)
Pitrsko , kluci jsou úžasní!!!! Já už se tak těším až budou ti naši taky tak šmrdolit
![]()
Míšo , ahooooj. Já se k tomu mailu snad už někdy dostanu a odepíšu
![]()
Markýsku , to mě mrzí! Příroda učiní co je potřeba, ale ty se teď drž a určitě to krásně s mrňouskem zvládnete.
Ivuško , drž se! Jak já ti rozumím. Poslední dny jsem už pomalu škemrala ať už mě někdo odrodí
a nakonec mi praskla voda 38+4
Jo a pozor! Na porod to den předtím na kontrole vůůůůbec nevypadalo (CS 2
)
Pepen , to je paráda jak se vám daří a hlavně že krásně kojíš. Jen tak dál!!!
No a u nás se to taky vyvíjí
. Máme za sebou 2 hexavakcíny. Obě v pohodě, kluci budou mít tipuju něco kolem 7 kg. Pasou krásně koníčky a už je s nimi sranda. Už se přetočili oba i ze zad na bříško, ale teď zase pár dnů lenoší… No a největší událost je, že dneska se konečně Denymu prořízl první zoubek. Už ho vyhlížím přes týden
(taťka už se mi smál, že to je můj sen a ne realita když jsem říkala, že už se prořezává) a dneska už ráno vykoukl. Tak mám radost
. Kluci jinak strašně ječí a piští, to se jim fakt líbí, takže tichá domácnost u nás nehrozí
a o jídlo se taky umí pořádně přihlásit
Jo a přestává je to bavit v kočáře
, tak začínám vybírat sporťák.
Holky odkdy jste dali prcky do sporťáku? A máte ve sporťáku polohování až do lehu? Poraďte. Nějak v tom plavu.
Ahoj holky,
s kočárkem to taky řeším. Naše holky ležet v korbičkách nebaví, ale když je sundám na sporťák neleží v pohodě… na zádech jsou kšíry a nění to úplně rovné.
Dneska mi Dr. řekla na půroční prohlídce že sporťák mám pořídit až budou holky SAMI sedět. To je super… ale ony se mi do korbiček do měsíce nevejdou… možná vejdou.. ale budou tam chudinky celé utlačené…
Taky nevím co s tím… a výběr? To je to nejhorší… vůbec nevím jaký bych měla koupit. Jediné co vím je, že na nový nemám… letos určo ne!
Poraďte maminy jak jste toto období vyřešily!
Dííííííííky Renča
ahoj holky, nějak teď nestíhám, tak jen tak rychle přečtu, co jste napsali a honem do práce…
těhulky držte se, Ivuško -vydrž to v tý nemocnici, chápu jak se cítíš…a už se těším na další miminka, bude jich požehnaně ![]()
Omlouvám se že nebudu reagovat, jen přidám aktuální fotečků mých vykulených rošťáků:
Pitrsko, kluci jsou super!!!!
Zuziko, to vubec nevadi, jak budes mit cas napis a posli foto!
a vy uz mate zub? a s revem nebo v klidu?
holky co budete rodit, at je vsechno v pohode!!!!
ja na pobyt v porodnici (pred porodem) vzpominam nahodou rada… mozna s odstupem casu…
tak se vsechny drzte a pozdravujte mimca a briska!
To jsem zvědavá, kdy napíše Markýtka a Eliška , už se hooooodně dlouho neozvaly!!!! To je dobré znamení
![]()
Pitrsko , kluci jsou super! Fascinuje mě,jak jsou každej úplně jinej ![]()
Oren , to je oříšek s tím kočárkem co? Já jsem taky zvědavá,jestli se mi holky v zimě vejdou do korbiček ve fusakách, to jim bude těch 4-6 měsíců … no uvidíme, zatím je to předčasné…
Kdovíjak si Dituš užívá dovču…
Já si pobyt v nemocnici zatím taky celkem „užívám“, akorát mě deprimuje sledovat kolem ty maminy, jak rodí,nebo naopak nerodí a vyvolávají jim to už 3.den brrr, zrovna včera tady se mnou ležela jedna dvojčatová mamina v 40tt, vrátili ji z porodních sálů na gyndu a večer ji praskla voda, tak jí zase lifrovali zpátky
Kdoví, jestli už má broučky u sebe … Já furt nic,jelikož jsou narvané por.sály tak se vyvolávání asi konat nebude, spíš až po víkendu. Nemají už kam dávat mimina… Kor když jsou tu čtvery dvojčata narozená (a jedny horké čekatelky
) Před chvilkou nás natáčeli na monitor, je to vždycky „maturita“ s těma dvěma sondama
Děloha celkem v klidu, ojedinělé stahy, takže se rodit zdaleka nebude… Napíšu, co zítra po velké vizitě.
Ivuško , na monitor nedej
Já už jsem rodila a na monitoru nic
a dr. mě chlácholila… „my vám věříme že máte stahy, já to cítím když si sáhnu na bříško…“
a monitor si ukazoval naprosto klidné křivky ![]()
Ahojky,
tak jsme se dneska (vlastně včera) vrátili z Chorvatska… ![]()
V rychlosti jsem vás přelouskala, zatímco jsem stahovala fotky z foťáku, abych se mrkla, jestli tu mezi náma nejsou už čerstvě narozená miminka. No asi jsou, že jo - Markýtka, možná Eliška…
Píšu teď hlavně proto, abych podpořila Ivušku
Drž se…
Jinak dovolená s karavanem byla úžasná, nemělo to chybu. Bára nadšená, taťka uspokojený ve svých windsurfingových vášních, pro mně pohoda a odpočinek a holkám bylo úplně fuk, kde jsou, ty to nevnímaly, ale byly úplně spokojené. Fotky jsou moc krásné, bude se těžko vybírat, co strčit do galerky…
Mažu spát, zítra nebo pozítří, až vybalím a dostanu dům i zahradu „z nejhoršího“ (kromě přerostlého trávníku a plevelů mě přivítaly i tuny okurek, rajčat a hezká úrodička borůvek a ostružin - mňam
) napíšu více k Chorvatsku i k tomu, co tady teď řešíte…
Papa
Zdravim,
Ivusko , take drzim palce. A my vlastne mame diky tobe pripravu na porod a pak mozna i porod v primem prenosu s nejpodrobnejsimi informacemi
. At vsechno probehne bez komplikaci! I nadale informuj!
Mejte se vsichni pekne.
Alina.
Holky na víkend mě pustili domů na propustku sláva, vyvolávačka se odkládá na příští týden, porody online taky
Takže si plánuju dlouhé vycházky, aby se to rozběhlo pokud možno samo, když jsem viděla v nemocnici ty porody na 3 dny, brrrrrrrrrr Děkuji všem za podporu! Taťku už máme doma, tak třeba to zafunguje ![]()
Ivuško , byla by sranda, kdybys rodila ve středu, to kluci slaví rok, tak by byli přesně o rok ![]()
Ahojky,
Ivuško, drž se.
Jen jsem Ti chtěla říct, že v dnešních Jihlavských listech psali o tom, že je v Havl Brodě narvaná porodnice dvojčátky. Prý je tam 8 dvojčecích mamin za 1 týden. Je tam i fotka jedné, kterou přivezl vrtulník až někde z Liberecka.
No a pak je tam napsáno, že poslední mamince museli pozdržet porod do dneška (pátek 13-), protože se dnes vrací taťka z vojny.
![]()
Pomalu to podle nich vypadá, že už to máš dávno za sebou..... ![]()
Tak pa a užij si víkend doma.
Nissa
No tak to je sranda, Denisko , opravdu to plánovali na dnešek, ale vzhledem k těm přecpaným sálům ve čtvrtek se mi to neodvážili začít vyvolávat… Ty doktoři jsou teda ukecaný ![]()
Jinak mám za sebou 7km vycházku, třeba to holky poštouchne. Jsem docela grogy, ale je to paráda po tom týdnu nicnedělání v nemocnici.
Pitrsko , to by byla sranda teda! Mně se teda víc líbí úterek kvůli datumu - 17.7.2007
ale stejně to bude určitě úplně někdy jindy, jenom doufám, že ještě tento měsíc, někdy mi přijde, že už to břicho budu mít nadosmrti …
Ahoj holky, tak už jsem na světě. Máme dvě krásné a hlavně zdravé holčičky, Rozálku 2400g a Natálku 2050g. Narodily se 4. července krátce po 15hod císařským řezem ve spinálu a dnes nás konečně pustily domů. Až se trochu doma zabydlíme, písnu víc.
Markýtko,
gratulace ke krásný holčičkám. Ať Vám to doma klape a rychle se zajedete. Užívej miminek, ony taaaaaaaaaaaak rychle vyrostou. ![]()
Jana
Markýtko, mooooc gratuluji k holčičkám. Držím pěsti ať je hodně mlíčka a všechno klape jak má!!!