Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A vítám tady July a Ajinu, holky, já mám kluky po 5. IVF, už jsem ani nedoufala:)
Nějak víc nestíhám psát, teď v tom vedru pořád kojím…ale mlíka mám zatím na rozdávání, tak jsem ráda. A když nekojím, tak se chladím ve vaně:)už aby bylo normálně.
Pepen asi je to pořádnej záhul co? Zůstal s tebou prvních pár dní manžel doma? A jak kojíš, četla jsem, že nejlapší je obě najednou,ale nedokážu si to představit ![]()
AHA, no my taky jezdili do Natalartu k Rokytovi, ty embryjka co se teď v dalším pokusu chytly mi vkládal Bouše, asi tomu moc nerozumím, ale NT co je to za zkratku? jsem ![]()
děkujeme za přivítání
ajino, posílala jsem soukromou z., jestli jsi tam byla… ![]()
jo, pepen, tedy silná holka, takových pokusů, a tak skvělý výsledek, moc gratuluju ke klukům, v čem byl problém, jestli se tedy můžu ptát? a jak ty dětičky obě zvládáš? musí to být náročné, kamarádka má o dělat s jedním ![]()
Zdravim vsechny a obzvlast nove tehulky.
Zkusim poradit s NT. Je to zkratka z latinskeho nuchalni translucence ( sijove projasneni), ukazaje na riziko Downova sindromu a jinych chromozomalnich vad, vice info se da najit na netu. Zkusim to najit a za chvili vlozim odkaz.
Jen reknu, jak jsem to mela ja. Ja jsem se o teto moznosti dozvedela tak nejak na posledni chvili. Sla jsem za svoji DR, a ta nevedela o tom relativne novem vysetreni vubec nic. Zatim ho nehradi pojistovna, ale je na o nejaky grand nebo co, proste je to jeste jako vyzkum, a nekdo to plati… Tak jsem na strankach Apolinare nasla info a cislo, rekla jsem, ze sice to je na posledni chvili, ale nutne to chci a zeptala jsem se na to hrazeni. Bylo mi receno, ze pokud budu mit doporuceni od sveho gynek, tak plati prave ten grand. Dr. mne to bez problemu napsala. Takze jsem nic neplatila. Pozor, jedna z vas je jiz v 11 tt, tak to je fakt jiz volat a objednavat se. Jiz pozdeji jsem zjistila, ze to delaji i ve Fakultce v Hradci Kralove, coz mam par kroku od barku
Ale stejne jsem rada, ze jsem tu cestu do Prahy zajela, a mela jsem aspon klid.
tady nejaky odkaz, tam bude vysvetleno srozumitelneji a je hodne info.
http://www.gennet.cz/…skrining.htm
Alina zdravím a moc děkuju, taky jsem si už nějaké info vysurfovala na netu
to víš, je to pro mě novinka, tak střádám informace, abych je mohla vybalit příští týden na uzv na doktora ![]()
tak tady ten odkaz, ktery me nejvic navedl.
http://www.zdravi4u.cz/view.php?…
tak snad ho vyuzijete
A.
děkuju Ali, už jsem ty stránky navštívila
co ty jak jsi na tom?
Ajino , já jsem na ty NTýčka volala k apolináři do ambulance a ptala jsem se jestli musím mít doporučení… oni že ne, protože to snad dělali ještě tehdy v rámci nějakého výzkumu zdarma. Netuším jak je to teď, protože už je to rok
. Ježiši to letí
. Ale zkus si tam zavolat.
No a nejdříve jde člověk na odběry krve (to je na Karláku) a tuším za týden jde na UTZ, kde už mají ty výsledky z krve a udělají ta měření šíjového projasnění a z toho vypadne ten výsledek… pravděpodobnost bla bla bla…
Tak koukám, že Alina to měla obdobně… ale jak už jsem napsala… já jsem jim žádné doporučení nedávala a nic jsem neplatila - jen jsem nahlásila jméno svého ošetřujícího gynekologa, toť vše.
Jo a hodně se dá najít v poradně dr. Kouckého www.porodnice.cz On je z Apolináře a myslím, že to má v hlavě docela srovnané
![]()
A tady je kontakt na toho Apolináře na UTZ (tam jsem volala) http://cfm.lf1.cuni.cz/
Centrum fetální mediciny
a ultrazvukové diagnostiky
Vedoucí lékař: doc. MUDr. Calda Pavel, CSc.
Staniční sestra: Nekovářová Kateřina
Tel: 224 967 273
Denně 8.00-15.00, nutno se objednat
cfm.lf1.cuni.cz
ahoj holky
jdu vas pozdravit a vitam nove tehulky!!!!
taky jdu poprat klukum od Pitrsky, protoze dneska vam je 1 rok, ze? !!!
tak gratulujeme a at vam kluci delaji samou radost a hezky rostou
zatim
Sabri
Ahojky,
rovněž vítám mezi náma nové těhulky. Přeji vám, ať to své dvojité těhotenství zvládnete stejně dobře jako všechny holky tady… ![]()
Pitrsko , vše nejlepší klukům k prvním narozkám…
Ale že to uteklo, viď......
My máme za sebou půlroční kontrolu a třetí dávku hexavakcíny. Holky váží 6,5 a 6,3 kg, skoro mám z toho komplexy, jak tady čtu kolik váží všechny ty vaše děti, já mám úplné drobečky. Uklidňuje mě jen to, že Dr. byl spokojený, jsou drobné, ale špíčky mají přiměřené a pohybově jsou velice šikovné, zejména Eliška, což je ta subtilnější. Taky si říkám, že lepší lehce subtilní než lehce obézní. Hlavně, že jsou zdravé a spokojené. Hladem netrpí (to by si řekly
), tak je asi vše v pořádku. No nic, musím se smířit s tím, že mám široko daleko nejmenší (spíše nejlehčí) děti…
PAPA, dobrou noc všem.
Zuziko díky za kontakty, dneska zkusím obvolat, jestli to dělají i tady někdy v okolí.
Alino to já jsem 10+6tt a dneska to zkusím všechno zjistit a příp se i objednat.
Pepen to jsi musela být ráda, že už to konečně vyšlo
. To už jste si ty další dva pokusy museli platit?
Juli mě dr. Rokyta dělala OPU a dr. Švábek dělal ET. Dr. Bouše nám asi dvakrát děla IUI, jinak jsem se s ním moc nesetkala. Možná jsme se tam potkali
. Kdy jedeš na strdíčka?
Juli tak mám dobré zprávy
. NT dělají i u nás v Sokolově a prý automaticky. Takže to stoprocentně budou dělat i ve Varech. Horší zpráva je, že se teď celý týden budu nervačit aby výsledky dopadly dobře
.
ahoj těhulky i maminy, zdravím, venku je krásně a já mám nějakou chřipajznu…no nic
to přejde, hlavně mimískům, aby to neublížilo, snad to bude ok.
ajino. ahooooj, našli moji rádcové
jsi skvělá, doufám, že mi to nabídne můj gyn, já mám jít příští středu V 13.H S RANNÍ MOČÍ do poradny, kde už budou taky maminy, můj gyn, je z varskýho špitálu Aji a tam teď přes týden ordinuje, srdíčko by mělo být slyšet právě toho 25.7, strašně se bojím, bububu
a mám mu říct o NT testech, co myslíš? já totiž nevím, v jakém týdnu těhu se na ně chodí… a vůbec co vše mě tu středu čeká, jestli nějaké odběry, ach jo…
nevíš něco Aji? a kdy ty jdeš? ![]()