Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak uz fakt nejsme zadny miminka

JIM 
SOFIE 
UDELEJ MALAAA MALAAA

Sabri,
jsou úžasné a Jimík je borec, jak ségru dohnal. Musí být ten, co ji bude ochraňovat, že? ![]()
A moc jim to sluší.
Jana
Ahoj holky, tak po dlouhé době zase chvilku tady. Nějak nestíhám. Holky jsou sice v pohodě a na krmení se mi budí obě na jednou, takže mít jen je, čas by se našel. Ale o těch volných chvilkách se snažím co nejvíce věnovat Ele. Takže jsme zatím docela v pohodě ustály žárlení. Snad to nezakřiknu.
Děkuji za všechny gratulace.
Ivuško, dodatečně velké gratulace ke krásným holčičkám. Přejeme Vám jen to nejlepší.
Také vítám nové těhulky July a Ajinu . Chytá mě z toho nostalgie. Když si vzpomenu, jak rychle to uteklo. přijde mi to jako včera, když jsem se dozvěděla, že budou mimi dvě.
Jinak Vám ještě musím popsat mou hospitalizaci v porodnici. Docela zážitek. Týden jsem se tam nudila a nic se nedělo. Pak mě v pondělí poslali na ultrazvuk, aby zjistili, jak mimi povyrostly. A tam mi připravili docela šok. Vypadalo to totiž, že jsou tam mimi tři!!! Všichni z toho byli tak zmatení, že mě museli poslat na rentgen, aby přesně zjistili, jak tam ty mimísové jsou a kolik jich tam vůbec tedy je. No, naštěstí byli opravdu jenom dvě. To se mi ulevilo. Ta menší Natálka se tam totiž tak mlela a prostě si měnila polohy jak se jí zlíbilo. Tím doktory dokonale zmátla.
No a já jak pořád chtěla překvapení a nechtěla jsem vědět, co to bude, jsem se to těsně při přípravě na císařský řez, dozvěděla. Sestřička se omylem prořekla ![]()
Jinak jsme včera byly na kontrole a Rozálka má 2750g a 49cm a Natálka 2450g a 47cm.
Zatím se tady všechny mějte, a snad se mi zase někdy podaří se urvat a nakouknout sem a pokochat se krásnými fotečkami.
Ahoj holčiny,
holky chrupkají, tak mám trochu čas napsat novinky.
Ve středu jsme byly poprvé u doktorky - holky mají 2760g (Natálka) a 2780g (Anetka). Pěkně jsme se na to vyfikly, tak vám sem musím šupnout fotečku ![]()
http://emimino.cz/…MG_7924a.jpg
A ještě jedna z první vycházky …
http://emimino.cz/…MG_7893a.jpg
Markyt máš nádherné holčičky! A to nemocniční drama je hustý, to by mě kleplo, kdyby mě řekli, že je tam třetí mimi
Jinak Tě - a všechny ostatní, které zvládáte ještě jedno dítko - upřímně obdivuji. Také závidím to současné kojení, my jsme to párkrát zkoušely, ale bud jedna nebo druhá se stejně nenapije pořádně, takže za chvíli kojíme znova ![]()
Někdy je kojení pohodové, napijou se za 15-20 minut, odříhnou a bez řevu usnou, někdy to je i na 4×, a stejně jdou se řevem spát.
Holky, maminy, mám na vás dotaz - nechávaly jste mimča takhle malá vyřvat, nebo jste chovaly? My o tom furt s manželem polemizujeme, mně to rve srdce, tak většinou chovám, ale zas má na druhou stranu pravdu, že jestli si zvyknou na chování, tak se tady pak zblázním, až na ně budu 4 měsíce víceméně sama … poraďte.
Ahojky maminky a těhulinky,tak nějak poslední dobou nestíhám pořádně číst,a dneska jsem to napravila.
Sabri ,máš krásný dětičky,a máš pravdu,už to nejsou žádný miminka,ale pěkní cvalíci,ta fotka v tom kočárku je kouzelná.
Markýtko ,to ti věřím,že jsi byla vyplašená,že tam nakonec najdou tři,myslím,že by omylo ai každou
a s tím kojením to máš super,že ti baští najenou,aspoň máš nějaký čas na malou,viď?? Hlavně že jste už překonaly tu první fázi a že už se srovnala,taky to pro ní musí být velká změna,viď??
Ivuško ,holčičky jsou nádherné,vypadají jako malé panenky k zulíbání.A můžu se tě zeptat,jakou měly propouštěcí váhu?? A s tím kojením,snad se časem sladí,vlastně se říká,že jsou na tohle lepší jednovaječná dvojčátka,že jsou identická,a tak i režim mají stejný,ale jak vidím,je to asi úplně fuk,co??
Ahojky,
přejeme krásnou sobotu.
Markýtko, zvládáš to obdivuhodně. Já měla výhodu, že když byli kluci maličcí, Kajka chodila do školky a byla z ní tak nadšená, že doma zůstávat netoužila. Pak sice byla školka měsíc zavřená, ale zvládli jsme to. A když nebyla doma, vstávala jsem kolikrát po 10. hodině, dospávala jsem ty noci.
Ivuško, neboj, třeba tandem taky jednu klapne. Kluky jsem tandemově kojila, ale moc dlouho to nešlo. Ale rozhodně do půl roku jo.
A k chování. Já bych chovala, pokud cítíš, že je to potřeba. Neboj, holky nerozmazlíš. A nechávat je plakat je škoda, ještě se napláčou dost. Naši kluci tedy jo, ne vždycky je možnost se oběma věnovat najednou, tak druhý musí čekat.
Do dneška mi děsně vadí, že se vždy věnuji tomu protivnějšímu, vzteklejšímu a ubrečenějšímu. Ten co je hodný je za „své vzorné chování“ odměněn menší pozorností. Jasně, v pubertě to budou brát jako přednost, ale teď? ![]()
Mějte se krásně, těhulky opatrujte bříško, July v této době (myslím 8.tt) jsem ani náhodou netušila, že budeme mít dvojčátka.
Jana
Ahoj dvojtěhulky a dvojmaminky,
moc a moc vás všechny zdravíme!!!!!!! Moc se omlouvám, ale dlouho jsem tu nebyla.
Nestíhám, ale spíš z důvodu léta. Jak je hezky, tak jsme pořád venku nebo u našich na chalupě a taky jsme začali chodit na letní kurz plavání, tak i 2× týdně jsme v bazénu.
Je to naprosto úžasný a chodíme s manžou. Každý má jednu berušku a je to legrace. Holkám se to moc a moc líbí. Za 14 dní se budeme už i potápět. ![]()
Domi a Alex jsou zdravé, akorát Dominička má lehce atopický ekzém, ale Dr. nám bazén dovolila, prý pohyb je prospěšný, tak nás o něj nechce připravit, ale musíme mazat speciální mastí. Holky vážily v půl roce:
Alexandra - 7, 40 kg a 69,5 cm (dlouhá po tátovi)
Dominika - 7, 49 kg a 66 cm (ta je prostě malá po mně)
Ale jak je znám, tak tyhle míry už jsou dávno minulostí, jelikož nám je už 7 měsíců, bude to zase víc, ale je fakt, že teď mají hodně pohybu, tak už ten příbytek nebude tak rapidní.
Kontrolu máme až v 8 měsících. Dr. je s jejich vývojem naprosto spokojená. Dělají nám jen radost. ![]()
Ahoj holky, sice sem nepatřím, ale s tím chováním na rukou (ivunka), mám kamarádku, která má dvojčata kluky (dnes už 7let) a když byli malí -malí narodili se 2,8kg a 3,2kg. Tak z nich byla na prášky, kojila je do 2 let-nikdy ne dohromady, vždy odděleně. Tchánovci-důchodci byli u ní od narození denně od rána do večera nebo až do doby, kdy přišel manžel z práce, no a oni je měli na rukou neustále i když babča s dědou jedli. Pak se stalo, že museli odjet na pár dnů nebo někdy k lékaři a chudák mamka Irena byla vedle-ohlásila jsem se na návštěvu, přišla jsem a našla mamku zhroucenou, kluci řvali, neuměli usnout jinak než na rukách, takže uspala jednoho druhý řval, tím pádem vzbudil druhého. Měla opravdu slzy v očích a ještě v 10hod byla v pyžamu (vstávali v 6.30), v té době měli kolem 5-6měs. Nevím jak to vypadalo později, vídali jsme se už míň , ale bylo mi ji upřímně líto. Aninka
Zde jsou skoro aktuální fotky:
http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0027.JPG
Aninko , dík za reakci, takhle bych právě nechtěla skončit … ALe zas jsem někde slyšela, že do 3 měsíců mimčo není vypočítavé a neřve jen proto, že chce chovat, ale ono to prostě potřebuje, potřebuje tělesný kontakt, cítit lidský dech atd. Tak asi všeho s mírou - nechovat při každém kníknutí,ale při řádném řevu je pochování asi na místě, rozhodně si je nechci zvykat, aby v náručí usínaly …
Jani , když jsi kojila tandemově, předpokládám, že fotbal.polohu (já tak holky kojím po jednom), jak jsi to technicky zvládla, když jsi byla sama doma? Mám kojopolštář, ten je super,takže jednu si tam dám v poho, ale problém je si tam potom dát tu druhou… A jak jste pak nechávaly odříhnout, když skončí každá s pitím jinak,a nebo dvě najednou nepoberete?!?
Lio , to jsou zlatíčka! Moc šikovný holčiny!
Holky jak vás takhle čtu, tak už se nemůžu dočkat, až se nám miminka narodí
. Ale to si ještě počkáme.
Pozdravuju všechny miminka a maminky
.
Obrovitánská gratulace Ivušce a Markýtce!!!!!! Holčiny, ať vám ta vaše zlatíčka krásně rostou, máte obě pro holčičky nádherná jména a přejeme hodně mlíčka!!!!!!!! Hodně štěstíčka!!!
Ivuško!!!! - jsem ráda, že jsem tě chytla!!! Víš co jsem zjistila???? Koukala jsem na tvoje fotky - galerka mimi. Musím nejprve holčičky pochválit, jsou to zlatíčka nádherný. Přiznám se, že jsem uronila slzičku, vzpomněla jsem si, když holky byly takový drobečci (ony tedy byly ještě menší), ale měly jste krásné váhy, jsi šikulka. Jste krásná rodinka, ale víš co ti musím napsat? Nejmenuje se náhodou tvůj manžel Pavel? Já jsem s ním totiž chodila na základku do třídy několik let a taky bydlel ve stejném baráku jako já, jen ob vchod. Nechtělo se mi to věřit, ale ten svět je strašně malej!!!!!! Poznala jsem ho dobře? ![]()