Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
30.7.07 15:15

Alino,

rodila jsem jednovaječná dvojčata, ale u nás to bylo takto. Asi 20 minut tlačení Honzíka (možná 30 - nevím, subjektivně děsně dlouho), narodil se Honzík, přestřihli pupeční šňůru, odnesli ho na vyšetření. Chvíli klid - myslím, že mi nechali tak 2 kontkrakce vydechnout, myslím, že na 2 zatlačení byl venku Jiřík. Přestřihli šňůru, odnesli ho na ošetření, já porodila placentu, udělalali mi revizi (prý pochybnosti o celistvosti placenty). Mezitím mi přišla Mudr. říct, že kluci jsou zdraví a v pořádku a pak už je jen přinesli a kojili jsme.

Před porodem jsem se ptala, jak dlouho musí být kluci od sebe, aby to bylo v pohodě. Řekli mi, že 5 minut je krásných, 15 minut dobrých a 30 minut kritických. Ale to jsou jednovaječná dvojčata a tam ta placenta funguje trošku jinak.

A holky mají pravdu, přečti si nějakou hezkou knížku.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
30.7.07 15:46

ahojky aji, a všechny. aji, dost mě to bolí, tak si jdu radši lehnout, snad to špinění přestane… papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.7.07 15:51

July jestli tě to bolí, tak radši zavolej na to číslo nebo si rovnou dojdi k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
30.7.07 15:59

Alino ,tak to ti opravdu nezávidím,jen ležet se taky nedá,hlavně,člověk je už takhle celej otlačenej,protože máš na výběr jen dvě polohy na boku,a nevím jak tobě,ale mě se pravidelně cca po 10 minutách kluci skulí na ten bok,co ležím,a musím hned na záda a počkat,až se zase umístí normálně,a takhle je to celou noc. Takže si ani nedovedu představit,že bych měla ležet celý den :?: :?: . S tím čípkem to není tak hrozný,co mám já,Ivuška myslím měla takovýhle nález mnohem dřív než já,a nakonec dotáhla holky pěkně daleko,mě jen zaskočilo,že se to tolik změnilo za pouhých 14 dní,ale tys taky měla skok za týden,viď?? Pořád nic,a pak bum. S tím,že jsi otevřená na jeden prst,tak to je spíš důvod,proč musíš opravdu octivě ležet,a myslím,že se tím podáním těch hormonů nic nestane,přece jen,je lepší,aby byly tvé holčičky už připravené,kdyby nastal nějaký fofr.
Pepen ,jojo,já budu mít doma samé chlapy,aspoň mě snad budou obskakovat,i když tomu moc nevěřím.
Holky maminy,chci se zeptat, na ten doplerův test jste chodily jen jednou,nebo je to častější?? A to chodí jen vojčatové maminy,že známé,co jsou taky těhu,ale mono,na tom nebyly :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
30.7.07 17:07

Ali , pokusím se odpovědět na Tvé dotazy …
Já už na začátku měla CS (cervix score - obodovaný stav děložního čípku co se týče připravenosti k porodu) 2, pak ve 20tt CS3, v 27tt se mi zhoršilo na 4-5, následoval zákaz cvičení, klidový režim, ale nikoliv jen ležení (je pravda,že i sezení Ti tlačí víc na čípek než vleže, někdy se dokonce musí dávat nohy nahoru). Pak se mi to už tolik nezhoršovalo (31 a 33tt CS5, 35tt CS6, 36tt CS7 a na preventivní hospitalizaci mě poslal s CS8 v 37+2). ALe přesně jak říkáš, řid se svými pocity, já to tak taky dělala, ono to tělo samo pozná, co pro něj není dobrý. Každopádně bych na Tvém místě byla raději opatrnější.
Co se týče oblečků, já všechno kupovala od vel.56, jen asi dvoje věci jsem dostala od jedné mamči s nedonošenátkama vel.50, ty už nám jsou skoro malé (motýlkové dupajdy na fotkách). Záleží taky hodně na číslování, někdy se velikosti liší podle výrobce,ale tím si hlavu nelam, pořid třeba jedny dvoje věci menší,ale podle mě z toho ty děti strašně rychle vyrostou…
S porodem jsem to měla podobný jako Janča (taky máme jednovaječné,ikdyž ted o tom začínám pochybovat, když na holky koukám :-)) kromě té revize dělohy - po 15 minutách na sále šlo A, přestřihli, ošetřili, ukázali, za 5 minut (čekalo se na stahy,které ne a ne přijít) šlo B, které doktor přidržoval tak, aby se mi tam nakonec ještě neotočilo do příčky. To už byla sranda, 3 stahy a hotovo. B mi hned po ošetření šupli na břicho a přiložili. Pak placenta (brrrr, ta byla obrovská a hnusná), pak šití asi 10 minut a konec. Teď mi přijde, že to byla brnkačka, jak to tady píšu, ale je fakt, že na sále už to bylo skoro finále, to nejhorší (alespoň u mě) předcházelo :( :( :(

Míšo 31 , dopplera - měření průtoků mi dělali několikrát v Hradci a pak 3× před porodem od 36tt, vždy po týdnu, aby zjistili, jestli jsou mimča dobře vyživovaná a jestli placenta správně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.7.07 18:02

Diky Ivco za odpovedi, vy jste takovy pohodovy (a nejcerstvejsi ) pripad, tak si to preju mit podobne. A vsem ostatnim samozrejme take dekuju za rady!
Ty Vase ruzove a zlute dupajdy Ivusko,jsou fakt pekne, strasne se mi libi, a rikala jsem si, ze jsou na holkach tak akorat, zadne zahrnovani. Tak kdybys je prodavala, az ti jeste za par tydnu z nich vyrostou, tak hned dej vedet! :-)
Michaelo, mne deti se nikam „nepresunuji“behem lezeni. Jsou vetsinou takovy „tvrdy a pevne“, zustavaji porad v tech svych stejnych polohach. Tak to mame trochu jiny.
Jdu pokracovat v lezeni a prevalovani se z jednoho otluceneho boku na druhy.
 Pa-pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
30.7.07 22:41

jedna pro Alinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.7.07 16:45

Ahojky,

Sabri, diky za fotecku, takhle to nevypada az tak slozite. Tak uvidime.

Byla jsem nejaka zmatena z vysvetlovani Jany-Letadla:
Kojila jsem na gauči - máme rovný široký nebo na posteli. Naskládala jsem kluky na gauč, sedla si s kojícím polštářem mezi ně a k prsu je umísťovala do kříže - ten, co byl na levé straně pil z pravého prsa a ten co byl na pravé, pil z levého prsa. Lépe se mi tak podávali. Někdy to byl boj, když je trápily prdíky a jeden s začal kroutit nebo nechtěl pít. Dost často jsem po ruce měla dudlíky, abych jednoho uklidnila a druhý se mohl v klidu napít.
Tak jsem to nejak porad nemohla predstavit…ale to je asi jina poloha. Do krize? Jako ze se krizili nozickami? 8O :roll: :?:

Ja uz mam za sebou druhou injekci na dozrani plic. A pokracuji v uzivani tokolytik, asi uz zacinaji zabirat, deloha neni uz tak stazena a bricho tak tvrde. Jsem zvedava, zda se chystaji me nejak pustit domu, ale asi se radse zeptam az za par dni.
Ahojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
31.7.07 16:50

Alino,

ne, ne, kojila jsem v fotbalové pozici jako Sabri. Vypadalo to úplně stejně. Ale psala jsem u umísťování na polštář, to mi totiž připadalo to nejtěžší. Prostě ten co ležel po mém levém boku (když jsem si mezi ně sedla), tak toho jsem kojila z pravého prsa a ten co ležel po pravém boku, ten pil z levého prsa. Líp se mi tam dávali. Už mi rozumíš, co jsem myslela? :lol:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
31.7.07 17:52

Taky jsem tu Jančinu metodu nějak nepochopila, ale ted už chápu. Musím se pochlubit, už jsem takhle sama kojila 3×, a dobrý, i bez zavinek! Nandám si je tam sama v pohodě už,jen to odříhávání musíme doladit, asi si tam vždycky přistavím to polohovací lehátko a dám ho hodně do sedu, aby si ta co bude dřív mohla odříhnout … Na včerejší vycházce jsem zjistila, že neprojdu v Bille uličkou u pokladny :-( a to mají mít všude pro invalidy 80cm!!! Asi budu intervenovat u vedoucího, aby pošoupli chladicí box, který tam překáží. Náš zákazník, náš pán, tak uvidíme :-)

Přidávám dnešní dvě fotečky …

http://emimino.cz/…MG_7969a.jpg

http://emimino.cz/…MG_7973a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
31.7.07 19:42

Ivuško ,holky jsou krásné!!! A gratuluju k tomu tandemovému kojení,to je super,že to jde.
Alino ,je dobře,že ti to ty léky zastavily,tak to určitě zvládnete udržet se co nejdéle.
My jsme dneska byli na tom dopleru,doktor byl moc příjemný,hned jak jsem si lehla,tak povídá,pane jo,to jsou ale dvojčata,ale ještě mě ani nevyšetřoval,podle boulí na břiše.
Pak je vyšetřoval,áčko má 2489g,béčko 2437g,říkal,že jsou opravdu dost velcí,průtoky mají v pořádku,srdíčka taky,placenta je tam jen jedna,tak buď srostla nebo jsou jednovaječné,uvidíme,hlavně mám hroznou radost,že jsou tak velicí,takže pokud se potvrdí doktorova prognoza,že porodím do 3-4týdnů,tak by mohli ke 3 kilům mít,a šli bysme domů brzy :lol: :lol: Taky říkal,že pochybuje,že se ještě otočí,tak snad půjdou spontánně. A ještě říkal,že jsem měla velké i děti před tím(Jára 3800,Adámek 4300)takže jsem měla počítat že budu mít velké děti. Tak jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
31.7.07 20:09

Dobrý večer,

Ivuško, krásné fotky, Holky tam vypadají jako panenky. :lol: A jsem ráda, že jsi pochopila, jak jsem to myslela s umísťováním dětí na polštář. Někdy se vyjadřuju jak neomalenec. :oops:

Michaelo, tak kluci budou pěkní macci. Naši byli taky. Je pravda, že i Kajka byla dost velká - 3900g. A abyste potom domů nešli příliš rychle jako my - šli jsme 4. den a doma to nikdo nemohl rozdýchat. :lol:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
31.7.07 20:34

Ivusko

holky jsou jako princeznicky, naaaadherneeee

Alino, nam taky davali ty injekce na dozrani plic a je pravda, ze kdyz se narodily dychali naprosto samostatne, veda je uuuuzasnaaaa

Teda Miso, to budou obrici!!!! ja rodila 33+3 a nezmohli jsme se ani na 1,5kg a vy!!! no to je super 8O :D 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
31.7.07 22:02

Ali , já ti asi moc neporadím. Holky byly prdelkama, takže nic jiného než císař mi nezbývalo. Ještě že jsem si aspoň mohla vybrat spinál.

Ivuško , holky jsou nádherné. Taková koťátka.

Jinak nám se to kojení stále nějak nedaří. Mlíka mám habaděj, ale holky prostě nezvládaj moje bradavky :cry: . Teda té větší-Rozárce, tak té už to docela jde. No, nějak už to vypilujem. Musím jen vydržet, až budou holky větší. Měla jsem stejný problém i u Elči. A to byla o kousek větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.8.07 07:57

Ahojky maminky a těhulinky,tak jsem se celou noc převalovala,je to den ode dne horší a horší se vyspat,co?
Letadlo-Jani ,prosímtě,vím,že jsem četla o tvém porodu,vím,že jsem z toho měla slzičky v očích,ale nějak se nemůžu upamatovat na vaše váhy,kolik měli kluci?? A v jakém týdnu jsi porodila??
A hlavně se chci zeptat,hypoteticky,poku budou mít dětičky kolem 3kg,až se narodí,bude jim velikost 50?? Mám totiž do porodnice připravený takový komplet pro oba,a je to jediná 50,co mám,jenže teď mám strach,protože starším klukům byla s bídou 56 :roll: :roll: ,tak poraďte holky,jo??
Markýtko ,já jsem u kluků taky měla tenhle problém,měli moc malé pusinky a já moc velké bradavky,ale však víš,srovná se to,ale to čekání,viď??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová