Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a koukám Ivuško, že máš taky Zekiwu… takže asi víš.
Nicméně holky si s těma hrazdičkama dloooouuuuho nehrály… vlastně bych řekla, že je baví nejvíce teď v tomto období… kdy už to umějí celé odtrhnout… a hrozně je to baví.
Ahoj holky, není reagovat na všechno, co jsem teď pozpátku pročetla..... takže jen k poslednímu tématu:
Taky používáme hojně lehačky, taky mám jednu Zekiwu - je výborná a ani nebyla drahá - v porovnání s druhou, co mám půjčenou, je to Primi Sogni, co stála asi 2,5 tis. a stojí úplně za houby!
Já se vyhrabávám z nemoci, co mě skolila už téměř před 2 týdny, pochválena budiž tchýně, která až do včerejška přebrala největší díl péče o děti a velmi zá:,–(ně mi pomohla „přežít“.
Teď už to zase musím zvládnout sama a dnes mi to dalo zabrat, nejsem ještě plně při síle a ještě ke všemu se holky velice „rozpohybovaly“ a hlídat je - to je jako hlídat klubko hadů. Obě se čile pohybují a prozkoumávají postupně celý dům. Hračky jsou nuda. Taková šňůra od lampy nebo květináče..... to je to pravé! Škubat listí z fikusu nebo tahat za závěsy a záclony…
Začali jsme krmit v sedačkách u stolu, je to příjemná změna oproti dosavadnímu krmení v lehačkách. Holky už obě pěkně papají - zeleninku, ovocné přesnídávky i večerní kaši. Paradoxně je mnohem lepší jedlík Eliška, která je ovšem už od pohledu drobnější a hubenější než Adélka.
A tady je pár aktuálních fotek našich zlatíček: 

Mějte se krásně, dobrou noc.
Maminky díky za rady. Už jsem si tu značku dala do oblíbených
.
Dituš , ty Tvoje berušky jsou kouzelný! A každá trochu jiná, vid. Tak statečně bojuj, at co nejdriv nabereš síly!
Dituš,
Máš překrásné holčičky, tak ať jsi brzy fit.
A jak tak čtu, mám se na do těšit?!!
Naši prckové objevují teprve jak se otáčet a Matýsek začíná lézt dozadu, takže zatím klid . . .
ahojte holky!!!! ![]()
jeeeee…takovy krasny miminka - teda holcicky:-))))
a chlapaci od Kuzelky ![]()
Ivusko - jolcicky jsou opravdu nadherny! tak o lehatku jsem vubec nevedela, diky za tip! mrknu na to…kdyz radite poridit:-)
Ivusko, jeste jsem se chtela optat, ta porodnice v Havl. brode, mam se tam hlasit nejak predem, nebo staci nejak tesne pred?…dekuji za odpoved:-)
Dito - ruzova jim moc slusi:-) jsou kouzelny:-) a mohu se zeptat, co to mas za kocarek???
Jinak holky, ja ty nase mrnouse dnes taky videla… teda jen chvililinku,ale videla:-)
Byla jsem na odberu krve na trippple testy - mam si volat za tyden,ale sestricka me upozornovala, ze nekdy rady vychazeji pozitivni… tak snad.....
Jinak vaha stejna jako minule…
No a doktor zkonstatoval, ze na ne mrkneme, jak se jim dari… no bylo to super!!! hybaly se o stosest:-) a rozhazovaly rucickama:-)
Ve 20tt bude velky UTZ, pry tam na hodinu, mam vzit manzu /zatim byl na vsech, krome dneska/ a dostanemem i CD:-))
A taky jsem se ptala, ze me poslednch par dni obcas - chvilema tlaci na levy strane, nekdy az zaboli - uklidnil me, ze je to tim, jak se roztahuje deloha a meni tvar, ze pry v tom 15tt to tak byva a muze to byt i bolestivejsi…hlavne ze nespinim, nekrvacim a nemam silne bolesti jako na MS… to nastesti nic takoveho nemam, tak snad.....
Ajinav - a jak se dari Tobe? ![]()
Alina - snad je vse jak ma byt a moc se nenudis… ale stoji to za to, za chvili budes mit miminka u sebe ![]()
Oren - tak to jsi teda mela paradni tehu… ja jsem na neschopence…jsem po IVF a predtim par nezdaru taky bylo… tak radeji neriskuji… do prace kazdy den jezdim cca 50km…teda bych jezdila.-)))
Holky, preji vam krasny den!!! bude zase peknej parak:-(
Ahojky všem.
Liptonko , ten kočárek je Childwheels Jogger Twin. Stejný si vybrala i Alina . A taky mi slíbila, že pokud nebude dobrý, tak si to se mnou vyřídí.....
..... Ali , moc Tě zdravím, vydrž to tam! Uvidíš, uběhne to a pak už se budeš jen těšit ze svých zlatíček…
Ještě ke kočárku - jsem s ním spokojená, zatím používáme jen korbičky, jsou na sobě nezávislé, nacvakávají se přímo na konstrukci. Sportovní sedačky a bouda jsou zatím schované a čekají na své uplatnění. V těchto dnech silně zvažuji změnu - že hluboký kočár změním na sporťák. Ale nechce se mi s korbičkami loučit, jsou fajn. A když teď v nich holky už často sedí, dobře na ně vidím a ony na mně. Ve sporťáku budou koukat dopředu.
Ke kočárku mám po půl roce jednu výhradu - černá látka na boudách korbiček už není tak úplně temně černá. Podvozek a kola, které se mi odpočátku nezdály nijak kvalitní, kupodivu drží pořád pohromadě. A to kočár nijak nešetříme! Rozhodně neprovozujeme nějaké „salónní“ ježdění.
Kuželko , to se teda máš na co těšit. Možná o to víc, že jste velcí a silní. Moje holky jsou prcci. Ale jsou k neudržení. Nevím, kterou chytat dřív. Ale přece je nemůžu pořád držet v ohrádce… To by se uřvaly…
Eliška přistižena při činu

Ivuško , holky jsou každá ne trošku, ale úplně jiná. A úplně ve všem. jinak spí, jinak jí, jinak rostou a přibírají, jinak se vyvíjejí pohybově…
Musím odběhnout, mějte se všechny, PAPA
Ahoj,
tak máme třetí očkování za sebou a ještě nás čeká ve čtvrtek odběr krve na krevní obraz. Asi mají děti málo železa.
Dneska jsme začali k zelenině maso. Jinak večer dávám kaši.
I tak se ale prckové občas v noci budí na kojení. Spíš Matýsek - je to takový mazel. A dneska ne a ne zabrat, je takový umňoukaný - asi po té injekci.
Laktační poradkyně říkala, že ještě s ovocem máme počkat, aby to pro ně nebylo moc rychlé.
Musím říct, že jsem nějaká opatrnější, když byl Kubík v tomhle věku už papal také všechno… ale to jsem také nekojila…
Dito, ještě kojíš? Také se Ti holky takhle v noci budí?
No jo, Kuželko , holky se mi asi tak poslední měsíc začaly v noci budit a kojíme. Někdy i dvakrát. A holky pijí fakt hltavě a hladově. A to večer papají kaši a po koupání je ještě dokojím. Je to zvláštní… Pár měsíců už spávaly celou noc.....
Liptonko já se cítím dobře. Jen občas mě zlobí žaludek. Na triple testy jdu v pondělí, a taky mám docela hrůzu z toho falešně pozitivního, četla jsem, že se to stává asi u 1/3 maminek,ale na jaké vyšetření posílají, když jsou testy pozitviní, to nevím, doufám, že mě zas nebude přesvědčovat na plodovku.
Ty se máš, že tvůj dr. se občas, i když nemusí, podívá na mimísky. Mám známou zdravotní sestru a asi se s ní domluvím aby mi zařídila protekční UTZ
.
Holky nestalo se některé, že měla falešně pozitivní triple testy?
Dito ten kočárek ne internetu nikde nemůžu najít
.
Jo a včera mi přišla knížka o dvojčatech, tak jsem jí otevřela, přečetla obsah a zase zavřela. Jediné, co jsem četla bylo o výběru kořárku a kojení. Někdo tady psal, že mám tu knihu brát s rezervou, já jí pro jistotu radši číst nebudu
.
Ahojky,
nestíhám, zdravím Ditu, holky jsou úžasné.
Ajinav, toto je Dity kočárek.
http://www.babyexpert.cz/…jogger-twin/
Jana
Ahojky,
Jani , dík..... ![]()
Ajinav , je to přesně on, co Tě na něj odkázala Jana. Akorát, že s korbičkama vypadá úplně jinak. Ale Alina , tuším, svého času psala, že prý korbičky už nejsou k sehnání a mají mít brzy nějaký nový model. Zkus si zavolat do BabyExpertu a zeptat se. Na stránkách mají uvedeného jako výrobce Childwood! Když jsem zadala do Googlu Childwheels, tak jsem se dostala sem: http://www.childwood.be/…ldwheels.php?…
Kočár Jogger Twin tam ale není..... Tak nevím. Nějak tomu nerozumím.
Nestíhám, mějte se hezky. PAPA
Ahojky,
Dito, to je zajímavé, svého času tam ten kočárek byl a i ostatní mono- kočáry. Snad ještě bude.
Zuziko, to vážně potěší, když jsem někomu dobrým vzorem.
![]()
Mějte se všichni krásně, užívejte léta, bříšek a dětí.
Ještě dám pár fotek.
Jiřík dělá paci paci

Jiřík s mamkou na kole 
Snídaně 
Jana
Ahoj Ivuško,
máme taky lehačky… nebo jak se tomu říká od Zekiwa. Holky jsem do nich dávala tak od 1 až 1,5 měsíce a ony to měly hrozně rády. Viděli ven, krmily jsme je v tom…
U nás ale měly obě Reflux a po jídle bylo nutné je mít ve zvýšené poloze, no a na to byly lehačky super.
Dnes v nich holky krmím.. lžičkou, koukají z nich na večerníček a často je dávám i ven, aby se rozhlížely…
Rozhodně si myslím, že to byl dobrej kup… např. oproti hrazdičkám… které holky brzy omrzely.
Jo a hrazdička z lehačky mi jde nacvaknout i na postýlku a kočárek - vlastně všude, kde je kulatina.!!
Takže já bych jenom doporučila.
Jo a holky v ní i pospávaly přes den… jen jsem jim vždy upravila polohu na leženi.
Taky jsem je ukazovala naší Dr. a díky tomu že mají zpevněná záda, tak mi Dr. říkala, že OK… ať v tom nespinkají v noci… ale jinak přes den že prej bez problémů a bez narušení zdravotního vývoje
Dneska se mi Kristínka poprvé napila vody ze sklenice… no a pak nedala hodinu pokoj… pořád chtěla cumlat a cumlat