Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Ajinav - drzim pesti, aby tripple testy dopadly dobre:-) nejdes na 100% na odber plodove vody, ne?…
UTZ - 1. hned po testu, tam nic videt nebylo, 2. v 7tt srdicka, 3. 12tt , 4. 15+4 kdyz mi brali krev na tripple testy, tak jen lekar zkontroloval srdecni akci - pres bricho, ale opravdu jen rychlovka, 5. den po tripple testech - bolelo me dost na te leve strane, tak jsem tam hned jela, delali mi ty odbery a taky nakoukl, jestli jsou vporadku… fotecky mam 2 ze 7tt a z toho 12tt. ted nas ceka UTZ ve 20tt, tedy 17.9.
Aji a nechate si rict pohlavi??… ja teda urcite:-))) jsem zvedava uz ted, jen doufam, ze se ukazou:-)
Holky, nechaly jste si rict pohlavi nebo jste mely prekvapko?
Pak mam jeste dotaz k fusakum - mate nejake obyc nebo primo s tim berankem?… budu mit nejspis kocar s vloznymi taskami a mam porad obavy, aby jim nebyla zima???
A jeste dotaz - holky, kupovaly jste vse uplne nove??..mam namysli obleceni…
Ivusko -at to zvladnete a holcicky prekonaji toto obdobi… a posilam Ti hodne sil… ![]()
Oren - mam stejnou predstavu - zbytecne je neucit na chovani a tak…ale predstavy mit muzu, jaky to bude pak netusim:-)))))
Vsem preji krasny den!!! ![]()
Liptonko díky. Na tu plodovku pokud nebudu muset, tak jít nechci. To se uvidí po výsledcích triple testů. Nejradši bych zítra zavolala na gyndu, jak výsledky dopadly, ale nevím, jestli se v těch výsledcích vyznají tak dobře jako na genetice a navíc sestra je trošku nevrlá.
Pokud se prckové odhalí, tak si pohlaví říct necháme, taky jsme moc zvědaví a aspoň budeme vědět, co kupovat
.
Taky jsem zastánce nerozmazlovacího režimu, žádné usínání s rodičema nebo na ruce, i když pro krátkou pohádku jsem, myslím, že to rozvíjí jejich představivost. Pohádky čteme už teď
.
Aji - urcite do dopadne dobre, taky jsem mela strach… i kdyz ten tyden jsem na to nemyslela…v pondeli jsem si vzpomnela, ze v utery jsou vysldky atak me to nahlodalo, ze jsem tam volala hned v to pondeli:-) a vysledky uz byly:-) spadl mi obr kamen ze srdce…
A kdy mas TP?
uz se docela tesim na nakupovani:-) je takovych hezkych veci… ![]()
a jeste kdyz tu vidim fotecky krasnych miminek:-)
Ahoj holky,
já tedy nevím, je pravdou, že ze začátku jsem měla obrovskou pomoc mojí mamky, manžel se vrací až o půlnoci, takže jsem na večerní usínání z 80 % sama.
Kubíka,když byl miminko, jsem dala do postýlky a vždycky usnul a nebyl problém. - také nebyl kojený a byl na flašce.
Mám pocit, že tím, že jsou děti kojené, jsou s mamkou spojené víc. Přes den máme podobný režim, jak psala Oren, také po obědě jsou v postýlkách, Anetka většinou sama usne a Matýsek si vezmu pak vždy k sobě hrát si. Ale večer jdou každý do své postýlky a když někdo pláče (většinou Matýsek) tak, že se mu kutálí slzy jak hrachy po tvářích, tak ho tedy nenechám. Takže leckdy usínáme všichni tři na naší velké posteli. Vím, že to výchovné zrovna není, ale jednou všechno pomine a tohle období je taaaaak krátké. Ale to je můj názor. Určitě je dobré režim mít. Ale já děti nenechávám vyřvat. Nemám na to nervy ani já ani manžel. Pláče a bolesti je pak celý život až až.
Těhulky hlaďte bříška a maminy miminka ![]()
Liptonko TP mám 8.2.08, na moje narozky
. Taky se těším na nakupování výbavičky, je toho všeho opravdu obrovský výběr. Už mám i nějaké internetové obchody v oblíbených
. Že bych dneska zkusila zavolat na genetiku?
Musím se jít najíst, děti mají hlad
.
Ajinav - tak dobrou chut, ja mela plneny knedliky a zeli:-) ted pujdu s pejsackem a odpo prijedou nasi na grilovacku, tak se uz moc tesim:)
Jinak k tomu jidlu…ja teda zadny extra chute nemam:-) zatim… vahu mam porad taky tak nejak stejnou, jen to brisko roste hodne:)) u Dr. jsem mela stejne ve 12tt i v tom 16tt… jsem zvedava,kdy to zacne???
Mne prijde, ze jak jsem pak vy:,–(ila ty hormony po IVF, tak to slo nejak s vahou dolu, pak teda nahoru na tu puvodni jako s hormonama, takze ted jsem zatim porad na stejnem cisle… ale jim … nejak se nehlidam… snazim se ovoce, zeleninu a tak… cokolady teda moc nemusim, sois jako ze syry a treba olivy:)))) mlecne vyrobky moc nemusim, tak alespon piju 2 kakaa denne a nejak se nutim alespon do tech jogurtovych napoju… i kdyz moc toho nedam:(
na sve narozky?…tak to je super!!!! uvidime, jestli se to podari:-)
ja mam TP na 1.2., ale asi to bude drive, ne?? …
Kuzelka75 - ted jsem hrdina,ale pak vymeknu a budu chovat a chlacholit…ted uz mam doma mazicka psiho a manza se mi smeje, ze je to pes a ne clovek… taky kolem neho litam:)))vim, ze to je blby prirovnani, ale ani jemu nedokazu „odeprit“, natoz pak detem?
Holky, tak jdu na chvili ven…uzivejte odpolko!
Ahoj těhulky Liptonko a Ajinav,
nebojte se těch testů !!! Ono se to teď ai hezky říká, ale v té době jsem měla taky pěkně nahnáno.
U nás vyšly pozitivní na rožštěp páteře… plodovku mi nebrali a říkali, že u dvojčat je to moooc velké riziko, odebírat ji a tak to i bylo. Nechali mně osudu.
Já jsem si pak kolem 20 tt zaplatila soukromý UTZ - ten 3D - vřele doporučuji… a s panem doktorem jsem se koukli nejen na pohlaví, ale i na obě dvě hrozby… kromě rožštěpu páteře nás ještě trápili … tzv. golfovou holí na nožičce u jedné holčičky… … nevěřili byste… ale machři v Praze u Apolináře jenom vyhrožovali… a vyhrožovali a všechno bylo jasně vidět.. a blá blá blá… a pan Dr. v Kolíně mi říkal, obě jsou zdravé, nic jim není a ta noha, to je jenom křeč… a byla… Holky - obě byly samozřejmě absolutně v pořádku.
Tak hlaďte bříška a dobře žívte… aby pěkně rostly.
Já si pamatuju že jsem jídávala 2 obědy za čes od 11.00 do 13.00 … hahahá… no taky jsem nabrala 27/28 kg.
![]()
Oren - dkujeme za prispevek:-)
Mne uz spadl kamen ze srdce v pondeli -negativni… ted jeste ten velkyx UTZ ve 20tt a snad budu klidnejsi a konecne zacnu treba i nakupovat:-)))
Ja to mam s tim jidlem nejak dracku,nejak nemam poradny hlad:-)))) takze jim radeji casteji:-))))
Dobrou noc!!!
Liptonko tak jsem zkusila volat na genetiku, ale nikdo to tam nebere
. Pak mě napadlo zavolat známé do laborky a ta přímo ty testy vyhodnocuje, tak mi řekla, že na to,že to jsou dvojčátka, tak výsledky dobrý. Ale prej to genetička ještě vyhodnocuje podle tabulek, tak si stějně musím počkat až do pondělí. To bude dlouhej víkend.
Já se právě bojím, že kdyby ty výsledky nedopadly nejlíp, že na plodovku budu muset jít. Já vůbec nevím, jestli by mě v tom případě mohla nutit. Mě totiž přijde, že za to mají nějaké peníze nevíc, když pošle na plodovku.
Já zatím taky žádné chutě nemám a váhu mám stejnou jako před otěhotněním. Zkraje jsem toiž zhubla asi 5-6 kilo a to jsem nezvracela
.
Já teda zase víc jím mléčné výrobky a trochu zanedbávám ovoce a zeleninu, nebyla jsem na to ani před otěhotněním.
Taky si myslím, že se prckové narodí dřív než na moje narozky. Ale bylo by to super, byli by donošený a já bych měla ten nejkrásnější dáreček
.
Oren a tvůj genetik tě nenutil na plodovku? My taky chceme jít na 3D UTZ. Já si taky myslím, že je lepší se podívat než něco vyhodnocovat podle tabulek. S mojí kámoškou byla v porodnici maminka dvojčátek, které vyšly špatně triple testy a i plodovka a narodili se jí zdravý miminka. Já prostě nechci jít na něco co není 100% a akorát mě to bude celé těhotenství stresovat. Mě příjde, že ty doktoři, když pošlou těhulku na plodovku,tak z toho mají nějakou provizi. Já se jen zmínila, že bysme chtěli jít na 3D UTZ a hned se nabídla, že nám to zařídí v Plzni.
Ajinav - vse bude vporadku:-) ![]()
Holky, jdu vam poprat hezky vikend…
My jdeme zitra na svatbu, tak to snad zvladnu a chvili vydrzim:-))) ![]()
Krasny vikend!!!
Ajinav - o 3D UTZ uvazuji taky, u nas neni, tak zkusi brnknout do Brna…
Liptonko u nás 3D UTZ taky není, budeme muset jet do Plzně. Když bude hezky, tak to rovnou spojíme s hezkým výletem
.
Ahoj, nejak moc net nestiham, ikdyz ho mam v nemocnici. Ikdyz je o holky postarano, (kdybych chtela, nemusim tam travit tolik casu), ale byla bych nejradse s nima v jednom kuse.
Holky jsou porad na oddeleni nedonosenych, v inkubatoru, a ja o paktro vys, a furt litam prebalovat-koupat a kojit. Tak rady bych byla s nima furt, asi bych byla i vic odpocata. a tak ziju po minutach, chodime totiz tam na presnou hodinu kojit. Tak vzdy vyrazim o pulhodky driv, stravim tam tak 2 hod (nechce se mne od nich, navic v presnou hodinu ojit, a pak prebalovat-chovat kdyz jsou dve da se do nekonecna.) Tak odbehnu jen se vysprchovat, najist se … a zpatky.
Zadne prognozy a terminy na odhod domu ani na vyjmuti z inkubatoru neznam, kdy nas pusti take nevime, spis to ne bude vahou, ale dokoncenym 37 tydnem (narodili se 33+4, a uz jsme tady 9 dni).
Vahy mame: Karin 2030, coz je vice, nez porodni, Anika 2115, do porodni chybi asi 40 g (coz za den.dva snad budeme mit).
Vysetreni nam i nadale dopadaji dobre.Uz cvicime lehounce Vojtovku. (rikala doktorka, ze cim vice bude cvicit, tak chytrejsi a inteligentnejsi budou, a ze to je nejlepsi investice, co muzu udelat. Tak to je dost motyvujici
. No a take po fyzicke strance take budou sikovnejsi.
Dotaz-kdo mate donosene dvojcatke, take cvicite Vojtovku nebo je to jen pro nedonosenatka?
Tak uz zase bezim kojit.
Mej te se.
Ahojky,
holky těhulky, neboj tripple testy dopadnou dobře, jednou Vám napíšu naší anabázi.
Alino, my jsme necvičili, kluci jsou absolutně v pořádku. Jednou byl náběh na návštěvu neurologa, Honzík se ve třech měsících ještě hodně lekal, ale během týdne se to upravilo a nic jsme nemuseli.
Držíme palce. Já běžím zase opět uklízet, děti mám u babičky a naplánovala jsem si velký úklid.
Jana
Alino,
jsme 35+0 nedonošení, neurologii sice navštěvujeme, ale nic necvičíme. Příští týden nás čeká kontrola tak uvidíme…
Držte se, užívejte si to, PAPA