Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3639
27.8.07 17:43

Ajinav tak to bude asi tech 26000,–

koukni sem

http://www.dvojcata.cz/forum_all.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
27.8.07 18:03

Ajinav,

porodné sice snížily… my co rodily v roce 2007 dvojčata, jsme na toto měly opravdu štěstí.. i když to stejně pokryje jenom částečně náklady na dvě mimi, bylo těch 52.000 docela slušná pomoc.

A co jsem koukala na novelu, tak nám zůstává jako jediným ta první mateřská na 37 týdnů a pak ta mateřská klasická - když budeš doma 2 roky, tak činí více jak 11.000, což je lepší než 7.500 a u té si už můžeš přividělávat kolik chceš.

Holky dvojčatové maminky jsou v nevýhodě, ale jak se dočtete na tom serveru o dvojčatech, stejně s tím nikdo nic neudělá!!
Takže máme tak trochu smůličku.

Jo a příspěvek na děti, jsem taky neřešila, za ty 200 to nestojí…

• Citovat
  • Upravit
380
27.8.07 18:23

Takže porodné asi půjde dolů o polovinu,to jsou ale hovada,hlavně že mají prachy na svoje milenky. Já se vždycky tak rozčílim, když je řeč o sociální politice tohohle státu. Je to banda ignorantů. Doufám, že aspoň rodičovský příspěvek nechají a nebudou ho snižovat nějak radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.8.07 14:17

Ahoj holky!!!

jeeeee......vsechny fotecky jsou uzasneeeee!!!!! jen se kocham:-)))))

Ajinav - taky jsem koukala na to porodne:( u nas to vyjde asi prese jen na kocarek…

Holky, pouzivaly jste podpurny tehotensky pas???…koukala jsem, ze je vice druhu, mate nejaky typ??

Vsem hezky den!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
28.8.07 14:26

Ahoj Liptonko,

já jsem pás měla a bylo to docela potřeba… když jsem ho nosila, byla mi líp… nebolely záda. Nicméně oni se kupují podle tvé velikosti před těhu a s dvojčata máš větší pupíček… takže já ho tak měsíc až dva před porodem přestala nosit, protože mně začal moc stahovat… měla jsem od něj i otlaky na bocích a břichu… takže to je moje zkušenost.
Každopádně mi na nějaký čas hodně a dobře posloužil.

Hlavně Liptonko maž, maž a zase maž bříško, prsa, boky, stehna… já mazala, ale ne uplně pravidelně a zůstaly mi pěkné strie a praskliny.

Měj se a pohlaď bříško,
Oren

• Citovat
  • Upravit
22
28.8.07 15:32

Ahojky OREN :wink:

moc dekuji za odpoved??…a jaku jsi mela znacku uz nevis?… je v nich nejaky rozdil?…

Mazu weledou… stehna teda jen nejakym telovym .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.8.07 15:33

July tak jak ti dopadl UTZ?

S tím podpůrným pásem se dá i spát? Mě v noci pěkně bolí kyčle a někdy i záda a přes den trochu záda, hlavně když vysávám :D .

Holky třeba tu novelu neschválí :? , ale to jsem asi trochu naivní co :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.8.07 15:33

Ajinav - ahoj tehulko, podle me uz je to schvaleny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.8.07 15:35

Liptonko a nemají to schvalovat až v září? Na internetu jsem zatím ty nové sazby nenašla.Kdy jdeš na další UTZ? Taky jdeš na 3D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.8.07 15:37

Oren na jakých stránkách jsi vyčetla ty všechny informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.8.07 15:40

Ajinav - na velky UTZ jdu 17.9.....
Vcera jsem volala do Brna a na 3d ultrazvuk jedeme 19.9. - chteji 600 za DVD…
U nas je to pry snad nove otevrene taky,ale snad za 1500, to se mi vyplati to Brno, zitra se to chystam jit zjistit:-))))

Uz mas jasno v kocarku??… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.8.07 15:54

Liptonko kočárek pořád nevím,ale pořád přemýšlím nad tímto http://detskezbozi.com/…ni-twin.html. Chci se jet podívat do nějaké specíálky, kde by ho měli a dal by se osahat a vyzkoušet.

Já jdu 21.9. na 3D+normální UTZ. Mají tam dvě obrazovky a na jedné je 3D a na druhé obyčejný. Jedeme do Plzně, tam si to hodně chválí, stojí to 800Kč. Jinak u nás blíž nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
28.8.07 16:05

Ahoj holky,

Liptonko a Ajinav… taky si myslím, že novela už je schválená a nedá se s tím nic dělat. Jsou tam dobré i špatné věci, jako vždycky!! Bohužel v tomto státě to jinak nefunguje a… s tím porodným… to je opravdu výsměch… i ten fakt, že s dvojčaty nemáš dvě mateřské, ale když máš děti po sobě… třeba ob 3 roky, tak je máš… hahahaha… no jo, co by taky tady člověk čekal že??

zde je odkaz na novelu a změny v ní:
http://www.novinky.cz/…4_7ei25.html

S tím 3D UTZ se nám musíte pochlubit. Já když byla, tak Dr. říkal, že ideální je okolo 20tt. Byly jsme tam a paráda… byla jsem v Kolíně, a DVD stálo taky nějakých pár stovek… v Praze to někde stojí i 2.000 Hrůůza. Ale zase tam uvidíte, že je mimi OK, že má nos a oči, a 5 prstů tam kde mají být.

No a já jsem se nechala tady přesvědčit a kupuji Jogger Twin… fakt krásnej kočárek..... my máme trojkombinaci Deltim, ale poloha na sporťák je holkám ještě hodně veliká… je to velkej kočár… do terénu, prostorný… ale na holky moc veliký… a tehle fakt vypadá dobře.

No a protože mám hodně známých a kamarádek s dvojčaty, různě starými… dávám hodně na jejich zkušenosti… takže když přijde něco nového… hned žhavím telefon!!

Renča

• Citovat
  • Upravit
2817
28.8.07 16:06

Ajinov , já těhu pás stejně jako Oren nosila asi od 17 do 30tt, pak mě už tlačil. Ale svého času mi pomohl dost od bolestí zad, nosilajsem ho nejdřív jen na ven na vycházky, když jsem měla zvýšenou námahu, pak celý den.Ale v noci ne, to jsem nechávala bříško odpočinout. Já měla od Anity Babybelt, zrovna jsem dnes dávala inzerát na mimibazar, abych ho prodala…

My dnes byli na kyčlích, vše OK, tak jsem ráda, zítra nás čeká prohlídka v 6 týdnech u Mudr. tak jsem zvědavá, kolik holky přibraly, jak chodíme málo k doktorce (což mi vůbec neva), tak nemám vůbec přehled. Je fakt, že dnes jsme v čekárně na kyčle byli asi nejmenší :-)

Holky nedá mi to a musím vám sem dát fotky naší Anetky, jak se kroutí a dělá xichty :-D my u toho vždycky umíráme, tak ať se taky pobavíte …

http://emimino.cz/…MG_8419b.jpg /> http://emimino.cz/…MG_8427b.jpg /> http://emimino.cz/…MG_8433b.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.8.07 17:09

Jojo Ivuško, Anetka se umí pěkně zatvářit :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová