Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
28.8.07 17:15

Ivusko - je kouzelna :D :wink:

Ajinav - kocarek hezkej, taky jsem na nej koukala, ted je nas favorit tento http://shop.internetshopping.cz/index.php?…
libi se mi, ze muzes mit deti celem k sobe i kdyz je to sportak… a taky ty kola, u nas na vysocine se siknou:)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.8.07 20:42

Ahoj holky těhulky,

já jsem teď ve 20. týdnu, takže termín mám 17.1. 08.
To vypadá že to ještě stihnu tento rok, počítám na vánoce :lol:

Taky vybírám kočárek, zatím mám favorita tenhle

http://www.aaakocarky.cz/product.aspx?…

Neměly jste ho některá již zkušená mamina?

Při té souvislosti mě napadá dotaz: vejdou se tyto kočárky se sedačkami vedle sebe (měl by být široký 78cm) na eskalátory? Metro, obchoďáky apod… Nedovedu to nějak odhadnout.
Díky za reakce. Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
28.8.07 20:59

ahoj maminy a těhulky, nešel nám net a nevím jak dlouho zase půjde, pořád nám to nějak blbne, takže jsem jen tak v rychlosti prolítla co jste tady napsali, fakt je toho moc moc moc..... takže jen v krátkosti něco písnu
v první řadě gratuluji Alině k mimískům, jsou fakt krásný a brzy budete doma, to bude teprve paráda, taky vítám nové těhulinky, držte se a opatrujte.
Jinak všechny fotečky mrňousků jsou krásný, tak si vždycky postesknu a vzpomenu, jak ty moji raubíři byli taky tak maličký a že to ani není pravda.
Já mám teď doma už veselo, Románek už chodí sám, teda spíš lítá jak blázen, strašně rychle se to naučil a samozřejmě se mu to líbí a Kubíček zatím jen tak za ruku, takže když jsem venku tak je co dělat, Kubík v kočárku a Romík vedle cupitá, no ještě že se mnou často chodí mamča, jinak bych se asi zbláznila. No já budu končit, tak se tu mějte krásně a omluvte že nereaguji zvlášť. papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.8.07 22:00

Ahojky Pitrsko ! Že se taky ozveš..... :D Nestrhej se s těma svýma raubířema..... :D . Byla by Tě škoda...... :wink: :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
29.8.07 08:56

Kočárky dělají fakt moc hezký.Ale někde jsem četla, že ty hliníkové konstrukce rádi praskají a taky mi kámoška říkala, že není moc dobré aby jedny kolečka byly menší než ty druhý, pak se kočárek špatně ovládá. Ale stejně ty výhody a nevýhody poznáš až když ho používáš :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
29.8.07 09:46

ahojky

:lol: ahoj zdravím vás všechny, aji Raptor twin a Baby welt jsou i naše favority, mám je taky vyhlídlé :D
hlásím, že jsme 13 + 0, nožičky i ručičky říkal pan doktor, že tam jsou, srdeční ozvy, NT a vše v pořádku, mám fotečku, jedno je vidět hezky, ale druhé jen hlavičku, za tři týdny jedu na genetiku, tak budu čekat jako ty, na výsledky,
aji a ostatní jak se řeší jídelní židličky, postýlky a vše co je vlastně dvakrát -hlavně zábrany v postýlkách, zda je nějak propojit nebo lépe nechat vedle sebe, díky
jo a známá mi poradila, že v SRN vyjdou některé kočárky třeba o 3-4 tis. levněji než u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
29.8.07 09:52

:lol: k těm kočárkům ještě Jogger twin a pak je můj favorit Firstwheels twin city

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
29.8.07 11:50

July to je super zpráva, hlavně, že je vše v pořádku. Ono se to asi všechno musí koupit dvakrát, nebo to není třeba maminy?

Holky jak jste psaly, že používáte prací prášek Lovela sensitiv, tak když máte třeba barevné prádlo,pouští ty miminkovský věci nebo se barevné musí prát každé barvy zvlášť?
A kdy jste jako prvorodičky dvojčátek cítily první pohyby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
29.8.07 12:34

Ivaf, kocarky, ktere maji sirku 78cm bez problemu se vejdou do mestske dopravy, na eskalatory, do metra, do vetsiny obchodu, jen je lepsi jit ve dvou, teda aspon v mem pripade, deti uz vazi dost a tak bylo fajn, ze jsme sli s manzelem, nevim, jestli bych je sama na eskalatorech udrzela :lol:

July to je sice pravda, ze treba v Nemecku vyjdou kocarky levneji, ale treba v mem pripade jet do Nemecka…popripade resit napr. nejakou reklamaci asi neni moc prijemne a hlavne kvuli te vzdalenosti

jo jo vetsina veci je dvakrat…dve autosedacky, dve polohovaci lehatka, my meli od zacatku dve postylky, pouze jeden prebalovaci stul, vse na koupel samo jednou, jednu ohradku…atd.

ja jsem zacala citit pohyby v 18tt a to uz jsem si fakt byla jista, ale jako vse je individualni, ale nejpozdeji ve 22tt bys je mela uz citit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
29.8.07 15:37

Ahoj holky!

tak hlásíme výsledky dnešní kontroly u Mudr. v 6 týdnech:

Anetka váží 4300g a měří 50cm a Natálka je krapet hubenější-váží 4130g a měří 51cm

Jinak vše OK, kyčle včera byly taky OK. Tak jsem ráda. Prohlídka u doktorky se nám trochu zdramatizovala, jelikož jsme těsně předtím zjistili píchlé kolo u kočáru :? :? :? , tak jsme napumpovaly a naštěstí vydrželo až k doktorce a po dalším i cestu zpátky. A před chvilkou nám ho děda spravil, takže můžem vyrazit na vycházku, hurá. Už jsem se viděla zavřená s dětma doma a nemoct ven, jelikož náhradní dvjkočár těžko seženeš… Nevím, co bych dělala, kdyby se kočár rozbil :? :? :?

Těhulky, já pohyby začla cítit v 19tt, vlastně už v 18tt ale to jsem ještě netušila, že to je ONO. Jsem prvorodička. A jak už psala Sabri, vše 2× kromě přebalováku (osvědčila se mi přeb.podložka s pevnou deskou na postýlku), doporučuju oddělené postýlky, ze začátku máme jednu v obýváku kde jsou holky přes den a na hraní a druhou máme v ložnici a tam se jen spinká. Až holky odrostou a nevejdou se, každá bude mít svojí a do obýváku přijde ohrádka. Co se týče kočárků, taky jsem zvažovala, zda objednat v Německu, tam vyjde TFK o cca 2tis. levněji ale skrz tu záruku jsem to neriskovala. Prášek používám Lovelu a peru většinou vše dohromady, jen když mám hodně prádla, tak světlé a tmavé zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
29.8.07 15:49

Ahoj Těhulky, ahoj Maminky,

ahoooj Pitrsko… jsme rádi, že je u vás vše v pohodě :D :D

Holky doporučuji koupi dvou postýlek… protože po čase, kdy mimi přestanou je spinkat zjistíte, že jedna budí druhou… nebo nevím, jak u ostatních mamin… ale u nás s tím problém je dost velkej.
Jedna usne, vzbudí se druhá… .. ideální mít jednu postýlku s kolečkama na jedné straně a přemýstit si ji i s mimi do jiného pokoje.
Jo a naše holky by se od malička v jedné zlikvidovali… navzájem se škrábaly, bouchaly do hlavy, tahaly za uši… a jako teď jak jsou vedle sebe, bere jedna druhé dudáka… a to je řev!!
Takže já bych ze zkušenosti doporučila postýlky 2 hned od začátku.. spát mohou první měsíc jen v jedné… ale pak už to bude horší :)

Já měla pohyby taky myslím okolo 18. až 19 týdne… nejprve jsem se na ně hrozně těšíla a pak plakala aby přestaly… na břiše se mi dělaly vlny, jak se boulelo…
No a u nás je taky všechno 2×… kromě vaničky, kočárku a přebalováku… je to děs!! a hodně nákladný… .. já jsem brala věci po dvojčatech na miminbazaru, na dvojčata.cz.net - tam jsem si našla i pár kamarádek… a pak ještě na diskuzi v rodina.cz
Stejně, i když jsme nekupovali všechno nové, nás to vyšlo tak na 30 - 40 tis… a teď mi holky projedí a prokakají tak 7.000 měsíčně… nepočítám oblečky a další nutnosti - pouze jídlo, kosmetika a pleny
Hrůůůza

No a kdybyste některá měla v zimě dvě holčičky jako mám já… nechala bych vám hodně levně to mimi oblečeníčko. Je to hodně drahé a rychle se z toho vyroste - na nedonošeňátka… a mám zimní modýlky… takže až přijde čas, mohu poslat nějaké fotečky.

Ivuško - nádhera… jste šikulky!!

• Citovat
  • Upravit
380
29.8.07 16:58

Holky díky moc za info. Já jsem vlastě podle UTZ 17+2tt a už jakoby jsem cítila u pupíku takovej jakoby zbloudilej prdík :lol: , možná to už bylo ono.
Takže barevný věcičky klidně prát dohromady, neobarví se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.8.07 20:50

Ahoj,
Sabri díky za odpověď, myslela jsem si to, mám vyhlídnutej kočárek právě o šířce 78 cm a jde mi hlavně o první měsíce.

Už týden určitě cítím pohyby, hlavně v noci až mě to budí (dnes jsem 20+6). Asi bych to popsala jako bublání a šimrání a na pravý straně vždycky víc, tam je mimi čilejší.

Já budu kupovat určitě hned od začátku 2 postýlky a na spaní je chci dávat zvlášť, přesně jak píše ivuska, přes den bych si 1 převezla do obýváku když by nespali…aspoň tak nějak idylicky si to představuju :)

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.8.07 21:04

Ahoj holky,

take mam dotaz. Uz umime pekne papat obe!!! Takze to cim dal vice vypada na propusteni domu! Akorat jeste ty tydny nam chybi, ale to uz neni tak dlouho. Stavuji se obcas doma a chystam to, co jsem nestihla. Mam s tim spojeny dotaz. Jak jste tady probiraly spani v jedne postylce, da se pouzivat dva monitory dechu v jedne postylce? To asi ne, co? Oren, vy jste byly nejak trochu nedonoseny, mely jste monitory?

Ja jsem pohyby citila dost pozde, asi tak 21 tyden, a to jsem porad tak ocekevala a tesila se. Jsem prvorodicka.

Tehotensky pas jsem take pouzivala, a take ho uz prodavam. Znacka Materna. Prodava se v zdarvotnickych potrebach. Nejvic mne zada bolela tak kolem 20 tydne, a to mne hodne pomohl. Spat s tim nema smysl, funguje tak, ze rozklada vahu briska na vetsi plochu patere, a kdyz lezis, tak brisko nenosis , nedrzis , takze to nepotrebujes.

Porodne jsem asi jeste stihla to vyssi :-). Tak aspon neco.

Koukam, ze se zas resi kocarky :-) Jsem zvedava, jake bude to jezdeni s tim nasim (Jogger Twin), moc se tesim. Ale pry ze zacatku budeme mit dovolene vychazky jen na 20 min denne :-(. Musim to jeste overit. jAK TO BYLO U VAS, KOMU SE NARODILI DETIKY DRIV?

Tak zas bezim kojit. MEJTE SE FAJN.

JESTE AKTUALNI FOTECKU. ZAS JSME POVYROSTLY O NEJAKYCH TECH 100G :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
29.8.07 21:17

Ahoj holky,
chvilku jsem byla bez internetu a koukám, jak to tu žije.

A tak chci reagovat jen na Alinu -
monitory dechu jsem pro svou jistotu kupovala právě vzhledem k tomu, že měla Anetka nízkou porodní váhu. Do jedné postýlky to ale nejde. Musí být postýlky dvě a ještě pokud máš dřevěnou či plovoucí podlahu, je lepší nějak odizolovat - třeba kobercem pod nohy postele. Teď už ale se děti po postýlce převalují sem tam a občas alarm křičí a děti spí jak dudci. I na to mě ale sestřičky v nemocnici upozorňovaly.

Jinak těhulky, podpůrný pás mohu taky jen doporučit. Moc moc mi ulevil od bolesti zad!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak zase utíkám, mějte se PRIMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová