Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
533
9.8.07 19:54

moc děkuju

moc ti děkuju za tak skvělý a potřebný větičky :lol: ve správnou chvíli, máš úplnou prvadu, já jsem od přírody takovej strašpytel.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.8.07 21:24

ahoj holky :)

dekuji za hezke privitani!!

jeste se moc neorientuji,ale casem se snad zlepsim…

Miminka mate opravdu nadherna!!

Ivuska - moc dekuji za popsani porodu a spokojenosti s Havl. Brodem… ja prave s Jihlavou moc dobre zkusenosti nemam - teda ne s porodnici,ale s gynekologii…

Nissa - jeeee!!!! jak je ten svet maly…ja jsem puvoden taky z jihlavy, ted teda 3 roky bydlim kousek za, ale v podstate jsem taky jihlavanda:-))) to je dobry:-))))

Holky, mam zase dotaz :D
Od kdy jste zacaly porizovat vybavicky a tak ruzne… porad si rikam, ze je spousta casu, ale jak tu ctu, tak kdyz bych nedej boze byla hospitalizovana....... :?

Pak jsem se chtela zeptat, jak casto vam delali UTZ…jako u maminek s jednim ditkem, nebo casteji???
Me ted pristi tyden cekkaji ty tripple testy…

A jeste dotaz, jake mate kocarky???? ja vubec nevim…uz jsem se na internetu divala,ale netusim… Teutonia, Herqules,…

Teda jak tu ctu, tak tehotenstvi s dvojcatky neni zadna sranda…ale to kolikrat asi ani s jednim… porovnavat nemam s cim, tak uvidime…ale moc se tesim:-)

Maminky, uzivejte miminek a tehulky brisek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.8.07 23:48

Ahoj Liptonko,
vítej mezi námi.

Holky těhulky, přestaňte číst všechny katastrofické scénáře ohledně těhotenství či porodu. Strach jsme tu měly určitě všechny. Ale je dobré přemýšlet na to co je dobré!!! Nestresujte se hlavně zbytečně!!! Radujte se ze svých prcků v bříšku, pěkně si je hlaďtě, povídejte si s nimi a opatrujte se a všechno se vám potom vrátí :!

Já jsm zrovna včera s manželem konstatovala, že jsem si hladila asi pravou stranu bříška víc, a tak je náš Matýsek, který byl vpravo, větší mazel 8)

Liptonko, když si vzpomenu na mé návštěvu na gynekologii, tak to byla vždycky rychlovka a musím říct, že každý lékař to má jinak. Vzhledem k tomu, že jsem neměla opravdu žádné problémy, jen občas s tvrdnutím bříška, na což mi stejně doktor nic neporadil, takže to byl vždycky fofr. A pak si mě každy měsíc zvali na ultrazvuky v nemocnici. Tak jsem se vždycky uklidnila.

Co se týče kočárků, bylo to pro mne dilema skoro celé těhotenství. Záleží co od něj očekáváš. Já musela řešit výtah a dveře. Takže na kočárek s dětmi vedle sebe jsem rychla musela zapomenout a mám Jané twin two.
Každý má svojí korbičku a jsem za to ráda. I když jsem jej zpočátku vůbec nechtěla. Za chvilku ale korbičky budu moct sundat a mám rovnou sporťák. Hodně jsem koukala také na to, aby byl kočár lehký. Taky je důležité, aby se vám vešel do auta. Tím jsme si tu prošla každá. Také na dvojčecím webu je k tomu diskuse, tak tam můžeš mrknout.

Výbavičku jsem pořizovala tak průběžně podle toho, co se mi kde líbilo. I když jsem si nechala říct pohlaví dětí, stejně jsem tomu nevěřila, a tak jsem pro začátek stejně kupovala neutrální barvy. Ale určitě si pořiď pár věciček těch nejmenších čísel. My jsme se první dvou měsících v hodně věcech ztráceli :roll:

Tak a už utíkám, ráno Kubík odjíždí na soustředění, tak ať jsem fit.
Krásný den a blížící se víkend

PA kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.8.07 23:49

Liptonko
a ještě jeden poznatek k výbavičce. Už jsem to tu jednou psala, ale to je dávno!!! Věcičky s velkými či menšími límečky jsou sice překrásné,ale hrozně nepraktické. Dětem to všude leze po pusince a překáží. Tak na ně pozor :D
A už utíkám PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.8.07 07:34

Kuzelko - moc dekuji za odpovedi!!!

ad kocarek - auto jsem uz merila… bydlime na vysocine, takze musim pocitat se snehem… musi byt lehky a dobre ovladatelny a co nejvice mista:-))) zrovna dnes se jdu podivat na TFK - muj favorit to asi neni,ale omrknu to…

ad vybavicka - a od kdy jste neco zacaly porizovat?…treba az po tom 20tt?.....
Dekuji za poznamku s limecky :wink:

Preji vsem krasny vikend!! i kdyz asi bude destivy…s detma nic moc,ale my tehulky si to asi pochvalime - tedy alespon ja:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.8.07 12:05

Teda holky, já teď napsala takovej dopis a vymazala jsem si ho :evil: .

Liptonko mám naprosto stejné dotazy :D ,bereš mi je z hlavy :D . Jinak s tím počasím s tebou souhlasím. Jsem ráda, když prší, aspoň se nám krásně spinká :D .

July já taky když si přečtu něco ošklivýho, tak se mi to chvíli honí hlavou, ale pak to vypadne a já se zase snažím myslet pozitivně :D .

Jdu mrknout na ten kočárek, co psala Kuželka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.8.07 12:13

Kuželko ten kočárek za 26000 je možný složit do toho sporťáku nebo se musí ještě něco dokoupit? pochopila jsem dobře, že ty korbičky slouží i jako autosedačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
10.8.07 14:56

ahojky maminky a těhulky,

tak zase po delší době mám chvilinku něco napsat… jinak ale čtu pravidelně … a mám radost, že diskuze žije… víc a víc!

Alino - s tou nemocnicí ti to nezávidím, ale na druhou stranu buď opravdu ráda, že jsi pod dohledem. Já to měla úplně opačně… odtekla mi zátka, špinila jsem a uvnitř sebe cítila, že už se to blíží… bříško jsem měla kleslé a moje Dr. v rizikové poradně mi řekla, že jsem v poho… zavřená… ať jedu domů.
Měla jsem začínající preklampsii a děsně mně svědilo celé tělo. To bylo 3 dny před tím než jsem porodila. Druhý den jsem si vybrečela příjem na rizikové a oba s manžou jsme byli rádi, že už se nemůže stát žádnej problém ala… podor doma. Do porodnice jsme to měli více jak 70 km a v zimě, kdy nikdo nevěděl jestli bude sníh… to bylo dost rizikové.
Na rizikovém jsem nakonec ležela 3 dny a ten třetí den mi ráno praskla voda… naprosto spontálně… ale asi i tím, že se mi tam vůbec nelíbilo a už mi bylo ke konci hodně hodně špatně.
Holky jsem rodila v 34+4 a vážily 1,6 a 1,8 kg… ale obě už den po porodu papkaly a i jejich porodní Agap skore bylo dobré… samé vysoké známky!!
Pustily mně ale dříve než holky a pak jsem se potkala s Kuželkou v pražské Krči… na nedonošeneckém odd., kde jsem s holkama byla 3 týdny a čekali jsme na propouštěcí váhu. To bylo hrozné… takže ti doporučuji… unosit mimi co nejdéle, aby si s nimi nemusela být dlouho v nemocnici… každá máma je chce mít doma a ve vlastním režimu,… s podporou manži… já tam byla sama s dětma… a tolik se mi tam nelíbilo :cry: :cry: :cry:
vlastně jsem z toho stresu přestala mít mléko a pak doma už se to nesrovnalo… takže jsme byly na láhvičce hodně brzy.

Liptonko - já měla těhu naprosto OK, 4 dny před porodem jsem ještě chodila normálně do práce… i když jsem ofiko byla na rizikovém od 12 tt. Jenže kdybych byla doma, měla bych všechny nemoce a rodila bych o měsíc dřív… chce to hodně aktivit, které ti to celé opticky zktrátí… jezdi za lidmi, které máš ráda… nakupuj… prostě buď akčí… pokud ti to stav dovoluje. Mně se toto docela vyplatilo… i když jsem rodila brzy… tak s mojí původní výhou přes 50 kg… jsem ani nemohla čekat, že 2 mimi takhle krásně unosím.

ááá. k nám se žene bouřka… a holky spinkají… tak to je asi konec spaní…

mějte se všechny krásně… a hlavně všechno řešte v pohodě… a pak budou v pohodě i děti.
Krásný víkend všem.
 Renča

• Citovat
  • Upravit
1039
10.8.07 15:33

Ahoj holky,
tak opravdu dnes je lip, nalada se zlepsila, a po precteni vasich pozityvnich prispevku zlepsila se jeste vice.
Heli, tak ty jsi rosila v 34tt, (to mam uz za tyden), a jak mas krasne deticky! Tak snad uz take jsem skoro „za vodou“. Nevedela jsem, ze tolika z Vas pobyvaly v nemocnici, tak uz se budu snazit ne knourat a nestezovat se. Diky za uklidneni.
Jinak naladu zvedla hlavne propustka, podepsala jsem reverz, ze na dve hodiny na vlastni zodpovednost pujdu pric. Uz jsem to potrebovala, kvuli premahajicim depkam.
A ta historka, co jsem tady psala (July to vadilo, ale jen jsem napsala, co me trapilo), a jak jsem z ni byla smutna, tak to jsem neprecetla nekde, takove se deji tady!! A ty drbny kolem nic jineho neprobiraji, a rochtaji se ve vsech podrobnostech. Jsou tady holky, ktere za treba mesic pobytu neprecetli zadnou knizku, tak akorat cumeji na bednu a kazdy vecer na balkone drbaji a vyprevi si navzajem pravdive a ne moc pravdive strasidelne pribehy o porodu. Obcas to jsou i takove nesmysly, ktere se neslucuji s vedeckymy poznatky. Ale „socialni pripady“ tady maji znacnou prevahu, a pri pokusu jim neco rict ci vysvetlit nejspis by to povazovaly za poucovani a pochybnosti o pravdivosti jejich historek.
Tak dve hodiny s pritelem mezi lidma (na vyborne veceri) a doma v prijemne atmosce (s kytarkou a rozbalovanim vecicek pro mimi, co zrovna dorazily postou) vse zlepsilo. :-)
Ajinav a Liptonka , hodne pri vyberu kocarku mne pomohla diskuse na :
http://www.dvojcata.cz/forum.php?…
pak fotky vetsiny kocarku najdete na www.dvojcata.kat.cz
Nakonec budeme mit trikolku Jogger Twin, ktera pri sundani sportovniho potahu a nasazeni pevnych dvou korbicek se pouziva od narozeni. Zda je to dobra volba, to uvidim za par mesicu, ale vypada moc pekne a moderne, a hlavne, ze se mi libi. (chvalila ho tady hlavne Dita, tak jsem dala na ni, tak v pripade ceho to budu u ni reklamovat :lol: :D ).
Vybavicku jsem zacala tak nejak chaoticky bez seznamu nakupuvat po tom 20tt, ale treba dva krasnych dudliky jsem koupila hned, co jsem se dozvedela, ze jsem tehotna, proste sem si chtela udelat radost. :-)
Je pravda, ze nakupovani pres net je tady v nemocnici skoro hlavni zabavou, kupuju i vecicky starsi na MMB, hlavne nejake frajerske ryflove ci saticky-sukynky, ktere rozhodne nejsou nutne, je to takove spis utraceni pro radost. Problematictejsi e vyzvedavani na poste :-( Porad prosit pritele, aby jel driv z prace aby stihl na postu… Pak jeste nekdo se splete, a posle balik na moje jmeno (ikdyz prosim poslat na jeho),tak z nemocnice na postu dostanu se tezko…Jsou to drobnosti, ale stejne komplikuji zivot. A co nezvladam zaridit na dalku, jak jsem se stezovala, tak treba zmontovat skrin, prinest a slozit postylky ze sklepa, vyprat detske veci, vyzehlit. Truhlare, opravare mycky,nakup drobneho nabytku do pokojicku take je beze me nemyslitelne… :( A nejvetsi problem, UDRZOVAT PORADEK v byte. Pry nez pujdu domu, musim dva dny predem varovat, aby tam stihl uklidit (je tam sam, nikdo mu nespini, a ja jsem mu nechala idealni stav). Vcera jsem tam byla v byte, ale to jsem se naladila, ze nebudu nic vnimat, a ze mne vubec nebude vadit, ze je tam skladiste, roztahane rovnomerne po vsech pokojich…
Uvedomuji si, ze prispevky maminek jsou asi zajimavejsi, nez tehulek, je zabavnejsi cist o detickach a jejich uspechach a koukat na fotky. Ale co se da delat, kdyz cesta k tem detickam ved pres nevolnosti,testy, doktory,nemocnice, paleni zahy a obr bricha :wink:
Tak se opatrujte, a nevim, zda prat tehulkam, at si pohladi briska…? Mne to doktori vylozeni zakazali: pry, co si sahate na to bricho porad, drazdite zbytecne delohu! Takze i tuto malinkou radost nemuzu mit :cry: :D Pak si vse vykompenzuji, az se narodi!
Ahoj.
 Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
10.8.07 22:57

Ajinav, pochopila jsi správně.
Kočárek je vlastně za 14 tis. sporťák. Na to jsou ty korbičky, které současně slouží i jako autosedačka. Takže já teď používám korbičky. Máme skoro 7 měsíců a jsou dětem tak tak. Přiznávám, že žádný extra velký prostor tam nemají, ale to jak jsem nakukovala do ostatních kočárků není u těch dvojčecích nikde. Až korbičky odložím, mám na to sedačky, které připnu a mám sporťák.
Upozorňuji ale předem, že ty korbičky mají taky celkem slušnou váhu, takže ten kočárek se i tak celkem pronese.
Jsem s ním ale spokojená.
Momentálně v korbičkách děti i přikrmuju. Jelikož ještě nesedí abych je po:,–(ila do židliček, používám korbičky, které jsou polohovatelné právě pro použití na autosedačku.
Sedačka se používá v protisměru.

Tak zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
12.8.07 17:26

Ahoj holky,

dnes jsou nám 4 týdny, to to letí, začali jsme pást koníčky, Anet to ještě moc nejde, holky už víc pozorujou hračky, přidávám nějaké fotečky …

http://emimino.cz/…MG_8116a.jpg /> http://emimino.cz/…MG_8101a.jpg /> http://emimino.cz/…MG_8099a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
13.8.07 14:10

Ivuško to jsou ale šikulky.

Chtěla jsem se zeptat, jestli kromě autosedačky máte i takovou tu kolíbku nebo jak to mám nazvat. Je to podobné jako autosedačka, ale někdo říká, že v autosedačce se namají miminka nechávat moc dlouho, že to škodí na páteř a právě na to se ještě pořizuje ta druhá sedačka-kolíbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.8.07 14:22

Ajinav,
my „kolíbku“ nemáme, ale určitě je prima pořídit si taková ta lehátka pro mimi. Jsou lehká a můžeš mít mimi u sebe kdekoliv. My bychom se ale už nevešli do bytu . . . A v autosedačkách děti skutečně nenechávám. Jsou v postýlkách, ohrádce, nebo na posteli, kde je hlídám.

Zítra nás čeká třetí očkování.
Jinak je s prckama sranda.
Zeleninu baští pěkně a kaši večer ještě líp. Akorát Anetce se dělá vyrážka na pusince a nevím po čem :?
Tak se mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.8.07 15:40

Přidávám jedno foto,
jak bylo veselo, když Kubík přijel alespoň na pár dní domů.
Už je zase pryč, ale v neděli se nám vrátí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.8.07 15:55

Ajino , to je právě to zelené lehátko, na kterém je vyfocená Natálka … má 2 polohy zaaretovanou nebo houpací, hrazdička s hračkama praktická na hraní. Holky v něm ještě moc dlouho nevydrží, což se doufám zlepší, nerada bych ho kupovala zbytečně. Kupovala jsem ho hlavně kvůli tomu, že v autosedačkách prý nemají spát kvůli zádičkům …

Holky maminy, co máte lehátka, od kolika měsíců jste tam prcky dávali? A chtěli tam být od samého začátku nebo taky ze začátku zlobili v lehátkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová