Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
8.9.07 21:26

Ahoj holky,
hrozně dlouho jsem tu nebyla, tak jsem jen prolítla poslední příspěvky a přidám svou trošku do mlýna:)
probíráte kočárky - to byla dlouho moje noční můra, prvně jsem si vybrala joggera, jenže ouha, ty korbičky, jak je chválí Dita už přestali prodávat a ty vložný tašky mi připadly strašne aušusový.
Tak jsem po dlouým váhání šla do Freeline Spider swing a zatím jsem moc spokojená - oddělený korbičky otočený směrem ke mně, strašně lehký ovládání celýho kočárku, problém zatím nebyl žádnej (doufám, že nezakřiknu). Takže já doporučuju:)

Eliško, já mám taky strašně rozdílný kluky (za týden budou tříměsíční), Vojta byl ještě donedávna šíleně spavej, prostě kromě jídla byl schopnej spát celej den, pak večerní kolikový řvaní a zase spánek. Když jsem ho chtěla probrat, nešlo to. Mohlo se s ním cvičit, a nic, spal dál. Teď poslední dva týdny se to najednou změnilo, je mnohem aktivnější, ale prostě pořád šíleně hodný a nenáročný dítě - vystačí si sám. Jo a usmívat se začal přesně ve dvou měsících myslím, to už se Franta taky nějakou dobu smál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
9.9.07 15:17

Jani , já také žádný problém s TFK nemám. A to ho nešetříme ani trochu. Pravda, kola se občas sekají, ale to dělají všechny kočárky, které maj přední kolečka blízko sebe. A až na to odpružení, jsem žádnou vadu neobjevila a doufám, že neobjevím! Jo, ještě ta pláštěnka není nic moc. Nevím, jestli ji dávám nějak špatně, ale do kočáru mi zatéká :( . Nestává se vám to taky holky.
Jinak ideální kočár neexistuje. Bohužel. Nenašla jsem ho u monokočárů natož u dvojčecích. Každý má něco.

Aji , já jsem kávičku pila v těhotenství i teď. Nijak jsem to nepřeháněla, ale každý den jsem si jeden šálek dopřála. A teď tomu společně s dortíkem říkám povinná denní dávka energii :D . Jak už jednou nepřijdem do kavárny, ptá se nás pak číšník, zda nám něco nebylo :D . Už jsme tam holt profláknutý :lol:

Kuželko , máš nádherné dětičky.

Jinak jsme začali být taky akční. Minulý víkend jsme byli na Šumavě a včera nás taťka vyvezl na firemní akci spojenou s leteckým dnem. Nakonec jsem to s Elou dovršila vyhlídkovým letem ve větroni. Což si asi dlouho nezopakuju. Dali mi padák, připotali mě a Elu mi po:,–(ili na klín a řekli, ať ji hodně pevně držím. A tím to začalo. Pak se přihnala přeháňka a mi vlétli do přeháňkových mraků. Nebylo vidět nic. Pilotovo mrmlání „tak tohle je fakt špatný“ mi moc nepřidalo, ale snažila jsem se nebýt před Elou nervózní, aby nedostala strach. Let se musel kvůli zhoršenému počasí ukončit a pilot mi pak řekl, že šlo fakt o život. Já byla ráda, že jsme na zemi a Ela má naštěstí z letu krásný zážitek a o ničem jiném nemluví.
Taky jsme se byly ve dvou měsících zvážit. Rozálka má 4,67kg a Natálka 4,28kg. Holky mi přibývají před očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
9.9.07 15:23

Pepen, moc díky za reakci, Zuzka se mezitím sice dvakrát už usmála, ale od té doby zas nic :?
K diskusi o kočárcích - my máme Hartan, se kterým jsem zatím spokojená, až na to, že nemá překlápěcí rukojeť, takže když jim tam svítí, nedá se otočit a pozadu se jet taky nedá, přední kolečka jsou natáčecí, takže brzdí. Má vkládací tašky, které já ale vůbec nepotřebuju vyndavat, parkuju kočár před bytem. Originál tašky byly drahé, mám jednu ještě z monokočáru Deltimu a druhou z Patrona půjčenou, nechtělo se mi do toho už moc investovat. S Hartanem se jezdí příjemně, ale do města je podstatně praktičtější náš druhý kočár, starý typ Inglesiny (za sebou), na kterou můžu cvaknout autosedačky. Dostanu se s ní do obchodů i do metra. Záleží hlavně na preferencích, kam s tím jezdit a tak. My máme Hartan tak akorát do parku, využiju ho málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
9.9.07 16:17

Eliško , chtěla bych tě také uklidnit. Naše holky se taky nic moc neusmívají. Rozálka už teda trochu začala, ale Natálka tak jednou. A naše Ela byla taky na úsměv skoupá. Trvalo to hodně dlouho, než se na nás začala culit. Holky jsou obě hodně spavé. Prostě se nabaštějí a zase chrupou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.9.07 17:55

Ahoj holky,

reakce na kocarky jen hltam:) dekuji!!!!

Ajinav - kafco urco neublizi a telo si opravdu rekne…ja jsem taky byla kafar,ale jeste jen ho nemela, vubec mi na nej neprisla chut:-)

Holky, dnes jsem byla s manzou hodku v lese a za chvili jdu delat smazeny rizky:-)

A ted!!!! kdyz jsem obalovala, pod pupikem jsem neco kazdou chvili citila a pokracuje to pprad nepravidelne…jako takovy bublani, nebo skubnuti :-))) nevim, jak to piopsat:))) ale ze by uz pohyby????…ale je to jen na jednom miste…je mozne, ze citim jen jedno mimico??… no porad to vnimam:-))))))
Jestli to teda nejsou streva:)

Tak ja jdu k plotne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
9.9.07 20:56

Liptonko , určitě to nebyla střeva. Gratuluji. Už cítíš hemžení svých dětiček. Určitě kopou obě, i když to vnímáš jen na jednom místě. Jsou maličcí a v bříšku si volně plavčí, každou chvíli budou kopat jinde. Ale i když vyrostou, tak určitě ucítíš kopání na jedné straně víc a na druhé méně. Znervózňovalo to tu hodně maminek, včetně mně, ale je to normální. Záleží na tom, kde má které mimčo nožičky.

Markýtko , to jsi ale měla adrenalinový let…

Pepen , myslím, že Freeline Spider je taky dobrá volba. Tak ať slouží.

Eliško, Markýtko , přeji hromady úsměvů vašich zlatíček.

Hezký večer všem, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.9.07 21:01

Jo, Liptonko, to je ono:) já to taky ze začátku cítila jen na jednom místě, spíš takový ťukání nebo šimrání zevnitř..počkej za pár měsíců :twisted:
to se ti bude vlnit celý břicho.
Já kafe začla pít snad až ve třetím trimestru, ale to proto,že předtím mi bylo furt blbě.
Ještě k tomu spider swingu co mám, mně se osvědčil jak do města, tak do terénu, najezdím toho opravdu hodně.

Eliško, ještě k těm úsměvům atd - ty máš i starší děti, tak asi i srovnáváš s nima, ale ono u těch dvojčat asi opravdu něco trvá dýl, i dr mi to říkala, že se vlastně bere v úvahu nejen, o kolik dřív se narodili, ale vlastně že se od začátku o vše včetně prostoru dělili…a náš Vojta byl za začátku na ty úsměvy taky docela skoupej, rozřehtal se až poslední týden:) ještě před pár dny přišel manžel s tím, jestli mu něco nebude, že pořád kouká jinam, úsměje se jen tak mimochodem, prostě že nekomunikuje. No a najednou je vše jinak, řehtá se na celý kolo a je bezvadnej. Tak si myslím, že to u vás bude podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.9.07 21:22

Liptonko,
užívej si šimrání v bříšku. Počkej za pár dní a týdnů… To budou kopance.
A jak píše Dita, jedno mímo kopalo méně druhé byl fotbalista. Prý je to normál.

Já jsem si ještě pořád nezvykla na školní rok, a tak ještě že se Kubík ozval, že jde zítra do školy.
Mám pořád prázdniny!!!
Mějte se všichni moc fajn, pohlaďte své dětičky, ať ještě v bříšku i ty narozené:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.9.07 11:25

Markýtko ten váš let byl teda zážitek. Taky si dnes asi dám kávičku s dortíkem nebo nějakou čokoládovou roládou, úplně jsi mě navnadila :D .

Liptonko já před otěhotněním byla taky velkej kafař. Dávala jsem si tak 2-3 silný turky denně. Pak na začátku těhu mi bylo blbě, no a nedávno jsem ucítila tu krásnou vůni čerstvě udělanýho kafe a dostala jsem na něj takovou chuť, že už jsem po pár dnech neodolala :oops: .

Dám si kafe jednou za čas,to miminkům neublíží a máma si pochutná :D

Pepen Freeline Spider vypadá dobře, ale ten asi nemá tašky. Já totiž kočár nedám do výtahu,takže jsem si představovala to, že mimča odnesu domů v taškách a kočárek nějak dovleču do 1.patra, ale bez tašek nevím, jak bych to dělala? Ale někde jsem četla, že když jsou vyměnitelné korbičky a ne vložné tasky, tak je kočárek o něco lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
10.9.07 18:12

Markyt , ty jsi teda borec, takovy dobrodrůžo :-)

Liptonko , kafíčko si dej, jedno slabý denně neublíží ba naopak, mně pomáhalo v těhu abych neomdlívala :-)

Holky, koupila jsem našim beruškám ke dvouměsíčním narozkám nové dudlíčky, tak posílám fotečku …

http://emimino.cz/…mg_8890a.jpg

A takhle se holky řechtají nejen po ránu:
http://emimino.cz/…MG_8910c.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.9.07 21:24

Ahoj holky,

chci se pochlubit: dnes jsem byla v porodnici na UZ, obě mimi jsou ok, váží každé asi 0,5 kg a jedno je holčička! Bude to Eliška. Máme velkou radost. Druhé nebylo vidět, tak snad příště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.9.07 21:47

Ajino,
freeline má právě jen korbičky.. to budeš muset pokaždé tahat kočár do prvního patra?! To si moc nedovedu představit.
Ivuško, přesně takhel se řehtá po ránu náš František.
Ale kluci dudlíkoví nejsou - F. výjimečně po dlouhým přemlouvání, Vojtovi se z dudlíku navaluje, jednou se i poblinkal, tka už mu ho nenutím, má másto toho palec 8O
Holky, jak se sem vkládají fotky? POraďte, ať taky něco přihodím do placu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
11.9.07 09:37

Ivaf, blahopřeju, mít holčičku je nádhera a Eliška je krásný jméno (proto ho mám jako přezdívku :P ). Obě moje berušky jsou strašně hodný, takže vyvážejí tu náročnost mých mužských.
Ivuško, ty fotky jsou výstavní, Natynka se chechtá vysloveně ukázkově. Jindříšek už se směje taky ostošest a má potřebu si „povídat“, včera s Aničkou diskutoval asi pět minut. Zuzanka se většinou už aspoň jednou za den usměje, ale pořád je to proti Jindříškovi veliký rozdíl. Snad se taky dočkáme takhle krásných fotek!
Máte někdo tip, co se dá přírodního dát dvouměsíčnímu mimču na chrapot nebo kašel? Třeba nějaký homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.9.07 09:48

Pepen , fotečky vložíš takto:
Někde na netu je musíš mít vystavené, třeba já mám v soukromé nebo dvojčecí fotogalerii na emiminu…
Potom když píšeš zprávu a chceš vložit foto, klikneš na tlačítko Img, zkopíruješ hned za to odkaz na obrázek na netu (ten získáš pravým klikem na obrázek ve fotogalerii, příkaz Zkopírovat umístění obrázku), a opět klikneš na tlačítko Img*. Budeme se těšit na Tvoje fotečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.9.07 12:05

Ivaf gratuluju k skvělému UTZ a holčičce. Taky jsme přemýšleli že když budeme mít holčičku, byla by to buď Eliška nebo Anežka. Jsou to takový pěkný český jména.

Pepen taky si neumím představit pořád tahat kočárek do patra, ale do výtahu se nevejde a kočárkárnu máme ve sklepě - o patro níž,takže pak je jedno, jestli to budu tahat dolu a nahoru nebo nahoru a pak dolů. Je to na prd. Přítel zkusí udělat na schody lyžiny a budu ten kočárek tahat po nich, snad ho vytáhnu. Jenže zase ho nebudu přece tahat s mimčama, to jsem si myslela, že je právě v tašce odnesu domů a vytáhnu prázdnej kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová