Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
16.9.07 22:54

Ahojky všem.

Alino , jsi jak proutek, moc Ti to sluší. Ty jsi ukázková dvojčatová máma. A holčičky jsou krásné.

Pepen , já mám spacáčky z H&M, dostali jsme je, ale používala jsem je jen krátce - v létě se holky v nich hrozně potily. Využila jsem je jen na cestách s karavanem. Teď spacáčky doma nevyužívám zase proto, že holky v postýlkách pěkně „řádí“ a jakmile se probudí, jdou okamžitě do sedu nebo do stoje, v čemž jim spacák hodně vadí. Přikrývám je jen prošívanou dekou, ale věčně spí spíše na ní než pod ní.

Dobrou noc, papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.9.07 15:38

Ahojky maminy,tak se jen v rychlosti hlásíme,že jsme 6.9.2007 ve 22,56 a 22,57 vykoukli na svět,první byl Filípek-2950g a 48cm,druhý Dominik 3300g,a 51 cm. Sice jsem měla kluky hlavičkama dolů,jenže mi hrozně vylítl tlak,bílkovina v moči,nakonec jsem dostala nějak¨ý záchvat a šlo se na sekci. Kluci jsou strašně hodní,v noci se budí jen jednou,a pak až tak v 8 ráno. Já musím pořád běhat k obvoďákovi měřit tlak a brát krev,protože mi pořád nechce slézt tlak a kyselina močová v krvi,ale měla jsem to i u prvního syna,a taky to trvalo poměrně dlouho,než se mi tělo dostalo do normálu. Hlavně že se cítím dobře,relativne,pořád jen ležím a domácnost obstarává manžel. No,kluci už se zase vrní,takže běžím je nakojit,zatím papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
17.9.07 18:47

Míšo, velká gratulace ke dvoum rošťákům! Ať se vám všem třem, vlastně pěti :-) daří!!! 

Ali , musím též obdivovat, jak ses dostala zpátky do formy, ukázkově! V dupajdách ještě holky trochu plavou, ale to rychle doženou. Jinak mě krvácení též přestalo po 2-3 týdnech, resp. změnilo se ve špinění, ted mám slaboulinký výtok při kojení, prý je to normál.

intimnímu životu jsme se jaksi nestihli vrátit, jelikož manža 3 týdny po porodu odjel pryč :-( Jinak bych ale asi dodržela to šestinedělí kvůli hojení nástřihu … ALe pokud jsi ho neměla a cítíš se fajn, tak proč ne?

Na prdíky nic jiného neznám, my pouze sabujeme, nevím,jestli to pomáhá,aleholky jsou od té doby klidnější a pěkně si prdí :-D kroutí se jen málokdy.

Co se týče spaní, tak my spíme zatím pod takovýma minipeřinkama (velikost jako polštář), pak máme velké peřinky z mikrovlákna až z nich vyrostou, což bude asi brzy :-( O spacáčkách jsem trochu uvažovala, ale ani nevím proč jsem je nepořizovala. Zatím moc necestujou v noci ani se nějak moc neodkopávaj, tak jsou peřinky OK.

Ajino , k tomu zapíjení, my jsme nic nechtěli zakřiknout, tak jsme nezapíjeli,ale děda od manžela si po frťánku dali - na zdraví mimísků :-)

Jak nám byly dva měsíce …

Anetka:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9000a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9102a.jpg /> Natálka:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_8972a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_8916a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.9.07 21:13

Alino klobouk dolů, člověk by nepoznal, že jsi rodila :wink: já měla dlouho 5 kg nahoře, ale teď už mám 1kg míň než před těhu, takže jsem spokojená.

VELIKÁ GRATULACE MÍŠO, VÁHY JSTE MĚLI FAKT SUPER, AŤ VÁM DĚLAJÍ DĚTIČKY SAMOU RADOST !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.9.07 21:25

Míšo, velká gratulace, jsou to kluci jak buci… :D
Přeji Ti, ať jsi brzy úplně fit a ty svoje hodné drobečky si naplno užiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.9.07 21:42

Ivuško , holky jsou kočičky roztomilé..... :D :D

(A máme stejnou potištěnou osušku-plínu s kočičkama a stejné dudlíky Avent…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
17.9.07 21:57

Ahoj maminy a těhulky,

**Míšo, obrovská gratulace. Jsi velkej machr!!! Takový dva velký kousky!! Všem přeji hodně zdravíčka a ať vám to všechno krásně klape. I když ty zkušená máma to asi zvládneš levou zadní. **

My teda spacáčky máme a teď, když je v noci chladno a my spíme v chladné ložnici, se nám náramně hodí. Holky samozřejmě peřinky okamžitě odkopou a spacáčky jsou ideální volba. Takže je mohu jenom doporučit. Jen máme oba už tak tak a budeme na zimu kupovat asi větší.

Jinak u nás máme obrovský problém s nočním spaním. Nevím, kde je příčina… ale asi před 14 dny se mi začaly holky budit už okolo 3.00 ráno… je to určitě také hlady, ale i když jim dám mlíčko, stejně neusnou hned a nebo se pořád budí každou půl hodinu a kňourají. Vyzkoušela jsem už všechno, horko ani zima jim není… prdíky nemají… tak nevím. Zoubky se také zatím neprořezaly. Nemáte s tím některá zkušenost? Holky vždycky spaly od večera až do rána a teď najednou takový problém. I když jsem jim přidala jedno mlíčko navíc přes den, stejně to nepomohlo. Kdybyste měla některá radu, prosím napište… moc mi pomůžete, já už jsem z toho neyspání na prášky.

No a jinak u nás jsme hrozně vyrostly, už říkáme dada, papa, bebe, baba a spousty dalších slovíček. Dokonce Terezka když jí zpívám, pozpěvuje se mnou. Také stojíme u postýlek a u skříní a u sedačky a u všeho… zdi, dveří a pod… ale jenom stojíme… krůčky zatím naštěstí ne.

Tak děkuji předem za rady a omlouvám se za román… protože než se sem zase dostanu … musím to všechno stihnout napsat teď.
 Oren.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.9.07 11:21

Ahoj holky. Jsem v 7+3tt a čekáme dvojčátka. Jsme s manžílkem moc šťastní, ale jedno mimi má strašně malé plodové vejce a málo tekutiny kolem a také je menší. Oběma již bijí srdíčka. Gynekoložka mi sdělila, že o něj můžeme i přijít. Máte některá podobnou zkušenost? Děkuji moc sofi

• Citovat
  • Upravit
380
18.9.07 11:39

Míšo obrovská gratulace. Kluci mají opravdu krásné porodní váhy. To jste asi nebyli moc dlouho v porodnici?

Holky jak dlouho před porodem jste šli na mateřskou? Těch 6-8 týdnů před nebo dvojčecí maminky chodí jestě dřív? A nevíte jak je to s ježděním v autě, které má airbagy. Kámoška říkala, že radši jezdila vzadu.

A co je to za spacáčky o kterých se bavíte? Dají se používat už od narození nebo je na spaní lepší rychlozavinovačka a larisa?

Alino fakt nevypadáš, že jsi právě porodila. Moc ti to sluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
18.9.07 11:52

Sofi,

měly jsme podobný případ… jeden váček byl menší… a Dr. nám říkala, že se to nějakého týdne těhu vytříbí… buď přežijí obě, nebo jedno prostě samo odejde.
Uvidíš, nech tomu volný průběh… když budou chtít být dvě, zůstanou a budou, když bude jedno moc slabé, prostě odejde… .. uvidíš… ale myslím, že to nic nemusí znamenat… srdíčka bijí oběma, tak že se fakt nedá nic odhadnout. Odpočívej, buď v klidu a mluv s nimi s oběma… aby tam zůstaly.
To mi poradila jedna čarodějnice… a já s nimi mluvila už od začátku a taky obě zůstaly!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.9.07 13:08

Oren…Strašně moc ti děkuji za odpověď. Jsem zase o něco klidnější. Volný průběh tomu určitě nechám, nemá cenu se nějak stresovat. Mluvím a myslím na ně pořád,už bych je nejraději držela v náručí. No nic tak se budem snažit je přemluvit:)…Ještě jednou moc díky sofi

• Citovat
  • Upravit
334
18.9.07 14:33

Gratulace Míše a jejím klukům!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ajino,
mně dr normálně spočítala 6 týdnů před plánovaným porodem, nakonec jsem porodila za dva týdny, ale ono je to jedno. Holky, co rodily ještě dřív, třeba nastupovaly na mateřskou až dnem porodu.

Já teda ze začátku doporučuju zavinovačky, ono to dětem dělá dobře, cítí se bezpečněji. Já měla klasický poděděný plátěný s teplou vložkou, osvědčily se mi.

My je máme ještě teď , ale kluci už se z nich vykopávají, takže pořídím ty spací pytle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
18.9.07 15:30

Ajino, já nastoupila na mateřskou také vlastně až v den nástupu do porodnice, což bylo pár dnů před porodem. Je to spíš otázka financí… protože čím dřív nastoupíš na mateřskou, tím dřív ti pak po porodu skončí. Myslím, že podle novely nám jediným s dvojčaty nechali těch 37 týdnů, což je docela dobré ne? I když taky není moc o co stát.
Každopádně ze skušenosti tady a také ze skušenosti klasických monotěhulek už pak budeš tak unavená z toho obr břicha, že už budeš chtít být doma.
Kromě toho, myslím, že hodně z nás pak mělo malé problémky a za předčasný porod to rozhodně nestojí. Možná půjdeš ještě dříve na nemocenskou.
Možná by to tak i šlo… být na nemocenské, jako neschopence… kvůli rizikovýmu těhu - jako bylo asi hodně z nás a nastoupit na mateřskou až v den porodu nebo těsně před ním. Tak by to možná bylo nejefektivnější i finančně.
 Oren

• Citovat
  • Upravit
380
18.9.07 15:48

Oren já na neschopence už jsem. Jenže od 3/07 jsem na pracáku a poslední podpora mi přišla teď v září a do mateřské budu bez peněz, protože na sociálce mi řekli, že v naší fin. situaci nám to hodí jen pár stovek. proto mě zajímá, kdy nastoupím na mateřskou, protože pak budu pobírat peněžitou pomoc v mateřství, což pro mě bude těch cca 7500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.9.07 15:57

Ahoj dvojčatovky:-)

já jsem tady dloooouho nebyla 8) ale snad jste na nás nezapomněly… a jestli jo, tak my se jdeme připomenout :lol:
Určitě máme nová miminka, tak já jdu rychle ten měsíc absence dočíst!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová