Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak Míšo , to je přesný, dvojčata jsou jako magnet (nejen) na pohledy cizích lidí, denně se mi na vycházce stává, že mě osloví nebo do kočáru nakukuje tak 5 cizích lidí, vyptávají se, nebo dávají k dobru příběhy o známých, co taky mají dvojčata … no síla, nehledě na to, že všichni zírají … Na jednu stranu (ze začátku) mi to bylo příjemné, ale někdy toho je už příliš a užívám si vycházky v liduprosté části města ![]()
Na druhou stranu ale musím říct, že jsou lidi taky ochotnější, pouštějí mě na přechodu, otvírají mi dveře od obchodů, nabízejí pomoc, dnes mě příjemně překvapil vedoucí naší Billy, když rozšířil uličku u pokladny, abysme se tam vešel speciálně dvojčecí kočár, takže tam už můžem chodit nakupovat,hurá.
Míšo , jojo dvojčata jsou pořád pro některé exotika
Zpočátku jsem z toho byla na nervy… já si moc lidí nevšímám, když jsme bydleli v paneláku, nepoznala jsem ani sousedy
a najednou na mě lidi hleděli a oslovovali… Ale zvykneš si
. My jsme navíc provokovali kočárkem za sebou což se moc nevidí… tomu je konec, ale i tak lidí koukají
Ale posledně jsem se už docela naštvala, když mi nějaká ženská začala strkat ruce do kočárku a ochmatávat klukům hračky… na to jsem fakt háklivá
Přeji pevné nervy
! Jo a připrav se na to, že si tě budou díky tomu všude pamatovat
.
Jojo, taky jsem si zvykala na velkou pozornost lidí. Někdy je příjemná a někdy nepříjemná. Zdraví mě i bezdomovci před sámoškou a ptají se, jak holky rostou..... My jsme se ještě ke všemu stali prvními letošními občánky města Rychvald. Od města holky dostaly zlaté přívěsky, předat je k nám domů přijela delegace v čele s místostarostkou a zprávička o tom plus naše fotka vyšla v místním zpravodaji, který každý dostává do schránky. Takže mě pak zdravili úplně cizí lidi se slovy „Tak to jste vy.....“
![]()
Takže asi tak.
Ahoj,
tak fusaky do spider swingu taky řeším, ale dát 4 tisíce se mi fakt nechce..ikdyž jsou opravdu pěkný, ale furt mi přijde, že aŤ tam dám jakejkoliv fusak, tak už se mi tam kluci nevejdou..
včera jsme byli na kontrole ve 3 měsících, tak kluci mají 5,8kg František a Vojta 6,4kg, takže macci. František ještě nedrží hlavičku, tak nám naordinujou vojtovku, tak snad to rychle sfouknem ![]()
S tou pozorností - já si zvykla, je fakt,že ta dobrá věc je, že se lidi nabízejí s pomocí.Dnes jsem v tramvaji stihla probrat s paní její a můj porod, kojení atd.
ale to byla fakt výjimka.
Mě spíš štve, když na otázku, co to je, odpovím dva kluci (F. totiž vypadá spíš jako holka) a dozvím se, jé to je škoda, to moh být páreček, že. Tak to mi vadí ![]()
Pepen , to jsi na tom ještě dobře s dvěma klukama… To v našem případě, když někteří zjistí, ža jsou to dvě holky (a u kočárku kolikrát ještě třetí…), tak sprásknou ruce a začnou mě litovat. A hlavně tatínka! No aby ne, že jo..... holky… taková podřadná stvoření…
![]()
To je fakt, Dito, to znám moc dobře, my jsme doma byli taky tři holky ![]()
a kolega v práci mi taky řekl, ještě kdž jsem byla těhotná, že no co dva kluci lepší než dvě holky, koukni tady na Pepu, chudák má dvě dcery
![]()
prostě nechápu.
Ivuško, přesxně tak, my máme taky fusaky Aesthetic. Měla jsem jeden po Ele a druhý jsem dokoupila. Sehnala jsem ho na MMB z druhé ruky. Vyšel mě na 700,–, takže je to paráda. Do úzkých korbiček se vejde úplně krásně. Doporučila bych určitě ten.
Ahojky,
Míšo, gratuluji ke klukům, jsou to pořádní chlapáci.
Omlouvám se, ale nezvládám na všechno reagovat. Kluci mi dávají co proto.
Jen chci dodat, že jsme v pondělí byli na roční prohlídce.
Honzík 9 950g a 77 cm
Jiřík 10 200 g a 78 cm
A dneska jim je rok, jsem z toho nějaká naměkko. Snad se mi brzy podaří napsat víc.
Jana
Ahoj holky,
děkuju moc za rady nebo spíše za povzbuzení s nočními mejdany. Sice nikdo nevíme čím to je a podle toho co píšete se s tím asi nedá nic dělat, než čekat..... jste mně hodně pomohly a povzbudily, že v tom nejsem sama. I to potěší… ale rozhodně to neberte škodolibě.
Letadlo - klukům všechno nej nej a pěkně si to užijte. Musíš pak poreferovat jaká byla oslava a jak kluci reagovali na dárky a dort
Já s fusakama vůbec nevím. Stále řeším kočárek, chci Jogera, ale ještě na něj nemám, musím si měsíc počkat. My měly v hlubokém kočáru krásné fusaky Deltim s beránkem… myslím, že v tom bylo holkám jako v bavlnce… nebo v lůně. Nicméně letos se mi už do nich nevejdou a vzhledem k tomu, že už nepoleží chvilku v klidu, nedovedu si nějak jejich zabalení ve fusaku představit. Zatím jezdíme hodně navlečené a s dvěma dekama.
No a jinak co se týče pozornosti, tak u nás je tak jako u vás ostatních. Všichni mně znají, jsem s tím obr kočárem nepřehlédnutelná. Také mi ze začátku vadilo, že se se mnou bavěj cizí lidi, ale zbykla jsem si. Dneska už si z toho docela dělám legraci a směju se lidem co na mně koukají soucitně, jak kdybych neměla nohu, nebo měla tři??
Každopádně v tom spíš vdím výhody. Každý mně zná a u nás ve vsi je to potřeba… kvůli tomu, že máme zastoupení v místní samosprávě a snažíme se tu mladí lidé něco změnit ve vsi… také mi většinou všichni pomáhají… i třeba když někde na parkovišti vyndáván ten obrovský kočár sama z kufru auta.
No a taky jsem toho postupem času začala tak trošku využívat… takže v hepermarketu nestojím fronty… zajímavé je, jak chodíme s holkama nakupovat… mám dva košíky - na jednom mám vedle sebe dvě autosedačky a do druhého nakupuji… velmi ochotně mi lidé pomáhají třeba popjet jedním z vozíků a u pokladny nás berou přednostně. Taktéž jakákoliv jiná místa jako jsou Dr., pošta, a podobně… dokonce se nade mnou i slitovali včera policajti… měli nějakou akci a já vezla holky k mámě a zapomněla jsem celou kapsičku s doklady - techničák, povinné ručení..... no lapli mně a hned že mě nepustí dál, že doklad o povinném ručení musím mít a že jako pokuta 5 - 10 tis a odběr 6 bodů. NO a nechtěly mně vůbec pustit dál, jako že prostě jet nemohu a ať mi někdo přiveze doklady a papíry. Ukecala jako že jenom napomenutí, protože jsem ze sebe udělala zoufalou matku dvojčat - sedřenou a vyřízenou. No pustili mně taktéž se soucitným pohledem.
Tak to jenom historka… ze včerejška. Holky koukám, že zase píši román, takže končím.
Všechny zdravím… Zuziko ahóóój… je dobře že žiješ a máte se fajn.
Letadlo klukům vše nej,nej,nej k prvním narozeninkám
.
Holky tak ta pozornost okolí mi asi bude trochu vadit. Přesně jak píše oren,že na ní koukají jako by byla z jiného světa. Nás taky když se někdo ze známých dozví, že čekáme dvojčata, tak nás hned litujou a já pořád nechápu proč. Nebo mě taky dokáže vytočit takový to : a co s tím budete dělat, no to bych vyletěla z kůže. Proboha vžyť jsou to děti jako všechny jiný, jen těch prvních pár měsíců je víc akčních než u jednoho mimi. Některý lidi jsou fakt pitomý
.
Musím též potvrdit, pozornost lidí leze někdy na nervy, hlavně když někam pospíchám. Úsek, který mi vždy trval tak půl hodiny, jsme taky už šly hodiny dvě. Díky zvědavcům. Na slova „to vás teda lituju“, jsem už alergická. Protože já jsem šťastná, že mám dvojčata a fakt si to užívám. A nemyslím to nijak sarkasticky. Když jim tohle řeknu, tak na mě koukají jak na mogora. Tak velký zájem lidí jsem neočekávala. Tušila jsem, že budem budit pozornost, ale ne takovou. Nejhorší jsou ti, co nevěří vlastním očím a musejí si i sáhnout. Nesnáším, když mi někdo úplně cizí osahává děti.
Tak, to se mi ulevilo… ![]()
Ahoj mamky,
Letadlo, klukům HLAVNĚ ZDRAVÍČKO a plno prima kamarádů.
Zuziko, Ivuško, Alino, jsou to krásná miminečka ![]()
Včera jsme byli na osmiměsíční prohlídce. Tak obě děti mají záhadně 7570 g a Anetka 67 cm a Matýsek 68 cm. Hrozně to letí. Matýsek se houpe na kolínkách, jen se „rozlézt“. Anetka je rozvážná a dává si na čas. Takže zatím relativně „klid“. ZUBY také žádné nemáme. !!! Tak si dáváme celkem na čas. Holt ten měsíc, co měl být Máťa s Anetkou v bříšku je znát!!!
V sobotu jsme dostali nočníky, a tak chodí pravidelně děti s každým přebalováním na nočník. Koukají, nevědí ale Máťovi se vždy něco povede ![]()

Jinak co se týče pozornosti okolí, je to asi všude stejné. Ale nadšená z toho nejsem ani trochu. U nás ale zas až taková rarita nejsme! Koukala jsem je tu asi 8 dvojčátek v kočárku na sídlišti…!!! A i těch větších je tu strašně moc.
Pepen, píšeš, že v tramvaji Ti pomáhají. Co máš za kočárek, a jak se ti s ním v MHD cestuje?
Vůbec ještě nevím, jak a v čem budou děti v zimě. Zatím jsme pořád v korbičkách, v zateplených kombinézkách. Už jsem i koupila zimní kombinézu. V té se ale do korbiček určitě nevejdeme, takže počítám už se sporťákem a uvidím…
Oren vydrž, my se pořád budíme a budíme. Zrovna dneska jsme měli prima noční mejdan. A když jsem konečně usnula s Matýskem, tak Anetka v 6.00 vstávala a chtěla si stráááášlivě povídat. Ještě že si vystačí sama. Spát se ale při tom moc nedá. Strašlivě píská. Ještě že má Kuba velmi dobré spaní.
Utíkám dělat s Kubíkem úkoly, tak se zatím mějte!!!!!!
Ahoj, koukám, že tady řešíte fusaky, narazila jsem na mimibazaru na tyto, kdyby měl někdo zájem:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Jinak já mám taky Aesthetik, nemůžu si ho vynachválit, budu ho používat letos už třetí zimu.
Ahoj holky.
Jani , vše nejlepší klukům k narozkám
Ať jsou zdraví a ať se jim daří pořád tak ukázkově jako doteď.
![]()
Oren, Kuželko , jedeme v tom úplně stejně, nejen, že máme taky noční mejdany, ale Eliška poslední tři dny vstává o půl šesté…
I když ji nakojím, tak pak nemíní spinkat, ale je úplně čilounká. Nejdříve jsem se ji snažila ignorovat a nevnímat její nejprve hraní si, pak „nadávání“ a nakonec řev v postýlce. Dneska jsem zvolila jinou taktiku a po nakojení si ji nechala v posteli, že přitulená k mamince usne..... Jenže špatná matka nevyspaná a zničená okamžitě usnula a opravdu čilé dítko potmě dolezlo přes peřiny kolem mne k nohám… Probudila mě rána, jak hlasitě žuchla po hlavě z postele a pak řev…
Asi spadla šikovně, protože se hned uklidnila. Ale jak já z toho byla vyvředěná…
![]()
Ach jo. Tak nevím.
Kuželko , Anetka s Matýskem jsou úžasní. Krásní. Ale ze všeho nejvíce obdivuji, jak klidně sedí na těch nočnících. To bychom nedokázali. Leda přilepit. A nočníky přilepit k podlaze
. Ale kdo ví, jak dlouho vám to vydrží, když říkáš, že jste téměř rozlezení..... Jo, ZUBY taky zatím nemáme.
Oren , taky holky neudržím ani chvíli v klidu.
Já na zimu počítám taky s pořádnými teplými kombinézami do sporťáku. Fusaky žádné kupovat nebudu. Máme malý péřový spacák, ve kterém od mala spala Bára, když jsme jeli pod stan apod. Teď jsme nechali ušít druhý. Chci je využít místo fusaků. Počítám, že půjdou nějak nacpat do kočáru pod nánožník. Ale nevím, ještě jsem to nezkoušela.
Zatím se mějte, PAPA.
A ještě nějaké aktuální foto:
Adélka 
Eliška 
Všecky moje holky: 
Oškubávání fíkusu - velká vášeň