Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ajino,
dnes se opravdu jen kojí. Já dávala pouze v těch extrémních vedrech v létě co byly, trochu převařené vody, ale to byla výjimka. Jinak fakt stačí mlíko. Tohle je klasická otázka maminek a babiček:)
Ajino,
dnes se opravdu jen kojí. Já dávala pouze v těch extrémních vedrech v létě co byly, trochu převařené vody, ale to byla výjimka. Jinak fakt stačí mlíko. Tohle je klasická otázka maminek a babiček:)
Ahoj holky,
koukám, že se tady také válčí s nemocema.
Dituš - držím palce, ať jste z toho brzy venku. U nás se už taky několikrát stalo, že holky měly najednou skoro 40 horečku a vlastně jim nic nebylo. Papkaly, hrály si, jen byly takové oblblé! Srážely jsme horečku a za pár dnů to bylo pryč… bez vyrážky a bez jakýchkoliv dalších projevů. Taktéž nám Dr. nic nezjistila. Asi je to nějaká speciální mimi nemoc… nebo co.
Já jsem s manžou už přes týden v posteli (teda spíš manža než já). Byla jsem v Praze a přivezla si angínu. V jednom víkendu jsem nakazila celou rodinu, manžu a ještě jsem stihla nakazit známé, co u nás byli na kafču… a představte si, že holky to nechytly… mají jenom rýmičky… ale malou. Dr. nás chválila, že jsou holky silné a mají obranu svojí. A to jsem kojila jenom nějakých 6 týdnů. Tak to vidíte, každé dítě je jiné a i kojení nemusí mít vždycky vliv na jejich obranyschopnost. Takže jsem moc ráda, že jsou OK. Jen já ani manža se toho nějak nemůžeme zbavit.
Ty jo Ivuško ty tvoje cácorky jsou fakt úžasné!! Ty obrovské oči, já si teda myslím, že jsou jak přes kopírák… ale ty asi víš nejvíc ne?? Ale zdají se fakt úplně stejné!
Jo a k těm oblečkům?? To je podle toho jak se ti narodí mimíska. Pokud to bude dříve… třeba okolo 34. týdne, budeš asi potřebovat menší než 50… my nosily 50 snad ještě ve dvou měsících. Jinak nosí 50 klasická novorozeňata okolo těch 3 kil. Takže 56 bude asi opravdu veliká. Všechno záleží na tom kdy se děcka narodí… každopádně když budou nosit větší oblečeníčko, tak to vadí maximálně esteticky… nikoliv prakticky, ruávky ohrneš a nožičky mají stejně takové přikrčené, tak je budou mít v kolenech… tím se netrap. Spíš pořizuj podle zimního období dlouhé rukávky a mít všeho dostatek… my jsme měly reflux a to jsem třeba i 5× denně musela holky převlékat. 20 bodíček nám bylo skoro málo. Takže to k oblečení.
Holky pláčou, takže zase běžím!!
Jo a dneska se nám udála neskutečná věc… holky spaly celou noc bez buzení… poprvé se vzbudily v půl šesté… což je naprosto úžasné… jsem zvědavá zda to byla jenom vyjímka, nebo končí ty noční horory.
Mějte se krásně a všem hodně zdravíčka!!
Pa Renča
Dito,
snad to bude jen v rmci budování imunity, ale já jako malá to taky tak mívala. Prostě z ničeho nic obrovská horečka, trvala třeba dva dny, nic mi nezjistili, pak to kleslo.
Ještě k těm velikostem, kluci se narodili 36+2 s mírama 45 a 48cm a oba 2,5kg a nosili hned 56, prostě se rukávky zahrnuly a bylo to. Před porodem jsem skončila v nemocnici, tak už jsem nic nepořizovala a po porodu nebyl tuplem čas:) ale bylo to v pohodě.
ahojte „dvojčatka“
Náhodou som Vás tu zaregistrovala,tak sa iba spýtam.Mám švagrovou,ktorá má dvojičky-chlapcov, narodených 3.9.2006.Chce sa zbavit vecičiek(predat ich),tak to tak trochu zneužívam. Pokial by mala niektorá nastavajúca mamička záujem o vecičky-zachovalé, tak mi napíšte súkr.správu.Ja presne zistim čo v tej hromade zahrnuté má a konkretizovala by som. Všetky vecičky má rovnaké, oblieka chlapcov rovnako.Dátum som písala koli tomu, aby velkosti sedeli aj čo sa týka ročn.obdobia.Zistím teda ešte tu cenu.ahojte
gigi
Ahoj holky, tak jsme se konečně taky už vyhrabali z těch nemocí. U nás , až na malé holky marodili všichni. Doufám, že budeme mít na nějakou dobu nemoci odbyté. Koukám, že je to tu samá ZPMV. Tak aby se to nepletlo, my jsme také u ní
.
Ajinav , já jsem pro holky kupovala vel. 50 a ze začátku jim byla i ta dost velká. Z vel. 56 mi holky vypadávaly. Takže já bych aspoň pár věciček doporučovala koupit menší. Záleží, jak budeš mít velké dětičky, ale to stejně nejde dopředu odhadovat. Jinak miminko do 6měsíců opravdu nepotřebuje žádné jiné tekutiny.
Ivuško , holky jsou nádherné a na fotce fakt vypadají jak přes kopírák. Jedna jako druhá. Máte krásné váhy, je vidět, že holkám chutná. My jdeme na vážení příští týden, tak jsem zvědavá. Přes 5kg budou mít jistě, mají tváře jako slabikáře. Jinak v noci se mi budějí tak jednou. I se mi už párkrát stalo, že spaly noc celou. Ale nechci to zakřiknout, Ela mi takhle spala do půl roku. Pak ji začly růst zuby a budila se po hodině. Děs.
A jak suprově pasete koníčky, to naše holky nějak zlenivěly a moc se jim zvedat hlavičku nechce. Placáka uměj parádního. Rozálka se dost přetáčí na bok. Natálka jen v náznacích.
Jinak já mám docela problém ty naše, prý dvojvaječné, holky poznat.
Lio , my už jsme bez Aventek. Jak se holky naučily sát z prsu. Nechtěj lahev ani vidět. Klidně by se uřvaly, než by si ji vzaly. A to jsem se radovala, že když bude nejhůř a budu muset třeba někam k doktorovi, bude je moct nakrmit kdokoliv z rodiny. Tak mám útrum. Aspoň mi odpadlo to odsávání.
Jedna kojící fotečka…
http://img2.mimibazar.cz/…/f620975.jpg /> Kočičková Rozálka
http://img2.mimibazar.cz/…/f620980.jpg /> Kočičková Natálka
http://img2.mimibazar.cz/…/f620982.jpg
Tééda holky, vám to sluší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dito, jak jste na tom? Moc na vás myslím.!!
Teda Markytko , to už jsou buclinky, z prsíčka jim to mlíčko asi nějak víc chutná
Jsou super, těch 5kg bych taky tipovala
A kojofotka úžasná! Unás to jepodobně, akorát že mám podložené nohy a jsem opřená, holky jsou tak víc nastojato a líp potom odříhávají, máme s tím ale stejně problémy …
Naše prdolky se nepřetáčí vůbec, akorát z bříška na záda, ale to spíš někdy tak spadnou než že by se přetáčely. Doufám, že nejsme nějaký opožděný
My vstáváme 2× za noc
už nějakých 14 dní (předtím i častěji), kolem 2-3 a 5-6. Takže tiše závidím, ale jsem ráda i za toto, bylo hůř …
Dituš , taky na vás myslíme, snad už horečky pominuly…
Ivuško klid,naše děti se dlouuuuho nepřetáčely. Však si to pak užiješ ![]()
Co se týče buzení, my se budíme ještě teď. Ale to je u každého prcka jinak, tak se těš, že bude líp ![]()
Markýtko moc vám to holky sluší
.
Holky RL a zdravotní pojišťovnu jste si vyřizovali sami nebo manžel? Náhodou nevíte, jestli to může vyřídit přítel, když nejsme oddaný? A jak jste to udělali s žádostí o PPM, když jste tady některá psala, že v den nástupu na mateřskou šla rodit?
Ahoj holky.
Tak nás dneska odpoledne pustili s Aduškou z nemocnice......
Ale pěkně popořádku. Od čtvrtečního (minulý čtvrtek) večera měla Adélka horečky přes 39°C a jinak nic. V neděli jsem už nevydržela s nervamam a jela na pohotovost. Tam Aduš prohlídli a napsali viróza nejasného určení. Jeli jsme domů a druhý den ráno, pořád s horečkama přes 39, jsme jeli k našemu dětskému. Ten hned řekl, že to vypadá na infekci močových cest. Napsal nám antibiotika, jenže ouha, já je nebyla ani s tchýní schopna do Adélky dostat. Přesněji řečeno, donutili jsme ji dost nevybíravě dávku spolykat, jenže Adélku to nadávilo a většina léku šla ven ještě dříve než stihla doputovat do žaludku. Když měla po obědě Aduš opět 39,4°C, volala jsem doktorovi a ten řekl, že není na co čekat a ať si přijedeme pro papíry a frčíme do špitálu. Tam nám rovnou řekli, že se jedná určitě o infekci močových cest a ledvin a začal vysilující maraton odběrů krve a moči a po potvrzení diagnózy - zánět ledvin - nastoupila ještě v pondělí v noci razantní léčba. Adélka dostala infuzi kvůli dobrému zavodnění organismu a antibiotika nitrožilně. Užili jsme si. Eliška zůstala z hodiny na hodinu doma s babičkou a musela se smířit s tím, že kojení nebude. Ale zvládli to v pohodě.
Aduš měla infuzi dva dny a mohla se pohybovat jen kam hadička dosáhla - v rámci její postýlky a mojí postele. Nic moc. Horečky ale rychle ustoupily. Když nás odpojili od kapačky začalo to být o hodně veselejší. Včera večer dostala poprvé antibiotika opět ústy - sestřička to s vypětím sil a pomocí stříkačky zvládla a Adélku přeprala. Dneska ráno se opět povedlo její dávku léku do ní vpravit a po kontrolním ultrazvuku a odběrech krve nás odpoledne propustili. Večer už budeme muset bojovat s Aduš sami…
Jsem blahem bez sebe, že jsem doma. A taky, že se zánět ledvin podchytil včas a mělo by být vše OK. Stejně ale budeme po uzdravení chodit na nefrologická vyšetření a bude se taky zkoumat, zda tam nefiguruje nějaká vývojová vada ledviny.
Takže tak.
Holky, zkušenost i pro vás. V nemocnici mi říkali, že pokud vysoké horečky bez dalších příznaků trvají u dětí do 4 dnů, může se jednat o virózu. Pokud trvají déle, jedná se velmi často právě o infekci močových cest.
Mějte se, já jdu za holkama, Eliška na mě dneska hleděla, co že to přišlo za cizí paní…
PAPA
Dituš, holky, já na vás myslela!!! Říkala jsem si, že když se neozýváš, že se něco dějě!!!!!!!!!!!!
Hlavně že jste všechno i s doktorama zvládli!!!
Držím palečky, ať vám to všechno dopadá už jen dobře!!!!!! Jak píšeš, že musíte absolvovat ještě další kontroly, právě jsem si říkala, od čeho tak malé mímo dostane zánět. HOLKY, tak se DRŽTE!!!
Pěkný víkend všem!!!
Ahoj těhulky a maminy!!!!
Hlásí se „ztracená dcera“.
Doufám, že jste na mne nezapomněly, nebyla jsem tu zase celou věčnost.
Občas sem nakouknu, co je nového, ale psát fakt nějak nestíhám. Pukud to jen trošku jde, jsme neustále venku a když ne, v podstatě neděláme nic jiného, než prohlížíme knížky a to pořád dokola.
Nikolku kromě nich zabaví ještě i hračky, ale Lukášek bude asi knihomol. S ničím jiným než knížkou ho skoro nevidíme. A taky už krásně mluví, snad každý den se naučí nový slovíčko. Prostě se nám pomaličku naplňuje ta představa Nikolky lezoucí po stromech a Lukáška pod ním s knížkou v ruce.
![]()
Dito - koukám, že si vaše malá opravdu užila. Vždycky, když se našim broučkům něco děje, přeju si, abych to měla raději já. Jsou v tom takový bezbranný, vůbec nechápou, co se s nima děje. Jsem ráda, že už to máte za sebou.
Ajinav - u nás vyřizoval zdrav. pojišťovnu manžel. Jestli to může udělat i přítel, nevím, ale předpokládám, že ano. Potřeboval k tomu jen rodné listy dětí. Jo a máme taky ZPMV. ![]()
Ivuško, Markýtko - ty vaše holčičky jsou fakt nádherné!!!
Ještě něco o nás. Možná si ještě pamatujete, že naposledy, kdy jsem tu byla, jsem zrovna balila na naši první dovču. Byli jsme v Krkonoších a přes to, že jsem si vybrali ten nejchladší týden, co zatím byl (první týden v září), bylo to vážně super!!! Moc jsme si to užili, bohužel až na ten konec. Nikolka tam totiž chytla angínu (nebo si ji možná vezla už s sebou, kdoví, má prý inkubační dobu 3-7 dní). Nicméně jsme se domů vraceli o pár dnů dříve s vysokýma horečkama. Už tam jsme byli u doktorky, takže jsme hned dostali antibiotika a ty jí aspoň na cestu horečku srazily. Vzalo jí to pořádně. Jindy totální živel, teď byla úplně zvadlá. Do obýváku jsme jí dali cestovní postýlku a ona v ní vydržela skoro celý den - chvilkama si hrála, chvilkama spala. V noci jí pak vždycky zase vylítly horečky až ke 40, takže jsme toho moc nenaspaly. Ale naštěstí po týdnu to bylo za náma a dokonce to Lukášek od ní nechytil. Říkala jsem si, jak má dobrou imunitu a on o týden později chytl dost silnou rýmu, tu předal zase Nikolce a zřejmě i mně. Válčili jsme s ní 14 dní. No a dneska se mu spustila nová. Ach jo.
![]()
Budu končit a půjdu vás ještě trochu dočíst. Ještě pár aktuálních foteček. ![]()
Tahle je z dovolené - foceno v hracím koutku v „našem“ penziónku:
http://img2.mimibazar.cz/…/f589581.jpg /> A ještě jedna aktuálnější jenom naší Nikolky. nechali jsme totiž naší princezničku ostříhat (nekamenujte mne!!!
), tak pro srovnání:
http://img2.mimibazar.cz/…/f598691.jpg
Dituš , to je fajn, že už je lépe, to je fakt záhada, kde to takový mrně může chytit…
Helli , ti Tvoji prckové jsou tak super! A krásně vlasatí, když to srovnám s našima holohlávkama ![]()
My se máme moc fajn, dnes mi holky dokonce v noci vstávaly jen jednou, krmení v 6 jsem jim pomocí dudlíků posunula na 8 ![]()
A tady jsme se dnes fotily, už umíme sedět ![]()
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0059c.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0066d.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0138a.jpg
Jo holky, ještě dotaz, dokdy se můžou dětem změnit očička-barva. A jak to bylo u vás? My máme furt modrý, ale čekám, kdy se jim zbarví dohněda, jelikož oba s manželem máme hnědý …
Heli, máš krásné děti ![]()
Ivuško, naše děti mají také modrá očka a zatím nic. Ani Kubíkovi se barva očí nezměnila od narození.
Ale kamarádka měla prý modroočka do 7mi měsíců a pak šmahem byl hnědooký. A to se narodil jako modrooký blonďák a dneska je to krásný hnědě okatý i vlasatý kluk.
KRÁSNÝ DEN