Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
píšu jen v rychlosti. Děti spí a čekám návštěvu.
Jsme také všichni u ZPMV. Jsem celkem spokojená. Ovšem spokojenost doktorů opravdu taková není!! Někdo to tu už psal. Také jsem šla změnit obvodního doktora a točil oči v sloup na tuto pojišťovnu. Prý je hrozná. Ale pro nás jako pacienty nabízí celkem pěkné výhody. Já zatím využila jen příspěvěk pro Kubu na očkování, ale určitě je tam toho dost!!!!!
Lio, my máme Jané twin two. Jezdíme za sebou, ale ještě jsme do sporťáku nesedli. Zatím jezdíme s korbičkama a chci s nimi vydržet co to půjde. Ale ten kočár je super lehký!!!Ovládání je moc prima. Skládání jednoduché. Co se týče velikosti nevím, vozíme konstrukci na střeše. Do kufru se nevejde.
Ivuško nezoufej, časem se to všechno srovná. Já se tím také uklidňuju. Těšila jsem se, že po kaši a příkrmech budou děti spát celou noc a ejhle!!! Ono nic. Matýsek je věčně přisátý jak klíště!!! Přijde čas, kdy chtít nebude a mě se po tom bude stýskat. Takže, i když nejsem vyspalá, snažím se to vychutnat!!!
Také musím říct, že mi do kočáru nikdo nehrabe!!! Občas se snaží malý prcek, ale tomu to vysvětlím a je to OK.
Dito, také dětem chutnají víc kupované příkrmy. Ale začala jsem dávat do těch svých více kukuřice, je to potom sladší a opravdu jim to chutná. Jinak také mixuji, ač mi bylo řečeno, aby měli v příkrmech nechané trochu kousky. Matýsek to prostě nezvládá. Dneska jsem zkoušela Anetku a ta to zvládá i s kouskama dobře. Snaží se to jazýčkem rozmělnit, ale Máťa si zvedne „kyblík“… To se taky časem srovná…
Člověče, Lio , já zrovna na ty Babypoint Atos koukala. Dobrá cena a zůstala bych věrná značce…
Ale já stejně nakonec budu kupovat to, co se mi fakt vejde do auta. A to budu muset vyzkoušet někde v kamenném obchodě. A ještě mám jeden problém. Tyhle sedačky jsou od 9 kg a to budou mít ti moji střízlíci tak v roce a půl, haha… Ale snad v tomto případě nejde o kila, ale o stupeň fyzické vyspělosti…
Pepen , naprosto souhlasím. Taky studuju jogurty. A taky se vyhýbám všem těm rádobyjogurtům nastavovaným škrobem a želatinou… Bio neBIO!
Pepen , to budeš mít co nosit, až budou kluci v našem věku. To je zase pro maminu výhoda - mít takové muší váhy…
Ivuško , já holky nic neučila, ono se to časem upravilo samo, že se holky v noci na jídlo nebudily vůbec. No a od půl roku se to upravilo zase tak, že opět vstáváme a kojíme. Už jsme si tady důkladně postěžovaly na tu kruťárnu s Oren a Kuželkou.
Holky jsou ukázková miminka. Jak do reklamy
.
Míšo , vydrž
![]()
Já letím… papa
Lio , taky doporučuju změnit pojišťovnu. Taky máme ZPMV a jsem spokojená. Plavčo nám proplatili 1000,– a je tam toho i tak dost jak píše Jana. No a já na plavčo chodím s klukama sama
(samozřejmě po dohodě s lektorkou, protože mi s jedním klukem vždycky plave
), ale manža prostě nemohla a já tady nikoho nemám.
Ahojky holky,
po delší době se zase ozývám. Ale nevím, kolik toho stihnu.
Ono mít chvilku klid při třech dětech je fakt umění.
My zatím pořád jenom kojíme. Mimča se mi budila od začátku (co jsem je už nemusela budit) jenom 1× za noc, zato teď už 2× a Honzík někdy i 3×. Na to nejsem zvyklá, ale myslím, že už potřebuje víc mlíka a že mu to prostě nestačí. Zuzka by i spala, ale já jí nekompromisně budím spolu s Honzíkem. Jakmile se napijou, tak hned odpadnou, takže to máme tak na 20 min. To jsem moc ráda, protože když si vzpomenu na 3/4 hod. noční kojení co 3 hod, tak se mi děla zle.
Přes den mi vydrží tak 1 - 2 hod. po kojení vzhůru a pak si tak hodku dáchnou. Většinou Honzík usne hned a Zuzce to dýl trvá než zabere a tak je Honzík ten co se vzbudí na jídlo a Zuzku opět budím. Prostě naše šípková Růženka.
Zuzančiny večerní záchvaty už naštěstí pominuly. Asi tak před 14 dny to jakoby ze dne na den utlo. Asi z toho vyrostla a už vydrží víc. To jsem moc ráda, protože to bylo dost na nervy.
Viktorka už je taky v pohodě, začíná mi s malýma pomáhat. Docela už ví, co smí a co ne, ale stejně jí musím hlídat. Mimina jí úplně milujou a můžou na ní oči nechat.
Honzík miluje taky hrazdičku, pořád do ní mlátí ruččkama a všelijak jí povídá. Zuzka leží pod hrazdou s ním a kouká, co to ten brácha dělá a má narvanou celou pěstičku v puse a vykládá.
Na bok se mi asi 2× přetočili sami, ale od tý doby zase nic. Když je něco zaujme, tak si otočí jenom hlavičku do strany a na bok je to nenutí. Nevím, jak bych je nastimulovala. Když je tlačím za lopatku, tak se propnou do oblouku a just se na bok neobrátí.
Koníky pasou přímo ukázkově a moc se jim to líbí. Ale když je otočím zpět na záda, tak pláčou. Nevím, čím to. ![]()
Příští týden jdeme na odběry krva, kvůli žloutence, ale už jí ani jeden nemá, a taky kvůli železu.
No a pak půjdeme na první očkování hexavakcínou.
A hned potom nechám Zuzance nastřelit naušničky. Už se moc těším.
V neděli jsme měli křtiny, tak jsem ráda, že i tohle je za námi.
Teď každým dnem čekám nějakou první rýmu.
Viky už má třetí den průjem, ale nic víc, volala jsem k dr. a ta mi řekla, že by to malý neměli chytit, tak doufám, že to tak bude.
Ivuško , holky mají pořádný bříška. Jsou vážně pěkný baculky, jako mají mimča být.
Já jsem zvědavá, kolik budeme mít my ve čtyřech měsících. Snad už přes 5 kg jo. Ve třech měsících měli 4,71 a 4,80 kg. No není to nic moc, ale přibýráme. Kde jsou ty dvou kilový miminka.
Holky toto hrozně letí. Léto je pryč a nám jsou 4 měsíce.
Hrůza…
Mám pocit, že si mimča vůbec neužívám, že mi rostou před očima a za chvilku z nich budou velcí děti.
Taky se nám včera rozbila pračka, tak to je super
. Mám tady na praní asi 3 pračky a Viky už toho nemá moc na sebe. Opravář tady byl a neví, co s tím je, tak nevím.
Ach jo, to je smůla.
Holky musím končit a jít kojit, už jsme nepili přes 4 hod.
Mějte se a doufám, že se zase někdy ozvu .
Nissa.
P.S. Sorry za ten elaborát, ale komu jinému bych se ze všeho vypsala než vám..
![]()
Pa
Holky do galerky jsem dala fotku mimč. Ale nejde mi to vložit sem. Tak nevím.
Když v galerce kliknu na ten obrázek pr. tl. myši, tak se mi tam nabídne povel Kopírovat a pak při psaní odpovědi a stisknutí Img se mi při pr. tl. myši nenabídne možnost Vložit.
A při kopírování mi to nenanbídne možnost Zkopírovat obrázek do.. jak tady někde psala Ivuška, tak nevím, jestli jsem tak levá nebo kde dělám chybu.
pa nissa
Nisso, tak s tou pračkou, to je tedy pech. To vůbec nezávidím a nedokážu si to představit!
Tak nám pak hoď fotku malé v náušničkách! ![]()
Dituš, Hollandia vyrábí také pro Kaufland, ty jejich jogurty se jmenují VIAN. Ty bílé jsou, myslím v pohodě. Složení stejné jako Hollandia. A chuťově taky! Teď jsi mě utvrdila v tom, že už asi budu také kupovat jen tyhle „přejmenované“, jelikož kolikrát v těch BIO je nacpaný bůhvíco.
Do Tesca to mám dál, jezdím více do Kaufláče. No, ale Tesco pleny jsou super a také se nám moc osvědčily pleny z Plusu a nebo i z Lidlu či Penny marketu. Nejsou to vůbec ty gumové. Jsou stejný matroš jako ty Tescové. Pouze ty z Penny nemají vzadu gumičku, ale mají úžasné obrázky (po celé pleně, ne jen na pásku). Já vím, že je to prkotina, ale zase se mi nechce vyhazovat za pampersky, fixiesky či huggiesky. Při té spotřebě… A ta babypoint atos je krásná. Škoda, že jsem na ní nenatrefila dřív. Už máme ty ramattky…
Pro ty, co krmí umělým mlékem. To je další věc, co leze do peněz. Já doteď krmila Humanou, je kvalitní, obsahuje prebiotika na imunitu. No a teď zavedli v Rosmannu nové mléko „babydream“, no a já zjistila, že to pro ně vyrábí Humana (něco jako Hollandia a Tescové jogurty
), tak jsem si řekla, že holky už jsou docela velký a navíc už jí příkrmy a mlíčko je spíše doplněk, tak jsem zkusila koupit pár těch rosmaňáckých mlík a super. Holkám chutná a je stejně sytivé jako ta Humana. Tak asi u něj zůstaneme, přeci jen 70 Kč ušetřit na krabici, to je rozdíl. ![]()
Pepen, to máš teda pěkné kousky.
![]()
Kuželko, tak to je super, ten kočárek, ale pro mě by asi nebyl. My totiž nemáme kočárkárnu a musíme kočár mít permanentně v autě, takže vozit ho na střeše nehrozí, musí se vejít do kufru kombíka. Takže zůstanu u svého Philíka.
Mně se jen líbila „muší“ váha Janéčka. ![]()
Zuziko, to jsi dobrá, že chodíš na plavčo sama, dost maminek by to odradilo, ale máte super lektorku. Mně to sice taky nabízeli, ale prý jen občas, což je blbý a navíc tam jsou pitomé šatny, kde musíš hrozně rychle vystřelit a pak přejít do aklimatizační místnosti. Já bych se v té šatně se dvěma zbláznila. Lezou všude a když jsou vymáčený z bazénu, i se hůř oblíkají. Takže manža má vždy jednu. Zařídil si to v práci. Z počátku to bylo OK, ale teď už taky prskají. Takže nejspíš dochodíme do konce října a pak asi budeme chodit až na jaře, až holky budou chodit. Pro nás výprava do bazénu je totiž šílená výprava na severní pól. To 4. patro bez výtahu mi to fakt komplikuje. Manža totiž na nás čeká až v bazénu. Zbytek musím vykveldovat sama a máme to docela kus. Pobrat děti, tašky i s věcma pro manžu, to je děs. Však to znáš… Jsi dobrá, že chodíš sama, fakt! ![]()
Ahoj holky,
jen krátce, dnes jsme byli na převážení u Mudr. (máme skoro 2,5 měsíce) a Anetka má už 5390g a Natálka podle očekávání méně ale taky dost - 5020g! Bucláčci, prý mám dobrý mlíko. Myslím, že ve 3 měsících budem mimčům od Pepen šlapat na paty…
Denisko , to jsem ráda, že ses ozvala! A představ si, my máme pračku rozbitou už od začátku srpna, po 2.reklamaci totéž, elektronika v čudu, takže holky nekupujte Zn.Candy! Ještěže mám mamku v baráku vedle, dělá mi pradlenku s full servisem, odevzdám špinavé, donese čisté a vyžehlené, paráda! Snažíme se moc prádla nenadělat,ale znáte to…
Holky se ještě nepřetáčí a s pasením koníčků jsme taky na štíru, hlavně u Anetky, jak jim to ze začátku pěkně šlo, tak teď asi jak mají těžší hlavinky, jim to moc nejde
Ale trénujem, většinou u koupání…
S těma fotečkama: V galerce při kliku pr.tl.myši dej Zkopírovat umístění obrázku, a pak při psaní odpovědi stiskni Img, pak VLOŽIT nebo CTRL+V,a zase Img*. Snad Ti to už půjde.
Ode dneška máme hrazdičku, jenom jednu,neměli bysme to kam dát, budou se střídat pod jednou, holkám se moc líbí řehtají se na ní a Anetka se na ní dnes poprvé nahlas smála (teda možná to ani nebyl smích ale mě to tak připadlo
. Zatím ji jen tak zkoumaj a mlátí do hraček většinou.
Tady přihazuji fotečky:
Natálka:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9713a.jpg /> Anetka:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9727a.jpg /> A obě:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9746a.jpg
Ivuško , máme nechlup stejnou hrazdičku, už po Báře. Ta si s ní moc nehrála, ale holky si ji užívají už dlouho. Nejprve vleže jako vy, teď už u ní sedí a stojí… Ze všeho nejraději mydlí do těch koulí na boku ![]()
Jo a rybičky z IKEA máme taky.....
![]()
Nisso , s tou pračkou Tě chápu. Mně se taky asi před 2 měsíci pokazila. Už jsem na netu vybírala novou, ale pak manža zjistil, že praskla řemenice a že se dá sehnat od dovozce za 500,– Kč, takže pohoda. Jenže já musela čekat na náhradní díl více než týden. Hrůza
! Musela jsem si jít vyprat ke švagrové, holky už neměly co na sebe
.
Lio , myslím, že s tím mlíkem dobře děláš. Je to úplně v klidu a za míň peněz…
Co se týče kočárku, kdybys věděla, jak já si teď lebedím s Aria Twin, to je teprve muší váha! 8 kg! Nádhera. Vozím ho s sebou v kufru auta na nákupy a tak… Doma dál drandíme s Joggerem.
Zuziko , to máš super s tím plaváním a ochotnou lektorkou…
Koukám, že jsme tady všechny samá ZPMV, co…?
Musím končit, papa.
ahoj hoky
Lio a proc si manza nevezme jednu z holek do sve satny???
manzel si teda bere Jima (jsem si jista, ze mala holcicka by tam moc nevykoukala…chi chi chi) a jsme v pohode oba!!! a je to naopak moc prijemne, ze mas na starosti jen to jedno ditko…
jo jo s tim mlikem to je narez, co? taky jsem si dnes rikala, ze uz nam je pristi tyden 13 mesicu a misto Nutrilonu, ktery ma novy design a je ho o 50g mene a stoji asi o 50 korun vice a chmatla jsem po sunaru a jak to detem vecer smakovalo.....
tak vsem dobrou noc
Ahoj holky,
zkolila mě nějaká chřipajzna, tak jsem včera celý den ležela a ono je to snad ještě horší. Chci si dneska zajít k doktorce, jestli mi na to něco poradí. A to jsme měli v plánu, že zítra pojedeme do Německa nakupovat nějaký věcičky.
Ivuško, to jsi dobrá kojná!!!!
Holčičky jsou cvalinky pěkné!
Nějak se mi nezobrazují ty fotky s hrazdičkou, tak snad se mi ukážou příště!
A maminka pradlenka super! ![]()
Dituš, golfky taky plánuju. Ty Aria twin vypadají moc pěkně, ale asi patří mezi ty dražší, ne? Já nejspíš na jaře koupím zekiwy a nebo hauck, jen na takové popojíždění. ![]()
Aji, promiň, já nějak zapomněla, nebo přehlédla, jestli budeš mít páreček? Nebo holky či kluky? V Německu se celkem dobře nakupuje v Kiku a nebo CA. ![]()
Sabri, manžel si bere jednu holčičku do pánské šatny!!! To jo, to on pomůže. Psala jsem, že akorát to vypravování z domova dělám já sama (a je to jiné, než když jdeme jen ven, táhnu navíc tašky na plavání pro mě a pro manžu, když je v jiné šatně). A bez toho našeho výtahu, to je právě ten opruz, proto plavčo je pro mě docela záhul. Když už jsme v bazénu, to je pohoda, ale to před tím. ![]()
Jdu vykoupat holky, teď si hrají s tátou a kopačákem v ohrádce. No jo, tatínek fotbalista.
![]()
Hezký večer!
Lio , původně jsem chtěla nějaké golfky kupovat taky až na jaro, až bude teplo, ale pak jsem se rozhodla, že je koupím už teď. Využijeme je hlavně na cesty a na nákupy a na popojížděčky. Aria Twin za 6 a půl tis. - to je vážně darda, ale celkem jsem neměla dilema. Pro mně byla hlavním kritériem hmotnost a ta je u Aria s jeho 8 kg bezkonkurenčně nejnižší. A pak taky to, že to nejsou klasické golfové hole, ale má madlo, které se dá ovládat jednou rukou, což jsem třeba zrovna dneska potřebovala, když jsem v jedné ruce vlekla nákup v Hornbachu a druhou řídila kočár. Já se někam vypravuji sama autem s holkama obvykle několikrát týdně, a přestože na Jogger nedám dopustit, tak přece jen..... pořád ho nakládat a vykládat… uffff… 8 kg nebo 17 kg… to je rozdíl.
Ajinav , uzdrav se!
Já mám zase problém s Aduškou, večer měla z ničeho nic 38,5°C. Tak nevím, co se z toho vyklube…
Hezký večer všem.
Dituš, tak ať je Adélce brzy lépe!!! My si tím prošli před týdnem, ale jak to přišlo, tak rychle to zmizelo.
A musím se juknout na ty Aria twin, jak popisuješ to madlo, to je dobrý postřeh. Máš pravdu, to je docela důležitá věc! Říkala jsem si, leda zkusit se poohlédnout po nějakých použitých.
A do auta se vejdou v pohodě? Jako myslím třeba do kombíku? Já bych je musela dávat ještě na našeho Phila, protože nemáme kočárkárnu, tak to nějak seštosovat. Jinak zítra poprvé vyzkoušíme nové autosedačky, tak jsem zvědavá, jak se holkám bude líbit jízda ve směru jízdy.
A schválně jsem koukala, zda by se mezi ty sedačky vešel bobek a myslím, že jen tak tak. Možná, kdyby se ty velké autosedajdy posunuly více do boku. Taky záleží, co máte za auto. ![]()
Ajino, hezky se vylež, udělej si pohodičku, dnes je to v TV samá pohádka, tak to budeš mít alespoň příjemnější! ![]()
Ivuš, tak už vidím fotky s hrazdičkou! Holčičky jsou roztomilý, jak se usmívají a jsou to pěkné buclinky
.
My máme dnes plavání a naštěstí má manža volno, tak výpravu z domova budeme dělat ve dvou, za což jsem nesmírně ráda. Ty naše 9kilový zlatíčka, to je radost tahat.
Zatím je tahám ve vložných taškách z kočárku, ale už se do nich pomalu nevejdou na dýlku. Furt vymýšlím, jak to pak budu řešit, jelikož klokanka má taky jen nosnost do 9 kg. Tak leda takovou tu krosničku na záda, musím sehnat nějakou starší. Na chození po schodech by stačila. ![]()
Užijte si svátek!
Lioness máme tam jednoho chlapečka a to druhé se nechtělo odhalit. Dr. řekl,že to vypadá na holčičku, ale máme si to raději ještě nechat potvrdit. Takže zatím jistě víme jen chlapečka
.
nemáš foto té druhé autosedačky? Možná bysme si tu jednu koupili,jednu nám totiž půjčí známí. Jo a až budeš mít chvilku, tak mi můžeš písnout ty fígle na dr.Zejdovou
.
Jinak ležela jsem 3 dny a už nevím jak ležet, všechno mě bolí a když ležim na boku, tak se mi špatně dýchá. Jinak už je mi mnohem líp, jen tu bolest v krku nemůžu zažehnat.