Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
koukám, že si bacily začínají lebedit!!!
Všem velkým a hlavně malým přeji rychlé uzdravení.
My jsme procházeli nachlazením minulý týden. Matýsek měl jeden den(spíš noc) horečku a odeznělo to.
Rychle jsem najela jen na kojení a byl klid. Tak nám zbývá jen doufat, že ze školy Kubík nepřinese žádného bacila a budou všechny tři děti fit!!!
Tak si pěkně užijte volna.Počasí je na draka co?
Ajino, ta druhá autosedačka je už taky prodaná…
Tedy… v pondělí jí mám odesílat na dobírku. Jen se po nich zaprášilo (ani se nedivím, když jsem viděla na MMB stejný typ od jiných maminek a takové pálky
, holt některé maminky neví, co by si řekly
). A to při tom mám ty sedačky jak nové!
Ale nám službu splnily a nějaká ta kačka se nám za ně vrátí.
A vy si přejete páreček nebo jak? Až budu mít chvíli, napíšu triky na Zejdovou, ale ještě máš čas, tak neboj, do té doby nastudujeme! ![]()
Kuželko, držím palce, ať starší bráška nic nedotáhne (za bacila) ze školy, to je pak hrůza to kurýrování mimísků. ![]()
Dnes jsme na plavání, tedy holčičky, skákaly z mola do vody (pod vodu), byla to nádherná podívaná. Byla tam s námi, jako divák, moje mamka a měla slzy na krajíčku.
Fakt to je úžasný, co ta malá děcka dovedou a jak se nebojí!!! ![]()
Dobrou noc!
Ahoj holky.
Lio , Aria se skládají „na placku“ a mají fakt „pidirozměry“. Koukala jsem, co mám teď v kufru místa na nákupy, když tam nemám Jogger, ale Aria. Co se týče sedaček, tak prostě dozadu 3 dát musím…
. Asi nejsem jediná na světě, co vozí 3 děti. A auto není žádný koráb, ale z těch nejmenších taky není - Ford Focus (nebo Oktávka). Tak to snad nějak půjde. To je od tebe hezké, že sis vzpomněla a napadlo Tě mrknout se, kolik místa by bylo mezi těmi vašimi sedačkami..... Já ale musím dávat prcky vedle sebe a Báru na kraj. Ona by se přes holky v sedačkách z auta nedostala…
Jak se líbila Tvým cácorkám jízda ve směru jízdy?
Lio, babypoint se mi moc líbí, ale více než Atos mě bere Zenith. Mrkni. Jinak ale vydržíme ve vajíčkách co to jen půjde, ještě, že holky jsou takoví drobečci, protože dokud nechodí, tak nevím, jak bych je donesla od auta třeba k doktorovi, když tam jezdím sama.
Jinak Adélka měla včera celý den horečku, několikrát až 39,3, ale co jí je, to netuším, protože papá, nemá průjem, neblije, nekašle, nemá rýmu… a když zrovna nemá přes 39, ale „jenom“ přes 37, tak si normálně hraje. Jestli se to dneska nezačne uklidňovat, tak asi zajedeme na pohotovost. Ale zatím dneska teplota stoupala jen do 38.
Jinak, Kuželko , taky jsem jí naordinovala častější kojení.....
Jo, Lio , děti na plavču jsou fakt „k sežrání“. Užívej si to, když máš možnost chodit. Ale bát se začnou, to se „neboj“..... S Bárou jsem chodila od malička strašně dlouho a s postupujícím věkem to přišlo. V tomhle věku nemají ještě vůbec žádný pud sebezáchovy ani strach. Vidím to na holkách, jak by klidně, kdybych je nedržela, „skočily“ šipku třeba z přebalovadla…
Pěkný víkend všem, PAPA.
Lioness mě osobně je jedno, co budeme mít. Přítel by si přál samozřejmě 2 kluky, ale když jsme se jednou o tom vážně bavili, tak říkal, že je mu také jedno co se nám narodí, hlavně aby byli zdraví. No a babičky by si přáli aspoň jednu holčičku. takže kdyby byl páreček, tak by vlastně všichni byli spokojení
.
Ze začátku jsem si přála páreček, ale teď je mi to jedno,hlavně aby byli v pořádku.
Ta autosedačka mi trochu mrzí, no ale co se dá dělat. A co to je MMB, můžeš mi poslat odkaz?
Aji, MMB je mimibazar - www.mimibazar.cz webový obchod, kde máš možnost nakupovat spoustu věciček na mimča od maminek za super ceny, je tam i spešl sekce dvojčata, vidte holky. Díky tomu máme aspon nějaké oblečení stejné, jelikož v sekáči žádné věci po dvou kusech nemají a kupovat vše nové
![]()
Včera jsme kupčili a holky vzorně pásly tak přidávám fotečku
To je zajímavý, že tady vypadají skoro stejně a když je člověk vidí ležet vedle sebe, takjsou úúúplně jiný … A mají bejt jednovaječný
![]()
Ivuško ,holky jsou náádherný,mě taky přijdou stejný,jenže ty jsi jejich máma a spíš je rozpoznáš. Já bych sem taky dala fotky,ale neumím to,až bude chvíle,tak to musím zkusit. Jinak,musím říct,že vás všechny,co jste měly děti v jedné postýlce bůhvíjak dlouho obdivuju. My už jsme dali i druhou postýlku do ložnice,protože to nešlo. Pořád se mydlí ručičkama a vyndavají si dudlíka,navíc mi nějak přijde,že když je dám na gauč vedle sebe,protože přes den nejsou v postýlce,jdou tam jen na noc,tak že je nijak neuklidňuje to,že jsou u sebe,spíš jako by si šli na nervy,navíc,jeden usne a druhý začne ječet a vzbudí toho druhého a tak. Myslela jsem,že odděleně budou nervozní,přece jen,byli spolu v břiše a tak,ale opak je pravdou,spí ještě líp,než když byli pohromadě. Tak nevím. Doufám,že to nebudou takoví nerváci,jako je Adámek,ten prostřední,prostě jsem si tak nějak myslela,že když jsou to dvojčátka,že se budou cítít dobře blízko u sebe ale možná je brzo???Jak to bylo u vás??
Míšo , u nás to od začátku bylo tak že jsou spíš klidnější, když jsou spolu, spinkají spolu ale každá na druhým konci postýlky - ale my máme tu velkou 140×70!!!, oddělené přebalovákem, jinak by se taky budili. Řev té druhé je někdy vzbudí, někdy ne, v noci je to fajn,že tu druhou nemusím budit,ale zase musí ta druhá čekat než nakrmím tu první (krmím je v noci zvlášť)… Jinak přes den je mám v postýlce v obýváku zatím,pak plánuju pořídit ohrádku,už jí mám vyhlídnutou,aby se nám tam vešla. Tam jsou těsně vedle sebe a to do sebe taky mydlí, ale tam většinou nespinkají,jen když tam náhodou usnou,tak je musím posunout,aby na sebe nedošáhli. No a v kočárku se vyspinkají nejlíp,když mají oddělené korbičky, ve sportáku to bude problém asi trochu,uvidíme. Ale je fakt, že některá dvojčátka se hodně pošťuchují,a budí se navzájem hodně, potom jsou oddělené postýlky (někdy i v jiné místnosti) jediným řešením … Myslím, že na to, aby se to dalo říct o Tvých klukách je hodně brzy, to se ukáže až tak po měsíci, dvou si myslím.
Ahoj,
tak s tím plaváním je fakt, že je to docela zabíračka, ale už jsem si zvykla a teď jsme řešili dilema zda pokračovat… no a nakonec jsem uznala, že máme alespoň zábavu dva dny v týdnu… takže pokračujem. Já chodím do šaten sama, protože jinak na bazénu v tu dobu nic není, takže tam jsou opravdu jen maminy s prckama (jen občas jde nějaký taťka
). No a maminy chodí dolů do šaten a já nahoru do dámských kde v tu dobu nikdo není… jen tam chodí ty lektorky. No a navíc tam mám kóji (asi to normálně využívají školy), takže si tam kluky donesu v klidu v sedačkách (což je nejhorší část výpravy… donést autosedačky z auta do šatny v prvním patře) a ty tam pak nechám a zamknu. No i když už taky řeším co budu dělat až vyměníme sedačky ![]()
Ivuško , holky jsou krásné a jsou si opravdu hooooodně podobné! Je to tím, že jsi máma a poznáš je. My jsme sice dvojvaječní ale pořád se mě lidi ptají jak je poznám
No a mě přijde každý úplně jiný ![]()
Míšo , ještě se asi tak moc nevnímají… to teprve přijde. My jsme je měli dohromady asi šest týdnů a pak už to fakt nešlo. Dneska mají postýlky u sebe a koukají na sebe… většinou se najdou a žbrblají přes ty šprušle
Zpočátku mi ale přišlo, že jim je celkem jedno jestli jsou spolu nebo ne.
U nás jsou velké pokroky. Kluci lezou jak ďasi a Dany už stojí
. Mám radost, ale na druhou stranu fakt nadšená nejsem… jednou se mu to povedlo a teď stojí při každé příležitosti. Nejhorší je ho uspat… neustále si stoupá a řve, protože je unavený
Oba už si sedají, ale ještě se něčeho přidržují, šprušlí nebo země. No a jinak asi nic moc
. V pátek jedeme na kliniku s tím Dankovým palečkem, tak nám držte palce.
Aji, MMB je mimibazar, jak už zde napsala Ivuška. Tam se dají nakoupit použité věcičky, protože vše kupovat nové a ještě dvakrát přeci jen nejde. Autosedaček je tam hromada, tak se jukni a třeba budeš mít štěstí a najdeš druhou do páru (psala jsi, že jednu budete mít půjčenou).
A už ti je líp?
Dituš, no jo, já úplně zapomněla, že Bára musí sedět na kraji, to je fakt, jinak by z auta nevylezla! Babypointky Zenith jsem okukovala u nás ve městě v babyshopu a pán je chválil, že mají ještě o jednu polohu navíc (má 6 poloh, maxi cosi má jen 5 poloh). Ty Zenithky prodává na MMB také ta paní přímo z babypointu levněji (něco, jak jsem nakoupila já - že nejsou origo zabalené, protože byly vystavené na nějakém veletrhu či v komisi, ale jinak jsou fungl nové). Pošlu ti sz s jejím jménem a ID.
Já takhle ušetřila skoro 2 tisíce.
A co malá, už je lepší? ![]()
Ivuško, holčičky jsou takhle úplně stejné! A nemůžu si pomoct, ale já úplně vidím Pavla. Fakt celej Pavel na základce!
Připadají Vám obě po tatínkovi? ![]()
Zuzi, tak to tě chápu, tahat kluky v autosedačkách a ještě do patra, to je docela běs. Já takhle tahám holky ve vložných taškách z kočárku (a to ty tašky nic neváží) a je to síla. Dnes mám např. po včerejšku totálně namožené ruce.
A co má malej s palečkem? To jsem asi nezaregistrovala a nebo jsi to psala, když jsem neměla net? Jinak Domča mi taky místo spaní pořád stojí v postýlce. Např. teď už měly skoro hoďku spát a obě blbnou a já čekám, zda to na ně nepadne (normálně to tak už skoro měsíc funguje). A to jsem si myslela, jak už nemáme režim. ![]()
Holky, co už máte mimča a i větší batolata. Jak jste na tom se svalama na rukou? Já mám tak vymakané a tvrdé bicepsy, že to ani není možný. Ale jinak ručičky jak hůlky.
No i sousedka se nade mnou podivovala, když jsem vláčela holky nahoru, jak mám namakané ruce. ![]()
Ahoj holky,
k tomu spaní v jedné postýlce, asi je to individuální, mně kluci v pohodě do dvou a půl měsíců spali v jedné postýlce a hlavičkama na jednu stranu (měli jsme tam totiž ten klín)- pak už jim bylo těsno a ve spánku se trochu mlátili, tak jsem klín vyndala a spí nožičkama k sobě, a úplně v pohodě. Neruší se. Co se týká objevování se navzájem, tak teď tak 14 dní po sobě začínají koukat, docela sranda.
Ivuško, na první pohled jsou holky opravdu úplně stejný, rozhodně jednovaječný. Ale takhle krásně kluci teda koníky nepasou
většinou si u toho cucají ruce atd. No však nám to rehabka v úterý určitě spočítá ![]()
Ahoj holky.
Hlásím, že u nás nic moc. Adélka má pořád horečky a po včerejšku, kdy se zdálo, že to ustupuje, jedeme dneska zase přes 39°C. Jinak ale žádný další projev nemoci. Neblinká, nemá průjem, nekašle, nesmrká, asi ji nic nebolí, protože nenaříká, nepláče....... víceméně normálně papá (těžko posuzovat, ona je i normálně mizerný jedlík), normálně si hraje..... jen když má přes 39, tak je taková víc vláčná, ale když teplotu srazíme, tak normálně leze, vstává u každé opory, povídá..... Jen dneska tak nějak unaveně - není divu, horečky už od čtvrtka ji musely notně vysílit…
Nevydržela jsem s nervama a byla jsem s ní na dětské pohotovosti. Doktorka ji vyšetřila a konstatovala, že si neví rady. Adélka s horečkou skoro 39 si mezitím spokojeně hrála s jejím fonendoskopem.
Takže nic. Dál srážíme horečku paralenem - čípky, navíc jsme dostali brufen, teplota je pořád vysoká kolem 39°C, dala jsem poprvé brufen, tak uvidíme. Ale srážení horečky je jedna věc a druhá věc je její příčina. A z té jsem nervózní. Adélčino tělíčko se s něčím strašně pere a nikdo netuší s čím. Ráno jedeme k našemu dětskému s močí a snad nám udělá nějaké odběry.
Je to divné. Ach jo.
Mějte se a držte nám palce. PAPA
Dituš , to musí být hrozný, když mimísci takhle stůňou, viď, kor když nevíš, čím to je. Já s hrůzou očekávám první nemoc
Tak ať se Adélce brzy uleví, ať už je to co je to!!!
Měli nějací vaši mimísky reakci na očkování? Jdeme za 3 týdny na 1.očkování, tak moc nevím, co mám čekat.
Diti,
to klidně může být 5. nebo 6. nemoc. Projevuje se vysokými teplotami a po odeznění teplot se děti osypou - takovou fialkovou vyrážkou. A to je konec, nic se s tím nedělá. Držíme palce a myslíme na Vás.
Jana
Dituš, myslím na vás!!!! Pro tyhle prťata to není nic moc. Ale jak píše letadlo, buď to, anebo, že by zoubky?
Držíme palce, myslíme na vás!!!
Ahoj maminy, mám na vás další otázky. Kupovali jste věcičky ve vel.50 nebo rovnou 56,popř za jak dlouho mimi z 50 vyrostou-kolik toho koupit.
A taky jestli jste při kojení v prvních 6ti měsících dávali i zvlášť pití. Moje máme mě přesvědčuje, že mimi pít potřebujou,což chápu a je samozřejmé. Ale já četla, že prvních 6 měsíců mají být výhradně na mateřském mléce, že při kojení se vlsatně i napijou a kdyby se jim dala lahev, tak pak se jim nebude chtít sát z prsu.