Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1129
18.10.07 20:46

Nisso , tak to je dobrý, já jsem Ele taky koupila kuchyňku. Jinak čepičky jsem neháčkovala. Taková šikulka bohužel nejsem. Mám je od jedné paní z MMB. Na háčkované čepičky jsem prostě ulítlá:lol:
V mém okolí se teď taky rozmohla dvojčátka. Asi epidemie, nebo co :lol:
S oblékáním dětí mám taky problém. Nevím, jak obléct sebe, natož je. Hlavně, když je ráno taková zima a k polednímu zase takové teplo. Zimní fusaky jsem už taky vytáhla. Pak zase schovala, a jak to tak vypadá, zase je vytáhnu :wink:

Zdá se mi, že tu dlouho nebyla Ali, jakpak se jim asi daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
19.10.07 12:53

Ahojky mainy a těhulinky,tak se zase hlásím,sice vás pročítám,ale na reakci mi nějak nezbývá čas,teď mám mchvilku,než se prďolkové vzbudí.
Já taky nevím,jak je oblíkat,přijde mi brzo jim dávat kombinézku,ale protože mají pořád studené ručičky,tak jsem jim je už dala,a jsou ve fusaku,tak snad nebude tuhá zima. Zkoušela jsem sem vložit fotky,ale nějak na to nemám tu trpělivost,tak kdyžtak se můžete juknout na naše album co máme na www. Kluci jsou docela hodní,ale když řvou oba,je to docela nápor,hlavně na nervy. V noci baští tak po těch 4 hodinách,ale taky mají den,ře trvají striktně na svých 3 hodinách,ale to se spraví. Časem :wink: . Hlavně v noci řve Filípek,A Domča se sveze,dostane napapkat taky,už je to pěkný puclík. Doktorka miá říkala,že bych ho neměla budit,ale nejsem blázen,určitě bych sotva zabrala,a řval by taky,a spát potřebuju. No,to určitě znáte všehcny,že jo?? Taky už máme haldu vyřazených věciček,co nám nejsou,tak je musím nafotit a dát na MMB,ať se nám aspoň nějaká korunka vrátí. Taky potkávám dost dvojčecích kočárků,ale většinou je mají z Polska,a jsou takové nijaké,to juá všude se svým Spider swingem zelenkavým vzbuzuju pozornost,až mi to mjilé není,ale to určo znáte aky. No,Filda už zase kňučí,musím končit,mějte se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
20.10.07 12:32

Jo, holky, tak i my jsme v nemocnici. S Elou. Diagnostikovali jí obstruktivní bronchitidu a hned si nás tam nechali. Ještě že jsou babí v důchodě a budou se se mnou v nemocnici střídat. Jsem zvědavá, jak zvládneme noc. Ale snad tam jedna z babiček bude. Já kvůli kojení tam bohužel být nemůžu.
Tak na nás myslete a ať vás žádné nemoce netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
20.10.07 20:46

Markýtko,

držíme moc moc palce… ať to malá zvládne a brzy se uzdraví!!

U nás naštěstí ťuk, ťuk… jsme pořád nastydlí a napůl nemocní my s manželem. Holky sem tam trošičku rýma… ale jinak jsou v pohodě.
Jen ta zima dneska!!
Vytáhla jsem rychlozavinovačky a ejhle… jsou nám malé…!! Takže půjdou na MMB.
Dneska jsem oblékala děti jak na Sibiř… dokonce máme takové krásné beranice… tak jsme je dneska poprvé odzkoušeli.
Nevím jak u vás… ale u nás večer pršelo napůl se sněhem!!! Fuj fuj… nemocí bude všude hodně.
Držte se a všem hodně zdravíčka!!

• Citovat
  • Upravit
249
22.10.07 14:30

Ahojky holky,
Markytko , tak ať se Ela brzy uzdraví. Tohohle já se bojím snad nejvíc. Aby některé z mých dětí nemuselo do nemocnice a já pak musela volit s kým kam jít. Je mi jasný, že to musí být šílený nervy pro Tebe a taky běhání. Ještě, že máš ty babičky. To u nás by asi musel nastoupit manžel.
Michaelo , nemohla jsem na Tvých www. stránkách otevřít fotečky Filípka a Dominička, tak nevím, jestli to nešlo jenom mně anebo tam je daná špatná adresa.
Oren my jsme byli dneska taky oblečený jak na Sibiř. Děti měli všichni zimní kombinézy a mimča i fusaky. Akorát nevím, co budou nosit v mínus 10. Jenže tohle počasí je hrozně vlezlý, v zimě je třeba pod nulou, ale když svítí tak je to lepší než tahle plískanice.
Ale dětem se v tom spí líp než v teple. :D

Jinak my už jsme se snad vyhrabali z rýmy, tak nás snad příští týden už oočkují hexa vakcínou. Teda pokud do té doby zase něco nechytnem. Dneska jsme byli na procházce s 8 měsíční Adélkou, která měla minulý týden 6. dětskou nemoc.
Dětem jsme nainstalovali v obýváku ohrádku, tak jsem ráda. Akorát, že Viky si do ní přeleze přes gauč, takže to mimča proti ní moc neochrání.

Taky už spáváme jenom 2× denně. 2 hod. dopl. a 2 odpol. Takže večer jsou už úplně grogy ale zato se mi pak budí v noci jenom jednou a hned usnou. Asi se jim nechce vstávat víckrát, ale chce se jim spát. Pořád si říkám, že vydržím s nočním kojením do Vánoc a pak začnu tvrdě tento zlozvyk odbourávat. Naše dětská mudr. říká, že nad 6 měs. se děti budí v noci jenom ze zvyku. A je fakt, že Viky se mi v 7 měsících už nebudila a začla spávat celé noci.
Co si o tom myslíte Vy? Kámoška kojila malou do 2,5 let a nakonec dopadla tak, že malá se jí v noci budila na 2 - 3 hod. a chtěla si hrát. No to by mě kleplo. Já jsem na děti v noci přísná, nemluvím ne ně a když tak je okřiknu ať jsou ticho, aby věděly, že se má spát a ne povídat. :oops:

No nic, musím jít, budí se mi Viky.
Pa Nissa

P. S. Na svých www mám pár foteček Zuzanky a Honzíka, tak se kdyžtak jukněte. Jo a heslo je : Viktorka
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.10.07 17:29

Nisso vůbec si neumím představit, jak se mimi odnaučujou kojit v noci 8O . Když tak to napiš a já si to do budoucna uložím.

Holky ty věcičky co dávaáte na MMB, můžete sem dát prolink? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
22.10.07 17:59

Denisko, tak vy už máte ohrádku… já ji taky plánuju zavést, jakmile se mi nevejsou v obýváku do postýlky … Taky se ráda přiučím jak zrušit noční kojení, my taky papáme 1× v noci a myslím, že ted ještě bych to neměla nárok zrušit, to by asi holky dost protestovaly. Už takhle jsem to zkrouhla ze 2 na 1, je fakt, že když se budily ráno kolem 6 tak asi hlad neměly, jelikož ted papame jen kolem 3 a pak az kolem 9. Dala jsem jim párkrát dudlíka místo prsíčka a dobrý, ale je fakt, že už k ránu nespí moc tvrdě, často se budí, takže se moc nevyspím stejně. Jo a taky nevím, když bych zrušila noční kojení tak bych musela asi odstříkat, mám vždycky úplně tvrdý prsa… A spinkáme taky 2×2hodky denně, ale je fakt, že večer holky usínají někdy i před koupáním.

Jinak jsme dnes byly u Mudr. na 3měsíční kontrole a na očkování a:
Anetka má 6240g, 58cm a Natálka 5740g, 57,5cm
Jsme pěkný buclíci,hlavně Anetka :-) hlavičku též držíme obstojně prý.

Přidávám fotečky 3měsíčního dortíku (nepečený s ovocem) a našich nových zimních kombinézek, které jsme poprvé vytáhly přesně v den našich 3měsíčních narozenin …

http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0596a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0515d.jpg

Markyt , myslím na vás, hlavně na Elinku, ať jste brzy zdraví!

Musím jít vařit véču, tak zatím papaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.10.07 21:49

Kluci se teda budí jednou až dvakrát v noci na jídlo, přesněji řečeno F. dvakrát, V. jednou, jinak spinkají. Vůbec mě nenapadlo, že bych jim měla něco regulovat, tak mě zajímá co napíšou holky se staršíma dětma.
A já všechno dělám tak polospící - čapnu dítě, strčím k prsu, odložím do postýlky. Nerozsvěcím, nemluvím, oni hned spí. Takže mě to nijak nezatěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.10.07 21:51

Ale v tomhle věku to určitě ještě není zlozvyk, prostě mají hlad. Možná až u umělýho mlíka, ne? To víc zasytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
22.10.07 22:32

Ahoooj maminky,

tak koukám, že řešíte noční papání. Ty jo… nám holky spinkaly krásně… i po kojení i po UM, ale stejně přišla doba, kdy se začaly budit.. a to né vždy hladem a máme to do teď. Minimálně 1× až 2× v noci jsou vzhůru a mají mejdlo.

Ivuško, holčičky jsou nádherné!!! Jako z cukru.
My jsou koupili velkou ohrádnu po dvojčatech - je 2m dlouhá asi i široká, takže v ní mají rej! I když zase se jen tak někam nevejde… já ji spíš pořádně využiju na zatarasení schodů nebo krbu.
Nicméně je lepší když mají děti prostor a ohrádka jenom když potřebuješ udělat něco bez dozoru.

Ajinav - pokud netrváš na nových věcech, což u dvočat asi vzhledem k financím netrvá žádná z nás… adresa je www.mimibazar.cz a v levo si najdeš sekci - pro dvojčata,,,… a tam máš spoustu různých věciček, nových i nošených. Pak tam sama můžeš dávat své onošené věcičky…

No a jak u nás… holky jsou zdravé a úplně v pohodě. Za to já měla pekelný víkend… a skončila jsem dneska v noci na pohotovosti. Myslela jsem si, že mám slepáka, ale nakonec se ukázalo, že mám prasklé stehy v děloze a mám v tom zánět … takže beru antibiotika, bolí mně břicho jako čert… a čeká mně operace. Celou mně zase rozkuchají… na místě kde jsem měla císaře a musí mi to znovu zašít :-(
Takže plánujeme termín operace a jak to bude s dětmi. To bude minimálně 10 dnů v nemocnici a pak měsíc rekonvalescence… vůbec holky nevím, jak to všechno bude. Do toho máme ještě nedotaženou rekonstrukci baráku. Chjo…
Když už jsou zdravá dítka… tak zase musím něco mít já!!
Nemáte některá zkušenost po císaři s tímto problémem?? Já jsme si říkala, že mi pořád to břicho bolí, ale znáte to… s dětma je tolik práce, že to člověk tolik neřeší.

Tak se mějte krásně…, hodně zdravíčka všem.
Renča

• Citovat
  • Upravit
380
23.10.07 13:06

Ivuško moc vám to všem sluší :wink: :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.10.07 13:21

Ahoj holky,
jsme doma dnes všichni komplet, tak mám chvilku na psaní.

Dito, moc na vás vzpomínám, jak jste vše zvládli? Jste OK?

Oren, drž se!!! Určitě to pro vás bude náročné, tak ať to všechno zvládnete!!!

Co se týče nočního papání. Můj první synek byl od druhého měsíce na umělé výživě a od té doby večer zalehl a spal až do rána do šesti.
Ne tak naše dvojčátka- jsou kojená a URČITĚ!!! 2× za noc vstávají. Okřikovat je můžu, jak chci. Když nechci, aby vzbudil jeden druhého- to je maj potom pěkný mejdlo a povídají si-tak je vyndám z postýlky, nakojím. Nějak to nebere konce. Ale všechno spraví čas, takže si říkám, že počkám do roka a pak se uvidí. Žádné rázné a dramatické konce zatím neřeším. Také na diskusi na www.dvojcata.cz o tom plno maminek píše. Je jasné, že kojená miminka se v noci budí ze zvyku a ze závislosti a chce to všechno čas. Některá mamina píše do roka, jiná rok a půl - a to i mono maminky.
Pakliže jsou děti jinak v pohodě, není co řešit. Pak se v noci naspíme dosyta :-) hlavně ať jsou mimi teď spokojená.

Zrovna dneska si usmyslel Matýsek, že prostě se mu spinkat chce jen u mě. Rostou nám zoubky-alespoň to na to svádím- a je pěkně rozmňoukaný.

Jinak náš Matýsek si už stoupá. Zato Anetka je v klídku a ani neleze :-)

zatím končím. všem maminám i miminkům přeji hlavně zdravíčko!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
23.10.07 22:26

Ahoj holky,
koukám, že noční kojení rozjelo docela diskuzi..... :)
Pokud se děti jenom napily a hned zase usly tak mi to vstávání nevadilo, ale Honzík poslední dobou po kojení špatně usíná. On už má něco naspáno a tak by si povídal a směje se na mě. Já jsem v noci pěkně protivná a tak když to trvá dlouho (někdy i hod) tak už se neudržím a okřikuju ho. Proto bych byla nejradši, kdyby se to po tom půl roce odnaučily. Zuzka je v poho, ta se napije a je tuhá, tak s tou problém nemám. To vstávání mi jinak nevadí.
Uvidíme jak to půjde. Někdo radí dát v noci místo mlíka vodu, ale to podle mě taky nic neřeší. Nejlepší je to několik nocí vydržet nechat je řvát až pochopí, že nic nedostanou. Já vím, že je to drasťárna, ale zabírá to. Švagrová takhle odnaučila noční vstávání svoji 9 měs. dcerku. Trvalo to přesně 3 noci a od tý doby už se přestala budit. Já s tím zkušenost nemám, protože Viky se přestala budit sama od sebe. Ale říkají, že pokud se člověk pro to rozhodne, tak to musí vydržet, protože pokud jim poleví a nakojí je, tak oni budou příště řvát ještě víc a ještě dýl. Prostě to bude kdo s koho. Já pořád nějak doufám, že Zuzka se přestane budit sama a Honzíka to asi odnaučím. Asi až uvidím, že si v noci jenom párkrát cucne a jde mu jen o to, aby si přicucl, ale hlad žádnej.

No myslím, že o tom si ještě popovídáme později, až půjde do tuhýho.
Jinak Oren, ať Ti ta operace dobře dopadne. To jsem vůbec nevěděla, že Ti ty stehy můžou popraskat samy od sebe. Pochopila bych to, kdybys byla třeba znovu těhotná, ale takhle v klidu? A to Tě bolelo břicho jak při slepáku? A hned od porodu? To je divný, že to nepoznali ani na UTZ. Mně ho po porodu dělali přímo na té jizvě a pekelně to bolelo.

Ivuško krásnej dortík a i holky v kombinézkách.
Holky jsou ve třech měsících pěkný, je vidět že máš mlíko jako smetanu. Tak jen vydržte.
Kuželko Matýskovi to moc sluší. Je šikulka, že už se takhle umí postavit. To už za chvilku začne běhat, viď? Myslím, že mužeš být ráda, že Anetka je trošku pozadu, jinak bys asi nevěděla, za kým běhat dřív. :D

Aji až zabere metoda nočního nebudění se, tak Ti dám vědět… :D :D :D :D :D

Holky mějte se pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.10.07 22:38

Holky,
k tématu noční mejdany…
Anetka se nedavno vzbudila a já měla u sebe ještě Matýska po kojení.
Jak ho „zblejskla“ začala si živě povídat, prostě měla mejdlo a bylo po spaní.
Někdy se nám to takhle semele. To pak ale musím poslat taťku spát vedle, protože by v práci nemohl fungovat. Vydrží si tak povídat hodinu u mě v posteli. Protože v postýlkách by oba řvali. Po hodině různého lezení jeden přes druhého se unaví a usnou.
Naštěstí Anetka není !!!zatím!!! tolik aktivní v pohybu, to pak bude mazec.

Máťa dneska v postýlce zjistil, že může začít ručkovat a posunovat nožičky. Takže na vánoce už to bude sranda.

Jo, jinak už mám pro prcky dárek k vánocům

http://www.alenkaobchod.cz/…74750883.jpg

Jen ty děti na té houpajdě budou menší :-)
Zatím má houpačku u sebe děda doma, abychom ji nemuseli v bytě nikde přešlapovat a schovávat. Mám už i něco pro Kubíka, takže snad klídek… :lol:

Tak krásný večer!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.10.07 22:57

Ještě jeden dotaz…

Holky, když se vám začaly děti stavět, dávaly jste jim hned botičky, pro pevnou nohu? Moc o tom uvažuji, protože má Máťa nohy tak různě, že by to pro něj bylo lěpší.
Díky a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová