Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
28.10.07 13:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.10.07 16:39

Alino ,holčičky jhsou kouzelný,a že jsou drobnější,však se narodliy dříve,než měly,ale ony to doženou,prďolkové malí. My jsme byli v úterý v poradně,tak Dominiček má 59cm a 5350g,a Filípek 58cma 4920g,ten váhový rozdíl je mezi nimi minimální,ale přesto vypadají každý úplně jinak,Domča mi přijde,že je mnohem větší a těžší,je takový mohutný,asi bude robustní po tatínkovi,a Filípek je takový drobek,vypadá spíš jako holčička. Jak jsem psala,jejich fotečky jsou na mých www,a heslo je misulka,tak když budete chtít,tak jukněte,já je sem neumím vkládat,a jsem líná hledat zpátky,jak se to dělá :wink: .
S tím zdravím alino,přesně vím,jak to myslíš.Jak jsem psala hned po porodu,zůstal mi vysoký tlak,a i přesto,že jsem brala léky,mi neklesal,takže po poradě s jiným doktorem mi změnil můj dr léčvu s tím,že už bych nesměla kojit,protože ten tlak už byl na hranici,dokonce mě už jednou odvezla záchranka,ale teď musím zaklepatťu ťuk,po těch nových lékách mi snad se ten tlak už drží nějakou dobu na těch 140-150/95-100,pořád je to dost,ale už to nejsou tak kritické hodnoty jako ze začátku. Aspoň si už nepřipadám jko taková krkavčí máma,že jsem je kojila tak krátce,protože kvůli lékům bych už stejně skončit musela.
Kluci už po sobě koukají,když je máme na ruce,teda spíš Domča,Filípek když kouká na Domču tak hned začne řvát,je to divný,fakt mi přijdou i v krmení spíš jak rivalové než jakodvojčata,ale možná je to jen pocit. Uvidíme,jak to bude,až povyrostou.Teď spinkají v kočárku,než bude koupání,tak aspoň můžu vyídit resty a napsat. Sice jsem zpětně nic moc nestihla přečíst,ale aspoň víte,že žijem a nějak válčíme :wink: však to znáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.10.07 16:48

Ali , to je mi moc líto, holčičky jsou ale i tak kouzelné!!!! Jseš šikulka, že to takhle zvládáš, přeju hodně sil! a zas se někdy ozvi,až prckové dovolí…

Míšo , taky to se zdravím nemáš jednoduchý! Kluci mají super váhy, až budu mít víc času, mrknu na fotečky.

Holky přišly z vycházky, byly s dědou, já byla u kámošky na pokec :-D Trochu jsme to přetáhli, už je to od krmení 4,5hodiny a kupodivu holky ani nebrečí a žulí se v postýlce na rybičky … Aspon srovnáme ten časový posun!
Jinak Any sednes poprvé přetočila na bok a Naty z bříška na záda, tak se snad konečně začnou přetáčet. A Anynka hrozně vykládá a nahlas, třeba ted, nejdřív nadávala spíš, ale ted si povídá a směje se u toho :-) a taky se už holky smějou nahlas, ale ještě to moc neumí, tak jsou to takový srandovní zvuky, pak se samy leknou toho jak se smály … no sranda… tak jdu krmit už se ozývají … paaaaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.10.07 17:47

Ivusko , mrkla jsem se na ten odkaz pod tvym podpisem, mas moc pekne tam ty fotecky srovnane a pekne komentare. Take miluji upravovat, tridit a vselijak se hrat ve photoshopu s fotkama, ale zatim nejak nezbyva cas. Tak jen fotim a treba pak nekdy na to dojde. Ted zatim jen jsem dala fotecky na album.cz (take se opicim po tobe :-)). Tam to jde rychle a skoro bez prace. Tak pokud uz jsem nedavala, tak tady je odkaz:
 http://dominky.album.cz/miminka/

Michaelo, napsala jsem ti SZ, a jeste jednou reknu, ze tvuj odkaz, a ali odkaz, co psala Heli o pokojicku z nejakeho duvodu nevidim, nezobrazuje se mi. Jsou tam jen tri pismena WWW, a kdyz na to kliknu, tak nejake vyhledavani se otevira. To je asi neco v tomto notebooku, mozna to nejak zkusim na jinem PS. A nebo posli mi do sz jeste jednou ten odkaz. dik.

Jeste jsem nereagovala na smutnou zpravu od Pitrsky . Je mi to take moc lito, nektere chlapy jsou proste sobci nezodpovedne. Jses pekna zenska a urcite driv ci pozdeji potkas lepsiho. Asi to je slozite a uz mas dost takoveho utesovani, ale drz se a ozvi se, ze uz je lip.
Musim rict, ze po precteni tve zpravy casto se nad sebou zamyslim. Obcas se chovam tak hrozne k priteli, ze bych se mu ani moc nedivila, kdyby od nas odesel (ne od nas, ode me, deti by nenechal a chtel by je mit conejvice). Nemuzu si pomoct, ale furt ho kritizuji jak nedokonale se stara o holky. Ne tak peclive jak bych chtela je zabali, nedostatecne casto myje ruce, s miminkem v naruci kouka na telku ci na net misto toho aby maval jim pred ocima hrackou ci rozvijel nejake jine jejich schopnosti. Proste celkove prkotiny, ale da se s tim dopracovat do serioznych problemu. JA SI TO UVEDOMUJI, ALE nemuzu si pomoct. Casto jsem smutna a mam spatnou naladu, je mi casto lito, ze jsem nedokazala ty holky donosit a ty spatne pocity a nalady vylyvam na nej. Pak se omlouvam a tak dokola. Tak snad jeste chvili vydrzi, nez se to s holkama a pak jako nasledek i s moji naladou trochu zlepsi.

Dito , uz je to u vas lepsi? Ty jsi tak statecna, tak asi i toto tezke obdobi zvladas jaknejlip. Neumim si predstavit dite s horeckami, urcite to nekdy prijde a ja se z toho zblaznim. Myslela jsem o sobe, ze jsem silna, ale asi jsem si prilis fandila. Proto casto hodne z vas tady obdivuji za statecnost.

Zas prispevek nejaky pesimisticky. Za par dni napisu, az budu mit lepsi naladu.

Pokud nekdo vite, kde se d na netu koukat co vsechno maji deti v jakem veku umet a delat, dejte prosim odkaz. Nemam cas nic hledat, a chtela bych vedet, jak jsme na tom, Takze nejake tabulky ci texty, cokoliv. Blbe se porovnava, kdyz ctu co umeji deticky od Marketky ci Ivusky, ty jsou prece o neco starsi. A u Michaely jsou zas mladsi, ale donosena. Tak nevim, kam se zaradit a z jakych uspechu nasich miminek se radovat.

Tak vsem pekny zbytek nedele a uspesny pristi tyden.
 Ahoj.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.10.07 18:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.10.07 18:43

http://img.fotoalba.centrum.cz/…my3fzsWe.jpg /> Tak to je Filípek,focené dneska,to mu je 7 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.10.07 18:46

http://img.fotoalba.centrum.cz/…aqlSQGJW.jpg /> A tohle je Domča,taky focené dneska po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.10.07 19:05

Teda,mě se to vážně povedlo,jupí!!!Díky Ali,jsi super. A s tím,že jsi protivná,s tím si hlavu nedělej,já jsem taky protivná,teda,spíš tak,že manžel se pořád kolem mě plíží jako sexuální loudil :wink: a já mu večer vždycky odpadnu,no,teda ne vždycky,ale k tomu sexu,co jsme měli před porodem,a vlastně i před těhotenstvím,k tomu se nejspíš vrátíme až někdy v důchodovém věku :oops: :oops: .
Ještě jsem chtěla napsat,jací jsou naši kluci hadráci,kamarádka mi už dřív poradila,že mají miminka rády třeba velký kapesník nebo plenku před čumáčkem,že se uklidní,no,a ti naši lumpové si na to tak zvykli,že už jinak nespí,i v kočárku,prostě do pusinky dudlík,a přes obličej plenku,oni se s ní všelijak šmrdlají až z toho usnou,je to super,odpadne vám uspávání. akrát,že když třeba brečí přes den a chovám je já nebo kdokoli,tak chtějí tu plenku taky,asi je nebaví na nás koukat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.10.07 19:42

Míšo, tak konečně se povedlo, vid - kluci jsou skvělý! A jaký mají krásný pyžámka :-) Mně přijdou oba stejný ale to asi vždycky kor takhle z fotky …
A s tou plínou to máme úplně stejně!!! Primární účel máme sice aby nám nepadal tolik dudlík, ale ted už si ji holky stejne samy dají pryč a taky sis ní šmrdlají, rovněž dáme dudlík plínu a neuspáváme…Akorát přes den ji tolik nedávám,jen když jsou unavený a dáváme dudlíka,to aby si mohly vykládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.10.07 21:31

Ahoj holky,
teda nevím na co reagovat dřív…
Alino, drž se, seš dobrá, žes to zvládla a nepřestalas kojit. Máš můj hlubokej obdiv!!!!!!! Mně ze začátku kojení šíleně vysávalo a to jsem byla zdravá..

Ivuško, ymslím, že ve 3 měsících je ještě na přetáčení na bříško docela brzo, ne?

S tím držením hlavičky, klukům se taky nechtělo, tak jsme začali cvičit Vojtovku, díky tomu se začli už i přetáčet, dr. mi říkala, že u dvojčat je to prostě jinak - jednak se musí počítat s tím, že se narodí většinou dřív a navíc taky se jim přidává nějakej čas, že holt byly v tom břichu dva, míň místa atd. Všechno se počítá. Takže bych se nestresovala moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.10.07 21:34

A u nás teda nefunguje ani plína ani dudlík, obojí jsem zkoušela, ale bez úspěchu.
A Alino, ještě k tomu chlapovi, ten můj to dělá stejně :wink: takže je to v pohodě!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.10.07 21:46

Ahoj holky.
Tak se hlásím po delší době a hlásím, že jsme snad už OK, už i Bára byla ve škole, jen je děsivě bledá, že si toho všímají i všichni kolem…
Měnili jsme PC, nějakou dobu jsem byla bez netu. Teď jsem vás v rychlosti přelouskala a jen zírám, jak je to tu na vážnou notu, kolik holek řeší nemoci a tak…

Oren , jen zírám, já netušila, že se něco takového může stát! Snášet takové bolesti při péči o děti, to si neumím představit. Jsi statečná, drž se a já Ti držím palce, ať vše dobře dopadne.

Ali, taky sis užila svoje, co?
Co se týče toho, z jakých úspěchů u svých holčiček by ses měla radovat, tak rozhodně ZE VŠECH. Na srovnávání se vykašli, mezi dětmi jsou obrovské rozdíly a vývoj je strašně individuální. A ty děti, co jsou jakoby „pozadu“ to kolikrát nárazově strašně rychle doženou. Tak jak to psala, tuším, Sabri . My jsme u nás doma obdivovali Elišku, jak je šikovná, že se v necelém půl roce plazila za hračkama. A Adélka ani náhodou. Po dvou měsících se Adélka během jediného týdne dovednostma na Elišku dotáhla a teď má, řekla bych, dokonce pohybově i maličko navrch…
Takže i Markýtko a další… buďte v klidu

Fotky máte všechny nádherné!
Markýtko, Ivuško, Míšo , Ali , úplně vám závidím, jak máte dvojčátka jedno jak druhé. Moje holky jsou tak každá jiná, že jim jednou budeme muset napsat na čelo, že jsou dvojčata, jinak to nikdo neuvěří.

Eliško , zaujalo mne, jak je Anička aktivní. To je paráda, i když Ty s tím máš určitě fůru starostí a výdajů.

Kuželko , dík, že sis na nás vzpomněla! Jak jste s Nissou řešily to noční kojení, tak to, co jsi psala, je jako bych to psala já! Taky v noci vstávám a holky pijí, jednou v noci a pak ještě nad ránem. Je to zvyk, možná zlozvyk, ale já si stejně jako Ty říkám, že je to naše intimní chvilka a jednou budeme vzpomínat na ty okamžiky...... Souhlasím s Nissou , že by se to tvrdým režimem dalo odbourat, ale když jsem nad tím uvažovala, tak nemám dostatečný důvod to udělat. Když jsem byla v nemocnici, tak Eliška byla s tchýní a noci v pohodě zvládali v klidu a bez kojení - Eliš se sice budila, ale po chvíli zase hned usnula. Se mnou je to horší, já jsem vůbec špatný uspávač. Když vidí holky mě, tak řvou více a dožadují se mazlení a kojení. Holt máma je u nás mlíko :lol: :oops: !

Už si nevzpomínám, na co jsem ještě chtěla reagovat, tak se mějte hezky a ať je u všech vše dobré.
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.10.07 22:40

Ještě jsem zpracovala pár aktuálních fotek:

Holky při koupání:
Eliška

Adélka s Bárou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.10.07 22:46

Dvoučlenná smečka táhne bytem a vymýšlí lumpárny...... :-) 

Divačky:

Eliška: „Na všecko musím vylézt!“

Adélka: „Co bych tak provedla?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
29.10.07 10:38

Holky ty vaše dětičky jsou jako z cukru :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová