Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17934
11.11.07 15:24

July, neboj, moje Zuzka byla v bříšku extrémně klidná a taky ležela tak, že jsem cítila její pohyby jen výjimečně, a přitom ona právě byla ta bezproblémová, to jJindříšek přestal růst a byl malinkej a přitom kopal o 106. Takže z toho se moc usuzovat nedá, důvěřuj UTZ. A nechte si včas kontrolovat průtoky pupečníkem, těhulky, já mám skoro pocit, že u nás to bylo zanedbaný - poprvé mi průtoky měřili až ve 35. tt, když zjistili, že malý neroste. Přitom prý se tohle dělá už od 20. tt.
A Haňuli a Morgano, já měla rizikový obě první těhu kvůli kontrakcím a zkracování čípku a čekala jsem, že s dvojčatama to bude vůbec špatný, ale nakonec byly problémy fakt nejmenší, byla bych je asi donosila skoro do konce, nebýt toho Jindříška a nefunkční placenty. Takže se nebojte, hlavu vzhůru! Jo a na kontrakce mi mnohem víc než magnézko, kterýho jsem spolykala hromady, pomáhala homeopatika, brala jsem Viburnum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 16:01

:lol: Eliško, ahojky moc děkuju, no vidíš, já jsem prostě strašpytel a tím už zůstanu, jsem ráda, že ti to takhle dopadlo, Eliška je jedno z favorizovaných jen pro mimi, protože nám dr potvrdil, že to vpravo vypadá na 90% na holku :lol: , mrzelo by mě kd\b\ něco mělo bejt špatně , to znáš sama, ty obavy určitě, člověk má strach, dřív maminy opravdu věděly méňě, a možná tady v tý době ta přemíra informací škodí i někdy, člověk je naloženej u netu, honí různý rady a zkušenosti a pak je ze všeho zmatenej :roll: 8O , každopádně budu klidnější po uzv, na velkým uzv říkal dr, že srdíčko má u obou mimísků všechno jak má být, ledviny, páteř, jenu jednoho napsal do zprávy, že plodový vody přiměřeně a u druhýho dostatek, tak si vyber, jen mi nesedí že na geetice mi řekl, že je o trošku jedno menší, což je normální u dvojčat, ale o dva dny později mi dr u nás v nemocnici řekl, že to menší je menší o dva týdny, tak to nechápu, ale prý mají přesnější přístroje na genetice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.11.07 16:05

July jak spíš na tom kojeneckým polštáři? Já mám ten prostředek danej mezi nohama a těma cípama si podkládám bříško. Zkoušela jsem mít v posteli polštář, ale ten jsem si musela pokaždým otočení přehodit.

Ahoj Liptonko, dlouho ses neozvala. Hezky lež. Já mám taky klidový režim, ale kvůli tvrdnutí břicha.Teď už doma ani nevysávám ani nevytírám. Max uvařím a utřu prach.

Haňulíku taky jsem na pracáku a peníze mi dávali do srpna, takže do mateřský jsem taky bez příjmu. Hlavně, že jsem měla něco ušetřené, protože mi z účtu měsíčně strhávají 8500. Jenže za ty peníze se mohlo něco koupit prckům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
11.11.07 16:09

July, pokud jsou dvouvaječný, tak dva týdny rozdíl nejsou nic hroznýho, to je normálka, dvouvaječný bývají málokdy stejně velký. Ty moje zrovna pořád byly nastejno a pak se to zlomilo. A s tou přemírou info s tebou naprosto souhlasím, občas bych dopředu taky radši nic nevěděla a třeba amniocentéza, na kterou jsem musela u Aničky, a to čekání po ní, pro mě byla nesnesitelná. Ale zas ty dnešní možnosti zdravotnické techniky jsou úžasné, nebýt UTZ, bůh ví, jak by to s Jindříškem dopadlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 16:14

:lol: to máš Eliško naprostou pravdu, na tohle je to dnešní vybavení k nezaplacení
Aji - máš tam maila, no podobně jako ty, ale já to dávám i kvůli páteři že mě zlobí pod hlavu, jinak klidovej režim mám taky a břicho mám tvrdý během dne hodně často, aji v jakým jsi? a ty Liptonko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.11.07 16:29

July já si ho jednu noc dala pod polštář a ráno mě pěkně bolela hlava :? :? . Já mám tvrdý břicho hlavně v noci, přes den se to už zlepšilo. Taky mi dr napsala nějaké neurotika, ale ty jsem vůbec nezačala brát. Prej mě celkově zklidní. Ale nerada bych aby zklidnili i prcky a oni by pak míň kopali, to bych byla asi dost nervozní. Já jsem 27+2tt a Liptonko je myslím o 5 dní déle než já nebo o týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 17:13

:lol: no já bych se taky bála těch neurotik, sice mě nekopou tak jako tobě, co píšeš Aji, ale i tak bych měla strach, co všechno to utlumí, taky ti víc bouchá srdce? mně někdy jo člověče, i se mi hůř dýchá, ale četla jsem nkde, že to bývá průvodní jev po půlce těhu, jinak s tím byte , to je něco, jen čekám, kdy nám to spadne na hlavu, než stačíme ten obývák předělat :roll: jenže stavět začneme až tak za 2 roky, tak to tady musíme nějak přežít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 18:01

Eliško psala jsi že ses nemusela starat o děti od 22 tydne. Jak to? No doufám že máš pravdu a dětičky hezky donosím.

Zdravím ostatní maminky. Bude mi chvíli trvat než si zapamatuji jména a tak :D Je vás tu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 18:06

Jinak jak tu píšete o těch lécich na zklidnění tak já u prvního těhotenství brala plegomazin nebo tak nějak se to jmenovalo a byly to takové růžové tabletky a děsně se mi po nich chtělo spát :( naštěstí to vliv na zdraví Barunky nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.11.07 18:25

July taky mám problém s dýcháním a srdce mi někdy buší o stošest. Teď přišli přítelovo kamarádi mu pomoct vyndat gauč z pokojíčku, musel se vyndat oknem, protože ten jeden roh neprojde dveřma,naštěstí bydlíme v 1.patře. No gauč už je sice tam kde má, ale chlapi sedí v kuchyni a chlastají, a to přítel jestě neobědval, to fakt nesnáším. Já jsem tak vytočená. Místo aby jim poděkoval a řekl, že má ještě n+ějakou práci, tak s nima v kuchynio chlastá :twisted: :twisted: a ještě k tomu nalačno :twisted: :twisted: .

Haňulíku proč jsi měla brát prášky na uklidnění a v jakém týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 18:32

Aji já to brala od 16tt. už nevím jak dlouho. Na:,–(ili mi to v nemocnici. tvrdla mi děloha. Já vůbec nevěděla na co to mám myslela jsem že mi to má uklidnit ty stahy až pak jsem se dozvěděla že to bylo celkově na uklidnění já si teda rozrušená nepřipadala. v nemocnici jsme to dostávaly všechny a spaly jsme jak mimina :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
11.11.07 18:36

Jo, Haňuli, u Aničky mi taky cpali plegomazin a já ho hodně špatně snášela, měla jsem po něm bušení srdce a zlý sny - noční můry a přitom na to tvrdnutí to neppomohlo.
Byla jsem na těhu v Čechách (od 8. tt), jinak bydlíme v Belgii, manžel zůstal sám v Bruselu a já měla děti v Čechách, školku jsme tam neměli, takže jsem se o ně starala 24 h/denně. Pak ke konci těho kolem toho 22. tt si vzal manža děti do Bruselu a já zůstala v Čechách sama. Anička chodila do školky a Čenda měl 4× týdně au pairku a v pátek a o víkendu byl s taťkou. Bylo to pro všechny těžký, ale já prostě chtěla rodit v Čechách, pořádně se tu nedomluvím a o belgickým zdravotnictví nemám moc dobré mínění. Nakonec byl závěr dost náročný a byla jsem ráda, že jsem v Čechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 18:52

aha Eliško no tak to jste měli teda fakt zajímavé, to tě obdivuju 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 20:11

teda Eliško, klobouk dolů, obdivuju, jinak Haňi - co že to bylo za zázračnej preparát? :roll: :lol:
jinak Aji, kliiid, a hlavně se nenervuj, nestojí to za to, zítra to ani nebude vědět, a hlavně on v tý chvíli nechápe a neuvědomuje si že ti to vadí, ubližuje nebo tě to mrzí, on to prostě vidí jinak, jako za pomoc chlapská odměna, tak něco asi :? vím že to je k nasr… ale když to není pravidlem denně, tak to jednou zkus prostě přejít, je to jeho zdraví, že nejedl, maxim. se za chvíli ožerou, on bude unavenej, protože vydal energii, zalehne a bude to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
11.11.07 22:16

Holky, když kojíte obě mimča najednou, co děláte, aby se vzájemně nepošťuchovali? Že se držejí za ručky, které mají u sebe, je běžné, ale vždycky jeden druhého i mačkají, třeba prst a určitě bolestivě, nebo tomu druhému šmatají do oka a taky se mi stává, že při tom šmátrání chňapnou rukou prs toho druhého (zajímavé, že nikdy ne ten „svůj“ :D ) a vytáhnou ho tomu druhému z pusy. Zkoušela jsem dát jim mezi hlavy plínku, ale i tu odhodí. Nebo máte kliďásky, kteří jen vzorně pijí a jinak se ani nehnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová