Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4569
12.11.07 14:36

Já jsem nikdy nechodila cvičit měla jsem vždycky klidový režim :( jsem ráda že zvládám domácnost a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
13.11.07 15:49

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, mám pořád takový výtok, čirý bez zápachu, ale docela hodně, spíš mi to přijde jako voda. To je asi normální a k těhu to patří, ne? Pořád kvůli něčemu plaším :D :D :D
Zítra se jedu podívat za kamarádkou, má dvojčátka, dvě holčičky, tak chci vidět na vlastní oči, co mě čeká a nemine :D :D :D
Taky bych se ráda ještě zeptala, jestli někde existují nějaké stránky, kde bych našla seznam věcí, co bude potřeba pro dvojčátka, ale to je asi stejné jako u jednoho mimi, jen všechno dvakrát, že? Zatím je ještě moc brzy, ale pak vás budu asi otravovat s kočárkama atd…, jestli vám to nevadí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.11.07 16:34

Morgano, ten výtok je normální, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.11.07 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.11.07 16:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
13.11.07 18:01

pepen, díky moc
Kdyby se to nějak zhoršilo, zavolám dr. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.11.07 19:54

ahoj holky, tak jsem tady po dlouhé době, ale jen krátce, chci vás jen pozdravit a říct, že už se cítím lépe, žiju si po svém a vlastně jsem klidnější a mám se fajn. kluci mi dělají jen radost, Také chci pozdravit nové těhulky, držte se a opatrujte. Takže já zase mizím, někdy zase písnu, posílám ještě fotečky kluků, tak se tady všichni mějte a opatrujte bříška a dětičky :

http://img4.mimibazar.cz/…/f671065.jpg

Kubíček:
http://img4.mimibazar.cz/…/f671071.jpg

Románek:
http://img4.mimibazar.cz/…/f671070.jpg

mějte se holky papa všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
14.11.07 07:39

ahoj holky

Pitrsko moc hezcí klučíci :)

Manžel mi vzal holky do školky tak odpočívám. Včera jsem byla na krev k nt screeningu chtěla jsem se zeptat jestli vám někomu vyšly falešně pozitivní testy na vvv a jak se to řešilo. slyšela jsem že na plodovku s dvojčaty je velké riziko. :(

No já už se začínám těšit až budu nakupovat věcičky pro mimča i když to bude teď finančně hodně náročné hlavně kočárek a tak :)

Jo ještě jsem se chtěla zeptat v kterém tt. jste rodily a jestli jste předtím ležely v nemocnici. Mě u obou dětí hrozil předčasný porod a musela jsem skoro celé těhu ležet tak abych věděla na co se mám připravit a hlavně kdy mám začít nakupovat a chystat věci abych to vůbec stihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.11.07 11:10

Ahojky holky!

Tady se to rozjelo!!!Zdravim nove tehulky, uz bylo na case aby se tu objevila nova briska. Pokud se nemylim ja a Michaela jsme byly posledni, a to uz je skoro 3 mesice! Prave slavime v patek 3 mesicni jubileum, vazne to strasne utika.
Hani , jak ses ted ptala kdo kdy rodil, tak ja jsem rodila 33+4 (hospitalizace od 30 tydne asi), je to fakt docela brzy, prinasi to pak spoustu problemu (doufam ze docasnych a vyresitelnych), vecne litani po doktorech, same kontroly, Vojtovka, dokrmovani, mimi jsou narocnejsi a vyzaduji vice pece… a tak dale. Pravdu rict, predstavovala jsem si to trochu jinak, ale snad se dopracujeme k realizaci tech mych predstav. Uz ted se to lepsi, holkym je 3 mesice, ale spis pocitam, ze jsou ve veku 1,5 mesice kvuli tem 7 tydnum nedonosenosti. A 1,5mes uz je doba po sestinedeli, a to se u vsech vetsinou situace lepsi, i u nas konecne take. Uz mimi umeji zakladni veci jako se najist relativne rychle (driv nam to trvalo 1,5 hod, ted tak 20-30 min, a je to rozdil), zapasit s prdiky, na chvilku uz muzou se zabavit samy koukanim na kolotoc a tak.

Nadavalo se tady na lekarniky a lekarnice? No jo, jsou to hrozny lide, okradaji chudaky pacienty, veskera marze a doplatky jde jim primo do kapsy, kdy chteji, tak si zvysuji ceny, maji se jako prasata v zite a nevedi co s penezma. Vzdyt to vim, take jsem lekarnice :-) :-) A Miso, uznavam, ze mam mezery ve vzdelani jako ta neprijemna lekarnice u vas, take jsem netusila, ze velky sunar se da snist za 2 dny!!! 8O 8O
To te moc lituji, fakt je to financne narocny, tak preji, at se to u vas zlepsi pri tech prikrmach. U nas to zatim neresime, protoze porad plne kojim. Obcasne krize s muzenim mleka resim zasobou z mrazaku, ale bohuzel vidim ze asi to uz dlouho nevydrzi to kojeni. Ted zrovna krize, vycucnou vsechno, a je to pouhych 60-70 ml pro kazdou, a jejich davka je tak 100-130ml (vazime je pred a po kojeni, takze to porad musim sledovat). Ted chudaci jsou napul hladove uz druhy den, jeste dnes pockam na zazracne vraceni mlicka do prsou a pak asi budu take dokrmovat.

Ivusko , ty porad plne kojis? U vas to je takove pohodove, aspon mne pripada, nebo ty jsi velka optymistka, a vse optymisticky popisujes ?

Pitrsko , je dobre, ze uz je lip. Casto na tebe myslim, a jsi sikulka, ze to zvladas, tak zajdi sem casteji a vime, jak se mas. A take aktualni fotky Kubika a Romika vzdy potesi, jsou to fakt nadherna dvojcatka.

Pisu trochu zmatene, a je uz toho dost, a uz jsem zapomela na co jsem chtela reagovat.

Jo, obdiv zaslozilym maminam posilam take. Pochybuji, ze bych to zvladla. Elisko, a navic v cizi zemi a za takovych okolnosti. Ja sice take jsem „v cizi zemi“, ale uz to tak vubec necitim, ty to urcite mas komplikovanejsi. A proc nadavas na Belgicke zdravotnictvi? Tady to po novym roce taky ne bude nic moc, aspon co se tyka financi a dostupnosti zdarvotni pece :-(
Miso , s tou hlavickou se urcite zeptej, jak ti tady holky radi, ale mozna to nebude az tak hrozne? U nas byl mozna trosku jiny problem-Karin vzdy davala hlavicku jen na strany, na obe teda, ale neumela lezet a koukat na strop ani vterinu. Z toho ta hlava byla takova jakoby priplacla po stranach. Tak jsme podepirali zavinovacku tak, aby ji branila tocit hlavickou. Sice se ji to moc nelibilo, ale postupne se hlavicka vyrovnala, a uz je skoro kulata, a ted ji drzi normalne. Ale ted nam ta hlava komplikuje nakup cepicky. Novou v obchodech jsem nesehnala, na MMB prodavaji vzdy stejne velke, a moji holky maji ruzne hlavy. Tak jsem pro jistotu objednala hned 3 pary , zitra by mely dorazit, snad aspon neco sedne.

Budu koncit, musim jit neco delat. Take vlozim par fotecek, na nekterych mozna budou videt nase uspechy (uz drzime hlavicky, usmivame se, pozorujeme kolotoc a take konecne aspon Anicce zacinaji rust vlasky!)
Mejte se krasne, a tehulky hlavne se setrete a nic nedelejte v ramci moznosti! (ja jsem to moc nedodrzovala a take nedopadlo to uplne idealne, to si porad vycitam)

http://dominky.album.cz/…6bd79c58.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.11.07 11:16

A k Vanocum v ramci setrei jsme se rozhodli nekupovat zadne nesmysly, ani drobnosti pro holky nebudeme kupovat. Dostanou k Vanocuk Croozera, a tim to konci. Uz jsme ho i koupili, ale jeste nevyzkouseli,prikladam fotecku . Ivusko , vim, ze jsi take shanela vozik, tak treba ti pomuze info, ze ted je akce pred uvedenim noveho modelu sleva na stavajici 2000, takze je za 8900 Kc. Uvazovala jsem, zda kupovat starsi, ale to je jedna z mala veci, kterou jsem chtela radse novou , kvuli bezpecnosti a zaruce. A ta sleva ten rozdil financni mezi novym a starsim hodne snizila. Weber set jsem koupila pouzity, a to dost levne 750 kc za kus, novy stoji kolem 2,5 tis, hruza!! Akorat je to tak tezky a obrovsky!!! S tech fotek, co taky vkladaly Dita a Zuzika mne to tak nepropadalo, ale je to fakt nakladak, par dni stal tady v obyvaku a nedalo se uz v nem hnout.
 http://dominky.album.cz/…7ecf3d36.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.11.07 11:34

nase plesouci :-)
http://dominky.album.cz/…21ee19dc.jpg

Chitila jsem u Aniky neco jako usmev. Jsem zvedava kdy se uz budeme rechtat jako treba cacourky od Ivusky? :-)

http://dominky.album.cz/…7fd89b19.jpg

vykulena Karin pase konicky:
http://dominky.album.cz/…1c19e5b8.jpg

A snad posledni:

http://dominky.album.cz/…4e5fac82.jpg /> Doufam, ze neva, ze jsem to tady zahltila? :-)

Nekdo se ptal, zda se tady vklada jen 6Kbajtova fotka. To urcite ne, limit je podstatne vyssi, akorat vkladas ne fotku, a odkaz na fotku, ktera uz je nekde na netu.
A pak jeste byl dotaz, kde maji dvojcatkovky galerku. Tak ji maji ve verejnych diskusich a je nekde na konci v seznamu a jmenuje se dvojcata a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
14.11.07 11:49

Ahojky kočky,tak se zase ozývám,včera jsme byli v poradně,tak má Domča 6500g a 61cm a Filípek 6000g a 63cm,doktorka nadávala,že jsou to pěkní cvaldové,že bych je už měla odnaučovat jíst v noci,sice mi taky přijdou pěkně oplácaní,ale ve dvou měsících mi na odnaučování přijde brzo, Dneska jsem to zkusila,a Filípek se dá na chvíli ošidit dudlíkem,a taky že ho vezmu k nám do postele,ale Domča ne,tvrdě se hlásí o svůj příděl :wink: ,tak uvidím,jak to půjde,až budou mít kašičky.
http://img.fotoalba.centrum.cz/…dsroib8t.jpg /> Takhle nám to slušelo včera,když jsme jeli do poradny.
K těm mlíkům ještě,Alino,já jsem nenadávala na lékárnice,vím,že s tím těžko můžou něco dělat,když se to zdraží od dodavatele nebo výrobce,oni taky musí s cenou nahoru,ale je to to stejné,když nadávám,že zdražili maso,prostě je řeznk po ruce,tak držkuju na něj,no. Spíš bych měla nadávat na vládu,že pořád chtějí zvýšit porodnost,a pak vše zdraží,a mateřskou sníží.
Já tedy budu doma s klukama ty tři roky,a pak půjdou do školky,ale počítám,že do práce půjdu už na jaře,můžu si je brát ssebou,a budu dělat jen na zkrácený úvazek,tak to snad půjde. Byli jsme s manželem u soudu ohledně toho snížení alimentů,a soudkyně si nechala čas na rozmyšlenou do zítřka,pak udělá rozhodnutí,ale podle toho,jak to jednání vedli,s tím nepočítám,prostě z jeho bývalky udělali chudáčky,ona přece je už 5 let doma,a nemůže sehnat práci,ubožátko,podle mě,kdyby chtěla,a musela,tak si práci najde,taky bych šla třeba uklízet,kdybych musela,abych měla peníze,jenže pro ní je výhodný bejt doma,jako samoživitelka se má jak prase v žitě. A jen pro představu,manžel má průměr 12400korun,a alíky mu určili 3700 měsíčně,a nejleší je,že nám to výživné počítají do příjmů,a proto nemáme nárok na nějaké ty příplatyk,dobrý,co??No,už radši o tom nebudu psát,jsem pak nas… jak brno,pardon. :lol:
K té hospitalizaci,mě nutili jít do nemocnice už od 34 týdne kvůli tomu,že jsem v průkazce neměla nasáno,že jsou klouci dvojvaječní,a nebyly vidět dvě placenty už. Ale já jsem podepsala nesouhlas,a nakonec jsem do nemocnice šla až kvůli tlaku v 37+6,a ten den jsem i císařem porodila.
Tak,už mi někdo řve,jdu krmit,zatím pa,jo Ali a Pitrsko,dětičky jsou krásný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
14.11.07 13:22

Haňuli, posílala jsem ti SZ.
Hezký den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.11.07 13:24

Ali , díky za tip na Croozera, zrovna včera jsem na to koukala, taky ho hned koupíme :-) dáme to holkam k Vanocum. Jinak stale plne kojim, jsem tomu rada, jime 5× denně z toho 1× v noci, takže pohoda. A s tou pohodou … Musím říct, že jsme měli mimořádné štěstí a holky jsou zdravé a chutná jim :-) až moc :-D tudíž jsme se nemusely potýkat s různými problémy zde zmíněnými… To by bylo všechno o hodně náročnější, toho jsem si vědoma a rozhodně by to v pohodě nebylo! Ale já si myslím, že to zvládáš rovněž skvěle, jsi šikula, a aspon budeš zocelena do dalších bezproblémových dnů …

JInak my rodily spontánně v 38+2, máme jednovaječné a ležela jsem týden před preventivně v nemocnici.

Holky maminy služebně starší, kdy se vaši mimísci začli přetáčet? Mně se zdá, že ty naše jsou nějaký lenošný, třeba když jsou dvě tak se jim tak nechce? Není na ně tolik času? No nevim, mudr. říkala, že je čas … ale stejně. jako jde jim to lehce když jim pomůžu, už i přes ramínko, ale oni nejradeji leží na zádech, ikdyž je stimuluju hračkama a vším. Tak nevím.

Holky za 25 dní mám doma manžu, huráááá! To budou snad nejhezčí Vánoce :D :D :D

Dělala jsem kalendář pro příbuzné s fotkama prcků, můžete juknout, je to tajné, takže heslo i login je kalendar. Ještě tam doplnim kdo ma kdy narozky a svatky aby to mělo nějaky prakticky uziti a dam do tisku.
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/XXX/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.11.07 13:33

Jo, zapomněla jsem vám pochválit dětičky, jsou všechny kouzelný fakt, Ali my jsme taky plešounci :-) A už se krásně culí :-) to pujde rychle za chvili se budou řechtat neboj. Pitrsko, kluci jsou fešáci, takový ženichy hledám pro holky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová