Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
19.11.07 15:32

Alino ,nevyčítej si,že jsou holky pomalejší,prostě jim těch pár týdnů teď chybí,ale oni to doženou,mě začal Jára chodit až v roce a půl,a to byl normálně donošenej,jsem z toho byla na prášky,dneska to neřeším,sice nemám s klukama žádné problémy,ale jsou tlustí,takže určo budou zase líní,ale oni všechno doženou.
Jak píšeš s tím cvičením,my teda Vojtovku necvičíme,a podle popisu to vypadá dost drasticky,ani si to neumím představit,my taky cvičíme na míči,a různé říkanky a úklony a podobně,ale jen když neřvou,když nespolupracujou,tak je nechám a cvičím třeba až ráno.
Dneska mi je kamarádka vzala ke své mamince,tak jsem uklízela jako pitomáá koupelnu a záchod a chodbu,okna,dlažky a tak,prostě už vánoční úklid,sice nejsme žádný čuňata,a uklízím běžně,jenže ometat pavučiny nějak nestíhám,tak dneska jsem to zmákla,ale jsem nějaká hotová,kamarádka je dovezla na krmení,a prý byli zlatíčka,zato mě poak doma ječeli jak poštípaný,tak jsem je uspala na zahradě,jenže mrznu tam jak trubka,tak je mám u okna,a až zařvou,tak tam holt půjdu. zatím je klid…ale jak dlouho??
pro mě je nejhorší,když mají oba nějaký záchvat řevu,a nejsou k uklidnění,jen na ruce,jenže jak vzít oba?? Tak kolikrát se mi stane,že s nhima jezdím na zahradě i potmě před koupáním,aspoň na 20 minut,minule mě prý viděla jedna známá z okna paneláku,ajk jezdím jako magor dokolečka kolem bazénu,už tam mám vyjetý koleje.
Manža chodí domů až večer,a to už toho moc nepomůže,ale to asi znáte. Obdivuju Ivušku,protože být na dvojky od narození sama je fakt docela záhul,a ty nemáš kam utéct,manža daleko,sice rodiče pomůžou,ale to není takový,manžel by třeba aspoň k nim chodil,než usnou jim dávat dudlíka,aby sis oráchla,a takhle musíš pořád běšhat ty,je to asi těžký,kolikrát toho mám už plný kecky,jenže vím,že kdybych byla na ně nervní,tak začnou řvát,musím pořád k nim chodit v klidu,a je fakt,že Jára k nim takhle po koupání většinou chodí sám,abych si oddychla,stejně vařím véču,a poklízím a dělám úkoly s adámkem a svačinu do školy,ale je fajn,že vím,že tam může jít taky někdo jinej.
Deniso ,taky máš jedno hodné a jedno raubíře?? to je přesné u nás,ale já jsem už v břiše poznala,že filípek je takovej malej rošťák,víc kopal a mlel se, teď je to to samý,Domča je takovej andílek,taky umí brečet,ale asi tak jednou za týden si zařve,jinak spíš jen občas kníkne,já mám výčitky,a vždycky Filípkovi nadávám,že je takovej malej neřád,furt ho musím tahat,nebo houpat v sedačce,nebo vozit v monokočárku,co mám doma,prostě je to sígr už od mala,a kouká mu to i z očí,je takovej šibal vyčůranej :lol: ale do postele neberu ani jednoho,ale to už jsem psala,že jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.11.07 16:54

take vkaldam aktualni fotecky z trimesicni oslavy

Karin a jeji dort (Anika nechtela pozovat, tak nema fotecku se svym dortem-ten byl se svickami :-))

http://dominky.album.cz/…443b9555.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.11.07 16:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
19.11.07 21:55

Alino,
nedávej si nic za vinu, vždyť holčičky jsou pěkný, holt se narodily dřív, tak potřebujou čas. Vezmi si, že kluci se narodili 36+2, domů z porodnice jsme šli už po 6 dnech a stejně jsme tu Vojtovku začli ve 3 měsících cvičit a je mi jasný, že se to s náma ještě pár měsíců potáhne..
Rehab. doktorku jsem nevyměnila, ale sestru jo, ta která učí ty cviky a kontroluje…a tahle je fakt skvělá, všechno mi detailně vysvětluje, co mám sledovat, který svaly a jak se mají zapojovat atd.
A s tím křikem, samozřejmě se u nás taky křičí, někdy přímo řvou jak tuři, to když mají ke věemu ještě hlad, no ale odcvičit se musí, že jo, když to má být k něčemu…vadilo mi to jen ze začátku, přišla jsem si krutá, teď už mi to vůbec nepřijde. Vím, že je to pro jejich dobro, tak mě hoši nedojmou.

A s těma pokakanýma plínama je to normál (myslím počet). Mně pak zas přešli k druhýmu extrému, netentovali strašně dlouho, rekord měl Vojta 9 dní!! Teď se srovnali na 1 až 2 krát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
19.11.07 23:07

Alino,
myslím, že když kojíš je časté kakání úplně v normálu. My jsme to měli taky… cca. 10 plen denně… ale nejlepší bylo že když tam měly tu jejich sračičku… odmítaly jíst… někdy se pokadily i 2× před jídlem… pak řvaly hlady… no hrůůza… když vzpomínám, mám husí kůži.
Jo a Vojtovka mě taky hrozně trápila… i jsem to tu asi psala..... bylo mi hrozně mimi líto… a taky jsem to z lítosti flákala.. a pořád ji nějak omlouvala… byla nastydlá, nebo unavená… bylo moc horko nebo zima! No ale nějak jsme to nakonec zmákly… jo a ten cvik na bříšku s tou hlavou na straně… hrůza.
Prý je ale to vzpuzení vlastně to nejlepší co to cvičení dává. A řev asi bude vždycky… Terezka nám brečela do konce… Ale Alino, mělo to fakt obrovské výsledky!!! I když jsme necvičily zrovna poctivě. No a dneska už to jsou spíše básničky a říkanky… a to už je i baví :-)) No a Terezka, se kterou jsme musely cvičit hodně mi dneska na 10 měsících (rozená 34+4) skoro chodí… už se začíná i pouštět mých rukou a nábytku a drží balanc. A Kiki se kterou jsme cvičili méně je taky trošku pozadu za Terezkou. Tady jsou ty vysledky hodně vidět… takže holky držím palce a vydržte to!! Hodně to fakt pomůže!
Ali bude líp… vydrž!!! Už jenom pár měsíců a budeš mít doma holky na stejné úrovni jako jejich vrstevnice. Věř tomu… dočkáš se! A vůbec si neříkej, že si to ty nezvládla… není to pravda… holky chtěly ven a tak šly… jenom to bude ještě nějakou chvíli náročné…
Znám několik mamin s dvojčaty… rozené opravdu hodně brzy… začátky hrůza… ale dneska super!! Děti jsou v pohodě a bez problémů. Navštiv dvojčata.cz a projdi si pár příběhů… mně to docela pomáhalo, když jsme měla tyto výčitky…

Dobrou :-))

• Citovat
  • Upravit
2817
20.11.07 09:27

Ahoj holčiny zdravíme z nemocnice :-((( Jsme tu od včerejšího večera… při koupání babička omylem kapla lih misto Vigantolu (podobne lahvicky),čistily jsme lihem ouška a babička šáhla vedle. Anetka kuckala pak byla asi 20 minut totalne opila v limbu,brrr,pak se probrala napapala,celou noc jsme ji hlidali.Včera jsme pro jistotu šli s nima k mudr. a ještěže! Anetka ma asi nezavisle na tom kapnutí bronchitidu spastickou,takže se pry neustale dusi,špatně se jí dýchá,chrčí ji v krčku,poslala nas šupem do špitálu,a jsme tady všechny 3 jelikož kojim obě. Tak na:,–(ili léčbu zdá se že reaguje dobře, tuk tuk tuk, ale nekolik dni si tu pobudem. Ještěže tady mám notas a spojeni se světem… Tak at vás nic podobného nepotká, buďte zdraví!

Jdu si vás dočíst, jen jsem skoukla krásné holčinky od ALiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.11.07 10:00

To jsou věci, Ivuško, tak ať jste co nejdřív doma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.11.07 10:06

Ještě k té Vojtovce, kamarádka má dvojčata narozený 32+6, cvičila s nima poctivě do roka (přitom okolí jí už tvrdilo že to přehání atd, že děti už jsou v pořádku),myslím, že udělala dobře. Děcka jsou strašně šikovný.
Mně ta rehabka říkala, že teď to má ten největší efekt, takže zatnout zuby a vydržet :wink:
Ono plno věcí se pak může projevit později, i v jiné formě - např. ve škole atd. Holt všechno souvisí se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
20.11.07 14:10

Ahojky, hölky, já nestíhám psát, ale hltám vaše příspěvky, zvlášť o vojtovce.
Ivuško, Alino a další - děťulky jsou kráááásný! My nestíháme ani fotit. Ivušky jsem se chtěla zeptat - mám taky tu knížku Našemu sluníčku, ale některé cviky nechápu, nebo jsem špatně narostla … Třeba str. 40, cvik 6 - prostřední prst do třísel, ostatní volné pod zadečkem. Já to prostě nedokážu - , a to jsou celkem hubený a žádný faldíky na stehýnkách nemají., stejně str. 45, cvik 10. Jak to děláš? Jsem divná já, nebo ten, kdo to psal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
20.11.07 14:11

jo a Ivuško - teď jsem dočetla tvoje psaní - ještě že to tak dopadlo! Moc vám držím pěstičky, ať jste brzo doma v pořádku!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.11.07 15:00

Ivusko, take drzim palce, at jste conejdriv doma a dopadne vse dobre. Pak se holcicka bude chlubit, ze ochutnala alkohol (navic tvrdy!!!) jiz v 4 mesicich :D .

A opravdu, kam zmizela Dita? Doufame, ze uz skoncilo vase putovani po nemocnicich a spis nekde cestujete-dovolenkujete a proto nestihate?

Oren, tke se vymlouvam, ze je chuderka unavena (vcera), pak ze je bez nalady a prilis nervozni (dneska). Druha zas jiz dva dny pri cviceni neudelala nic, pokopala, popovidala, trosku se povztekala a zadne reflexy nezafungovaly… Ach jo… Snad to nekdy skonci, to budu mit najednou casu a pohody.

Zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.11.07 16:07

Ahojky.
Pochlubime se, co jsme sehnaly na sebe :-)

Karin:

http://dominky.album.cz/…16ee93c4.jpg

Anika:

http://dominky.album.cz/…308cdc86.jpg

Mejte se pekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
20.11.07 16:23

Ali to jsou panenecky nadherne … to ti naši klackove už zdaleka nejsu tak roztomile :-( Anet ma uz skoro 7kg!!!

Eli, milerada Ti pak reknu,knizku jsme s sebou nebraly do nem. :-) Ale my necvicily vse, preskočily jsme kapitoly az k Od konicku k pretaceni.Jelikoz jsem ji koupila az ve 3 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
20.11.07 21:56

Téééda Ivuško,
ty máš ale story !!!!! To bych asi nepřežila,… ale hlavně že všechno dopadlo dobře a nebude mít následky.
Vůbec by mně nenapadlo, že se může po jedné kapičce tak „ožrat“… promi%n mi ten výraz… Klobouk dolů, že to bereš poměrně v pohodě. Tak se hezky léčte, ať jste brzy fit.

Alino, vojtovka taky jednou skoční. Pak nebudeš vědět co s časem… hahaha… to asi nikdy. My si s manžou říkáme, že si dáchneme až v důchodu :-)
A holčičky máš krásné… tak se raduj. Šatičky jim moc moc sluší!!! Paráda!!

Holky já mám taky takový malý problémek, nevím si rady… tak kdybyste měla nekterá podobnou zkušenost, uvítala bych radu.
Objevila jsem asi před 3 týdny na krku malé dvě bouličky.Tvrdé… jakoby uzlinky. Byly jsme u DR. udělala testy a nic… zdálo se, že to má s roustoucíma zubama… ještě nemáme ani jeden.. v 10 měsících… to je dobrý ne? Není to divné?
No a asi před týdnem jí začala jakoby padat hlavička na stranu… nejprve jsem si mysela, že je to normální, že jenom tak blbne… ale teď už se mi zdá, že to má jakoby křečové. No a pořád si tam dává ručičku. Dneska už to měla citlivé i na omak… tu stranu krčíku… byla celý den nevrlá… ale bez teploty… bez dalších příznaků nějakého zánětu nebo nemoci. Nevím co to může být a zítra jedeme raději ráno do nemonice na nějakou konzultaci… ale znáte doktory… já s nimi nemám moc dobré zkušenosti… oni to děcko doma nemají… a třeba nás vyhoděj. Jenom aby to nebylo něco neuroligického… ale zase chodíme na rehabky… to by snad projevilo… nebo se to může najednou takto zhoršit?
Na to, jak jsme si mysela, že jsem nad věcí… jsem po dnešku docela pos… a fakt se bojím :-(

Holky, co myslíte… plaším zbytečně… nebo se mám hystericky vnucovat a nenechat se odbít i kdyby to fakt byla prkotina?

Dobrou a mic předem díky za názor.
Renata

• Citovat
  • Upravit
2241
21.11.07 09:04

Ahoj holky,
máte krásné fotečky dětiček, už se taky těším. Ale mrzí mě, že máte takové starosti, nemocnice atd...... snad bude vše v pořádku, držím palečky.
Oren, někde jsem četla, že se miminkám můžou dělat uzlinky, hlavně když jsou kojená, že se to stává často. Tak snad to bude i váš případ a nebude to nic vážnějšího, uvidíš, co vám řeknou v nemocnici. Neboj, bude to dobrý.
No a já jdu příští týden v úterý na kontrolu a už se nemůžu dočkat, až tam uvidim prďolky :D :D :D jestli tam ještě obě jsou :? Doufám, že jo!
Pořád koukám do všech vašich galerií, prohlížím vaše fotečky, je to nádhera :D
Tak se zatím mějte moc hezky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová