Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Haňulíku, jen piš, já myslím, že je to naopak fajn, že jsme tu různě věkově
aspoň je to pestřejší.
Určitě to zvládneš, co mám známou se třema dětma rok po sobě, tka ta říká, že vlastně s tím třetím dítětem je minimum práce, ty starší ho zabaví. Takže „jen“ je pěkně donosit, pak vypiplat z nejhoršího a pak už to bude brnkačka
S tou kýlou se ti to snad upraví samo, držím pěsti a jak říkám, choď za náma a piš!
Nisso, u nás je nejčastější kojení František dvakrát a Vojta jednou. Už jsem dvakrát zqžila noc úplně bez kojení, ale taky např. František 5krát a Vojta2krát
mám pocit, že na Fanyho jdou zuby, tak ty noci máme teď horší.
K pohybu u nás - kluky hodně nakopla Vojtovka, kterou cvičíme od 3 měsíců, takže teď v 5,5 už Fany couvá a začíná pérovat na kolínkách, Vojta si konečně oblíbil polohu na břiše a začíná rotovat.
Ale jak říká naše rehabka, nemusíme se honit za tím co už umí, důležitá je kvalita provedení ![]()
Oren, máš moc pěkný holčičky,vůbec všechny děti jste tu krásný:)
Michaelo, všichni kluci jsou parádní:) děláš něco s tím slehnutím hlavičky, jaks psala? Máte nějaký cvičení?
a už si fakt nic nepamatuju…
Není možná, konečně se mi podařilo zprovoznit metřík, jupí:)
Zdravím Haňulíku…
..... my máme rády těhulky… protože na to všechny tady moc rády vzpomínáme… i když to třeba nebylo vždycky růžové!! Jen ná prosím navštěvuj a piš…
4 děti myslím zvládneš naprosto v pohodě… tady jsou minimálně dvě maminy, co mají 4 děti… my ostatní to asi nechápeme… ale ony jsou v pohodě… jakoby se nic nedělo. Máš už dvě starší holčičky… to budou pomocnice, počkej jak se budeš divit!
Držíme palce… jsi na začátku… tak si to užívej v pohodě a netrap se chmury… zvládneš to, jako jiné maminky v pohodě. S tou kýlou… tyjo… vůbec nevím!
Pepen, taky zdravím!!!
Kluci jsou teda šikovní… my jsme pérovaly a couvaly, je to pár týdnů zpět… a vy už tak brzy!! Krásný příklad toho, jak ta Vojtovka opravdu výrazně pomáhá a funguje!!
Doufám, že jste všichni v pohodě… u nás se šíleně marodí… takže noci jsou utrpení… a taky pořád odsáváme,… koupila jsem tu na vysavač… a holky z toho mají hrozné šoky!! Chudinky… já je tak trápím ![]()
Mějte se krááásně,
Renata
ahoj holky jste fakt hodné. No včera už jsem ani nedošla pro holky do školky
jak mě to bolelo tak jsem musela volat tchýni což dělám děsně nerada i když ona to má cestou. zrovna řeším kdo je vyzvedne dneska.
Volala jsem včera chirurgovi a ten mi řekl že pokud ty problemy neustoupí půjdu do nemocnice na hlídání
to si nedovedu představit že bych tam ležela tak 5 měsíců do porodu. tak se snažím ležet doma. Mám tu děsný bordel ach jo. Ani nevím jestli si stihnu nakoupit vybavičku. chtěla jsem až po 20tt ale kdo ví jestli už nebudu v nemocnici.
Ahojky maminy a těhulky,tak jsme byli na tříměsíční KO,a Domča má 64 cm a 7,3kg,a Filípek 6,9kg a 65 cm,takže už jsme taky cvaldové. K té hlavičce,napsala mi to doporučení na neurologii,sice se cukala,že je to zbytečné,ale já jsem jí říkala,že se Filípek už umí otáčet z bříška na zádíčka,ale jen na tu jednu stranu,co má křivou hlavičku. Tak mi pořád tvrdila,že rostou rychleji,než by měli,a proto mají větší potřebu vápníku,a jelikož ho mají málo,tak mají měkké kosti,ale nechápu v tom případě,proč to Domča s tou hlavou nemá??? Napsala nám vápník s fosforem v kapslích,mají ho brát 2× denně,a ještě zvýšila dávku vigantolu na 2 kapky denně. Na tu neurologii jdeme v pátek za týden,tak pak písnu,jak jsem dopadla.
Taky jsme byli na plicním,kvůli reakci,a musíme s domčou ještě za měsíc znova,ještě stále mu to hnisá,takže není očkovaný,a Filda taky ne.
Taky už nám dneska došlo rozhodnutí soudu,alimenty nám nesnížili,a důvod?? protože jeho bývalá žena má prý vyživovací povinnost ještě k té 5leté dceři
A že sice se manželovi změnily podmínky,když se nám narodili kluci,ale že jeho první děti ty peníze potřebují víc,že už jsou dospělí,a kupuje se jim oblečení pro dospělé(teda,nevím,kde kupuje oblečení ta soudkyně,ale oblečení pro dospělé je mnohem levnější než pro mimča a malé děti,a za druhé,ty dospělé děti z toho tak rychle nevyrosotu,že jo?? No,jsem nasraná.
Hanul ,jen k nám choď,je prima sledovat tvé těhotenství,moc ráda na tu dobu vzpomínám,a takhle si to oživiím. a s tou kýlou je trápení,ale uvidíš,že to bude v pořádku,a miminka donosíš jako slonice,podívej na mě,kdyby mi nevyletěl tlak,tak je nosím ještě dneska
![]()
Pepen ,ty máš spider swing,viď?? Vejdou se ti děti ještě do té hluboké korbičky?? protože my jsme tam úplně narvaní,když tam dám fusaky a mají kombinézku,tak jim trčí ruce vzhůru,ani je nemůžou dát vedle sebe. Taky mě hrozně štve,když mám jet do města a tak,že musím ten kočár skládat,a štosovat na sebe korby a jsem jak prase,než ho zase složím,a za chvíli zase rozložit,uvažuju ot om ,že si koupím golfky polohovací do kufru auta.,abych nemusela pořád skládat ten velký kočár,a taky, když jedu i s většíma dětma,tak se tam nevejdem,a musím je všude tahat v sedačkách,a to je na bednu,jsou moc těžcí,poponáším je pár metrů a pořád pokládám,sedačky jsou pak jak prase,a já ztahaná jak kůň,myslíte,že je to dobrý nápad?? Nebyli by v těch polohovacích golfkách moc často,jen tak 2× týdně na dvě hodiny,a dala bych jim je naležato,a taky fusak a nánožník.Poradíte mi???
Ahoj Míšo,
argumenty tvé dr mi přijdou trošku prapodivný…já myslím, že na neurologii by vím měli předepsat cvičení a pak se to velmi rychle srovná. Pokud preferuje jen jednu stranu, tak si tu hlavičku bude křivit přece, to je jasný. Vojta si ji taky tak křivil. No, tak dej pak vědět.
S tím kočárkem - kluci se mi tam vejdou ještě dobře, ale já mám tenký fusaky, přes to deku a taky nemám tlustý kombinézky, dávám víc tenkčích vrstev, takže v pohodě. A mají teď kolem 7kg a tak 65cm.
A já bydlím ve městě, takže jezdím hodně MHD, na to je spider dobrej.
S golfkama neporadím.
Ahoj Míšo,
taky se mi ty rady tvé Dr. moc nezdají. Nás tam poslaly zhruba po měsíci, co nám stranila Terezka ke straně a už nám vynadaly, že jsme měly přijít dříve. A taky hlavně žádné podkládání nebo dávání pleny… tím spíš tam tu hlavičku bude dávat. Dej mu na druhou stranu hračky a třeba bráhu, pokud to jde,,,… nebo okno… aby sám chtěl… měl tam podněty. Prášky nepomůžou a sležená hlava je jasná známka toho, že tu stranu preferuje… pak bude mít i zatuhlé krční svaly a už se to bude těžko napravovat… my jsme tím prošly, takže vím o čem píšu.
Souhlasím naprosto s Pepen. Nenech se odbít.. a vojtovku přežijete ![]()
No a já se na golfky a vůbec jiný kočár než hlubokou korbičku ptala naší rehabky.. protože se mi v léte holky nevešly do korbičky, ale ještě neseděly… a Dr. mi řekla, že dokud nebudou holky sedět… jakože sami, nemám jim kupovat ani golfky ani sporťák. Já ho tedy koupila dřív než holky začaly samy sedět… ale ve 3 měsících by mi z golfek asi propadli mezi špuclema.
Asi bych spíš zkusila najít jiný způsob… buď jenom kombinézu a nebo pořádný vyteplený fusak. My dávaly holky v březnu taky jenom do fusaku.. teplého s beránkem!
Ale zeptej se na to na neurologii.
Mějte se všichni fajn… u nás jsme pořád nemocní… moc se to nelepší!
Dobrou
Ahoooj holky…
Alino, posílala jsem ti SZ. Ale nějak blblo emimino… tak doufám, že ti došla ![]()
Jak se všechny máte? Co prcícci?
Hezký víkend,
Renata
Ahojky, vám ty děti tak rostou! ![]()
Haňuli, myslím na tebe, úplbně tě chápu, já se taky hrozila, abych nemusela moc brzo do nemocnice, a nakonec bylo všechno - kromě toho závěru - v pohodě. Kýla je prevít, moc ti držím palce, ať se to zlepší!!!
Ale nestyď se využít tchýni, mě ty okolnosti taky donutily zmermomocnit všechny v dosahu, i když jsem fakt nechtěla, ale v zájmu těch mailčkých, to se prostě nedá nic dělat. Na druhý straně třeba musíš slevit z některých požadavků na jejich péči - jakože třeba dávají sladkosti nebo pod., moje děti zas absolvovaly u tchánovců celé dny plné televize, což mě štve, ale bylo to přechodné.
Nevím, jak vložit fotku - povedl se mi odkaz ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
jé Eliško pěkná fotečka. Si to představuji jak to bude vypadat u nás ![]()
Když ležím tak je mi líp. Ted tu mám i synovce tak máme veselo. Dneska pořád vařím polívky a pořád jím a jím to je hrůza . Holky si daly taky na oběd i na večeři. za chvíli budu vařit tak 5 litrů jen na oběd. Dneska jsem uvařila dvě a dohromady tak 6 litrů tak snad něco zbyde na zítra ![]()
taky jste měly takový hlad?
Eliško,
na tu fotku co si otevřeš pod tím tvým odkazem klikneš pravým tlačitkem myši. Otevře se ti okno a tam vybereš vlastnosti. V tom okně, co se ti otevře si nakopíruj text u adresa URL:
Pak tady v tom okně… co píšeš zprávu klikni na ikonu Img, hned vlož zkopírovaný text URL a znovu klikni na Img
a na další řádku můžeš psát zase text ![]()
Haňulíku… mně bylo nejdřív hodně blbě… a pak jsem jedla za 5. Přibrala jsem 28 Kg a porodila dvě maličké holčičky… ale už jen asi 3 Kg… který mi asi zůstanou jsem na původní váze. S dvojčaty se člověk naběhá… nablbne… ![]()
Vydrž… stojí to za to!!!!
Oren, díky moc, snad se to příště povede. Jdu spát, do teďka jsem s manžou stříhala hvězdičky na zítřejší Mikulášskou, nemáme anděla, tak jsem vymyslela, že uděláme andílky ze všech dětiček, bude jich teda jen 13, ale zastříhali jsme si. a ještě jsem šila návleky pro čerta a pletla ocas
Tak dóóóbrouuuu!
Ahoj maminky,
koukám, že je tu supr veliká diskuse. Tak ani nevím, zda mám psát, mimča už máte, většinou … Ale jiná diskuse třeba těhu maminek tu není.
Minulý týden k překvapení všech nám zjistili jednovaječná dvojčátka, s jednou placentou v jednom vaku. Jsme zatím v šoku, ale už se pomalu vzpamatovávám. Jen mám obavy, aby vše bylo OK, ta naše varianta je pro vývoj dost riziková. Jste tu někdo takový?
Díky moc.
Pokud by to šlo, možná bychom těhulky s dvojčátky mohly založit další diskusi, abychom se nemotali sem … nevím.
Hanka