Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminy a těhulky,tak jsem konečně přestala menstruovat,doktor mi ve středu udělal vyšetření a UTZ,a píchnul mi nějakou injekci,a skončilo to,díkybohu. Aspoň jsem klidnější. Taky jsem nechala kluky vyfotit u foťáka,a zarámovala,a mám dárk k vánocům pro babi a tety,protože opravdu pořád něco vymýšlet mě už neba,a taky se moc nikam nedostanu,s tím landaurem sice třeba vjedu do krámu,ale všude jsou tak úzké uličky,že neprojedu,ale to asi znáte všechny.
U nás jinak nic nového,snad jen,že už 3 dny se oběma klukům úspěšně daří se otáčet sz bříška na záda,je to legrační,jak je dám na břicho,tak se jednou ručičkou vzepřou a tou druhou jakoby bouchají do podložky a pérují tak dlouho,až se jim povede být na boku,a pak jen švihnou nožkou a jsou zase na zádech,a hroozně je to baví.
Ivuško ,hezká fotečka,z nemocnice,ale díkybohu,že už jste doma,viď?? A příjezd taťky se vám blíží,že?? Za 6dní???
To bude divočina,abys zase nepsala i do jiného fóra,třeba s termínem porodu srpen
.
A pak už bude taťka s vámi doma,nebo jen na chvíli a zase odjezd??
OREN holky jsou krásné,takové rošťandy,mají takové šibalské hvězdičky v očích,je srandovní vidět,jak budou naši kluci za pár msíců dělat doma lumpárny.
Tady je ta fotečka od fotografa
Filípek a Dominiček:
http://img.fotoalba.centrum.cz/…_6s0jimg.jpg /> A tady je celá moje pánská sestava ![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…_tm36xp8.jpg
Ahojky Míšo,
ty jsi doma jak Matka tereza… sama samička jedna žena. Docela ti to závidím… určo jsi taková ta maminka mezi chlapy.
I když to asi někdy musí být pořádný nářez co?
No u vás bychom hledali ženichy docela snadno ![]()
Kluci jsou všichni krásní… moc se Vám povedli!!!
A s tím fotoateliérem… docela o něm už dlouho přemýšlím… chceme udělat příbuzným k Vánocům nějaké kalendáře… nebo obrázky! Mám ale pořád takový pocit, že takovéto fotky stojí dost peněz? Nebo se mýlím?
Napiš, když tak… pokud to není tajné… ![]()
R.
ahoj holky
no fotecky jsou nadherne, jake mame krasne deti,co?
Oren, sraz je pristi stredu, tak se tesim, ze se tam uvidime
hollky uzijte si krasne vikend,
Sabri a deti
Teda,mě se při odesílání té zprávy pořád psalo,že je chyba na emiminu,že to mám zkusit později,a nakonec koukám,že se to poslalo 3×
,no,aspoň jsem ty druhé dva odkazy editovala,aby nebyly tak dlouhé,když už nejdou smazat.
Oren ,mě to nepřišlo moc drahé,ta s těma hvězdičkama je větší,nechala jsem si udělat 1521cm,a ty hvězdičky,a ještě tam mohlo být napsáno veselé vánoce nebo tak něco,což jsem nechtěla,a stály 299,–,a ty společné jsou 1318 a stály 239,–,a je to vždycky po 3 fotkách,ale můžeš si jich nechat udělat kolik potřebuješ. Já jsem taky nechtěla je nechat fotit,ale teď nelituju,sice máme digitál,jenže…zaprvé,nevím jak u tebe,ale udržet pozornost 4 dětí není v mé moci,zadruhé,když fotím,nemám čas se babrat s nějakým manuálním nastavením,a dělám to na automatiku,a potom je třeba upravím v PC,a doma prostě takové nasvícení jako v ateliéru nemám,a taky oni mají fotoaparáty,že vyfotí třeba 20 snímků během chviličky,jenže u našeho foťáku to trvá rozhodně déle,prostě,pro mě to bylo samé plus,a i byli hrozně milí,myslím v tom ateliéru,a věděli,jak děti dát,a než jsem je oblékla,zatím to natáhla do PC a já jsem si vybrala,které fotky chci,mám každou trochu jinou,nebyli focení jen na bříšku,i leželi hlavičkami vedle sebe,ale nožky od sebe,ale nakonec nejhezčí byly ty kde želvičkují
a toběě už holky stojí,a to jsou taky krásné fotky,třeba adámka mám v roce vyfoceného s kočárkem
,prostě s mašinkou nechtěl,no.Jéžiš,doufám,že jsem to napsala srozumitelně,pokukuju na zprávy a zapomínám se ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se konečně dostala k tomu, abych taky něco napsala. Vaše příspěvky čtu, ale na odepsání nějak nevycházel čas.
U nás se taky pořád marodí. Holky jsou v pohodě, ale Ela je pořád na hromadě. Zrovna předevčírem jsme absolvovali zase jeden výjezd na pohotovost. Ele zjistili bronchiální astma a teď ji to nějak často zlobí. Bohužel to zdědila po mě. Takže pro nás zvlhčovač vzduchu byl taky aktuálním tématem. My jsme nakonec pořídili zvlhčovač vzduchu od Bionaire, ten zvlhčuje teplou párou. Což je pro astmatiky dle doktorů prý nejlepší. Zkoušeli jsme zvlhčovat alternativně - mokré plínky, vodní fontána, kytičky doma máme, ale bohužel to pro nás bylo málo. Navíc máme doma krb, který vzduch hodně vysušuje, takže zvlhčovač byl nutný. Plíseň se nám nedělá, ale nemáme ho zas tak dlouho. Okna ale máme stále na mikroventilaci, takže si myslím, že bychom tomu mohli i předejít. K tomu jsme koupili i ionizátor. Udělali jsme si takového předčasného Ježíška.
Ivuško , to je paráda, že už jste doma. Musely to ale být nervy. Na té fotečce vám to moc sluší. Já naše holky taky ještě pořád plně kojím. Sice mě to zas tak fyzicky nevyčerpává, ale zase mi začly strašně padat vlasy. Musela jsem se dát ostříhat na ježka. Taky se mi zhoršil ekzém, ale ráda bych vydržela plně kojit aspoň do ukončeného sedmého měsíce. Jsem alergička a astmatička, takže je to pro holky hodně důležité. Elu jsem plně kojila do osmi měsíců. Snad jsem jí tím aspoň trochu uchránila.
Helli , ta fotečka Nikolky na stole je bezvadná.
Sabri , fotečka vašich plaváčků je nádherná. Taky jsem chtěla chodit s holkama, ale nejsou lidi ![]()
Oren , holčičky jsou v klulíškách fešandy. Moc jim to sluší.
Míšo , tak už víme, kde budem hledat ženichy
. Takových chlapů najednou, to je krásná nadílka. Nebo nadělení? ![]()
Tak ještě trochu o našich cácorkách. Byly jsme před týdnem na vážení (4,5měsíce) a Rozálka má 6,44kg a 63cm a Natálka 6,36kg a 62,5cm. Včera jsme byly na náušničkách a Rózička se sama přetočila na bříško. Přetočila se tedy asi už před týdnem, ale to jsem si nebyla úplně jistá, jestli jsem ji na bříšku nezpomněla
![]()
http://img4.mimibazar.cz/…/f704051.jpg /> http://img4.mimibazar.cz/…/f704044.jpg /> http://img4.mimibazar.cz/…/f704041.jpg
markýtko ,holčičky jsou kouzelné,a s těmi ženichy,jasně,u nás jich je plno,a ty zas máš dost nevěs na výběr,viď??
Holky,tak jsem včera poprvé kluky koupala ve velké vaně a oba naráz,přikládám fotečku,a musím říct,že je to prro ně určitě o 100% lepší,ve vaničce už museli mít skrčené nožky,a jen se ošpláchli,ve vaně si můžou llebedit déle,a evidentně se jim to líbí. Taky jsem se rozloučila s korbičkou od hlubokého kočáru,s pytlem se tam už nějak nevlezli,a když,tak jim trčely ruce nahoru,dneska jsem jim nejdřív odzkoušela sportovní korbičky,jestli to bude lepší,a je fakt,že je tam na šířku a i na délku více místa,hodně zabírá ten pytel.
My jsme ZATÍm zdraví,ťuk ťuk,jen adámek měl zápal plic,ale v úterý jdeme na Ko,tak už je snad ok.
Tak tady je fotka kluků ve vaně:
http://img.fotoalba.centrum.cz/…1o1bp804.jpg
Ahoj holky,
nádherné fotečky dětí.
Markyt hoky jsou jako paneneky. taky pořád koukají na Elu? Naši mají Vikču jak svatý obrázek, když je u nich tak mě ani nepotřebují. Škoda jen, že to nemůžu nějak využít, protože musím hlídat Vikču, aby jim něco neudělala.
Taky máte krásný váhy na 4,5 měsíce. To my máme v 6 měsícíh.
Zuzanka 6,35 a 66 cm a Honzím 6,44 a 67 cm. Jsou to holt hubení dlouháni. ![]()
Michaelo kluci jsou pěkní buclíci v tý vaničce. To my jsme proti nim úplní vyžlata. Já nikdy neměla pořádný miminkovský faldíčky na dětech, až mě to někdy mrzí. Mně se to hrozně líbí. ![]()
I fotečky Oren, Ivušky a Sabry jsou nádherné, to je šílený jak nám ty děti rostou, co?
My už se přetáčímě na bříško neustále, Honzík to někdy i zvládne zpět, ale většinou se u toho pěkně břinkne do hlavy. Měla jsem je totiž na molitanech, ale dr. mi řekla ať je dávám na koberec, že to je pro rozvoj lezení to nejlepší, tak holt občas se Honzík bouchne. Zuzanku ani nenapadne se převrátit zpátky, ta se rozplacatí a začne řvát abysme jí otočili.
Ale u neurologa je všechno dobrý, tak jsem ráda. Honzík prý reaguje dokonce výborně. ![]()
Taky jsme oslavili první půlrok. Udělala jsem jim dorty s lentilkama a než jsme je vyfotili na gauči jak u nich sedí, tak byli celí od čokolády, protože ty lentilky byly nádherně barevný a šíáleně je zajímaly.
Tak jsem je pak hned musela převlíct. ![]()
Dneska už jsem začala balit dárky, protože v tom mám zmatek, musím to protřídit a pak už začít nakupovat konkrétně, co mi pro koho ještě chybí.
Posledních pár dnů před vánocema chceme jet všichni poprvé na výlet. Pojedeme tady ke Ždáru na Tři studně (takové minihory), tak jsem zvědavá, jak sč zvládneme pobalit a hlavně na cestování. Ale jsem ráda, že vypadneme a užijeme si spolu tu vánoční atmosféru v klidu a jenom s pár známýma a ne v přeplněných supermatketech a shonu.
Dneska taky musíme jít dělat vánoční výzdobu, protože Viky je netrpělivá a chce všechno, co kde vidí. Takže manža nakoupil svíčky budou je dávat do oken a ven na stromeček. Jáá už s ní dělala řetězy ze sušeného ovoce a koření a to se jí moc líbilo.
Taky jsem jí slíbila péct perníčky, ale vůbec se mi do toho s těma našema raráškama nechce. ![]()
Holky musím končit, mějte se a užívejte si ten předvánoční čas.
Pa Denisa
Ahoj holky!
Denisko , super, že ses ozvala, gratulujem cipískům k půlročním narozkám
Nemáš aktuální fotečku?
Martkytko, Míšo , krásné fotky, z vany i ty ateliérové, taky bych chtěla až budou holky sedět asi nechat se takhle zvěčnit třebas i s holkama, ale nevím,jestli přemluvím manžílka
![]()
To my jsme dnes byli na 2.dávce očkování a taky jsme se vážili a měřili, a asi jsme úplně nejtlustší tady
Anetka má 7,3kg a 63cm a Natálka 6,55kg a 61cm, podotýkám, že máme 4,5 měsíce!!! Mudr. říkala,že když jsou kojený (teda hlavně Anetka), tak to nevadí,že to pak spotřebují v době lezení a lození
tak si z toho nedělám hlavu, akorát už se holka pronese … Ty průdušky už máme prý čistý,tak jsem ráda.
S Vánocema nestíhám, ani perníčky, ty jsem vzdycky pekla a zdobila,desne mně to bavilo,ale letos nevím nevím,asi se na to vyprdnu a nejraději bych taky někam vypadla - Denisko, ty 3studně SUPER NÁPAD! My pojedem tak akorát k tchýni mezi svátkama přes Silvestra
Tak taky už ted sumíruju co s sebou a jak to tam budem řešit se spinkáním, kojením, koupáním atd. Naše první velká (i docela dlouhá - 300km) cesta.
Tak mamka mi vozí, jdu tady trochu poklidit, než se holky vrátí…Zdravím všechny! PS: UŽ JEN 5 DNÍ
![]()
ahoj holky, koukám, že to tady stále žije, to je dobře. Já pořád nestíhám, kluci jsou čím dál víc divočejší, bych potřebovala daleko více rukou
Taky koukám, jak všichni krááásně rostete, všechny fotečky jsou prostě úúúúžasný
no jinak vám posílám jednu fotečku, abyste měli také představu, jak to u nás vypadá. Tak já zase pádím, vždycky se jen na chvíli zastavím, a pozdravím vás. Jinak se nám vede fajn
tak se moc mějte a všichni se opatrujte
Ahooooh holky,
Markytko… holky krááásné jako vždy. Koukám, že máš príma pomocnici. Holky jsou krásný miminka, boubelky jak má být… a to je dobře. My jsme taky byly boubelatý… ale Dr. říkala, že to pak vyběhají… a je to pravda… mimi špíčky lezou dolů a holky jsou krásně tak akorát.
Míšo … to koupání je super!! Tyjo… na to my jsme nepřišli a věčná škoda… určitě by se jim to hrozně líbilo… tahle si lebedit ve vaně
Tak ať je Adámek brzy fit.
Deniso… to přetáčení je super, oni zachvilku zjistí, že na bříšku se to lepší kouká a je o hodně víc vidět a nebudou už na zádíčka vůbec chtít. A lentilkový dort… dovol, abych se inspirovala!! Super nápad.. asi ho udělám k prvním narozkám taky.
Ivuško.......... jen ať jsou holky pořádné boubelíny… a jsi fakt dobrá, takhle je krásně vykrmovat jenom kojením. To je super!
Sabri… je mi líto, ale zítra se neuvidíme
bohužel nám holky od soboty stůňou. První jejich nemoc v životě… máme chřipajznu jak blázen. Takže si to hezky prožívám a jsem z toho úplně vyřízená. V noci nespíme, šíleně odsáváme,… koupili jsme tu odsávačku na vysavač… a holky z toho mají skoro šok. No snad to bude brzy za námi. Takže si srazík hezky užijte a určitě dorazíme po novém roce… na všechny se těším a vyřiď pozdravy!!
Pitrsko… kluci jsou úžasní… úplně jsem si tady povzdlechla, jak krásně raubířej. Vím, že to asi není lehké… ale já osobně se na to hrozně těším… až nám tady budou lítat a dělat bordel. No zatím musím říci, že po tom šíleném začátku a prvních měsících - kdy to byl horor!!!! si všechny tyto trable vyloženě užívám. Takže vykramařená kuchyň a pod… mně zatím nechává naprosto chladnou… jsem horzně ráda, že jsme se ze všeho vylízaly a holky jsou v normálu… že všechno dohonily… a že nejsou problémy s vývojem.
No tak se tady mějte všichni krásně… přeji všem maminám i dětičkám hlavně zdravíčko… a ať všechno krásně klape.
A Vánoce letos tak nějak vypouštím. Napekla jsem s kámoškou nějaké perníčky - poprvé v životě… jsou tvrdé jako kámen… tak snad změknou ![]()
No a jinak to asi moc řešit nebudu, na dvěřích mám věnec, doma na stole mám věnec… a nějakou ozdobičku dám do okna a konec…
Tak zdravím a hezký večer všem… i těm co jenom čtou
No a kde pak máme těhulky?? Snad je všechno OK!! Holky písněte…
Renča
Ahojky,
hokky musím se pochlubit, že Zuzanka dneska poprvé prospala celou noc. Od půl 8 do 7 do rána, kdy jí vzbudil Honzík tím, jak se doždoval prsa. Ten pil v noci 1× a to ve 3 hoď a pak až v těch 7 ráno. Tak takhle je to paráda, takhle už mi noční kojení nevadí a doufám, že nám to už jenom vydrží. ![]()
Ivuško fotku z půl roku bych dala, ale prostě mi to nejde vložit. Ani když jsou někde na netu. Ach jo. Já musím zkusit poprosit manžu, jestli by to nešlo jemu. ![]()
Máte krásný váhy. Na to, že jenom kojíš přibýráte ukázkově. My jsme pořád někdy na spodní hranici váhové křivky, ale jde to.
Holky už jsme minulý týden začli s příkrmama.
Dětem mrkvička hrozně chutnala, tak jsem jim dávala a měla radost jak jim šmakuje. Jenže jsem jim toho dala moc a úplně je to zabetonovalo. Tak jsme rourovali a po poradě s dr. jim to dávám přesně na lžičku a každý den o jednu lžičku zvyšujeme množství. Oni by chtěli víc a já než je utřu a přendám si je na dokojení, tak hlavně Honzík řve jak kdyby týden nejedl.
Jsem ráda, že jim to šmakuje.
Jinak všechno máme oranžový. Buď to zašpiní při jídle nebo to prokakají a vyteče jim to okolo gumiček plínek. A to je hned přebaluju jak slyším, že tlačí. Taky už jsem zapomněla jakej je to smrádek. Zlatý kakání jenom z kojenýho mléka. Todle je fakt nářez a hned dvojitej..
![]()
Pitrsko zdravím. Kluky máš nádherný. To už jsou pořádní rošťáci. A jaký si našli krásný místečko na hraní, viď? To by člověka nenapadlo, na co ty děti nepřijdou. Jo a máte stejný skleněný rámeček na fotku jako my. Tyhle se mi hrozně líbí, tak mám hned dva. ![]()
Renčo lentilkama se klidně inspiruj. Já ho Viky taky dělala k 1. narozkám lentilkovej. Je to rychlý, nic se tím nezkazí a hlavně dětem se to moc líbí. Jo a abysme ji s tím dortem mohli tenkrát vyfotit, tak jsem jí museka nasypat pár lentilek na stoleček vedle dortu a ona je ujídala a stála a já fotila. Jinak to nešlo, hned to chtěla všechno z dortu sloupat. ![]()
Honzík se nám dneska začal na bříšku točit kolem své osy o 360 stupňů. Tak myslím, že to u něj brzy propukne. Zuzanka je sice zvědavá, ale na bříšku se jí líbí tak půl minutky a pak hned začne řvat. I když se jí snažím zabavovat a dělám, co můžu, tak jí se to nejvíc líbí na zádech, maxim. na boku s vytočenou hlavou. Když nemá po ruce hračku, tak si vystačí s rukama a brouká si. Prostě až moc pohodové dítě.
![]()
Snad až Honzík poleze, tak ji taky inspiruje a bude se chtít někam dostat. ![]()
Zatím se mějte papa Denisa
ahoj holky už jsem se dýl neozvala. Nějak mi to tu přišlo že to tu máte hezky zajeté a že je tu spousta lidí
a taky už všechny máte miminka tak máte jiné témata k rozhovoru.
U nás jsou miminka v pořádku. Mám už i utz na videu natočený. Jen mi dělá problém kýla a dost velký tak doufám že je zvládnu donosit bez operace ![]()
Občas na mě příjde depka jak to všechno zvládnu se 4 dětma sama. Manžel chodí z práce večer
Moc mi pomáhají vaše fotky jak vidím ty sluníčka tak si říkám že to za to stojí.
Celou dobu jsem měla strach že porodím dřív kvůli čípku a teď se bojím že za to bude moct uskřinutá kýla. Včera mě to bolelo tak že jsem nemohla dojít domů.
Jinak na vánoce mám zatím perníčky. Holkám jsem koupila takové barvičky je to něco jak barvy na okno ale je to cukrová poleva tak na ně kreslí a moc se jim to líbí
no a pak máme ještě vanilkové rohlíčky. Jinak zatím nic. Dneska mají holky mikuláše tak jsem zvědavá jestli budou mít radost a nebudou se bát. ![]()
Tak se mějte a hlavně všem hodně zdravíčka.
Terezka:
Kristínka:
Co to má ságra na hlavě?
Mámo… stojím… (Kristínka)