Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17928
11.12.07 14:35

Poli a Morgano , já jsem moc ráda, že jste tu, čerstvé maminky jsou vítány :D
Nám se trochu zlepšuje motoricky Jindříšek - ten bod pod bradavkou a plavání na zádech moc pomohly zvedání kolínek, i na bok se pěkně přetáčí a za ruce se přitahuje, to udělal velký pokrok. Ale na bříšku je pořád jak plaváček, co jste měly za cvičení kdo na stabilizaci na bříšku? my máme jen balon a moc se to nezlepšuje.
A jsme nedonošení - 35+1 a doteď Zuzka ještě nebyla nemocná ani s rýmou (musím zaťukat) a Jindříšek měl pár dní rýmu, kašel a menší teplotu, ale zvládli jsme to bez léků a ani jsme neodsávali. Teď je zas trochu nastydlý, ale snad z toho nic nebude. Takže v nedonošenosti to asi tak úplně nebude, kojení trochu pomůže - my teda dokrmujem, ale mají i ode mě.
Ivuško , to si taťky užíváte, co? Moc vám to přeju!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.12.07 22:19

Ahoj holky,
nové tváře vítám :lol:
Já jsem rodila 36+2, kluci měli shodně 2,5kg, rodila jsem ve spinálu, mně teda ten pocit, že do mě řežou vůbec nevadil, byla jsem ráda, že jsem při tom, byla výborná nálada, legrace, pak jásali, že je jeden blonďák a druhej tmavej, fakt dobrý:) blbě mi naštěstí nebylo, ono se to dost často stává, že to velký břicho tlačí na žílu, která rozvádí krev po těle (dolní dutá?? nejsem si jistá) a z toho bývají ty pocity na omdlení..mě napolohovali tak, abych si ji neutlačovala, jediný nepříjemný je to napíchnutí spinálu, že se musíš strašně moc vyhrbit, což je přes to břicho utrpení.
Jo a já ho měla taky plánovanýho, protože fany byl příčně. Nakonec to dopadlo tak, že mi začala odtýkat voda v noci a přišly kontrakce, naštěstí jsem už tou dobou ležela v nemocnici s preeklampsií, tak mi kontrakce rozháněly abych vydržela do rána a ráno si mě „fikla“ moje dr.

Určitě bych šla znova do spinálu, je to přirozeněnjší, jestli se to tak dá nazvat, Vojtovi jsem mohla dát pusu:) bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.12.07 22:25

IvoF, 35 je dobrý, ale každej den navíc je pořád moc moc důležitej, takže VYDRŽAŤ!!!Aspoň ještě týden, v nemocnici nám vždycky říkali, nejlíp mít ukončenej 36. týden a je to pravda. KLuci tak byli přesně a šli jsme hned za dva dny na normální oddělení.

Ten konec je strašnej, já už jsem pak za tu nemocnici byla ráda, vrchol byl jít jednou denně do kantýny na kafe nebo zmrzku, sednout si do parčíku, jinak jsem pořád pospávala nebo měla na sobě monitory nebo byla na ultrazvuku.Fany mě šíleně lezl pod žebra, celý dva měsíce před porodem, byl chudák moc nahoře.

K těm velikostem, my teda měli jen 56, ze začátku jim byla strašně velká, no ale dorostli:) ono moc záleží, jak velký se ti děti narodí, ale on není problém dokoupit pak něco.

Míšo, vy jste teda macci!My jdeme v úterý na půlroční prohlídku a myslím, že budeme tak jak vy :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
11.12.07 22:34

Čauky holky, jsem ráda jak jste nás tu tak pěkně uvítali :lol: . Zítra jdu na krev jestli jsou ty moji prckové zdravý a taky na ultrazvuk. Už se na to, až je zas uvidím moc těším. A taky jsem zvědavá co vlastně budem mít. Snad budou zítra v klidu aby to bylo poznat. Pa a dobou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.12.07 22:39

A zkusím vložit taky konečně fotku dle návodu Oren, ať nejsme pořád inkognito:)
 http://foto.dama.cz/…2/192740.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.12.07 22:42

Hurá povedlo se:) konečně.
Eliško, František byl taky ze začátku jako plaváček, nám myslím hodně pomohl ten cvik, jak je na bříšku - vastně se tam stimuluje plazení - oni se tím hodně posilujou zádový svaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.12.07 09:45

ahoj holky se to tu pěkně rozrůsta těhulkama co? Už se těším až se narodí další miminka :) Já mám teď holky nemocné. Naštěstí Barunka nemá teplotu tak se o nás trošku stará jelikož já bych měla ležet a Naty většinou leží vedle mě s horečkou tak nám Barunka nosí aspoň čajíky a obklad. Už se těším na víkend že bude taťka s námi.

Holky nemáte některá kočárek Roller twin? ach jo já vůbec nevím jaký koupit aby byl dobrý a ne moc drahý. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
12.12.07 10:06

Ahoj holky,
tak fotečky opět super, já se snad z těch miminek zblázním! To jsou šmušinky :D :D :D
jj, je to super, jak se to tady rozrůstá o nové těhulky, to bude příští rok zase dvojčátek :D
A když jsme u těch kočárku, písněte jaký kdo máte a jak ste spokojené? Já mám představu takovou, hlavně lehký a s taškama, když pujdu třeba k dr., tak abych je netahala v ruce. Líbil se mi Montral twin S4, ale zase mi to přijde blbé kvůli sluníčku, a že na děti nevidím :nevim: Kamarádka má Hartan, tak asi půjdu do něho, nevím! Koukala jsem na dvojcata.cz, tam se super diskuse, kde každá maminka popisuje kočárky, ale je tam toho tolik, že vážně nevím. Tak by mě zajímal ještě váš názor, protože po vánocích budeme určitě všechny kočárky kupovat. Mockrát děkujeme!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
12.12.07 10:37

Čauky dvojčátkový těhulky a maminky :lol: . Máte tu moc krásný fotečky vašich dětiček. Já byla dneska u doktorky na krvy, ale hlavně na ultrazvuku. Už jsem se úplně těšila až ty moje dva prcky zase uvidím, je to krásný vidět jak si tam v pohodě plavaj a hýbaj ručičkama a nožičkama - je to supr. A už mi i řekla že jedno je na 90% holčička, ale ten druhý prcek je pěknej raubíř a otáčí se přesně tak aby nebylo nic vidět(hlavně je o týden mladší), tak to ještě nevíme. Ale snad už příště. Jinak bych taky uvítala rady na kočárky. Už jsem se docela po nějakým koukala, ale pořád nevím. Díky za vaš rady!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
12.12.07 11:28

juj, Poli, tak to je krásný, já bych taky chtěla holčičku. Nám minule řekla, že jedno bude chlapeček, ale zdálo se mi to moc brzy, aby to ještě poznala. to byl 14 tt, no snad uvidíme příští týden, jdu ve čtvrtek a taky už se nemůžu dočkat! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.12.07 11:45

Tak já se pohlaví dozvím až ve 20tt pokud se hezky otočí :) tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
12.12.07 11:47

Já jsem taky šťasná že budem mít holčičku, ale můj chce aspoň 1 chlapečka, prej jsou s holkama strašný starosti. A taky pořád řiká že by to doma asi nepřežil s 3 ženskejma. Ale podle mě bude i s holčiček celej vyprdlej! No nejlepší by byl páreček, viď? Jen jsem dneska nedostal žádnou fotečku, škoda, ale snad příště! Ve čtvrtek ti budu držet palečky, to už budeš mít i výsledky z krve, viď? No já utíkám zas do práce, tak pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
12.12.07 13:41

Poli , už jsem tady psala o jedné rodině, která má 3× dvojčata a samý holky :lol: :lol: :lol: :lol: To musí být na mužskýho darda :wink: U nás to je půl napůl, ale kluci jsou čiloučký a holky moc hodný. Myslím, že starosti jsou pak s obojím, jinak v předškolním věku - jak můžu posoudit u starších dětí - to teda je s klukama kdo s koho :roll: Čenda si vysloveně potřebuje pro:,–(it osobnost. Občas mě to ničí, ale prostě je to tak - nejtěžší na rodičovtsví mi připadá brát děti takové, jaké jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.12.07 14:16

Ahoj holky,
Poli gratuluji k 90% holčice. Páreček by byl ideální, viď? Já jsem si taky přála ještě aspoň jednu holčičku, no a manžel samo zřejmě i toho kluka. Nakonec se nám to povedlo, ani dodnes tomu nevěřím. :)
No, pro mě byla snad nejhorší varianta 2 kluci. Měla jsem z toho strach, že budou divoký a já na odstřel. A je pravda, že Zuzanka je zlatá a Honzíček raubíř. Samo, že bych neměnila, ale jeden je až až. A to jsem radši říkala všemm, že když ne pár, tak radši dvě holky než dva kluky a všichni se divili, že už jednu holčinu máme, tak proč ne kluky.

Každopádně teď pořád posloucháme hlášky typu: tak Vám to vyšlo, že? A taťka má taky radost, že má kluka, atd......

Kamarádky má doma taky 2 letou holčičku a teď čekají jednovaječná dvojčátka holčičky a každý jim říká, jak je lituje, že tam není kluk, skoro jako by jim přál upřímnou soustarst.
Lidi jsou holt pitomí. Místo aby byl každej rád, že jsou mimča zdravá, tak řeší pohlaví. :?

Pepen fotečka kluků je nádherná. Oba mají veliký oči. Akorát nevím, který je který. Ale moc jim to sluší. Mně přijde že ty fotky na koníčkách jsou nejkrásnější.
Za chvilku se nám asi rozlezou a to už si je takhle krásně nevyblejskneme, co?

Eliško jak jste na tom s váhama? Nevím, jestli jsi to tu nepsala. Já jen, že jsi psala, že mimča nepřibírala tak jak měla, tak jak jste se polepšili. :D

Holky, Ivušce přijel manžel, tak teď ani nestíhá zajít za náma na emimino.
Holt, to byla moc dlouhá doba. Doufám, že se nám brzo ozve, jak si užívají s holkama taťky a jak se taťka rychle adaptoval. :D :D :D :D :D

Tak já běžím.
Zdravím těhulinky, ať se brzy dozvíte pohlaví…

Pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.12.07 14:24

Jo a ještě mám chvilku tak ke kočárkům.
Já mám Spider Swing a zatím jsem s ním spokojená. Kupovala jsem ho už po jednejch dvojčátkách a pořád funguje bezvadně, nic se mi na něm nezničilo. Akorát se trochu vyšisoval potah, hlavně to bylo vidět na nánožnících, protože v těch se v létě nejezdí. Ale to myslím, že dělají snad všechny kočáry.
Děti mají každý svoji korbičku a zatím se mi tam vejdou i s fusakem. Jsou tam sice namáčklí, že se nemůžou vrtět, ale myslím, že je to spíš dobře. Aspoň mi hned usnou. Já teda kočárek využívám přes den na spaní, protože máme 2+1 a v ložnici spává po obědě Viky a nelze tam ještě dávat dvojčata.
Když jsme byli nemocnici, tak nám tam pro Honzíka pučili na drndání starej kočár (Liberta koženková). Tam měl tolik prostoru, že se pořád vrtěl a mlel a nedokázal v něm usnout.

Velkým rozhodovacím faktorem pro mě byla váha. Bydlíme totiž trochu v kopci a tak jsem chtěla co nejlehčí, abych ho vůbec vytlačila. Teď jsem zjistila, že stejně tlačím asi 30 kg, což je šílený.

Jedinou nevýhodou tohohle kočárku je, že má 3 kola a tudíž nelze přehazovat rukojeť a když hodně nachumelilo, tak se do toho kopce nadal vytlačit. Ale jinak jsem s ním spokojená.

Tak to asi tak.
Stejně Vám to vybírání kočárku nezávidím. Je toho moc a člověk nikdy nenajde 100% ideál.
Pa Nissa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová