Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
13.12.07 21:38

Ahoj Ivuško,
my teď vstáváme tak 3krát za noc, ale mně to nějak moc nevadí naštěstí, prostě jsem si zvykla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
13.12.07 21:57

Pepen, Zuzka měla porodní váhu 2.190 a Jindříšek 1.700. Teď přibrali za poseldních 6 týdnů Zuzka necelé kilo, Jindra 70 dkg. Na to, že je to 5.-6. měsíc, to vůbec není špatné, když zároveň vyrostli, ale neuroložka se tvářila, jako že strádají :? Já myslím, že fakt ne.
A reaguju na Míšu - se zlobením s krmením - Zuzka mi už nějakou dobu dělá při kojení cambus, že chce dudlík (to je Zuzčina závislost největší :roll: ), musí si uprostřed kojení zadudat a pak se milostivě nechá znovu přiložit, takhle to proběhne tak 4× a pak už chce jen ten dudlík :x Taky že toho moc nevypije a těší se na stříkačku :? Ale kupodivu přibírá víc než brácha, i když dostávají dokrmu oba stejně 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
13.12.07 22:09

jo a ve 4 měsících měli kolem 3.80, u nás jsou ty přírůstky zas celkem pořád stejný (stejně malý :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.12.07 22:49

Eliško, no já dr nejsem, ale mně to přijde pěkný:) a co tvoje dr na to?

Já měla kluky větší oba 2,5 kg, ty máš prostě jen drobnější děti, který ale přibírají. Tak já bych se moc nenervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.12.07 23:15

Eliško, no já dr nejsem, ale mně to přijde pěkný:) a co tvoje dr na to?

Já měla kluky větší oba 2,5 kg, ty máš prostě jen drobnější děti, který ale přibírají. Tak já bych se moc nenervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
14.12.07 17:18

Téda to je zase počteníčka. Chvilku zaváhání a už nestíhám :lol:
Vítám nové těhulky . To je paráda, že jste přišly mezi nás. Vždy si s vašimi příspěvky připomenu to moje těhulkovství. Moc ráda na to vzpomínám, ikdyž to zase ne vždy bylo tak jednoduché.
Poli , já jsem kupovala nejmenší vel. 50. Holky se narodily 36t+4 a měly 2kg a 2,45kg a ta 50ka jim byla dost velká. Ale je pravda, že do toho rychle dorostly, takže jde hlavně o estetiku.
Nisso , krásné fotečky. To jste si teď před Vánocemi teda užili vzrůša. Hlavně, že šlo jen o tu šestou nemoc. Ela jí taky měla jako mimi. Vysoké horečky, které nešly ničím srazit. A pak se osypala a bylo po horečkách.
Holky taky koukají na Elu jak na svatý obrázek. Přesně jak píšeš. Ale taky to musím přeci jenom hlídat. Ela by je nejradši tahala jako panenky a taky je chce vychovávat. Takže když je vidí, jak si strkají ručičky do pusy, nejradši by jim jednu šupla.
ivaf ,já jsem měla taky holky ve stených polohách, jako máš ty. Rodila jsem císařským řezem ve spinálu. Bylo to super, že mi holky hned ukázali a vůbec, že jsem to všechno mohla vnímat. Takže já doporučuji. Jinak jsem necítila v podstatě nic, jen takové cukání. Ale u hlavy budeš mít anesteziologa a ten se tě bude pořád vyptávat, jak se cítíš. Tak není čeho se obávat. Držím ti palečky ať má všechno hladký průběh a už se těšíme na nová miminka.
Pepen , kluci jsou nádherní. Kluci jako buci a jak hezky pasou.

My máme tři holčičky a jak psala Nissa o své kamarádce se třemi holčičkami, tak u nás jsou reakce lidí stejný. Tatínka strašně litujou.
Kočárek jsme kupovali taky v Kolíně. Velký výběr, milá a ochotná obsluha. Doporučuji. My jsme nakonec vybrali TFK a jsme maximálně spokojený.
Ivuško , to je paráda, že už máte taťku doma. Mě se teď holky taky začly budit v noci častěji. Není to už ten půlroční růstový spurt? Pravda, trochu s předstihem. A nebo zuby :? Nám se z hlubokých korbiček taky nechce a doufám, že do toho února tam holky ještě napresuju. Zatím neprotestujou :lol: . Ale jsou tam narvaný docela slušně.
 http://img4.mimibazar.cz/…/f711899.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.12.07 18:28

ahoj holky,
zdravim nove tehulinky.

Dlouho jsem tady nebyla a jeste jsem Vas nedocetla, ale zahlidla jsem tady prosbu vkladat fotecky miminek, tak hned jdu na to :-) (Oren, koukam, ze moje rady ohledne vkladani fotecek posilas dal, jsi sikulka, tak uz se to povedlo i Mise a Nisse, to je fajn :-)).
A take rady o kocarcich. Uz je to zas tady :-)
Tak ten sikovny kocarek, jak vzpominala Oren , co ma Dita mam i ja, jmenuje se Joger Twin, neni z tech uplne drahyh, a jsem s nim maximalne spokojena. Ma pevne korbicky, a urcite jsou vyhodnejsi, nez tasky (dle mne). Kdyz jdu k dottorce, tak muzu odcvaknout korbu a odlozit na zem, coz u tasky nejde. Vlozim fotky.

A jeste k tem velikostem. My jsme byly take malicke (narozene 33´+4) a jeste doted!!! vejdeme se do nekterych vecicek vel.56 a dokonce i 52!!!. jinak jsme mely vecicky i od Oren, a tam byly velikosti 46,48,50, ty jsme vyuzivaly nejvice a mely jsme oblecky akorat, a nemusely mit obrovske oblecky na malinkych miminkach. Budu oblecky prodavat, ne vsechno jsme jeste znicily :-), tak kdyby nekdo mel zajem, tak se mi ozvete :-)

Tak ted fotky, pak zkusim docist a mozna jeste neco dopisu (tatinek holkam hraje na kytarku, tak mam od nich chvilku pokoj, to je parada).

kocarek:

http://dominky.album.cz/…21de54a6.jpg

zase kocarek:

http://dominky.album.cz/…120353b2.jpg

sikovna korbicka od kocarku-zvladala jsem v aute odstrikat a na louce nakrmit mimi :-)

http://dominky.album.cz/…42660891.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.12.07 18:32

http://dominky.album.cz/…5b446bb0.jpg

http://dominky.album.cz/…5bb95f67.jpg

Jinak noviny u nas- byly jsme dnes u rehabilitacniho doktora, a dopadly jsme tak normalne. Cvicit musime dal, mesic urcite, za mesic dalsi kontrola a tam se uvidi, mozna uz se te |Vojtovky zbavime. Kazda z holek preferovala jednu stranu, Karin koukala doleva, a Anika doprava. Nase detska Dr me utesovala, ze to nic neni, ze se to spravi, ale vedela jsem, ze neprudim zbytecne, a ten dnesni doktor opravdu tam nasel malou blokadu na 1 a 2 krcnich obratlich, tak to odblokoval a pry uz bude lip a spravi se to za par tydnu. tak to jsem byla rada. Pry se takova vec stava dost casto u dvojcatek, jak jsou v brisku naskladane, je jim tesno a maji treba hlavicku trochu nakrivo a tim to vznikne. Nemela jste nektera podobny problem maminy?
Jinak holky uz se zacinaji smat nahlas (zatim jen Anika), hracky moc jeste nechytaji, ty jim cpu do ruky ja, konicky paseme , ale kvalita nic moc (kvuli padani hlavicek na tu jednu stranu nam to moc neslo, tak snad se to ted rapidne zlepsi, doufam). Zato hodne posvidame si, broukme a hooodne se usmivame.
Akorat mame problem s uspavanim. Nase deti usinaji tak v 23-24 hod 8O 8O , uz jsme zkouseli to vselijak posunout, zmenit, zacinali koupat a krmit „na noc“ uz v 20h , ale stejne potvurky do tech 22 neusnou :-( Uvitala byvh nejake uzitecne rady, fakt uz nevim co s nima…

Koukam Elisko, ze mas deti asi jako ja velke ( my mame tak 4600 a 4750g), a to nam je 4 mesice a vam 5,5 mes. A ja jsem si myslela, ze jsme tady nejdrobnejsi. Ale vy jste vlastne mely problemy s prospivanim… nedocetla jsem jeste vsechno, jestli uz je to lepsi?

Musim koncit, mozna me jeste pusti k PC vecer. A nebo zas nekdy.
A jeste jednou kocarek:

http://dominky.album.cz/…3fe75d60.jpg /> Mejte se vsichni krasne!
 Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
14.12.07 19:57

Alino ,já jsem dneska byla s filípkem konečně na neurologii,mají tam i rehabilitační centrum,tak mi ta doktorka z té rehabky říkala to samé,že dvojčátka jsou většinou s takovýmahle problémkama,sice u nás se to týká jen Filípka,že se otáčí nalevo,kouká nalevo,prostě preferuje jen jednu stranu,a že je to tím,že byl Áčko,a byl tam podle utz tak podivně natočený,no,budeme cvičit a uvidíme.
Jinak,dneska poprvé jsem měla u sebe jen jedno miminko,a řeknu vám,to byl ale divnej pocit…kamarádka hlídala Domču,protože jsem jela do Ústí,a sice to je cca půl hodinky autem,jenže v době,kdy kluci jsou vzhůru,takže bych byla pekelně nervozní,že mi řvou za zády,takhle jsem měla Filípka vepředu a šlo to. Ale vždycky mi někdo hlídá jen obě,a tak to bylo takové nezvyklé.Hlavně jsme se koordinovaly po telefonu s krmením,aby mi jedli stejně,jsem krmila Fildu v půl jedné,a když krkal,tak jsem jí volala,a ona že zrovna dává krknout :lol: :lol: to bylo ale sehraný,že jo??
No,zase mě to čeká v březnu,to bude ale na déle,protože jsme objednaní na půl 9 na neurologii a na 11 na ekg s tím Filípkovo srdíčkem,ale předpokládám,že už budou na příkrmech,tak to snad bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
14.12.07 20:08

ježíš, vy máte krásný děťulky :P :P :P Neodolám a taky zkusím podle návodu od Oren vložit něco svého Zuzka 

Jindříšek

a jedna starší komplet rodina - srpen 07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
14.12.07 20:40

Ahojky maminky dvojčátek!
Jéžiši vy máte tak nádherný mimča :lol: :lol: :lol: ! Fakt už se moc těším až budou na světě i ty naši dva prckové! Je to fakt nádhera!
Alin jestli budeš prodávat nějaké malé oblečeníčko, tak bych si určitě nějaké vzala. Já mám sice rodit až 26 května, ale myslím že to vůbec nevadí. Dej dyžtak vědět jaký oblečky a kolik za ně budeš chtít na můj mail!
Jinak chtěla jsem se vás zeptat, ve 20 týdnu jdu k Apolináři na Screening, myslíte že mi tam uděljí i fotku? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
14.12.07 21:12

no holky, fotečky mě opět nadchly!!!! To jsou takový maličkatý ňuňánci :D :D :D :D
Jak říkala Poli, já bych si určitě taky nějaký ten menší hadřík vzala, to se bude určitě hodit! Tak jestli máte ještě někdo něco na prodej, tak mi můžete taky poslat na mail, budu moc ráda.
Poli, tak to ti snad fotečky udělají. Já jsem zvědavá, co mi řekne dr. v pondělí na ty výsledky z krve a jestli mě pošlou na nějaký ten podrobný utz 8O
Tak vám všem přeji dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
14.12.07 21:22

Ahoj holky,

Alino, super, že ses ozvala. Posílala jsem ti SZ, holky se stále plácají v nemoci a je to už na hlavu. Režim je v Pr… teď se jenom modlíme, aby to bylo brzo pryč. Když tak bych se zastavila v příštím týdnu, ale nechám to na tobě, jestli nebudete chystat už Vánoce a pod…
Holky jsou krásnéééé!!! Vypadají zdravě a spokojeně a snad už se lepšíte a budete v pohodě.
Tu pravostrannou dispozici jsme měly s holkama taky. Terezka víc a Kiki míň, té se to srovnalo skoro samo. Také jsme měli už špatné krční svaly a trvalo to dýl, než se srovanala. Ale ta Vojtovka jí hodně pomohla… jak se uvolnily krční svaly, bylo to pár dnech dost znát, že hlavička už fungovala :-))
Koukala jsem do průkazky a holky měly na 6 měsících víc jak 7 kg, ale bylo to 100% tím, že jsem krmily UM. Kojení nešlo.

Ad. usínání. Taky jsme v tomto období s tím měly problém. My jsme to prostě vydrželi… na jiný způsob jsme nepřišli… maximálně jsem se je vždycky snažila utahat někde po návštěvách nebo hrou. Taky mi málo spaly přes den a pak to dospávaly v noci. Ale budily se hodně často. Naše noci byly noční můry…

Pak jsme dodělali baráček a holky dostaly svůj pokoj a razantně jsem jim to noční mazlení a spaní u nás ve velké posteli zatrhli. Pár nocí usínaly s brekem… ale po pár dnech už to bylo OK. A v noci se už naučily spát docela dobře… teď jak jsou nemocné je to hrozné… ale jinak mi usínají mezi 8 - 9 a vstávají kolem 7 ráno.

Mějte se fajn, zdravím všechny bříška a miminka!

Kikina:

Terezka:

• Citovat
  • Upravit
oren
14.12.07 21:29

Eliško,
krásné fotky miminek i celé rodinky!!!
My takovou rodinnou fotku ještě nemáme :-)) Budu to muset napravit.

R.

• Citovat
  • Upravit
1039
15.12.07 11:21

Ahojky,

tak dnes nam Anicka spala celou noc! to bylo prijemne prekvapko. od 23 do 7:30. tak bych si to predstsavovala, to bych uz vubec nenadavala na tezky osud s dvojcaty :-). ted „jen“ naucit takhle spat i tu druhou :D

jinak jak tady licila Nissa, ze to vazeni pred a po kojeni je hrozne a stresujici, tak my vazime porad :? a asi jeste chvili budeme. a to od narozeni doted porad. nejdriv mesic v nemocnici, to se muselo, pak doma jsme asi 2 tydny nevazili, ale to holky pili temer jenom odstrikane mleko, takze se vedelo podle flasky kolik vypily. pak jsem koupila vahu a dobrovolne sama je vazim. je to pro me lepsi, mam prehled, zda se najedly. casto se stava, ze mam dojem, ze tahaly, a ono nic. tak pak prikladam znovu, az se aspon trochu priblizi k sve davce. tim se vyhnu prekvapenim treba na prochazce, kdy zacnou z niceho nic hodku po kojeni rvat, a je to jen hlad protoze malo snedly.
vahu nam doporucila a nejdriv i pujcila laktacni poradkyne kdyz jsme mely problemy s jidlem, jak se neumely najist z prsou. Ted uz je to pochopitelne lepsi, jinak by to neslo. uz mesic jsem na holky sama (rodice mne pomahali hodne, ale uz odjeli), a to musim zvladat vsechna ta cviceni, problemove kojeni, po kazdem kojeni odstrikavani , vazeni. …
ale jde to, a uz bude jenom lip!

Oren, klidne prijedte kdykoliv, Vanoce totiz letos vubec neresim, nic neshanim ani nepripravuji. Az pristi ok, ted se venuji holkam, a to zabira veskery cas. Az se vase holky uzdravi, tak zavolej klidne i jen hodinu predem a prijedte. moc se tesime.

take chvalim vsechny fotecky miminek. Elisko, Michaelo obdivuji vas, 4 deti to asi neni brnkacka. (mame kazdy druhy vikend 2 deti pritele, jsou trochu jako z reteze, tak jsem z toho pokazde uplne mimo, a to se o ne vubec nestaram, vsechno zaridi sam az na ten binec, co po nich zustava).
tak zatim ahojky.

Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová