Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím nové těhulinky 3 v 1!
Jdete včas, už jsme tady začli postrádat novou krev ![]()
Určitě poradíme, co budeme vědět, mně tahle diskuse moooc pomohla, tak snad pomůže i vám …
Hani, tak jsem myslela,že „přebabováno“ je jen u nás (já mám 2 holky,ségra taky
, ale u vás to teda teprv bude babinec
Míša tady na diskusi má 4 kluky tak to můžete dát dohromady
S holčičkama to budeš mít trochu snazší,budou to velké pomocnice, aspon ta starší.
Míšo, jsou to zloději, vid. Nemyslím teda jmenovitě lékárny ivaf
ale tak obecně, přemýšlím o položce v rod.rozpočtu co po novém roce nezdraží
A že by nám zvýšili rodičák, to ani náhodou. Navíc ta „reforma“ úžasná, no škoda mluvit. Holky maminy, už jste přemýšleli, jak dlouho budete s mimísema doma? Já bych chtěla ty 3,ale bojím se že pak nebude školka a dvojčata hlídat asi nikdo chtít nebude. Babičku v důchodu máme daleko a mamka ještě pracuje. Navíc možná půjdeme z Havl.Brodu, ještě uvidíme.
U nás nic nového, jen ty náušničky, ale to už jsem tady myslím psala, tak tady ještě přidávám fotečky:
Anetka má s červeným kamínkem, zatím:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_1057a.jpg /> Natálka s fialkovým:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_1069a.jpg /> A tyhle jim dám po těch 6 týdnech:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_1022a.jpg /> Jsou jedny s růž.kamínkama a druhý s bledě-modrýma ale vypadaj skoro jak bílý … Už se těším,vyjde to akorát na Vánoce :-
Taky jsem objednávala ted dárečky pro holky,něco od Lamaze,nějaké jíd.soupravičky a učící hrnečky, přece jen doba příkrmů se nám blíží… no a taky 4 balíky plín
Máme teda spotřebu to je děs,jen vynáším ty smradlavé igelitáky do popelnic ![]()
Taky u vás tak krásně sněží? Mohl by ten sníh už vydržet co? Nesnáším to tání a chumelení, břečka na chodníkách, brrrrr.
Jo a 15.12. (holky budou mít zrovna 5 měsíců) máme vítání občánků, to už tady budeme mít taťku, tak to bude veselejší. Navíc tam bude recitovat 5tiletá neteř, tak to bude hezký… Jen vyvstal problém co na sebe - mně a holkám!!!
U mě jakžtakž vím,akorát ten špek na břiše by to chtělo do té doby nějak zázračně zmizet
No a holkámjsem koupila šatečky a ty jim ještě budou velké, myslela jsem,že to bude o měsíc později, tak vůbec nevím. Co vy jste oblíkali holčičkám na vítání? Přihoďte pár foteček pro inspiraci ![]()
Tak už utíkám, musím umýt schody, než se děda s holkama vrátí z vycházky, možná že se vrátí místo dědy sněhulák
![]()
Jeeee, Ivuško, ty jsou nádherné…jak náušničky, tak holčiny. Já bych docela chtěla taky dvě holčičky
Tak uvidíme, 27.11. jdu na další kontrolu, tak už se nemůžu dočkat!!!! Až je zase uvidím
![]()
Před týdnem na utz jsem se nějak neudržela a začala bulet, ale to asi znáte všechny, byl to takový až neuvěřitelný pocit, neumím to ani popsat. Nádhera! 
to jedno jen vykukovalo, se asi nechtělo fotit

ahoj holky dík za přivítání. No já zatím nevím jeslti budeme mít přeholkováno ale mě by další dvě holčičky vůbec nevadily
ale mám tušení že budeme mít páreček
No jen doufám že to nějak zvládnu. 4 Děti to je docela dost.
Haňulíku, moc tě vítám, jsem ráda, že tu nejsem sama 2+2!! Pro mě to byl taky šok, ale už jsem aklimatizovaná
Je to teda fakt záhul, zvlášť teď, když musíme cvičit a dokrmovat, ale zas ty úsměvy za to stojí. My navíc tu nemáme žádnou babičku apod., to by fakt bodlo
Držím ti palce, já aspoň v těhu byla v hájení a od asi 22. tt jsem neměla na starost děti. Ale nakonec bylo tohle těhu nejpohodovější ze všech tří, až na ten závěr. To máš asi nejstarší dcerku taky v 1. třídě, co?
No teda holky, to vás vážně obdivuji, že to všechno tak zvládáte, i když se nedá nic dělat a musíte. Já jsem vyjukaná z dvojčátek a mám pořád obavy, abych to pak všechno zvládla a vy máte čtyři děti a jde to. Už se tedy nebudu strachovat o to, jestli to všechno zvládnu a budu si to užívat a těšit se.
Je to ale krásný, když si prohlížím ty vaše fotky, tak to je nádhera
![]()
Eliško taky jsem ráda že tu jsi je to fajn pocit že nejsem sama
Je fakt že já se pořád rozmýšlela jestli do třetího jít a jak to zvládnem a najednou budou 4
teď si říkám jak jsem mohla váhat nad třema že to by byla uplná brnkačka ![]()
Starší ještě do školy nechodí je na konci srpna a je hrozně drobounká tak jsme ji dali odklad. Takže nás to čeká i s první třídou což tobě taky tak vyšlo co? Jak se s tím vyrovnali u vás příbuzní a okolí? U nás teda byli všichni v šoku.
Eliško,já jsem taky zasloužilá matka,jeden kluk12,druhý 7,a teď naši prckoví,taže je nás podobně postižených víc,ale je fakt,že ty máš děti menší než já. Musím říct,že ten nejstarší už mi hodně pomáhá,jak s mimčama,tak třeba vyndá myčku,na nákupy jezdím jedině s ním,já vezu nákup a on mimíse,a na procházce taky jezdí s kočárem on.
Taky vítám nové těhulky,přijde mi,jako by to bylo včera,kdy jsem měla v bříšku kluky a doma takové fotečky,jako Morgana. Holky,uteče vám to jako voda,fakt.
Ivuško,ty naušničky jsou nádherné,takové by se mi taky líbily,ale snad je jednou koupím vnučkám
Vánoce už taky řeším,zatím mám pro kluky overaly,kamarádka dělá vedoucí v krámě s dětským zbožím,tak jsem tam v týdnu udělala stojku. a hračky jim koupíme nějaká chrastítka,hrazdičky už mají,kolotoč taky,a sice se mi líbí různé hračky a deky hrací,ale je to moc drahé,kupovat to 2×,navíc jsou tady ještě starší kluci a manželovi děti z prvního manželství,takže se musíme krotit. Ale nějak bylo,nějak bude. Já tedy budu na mateřské do 3 let,školku už mám zajištěnou,teď ještě práci.
Holky tak zkusím metřík nikdy jsem tu nechodila tak nevím jestli to vložím dobře. Jak to děláte abyste tam měli metříky pokaždé? to je pokaždé vkládáte?
http://bd.lilypie.com/yPKKp1.png /> http://b4.lilypie.com/rdFxp1.png /> http://by.lilypie.com/n030p1.png
ahoj holky,
jdu vas pozdravit, to je super, ze pribyly nove tehulinky, Hanuliku a Morgano vitejte!!! jeeee to je jak vcera, kdyz jsme byly tehu, ze jo holky??? a koukejte na metr.....
no July jake pisnu na email, my taky chceme vedet, co s vami je, ze jo holky?
![]()
teda Hanuliku, tak to jsi zaslozena mamina, takze dvojcatka zvladnes levou zadni, spis mi prijde horsi, kdyz ty prvni jsou dvojcata.....clovek blazni nade vsim, ale je to krasne a k tomu to patri, hlavne se holky setrete, at to dotahnete co nejdal, to asi nejde s 2 ratolestma
Ajino, to jako pani mela 2× za sebou dvojcatka???? to jako prirozene, hmmm tak pri nasem stesti by to mohla byt zase dvojcatka, tak asi zustaneme u nasich dvou, my jsme spokojeny, parecek je super!!!
jinak zdravim i ostatni maminy, holky kde vas mame? Pitrsko, jak se dari?
Míšo, téééééda, čtyři chlapi, teda vlastně pět
tak to je bomba! To máte doma někdy veselo, co?
![]()
Haňulíku, super metříky, vidíš, jak si to hezky zvládla ![]()
Zatím mi to moc neutíká, do toho třetího měsíce to byly spíš pořád obavy, zda se mimi udrží, pořád jsem se kontrolovala, někde mě píchlo a hned jsem se běžela podíva, jestli nekrvácím, no šílený! Ale teď už to snad bude dobrý a budu si to užívat
Přítel se o mě taky pořád bojí, furt mě hlídá, no jsme jak blázni!
![]()
Ještě bych se chtěla zeptat, to jste tady všechny otěhotněly přirozenou cestou nebo jste některá byla na umělým?
Haňuli, v nastavení si zatrhneš vždy připojit podpis.
A Michaelo, to jsem netušila, že ty máš čtyří chlapy, to je super!!! Klobouk dolů, mně ti moji dva stačí, i když asi je máš líp vychovaný, když ti nejstarší tak bezva pomáhá. Mně tedy Anička taky, ale přece jen je ještě celkem malá a nechci z ní udělat chůvinku, tak jen občas pohlídá apod. Jinak jsem zavedla oběma domácí povinnosti, jako chystání tašky do školy, zalívání kytek, věšení a sundavání prádla, zametání apod. Moc důsledná ale nejsem, nestíhám je do toho honit.
Jak ti, Haňulko, spí holčičky? Nám naštěstí oba spali už dobře, když se dvojčata narodila, i dobře usínali, ale mám známou - kluci 4 a 3 roky a teď dvojčata párek, starší kluci jí skoro nespí, to musí být na padnutí.
Jo a můj muž to vzal pohodově, během dvou minut byl nadšený (zatímco já to vydýchávala týdny), moji rodiče byli hodně proti (že se nebudu moct dětem pořádně věnovat) a tchánovic měli sami čtyři kluky (postupně), takže jim to žádná divočina nepřijde.
A Sabri - mám kamarádku, která je ze šesti dětí, z toho jedny dvojčata. Dva její bratři mají každý šest dětí, a to: jeden 3× dvojčata a samý holky a druhý 2× dvojčata a samý kluky
Nevěřila bych, že to je možný… A prý spontánně…
A holky, máte taky někde fotogalerii, koukala jsem fotogalerie - diskuse a nikde jsem nenašla dvojčátka?