Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
21.1.08 19:37

Ahoj holky,
tak jen taky hlásím, že žijeme a jsme víceméně v pořádku!! Tedy Nikča má dneska teplotu, pár dnů trochu pokašlává, tak to má zřejmě k tomu. Nebo jestli je to k zoubkům? (už 2 měsíce jí lezou všechny 4 špičáky a dávají jí pěkně zabrat :cry: ).

Ivuško - nádherný holčičky!!!!!!! Jsou to kočičky (určitě nextík, viď? :wink: ) A Anetka v těch plavečkách je prostě božííííí!!!! No, naší Nikču takhle radši fotit nebudem, ještě by na nás někdo poslal sociálku, že jí nedáme najíst. :oops: :oops: S nočním vstáváním ti asi neporadím, sama bych potřebovala radu, jak na naší princeznu … :?

Míšo - kočárek vypadá moc dobře!!! Jestli se ti líbí, není co řešit! Na manžela nedej! jezdit s ním budeš stejně hlavně ty,ne? :wink:

Alino - krásné panenky!!!! Myslím, že vaše rehábka není zrovna nejlepší psycholog. Za přetáčení vás měla určitě pochválit!! Pokud si nemyslí, že je to důležitý krok (jako že já ano a soudím tak i podle naší rehábky), tak už jen proto, aby tě vnitřně podpořila a povzbudila!!! Myslím, že všichni kdo s dětičkma cvičí Vojtovku (a nejen Vojtovku) potřebují ohromnou podporu a moře chvály, aby viděli, že to všechno má smysl. Aspoň já jsem to tak cítila, když se nás to týkalo. Naše rehábka byla v tomhle úžasná. Pokaždý mě ohromně nabudila a dodala mi sílu do dalšího cvičení. Tím ti vlastně i odpovídám na tvojí otázku, jestli jsme museli cvičit. Takže bohužel ano. Naštěstí to trvalo jen měsíc. Napíšu ti víc do SZ.

Bio zelenina - také jsem nekupovala a nekupuju. V našem městě totiž není kde, takže je vyřešeno. Brambory a mrkev máme tedy svoje. Někdy jsem ráda, když v obchodě vůbec najdu něco kloudnýho - tj. neplesnivou brokolici, neokrájený květák atp… :roll: Občas kvůli kvalitě dám i přednost mražený.

Jinak u nás to teď začíná být trošku lepší. Mám pocit, že se děti za posledních pár týdnů hodně změnily, tak nějak poskočily dopředu. Najednou začínají být víc samostatný a to i Lukášek, který si ješět nedávno nevydržel sám hrát ani minutu, neustále potřeboval někoho při ruce a něco objevovat. Ve svých průzkumech pořád pokračuje, ale přece jen už jsou chvíle, kdy mě u toho nepotřebuje. Takže začínám mít trošku volněji, hurá! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.1.08 11:36

Ahoj holky,jen tak zběžně,jsem hledla apro kamarádku na netu nějakou tříkolku s vodicí tyčí,a našla jsem tohle,vypadá to božsky co?? Já vím,že já mám ještě čas,ale některé z vás se už blíží k době,kdy by se jim něco podobného mohlo hodit,ne??
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…_u07221x.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
22.1.08 11:51

ahoj holky, jdu vas pozdravit a rict, ze internet uz opravdu moc nestiham, ale to znate asi vsechny, co uz mate hybajici se deti :lol:

je s nima fakt zabava

u nas to bylo s tim nocnim spanim taky zezacatku ruzne, ale asi v 5 mesicich jsem poznala, ze fakt deti zacinaji zkouset, co mama vydrzi a tak jsme je zacali trenovat, slo se spat ve stejnou dobu a i s tim, ze bude brek, je to trosku o nervy, ale musim rict, ze asi za 3 nedele se to naucili a dneska slapou jak svycarsky hodinky, polozime, pusinku poprejeme dobrou noc a odchazime, deti nas uz rok nechavaji krasne vyspat, takze to par tydnove usili za to fakt stalo, spime celou noc

k porodu moc neporadim, protoze deti byli kp a pricka, takze u nas to byl cisar, ale kdybych mohla, rada bych rodila prirozene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.1.08 12:00

Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla, protože 6 týdnů jsem ležela v Plzni na udržování, protože jsem se začala otvírat, pak mě pustili na vánoce domů- v pátek a na štědrý den v pondělí večer mě zase přítel vezl do Varů do porodnice s bolestma, které se prokázali , že jsou od ledvin. Dali mi kapačku na bolesti a v úterý v 6 ráno mi praskla plodová voda a v 6,34 se nám císařem narodili Petruška a Radeček. Petruška 2380/43 a Radeček 2110/44. Tam jsme taky byli ai 14 dní, protože prckové hodně zhubli a trvalo, než púřibrali na propouštěcí váhu. Nekijím, protože nemám mlíko, takže jsou na umělé stravě, ale jinak je vše OK. Jen mají trochu rýmu.

Taky jste ze začátku nevěděli co dřív? Hlavně je sranda, když oba dostanou hlad najednou. Jak je dáváte odříhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
22.1.08 13:07

Ajinav, vééliká gratulace!!! :srdce:
To máte krásný váhy a je fajn, že jsi tak dlouho vydržela!!! Jsem moc ráda, že se vám daří dobře a úplně jsem s tebou za jedno, že hlad obou najednou stojí za to! :D Odříhávat jsem dávala každého zvlášť spíš ve svislé poloze, buď přes rameno, nebo v klubíčku zády ke mně, ale to trvá dýl.
My byli na 3. hexa a prevenaru a Zuzka zas strašně málo přibrala :cry: Tady to ale neřešej, tak jí holt dám víc dokrmu a budu doufat, že začne tak hezky jíst zeleninu jako Jindra. A asi u ní začnu s kaší, i když jsem s ní chtěla ještě pár týdnů počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.1.08 13:25

Nás v porodnici učili ve svislé poloze, ale jako při chování. Zkusím to přes rameno, protože skoro nikdy si neodříhnout, takže každého vždy držím cca 10 min a doufám, že to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
22.1.08 13:58

ajinav , jsou taky neodříhávací miminka, která to nepotřebují - moje první. Zjistíš to během dvou tří týdnů maximálně a třeba budeš mít štěstí :D Taky je dobrý přes ruku, holt každé funguje jinak. Pokud neodříhnou, tak se mají uložit na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
22.1.08 14:03

Ajinav obr gratulace!!!!! krasne vahy!!!

no u nas nastesti Sofie nemusela odrihavat vubec, takze jsem mela jen jedno miminko na odrihnuti, takze asi moc neporadim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.1.08 14:30

holky,
moc vam dekuju za nazory a rady. Uvidim, co mi reknou v porodnici, ted v pondeli jdu jeste ke sve Dr a pak uz tam. No, myslim, ze u vas nejsem naposled (snad vam to nebude vadit), porod uz mam za chvili a docela uz si zacinam rikat, jak to pak bude vsechno vypadat.
tak se zatim mejte moc krasne, preju Vam, at sou ty vase bobatka hodnoucky. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
22.1.08 23:08

Ahojte dvojčatovky,
jdu vás jenom ve shonu pozdravit. My ještě žijeme… snad se zítra najde čas všechno tady dočíst.

Udělali jsme KONEČNĚ oslavu narozenin a holky byly poprvé u kadeřníka… opravdového!!
Tak zítra ahoj.

Ren.

• Citovat
  • Upravit
2817
23.1.08 11:47

Oren , budem se těšit na fotečky ostříhaných jednoročních krasavic ;-)

My máme furt děsné noce, jestli lezou zuby nebo nevim co, dnes od 21:00 do 4:18 řvaly na střídačku nebo zaráz teda s hodinovou pauzou, hlad to nebyl, jedly jen 2× před pulnoci a pak mezi 3-4 a vydržely až do pul 11! Přijde mi že maji vše posunute, vstavame kolem 10 a od posledniho krmeni vydrzi i 6-7 hodin nejist, tak nevim. Kazdopadne jsem uz trochu hotovka :-(

A takhle se na mně ráno ty lumpajdy řechtaj, no zlobily byste se na ně?
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3088a.jpg

A včera nám přišel Croozer, tak jsme ho včera prubli a už se těšíme až vyrazíme do terénu. Ale musíme počkat na počasí a na to až holky budou samy sedět …
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3149a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
23.1.08 21:08

ahojky holky,
tak jsem se sem přeci jenom dostala a dokonce i dočetla!! Všechny moc moc zdravím.
Ivuško - Anetka je teda fakt bombastická v těch plavečkách. Až jí to jednou budeš ukazovat, bude asi koukat. Fakt krásná fotka… a póza… o té snad ani psát nemá smysl… prostě úžasné!!
Míšo - kočárek je super. Že se manžovi nelíbí bych asi neřešila… hlavně aby vyhovolal tobě a dětem ne?
Alino ahoooj, zdravím tě… už jsme konečně zdravé… tak se snad brzy uvidíme!! Kočičky jsou jako vždy, jak panenky!! S tou vaší rehabkou je to teda na prd… fakt by tě měla psychicky hodně podporovat a otáčení mi taky přijde jako jedno z nejdůležitejších pokroků… jde to pak popořadě krásně k lezení, sezení a všemu… je nějaká divná ta vaše Dr!! Naše holky chodily myslím okolo toho 5. měsíce spát pozdě. Ono se to samo upraví… ale chce to fajt zavádět režim… jak psala i Sabri - chce to vydržet a uvidíš, že bude líp… minimálně jim dej třeba od 10.00 večer klidový režim, dej je s hračkama do postýlky… pusť jim třeba hudbu a nech je tam… ať se pomalu učí, že se touhle dobou už neřádí a chodí spát. Snad to bude brzy lepší… já bych se asi zbláznila!
Petulinkas - vítám tě u nás a taky přeji pohodový porod… pokud možno klasický. Ale kdo ví jak to nakonec bude… do poslední chvíli člověk neví, co bude a co ho čeká!! U nás byl plánovaný císař… pohoda a stejně nakonec bylo všechno rychlé a nepohodové… protože jsem měly přisedlou pupeční šňůru. Každopádně hlavně ať jsou děti zdravé a ty aby si byla v pohodě.
Nisso - taky zvažuju že začnu vyvářet. Do teď jsem nějak trošku vařila ale většinou kupovala Hami… takže u nás padne na oběd 2× 36 Kč, k tomu ještě přesnídávky a tak… začala jsem po přečtení Ivušky, Míši a tebe o tom vážně uvažovat. Jak to pak rozmrazíš, aby se to dalo jíst? Dáváš do mikrovlnky? Nevadí, že pak děti jedí celý týden to samé? Asi do toho jdu… ale co vařit? Poradíte nějaké recepisy??
Ajinav - super, že si to vydržela!! Váhy krásné !! Je vidět že si to užíváš… tak ať krásně rostete a dej sem nějaké fotečky :-) ........ a jak u nás?
Byly jsme na roční prohlídce a Terezka nám zhubla.. asi těma nemocema. Ale na roce máme 8888 g Terez a Kiki něco málo přes 9 kg. Takže váhové přírůstky po 2 měsích skoro nic. No ale holky jsou asi hyperaktivní… takže to asi bude taky tím… nejsou vůbec v klidu a poříd jenom řáděj!!
Teď aktuálně zkoušíme přecházet na mléčnou stravu… a nějak to moc nejde… asi tam ta alergie ještě je. Podařilo se nám zajet jogurty a ty jsou snad už v pohodě… no nechci nic zaříct… ale ťuk… ťuk…
Režim dne se nám celý rozházel… takže aktuálně zkoušíme novinky. Nicméně holky usínají okolo 8 hodiny… někdy trošku brečí… jindy usnou hned u kaše. Terezka je schopná si ještě třeba hrát sama v postýlce a pak padne a spí. Jenom jsem museli najet na lampičku… tma ji nějak začala vadit.Dávám je do fusaku a nechávám chladný pokoj… okolo 18° a spinkají docela dobře. Když v noci popláčou… maximálně jdu dát dudana, nebo napít… ale spíš to neřeším a čekám… většinou po pár minutách zase zaberou.
Přes den spí maximálně 1,5 hodiny a to po obědě. Jinak nic… někdy v autě, když někam jedeme, nebo cestou po doktorech, ale to mi pak nechtějí spát na tu 8 hodinu. Vstávají mezi 7 a půl 8.
Narozeninky jsme nakonec oslavily se spožděním… ale s dortem… kterého si moc nevšímaly a s rodinkou. Fotečky pak nějaké vložím. Dohodli jsme se s manžou, že dostanou do pokojíku stan… ale ještě vybíráme.. takže dárek bude se spožděním.
No a taky jsme byly poprvé u kadeřníka… Terezka to obrečela a Kiki byla středem vesmíru a náležitě si to užila. Takže byla za největší modelku a sklidila obr úspěch, jaká je hodná a šikovná.
Máme za sebou pár krůčků - bez opory… a všechno teď strkají… židle, bobky na sezení… strakadla, koníky… no prostě všechno co jde. Baráček je už nastěhovaný do 1 metr a výše… a holky mají volné pole působnosti. Všechno je zajímá a na všechno společně přijdou - teď mi aktuálně lezou do trouby v kuchyni a šplahí do výšek.
Taky se mi docela osvědčilo, že s nima chodíme později odpoledne blbnout k nám do ložnice do peřin… zatím nemáme postel jenom matrace na zemi… a holky šíleně řádí… hrozně se jim to líbí… myslím, že je to vždycky dobře utahá…
Jinak pořád chodíme… neustále si to vyžadují… stojej tak 60% dne, nebo obcházejí okolo všeho, sedí málokdy a když už si nějak hrají… tak si u toho leží na bříšku… pohoda!! To jsem z toho byla celá vyjukaná… ale je to pro ně asi pohodlnější. U nich v pojíku musím jenom po kolenou… jakmile vstanu na nohy… už na mně obě visí… a s oběma chodit nemůžu.
Je to u nás mazec… času navíc moc není… do všeho ještě hodně práce… a tak je to hodně hektické. Už aby bylo jaro a holky mohly na zahradu. To bude paráda… třeba začnou i víc spát po O. No moc nedoufám… jsou to hrozné živelky.
Mějte se všechny moc fajn…
Zatím páčko, Ren.

• Citovat
  • Upravit
oren
23.1.08 21:47

Ježííši, to je román!!
a ještě vás zahltím nějakýma fotkama:

Narozeninky:

a tady.. jak se učíme chodit u multifunkčních koníků - mají ještě nandávací houpačku… je to paráda a holky a hrozně baví 

• Citovat
  • Upravit
oren
23.1.08 21:49

a ještě jak holky blbnou na koníkách :-)

• Citovat
  • Upravit
oren
23.1.08 21:59

no a poslední, aktuální fotky:

No a tady poslední… manža by mně asi dal… kdyby věděl, že ho tady zveřejňuji… ale nedá mi to… je to docela dobrej fór… jak reklama na rádio Impuls… no a holky tu vypadjí jako kluci :-)) jak jsou ostříhané… ale hrozně jim to sluší… jsou to kočky :-)

jo, ještě jsme testovaly… nebo spíš poznávaly nočníky :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová