Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oren holčičky jsou kouzelný. A to foto tatínka úsměv sluší každému je fakt dobrá ![]()
Holky jak se sem vkládají ty fotky?
Renčo ,holky jsou nádherné!!!A jak jim to sluší,když jsou ostříhané,vypadají úplně jinak,viď,už jsou to takové slečny rošťandy ![]()
Ohledně těch příkrmů,jak píšeš,je to strašně drahé,kupovat jim je,já teda klukům mixuju i domácí přesnídávky,ale to ne proto,že jsou drahé,ale oni mi ty kupované moc nejedí
,takže je u nás mixér v permanenci.
Já jim vařím všechno v jednom hrnci,ještě jsou malí,takže nějakou zeleninu,brambory,mrkev petržel,celer ne!,a kousek pórku,nebo brokolice,nebo kvěák,co mš,a taky masíčko,buď kuřecí,nebo králíka,nebo žloutek natvrdo,pak to všechno umixuju a je to. Ale ty jim už můžeš dělat jiné laskominky,třeba,jestli mají rády květák,tak jim udělej mozeček s bramborem,nebo špagety,a k tomu udělej z rajčat a koření omáčku,a trochu to pomixuj,já nevím,jak ti baští větší kousky,nebo už můžou jatýrka,třeba kuřecí na cibulku s rýží,zase trochu pomixnout,nebo rajskou,svíčkovou,polívky zahuštěné jíškou a do toho třeba osmaž malinké kostičky rohlíku,určitě jim bude šmakovat,taky se těším,až kluci budou jíst i jiné věci,zatím je to všechno jen vařené ve vodě,možná bych jim taky mohla už udělat těstoviny,viděla jsem,že je prodávají hotové,ale jsou tlustí ažaž,tak je zatím nechci cpát něčím z mouky.
Snad jsem ti trochu poradila???
Jo,to jsem byla já,jsem nebyla zaregistrovaná,vždycky když manžel "čistí " PC,tak mi zapomene všechna hesla a já si toho nevšimla ![]()
Ahoj,
gratulace Ajnav k miminkum!!! At jste zdravi a v pohode!
Renato, Ivusko krasne fotecky!!!!
Renato , tesim se, az dorazite, je super, ze uz jste zdrave!
Ivusko , koukam, ze vas rezim je hodne podobny nasimu, take usinate pozde. U nas vcera byl rekord v rychlousinani, jeste nebylo 22 hod, a holky uz spaly! Takhle bych si to predstavovala, to by uz slo. Zato predevcirem usnuly v 23:40
Hruza! A to zacinam vecerni krmeni kolem 20 hod, a nespi uz od 17.30. Nechapu, jak to muzou vydrzet. Navic jsou uz pak tak protivne, ze to s nima sotva vydrzim ja.
Tak zbyva mne verit, ze se to opravdu upravi samo, nebo se mozna odhodlak k vyrvavaci metode. Ivusko, vy jste nezkouseli nechat je rvat? Kolik minut mam nechat prvni den, a jak postupovat dalsi dny?
Jinak Anika se porad jen pretaci, je to sranda–dam ji na deku, za minutu uz je na brichu a za dalsich par minut vriska, ze chce zpatky. Otocim zpatky, a vse se opakuje ![]()
Byly jsme na rehabce zas, ted ne u doktora, a u sestry (ci brata
,to je chlap). Tak ten to pretaceni chvalil (pred tim Doktor rikal ze to neni tak podstatne). A rekl, ze Anika odpovida vyvojem 5-ti mesicnimu miminku, to znamena, ze temer vse dohnala!! Hura!! aspon jedna.Karin je na tom hur, a musime pridat s cvicenim
Pry minimalne 3× denne. Nam no vubec nevychazi, protoze pozdeji vsetavame, a vecer se cvicit nesmi. Navic ji to nejak nejde, je to jeste vetsi trapeni, nez bylo vzdycky. Ach jo.
Nakoupila jsem v Tesco spoustu peknych kalhot pro mima, tak testujeme, jak se chodi ve vice-mene dospelackem obleceni. Doted jsme mely same dupacky-overaly. Je to pro me narocnejsi na prebalovani a oblekani, ale snad si zvykneme. Jeste musim koupit par bodycek, mame jen par a to nehezkych.
Take vlozim nejake fotecky v novych kalhotach.
http://dominky.album.cz/…11921749.jpg
http://dominky.album.cz/…2976e348.jpg
http://dominky.album.cz/…3959bc7a.jpg
http://dominky.album.cz/…2d830c6a.jpg /> Mejte se vsichni fajn,pa.
Ahojte!
TIP: V Tescu maji na detsky veci -vyzivu akci 2+1 zdarma, takze kdo kasickujete nebo obcas davate sklenicku … Manža má zítra volno tak tam vyrážíme.
Ali , nejdřív Ti chci dodatečně gratulovat k plnému kojení a vyjádřit svůj hluboký obdiv, chtělo to asi hodně trpělivosti a sebezapření,ale jsi fakt bojovnice a úspěch si MOC zasloužíš!!! (mimochodem ja si koupila odsavacku a zkousela odsavat MM, chtela jsem na kasicky, a nevyzdimala jsem ze sebe vic nez 10ml!!! Asi jsem na to levá, už v porodnici mi to nešlo, ještěže odsávačku mi uhradí pojišťovna
Taky gratulace k pokrokům, koukám že jste o 1 měsíc mladší a holky se takhle čile začly přetáčet tak před 14 dny, takže rozhodně nejste pozadu!!! Je fakt,že ty moje jsou trochu lenošný. Jo a fotky máte náááádherný,koukala jsem do galerky, dospělácký oblečky jim seknou, jsou fakt jak panenečky, to se s těma mýma kolohnátama nedá srovnat ![]()
K uspávání: No jak říkáš máme to podobně, někdy třeba už od 16:00 nespí a usnou tak kolem 22:00. Taky si říkám, jak to můžou vydržet,ale můžou jak je vidět. Vyřvávání jsme ještě takhle nezkoušeli, skoro vždycky zabralo něco jiného - nejdřív zkoušíme dudlík, pak hladit, příp.držet ručičky, někdy je vezmu do náruče ještě na odříhnutí, jelikož chodíme spát hned po jídle (možná to taky není úplně dobré), no a položit zpátky do postýlky a takhle dokola furt,dokud to nezabere … Včera jsem zkusila je před spaním krmit už v ložnici se skoro zhasnutým světlem a zvlášť aby se zklidnily, a je fakt že usínaly lépe, nebylo to tak dramatické. U prsa skoro usly, říháním se samozřejmě vzbudily, ale pak už to usínání bylo klidnější. Tak to zkus taky, třeba to bude lepší.
Dnes spaly v noci vzorně, buď zabralo to včerejší pomluvení
nebo dvojka bílýho před spaním
krmili jsme jen 2× a od 4 spaly bez probuzení až skoro do 9. Zlatíčka, hned je ten den veselejší. Taky papáme o hodně líp, dnes maji takovy mix-mrkev,bramb.,petrzel,kvetak,s olejem a sunarkem
Dopol. taky zabraly během 5 minut,dám jim tam nějakou hračku a oni si hrajou a usnou u toho. Zjistila jsem taky, že důležitý je TIMING, vždycky je nechám opravdu unavit až už maji malinky očička a pak je to usinani rychle, kdyz dam driv, tak stejne usnou az jsou zraly.
Renčo , tyjsou kouzelný ty Tvoje holky krásný, já už chci taky aby takhle chodili
já vím,že mám být ráda že ještě nemusím za nima běhat,ale stejně se na to těším. Jen jsem se musela pousmát nad tou váhou, Anetka v půl roce 8,1kg, vy o pul kilíčka víc v roce
snad z toho vyroste ![]()
Ještě k těm příkrmům - můžou mimča klasickej mix hrášek+kukuřice+mrkev? Napadlo mě že kdyby člověk doma fakt nic neměl,tak tuhle mraženou zeleninu má vždycky, ale nejsem si jistá jestli můžou hrášek a kukuřici… Mimochodem zítra zkusíme prvně masíčko
Tak jdem obídkovat a pak hurá ven, je tam dnes celkem pěkně. Odpol.jdem poprvé do kavárny, máme tu takovou pěknou pro děti, maji tam i 2 jidelni zidlicky z Ikey, tak je prubnem a mamka si trochu vyrazi do společnosti
papa hezký den všem!
To je skvělé, jak pěkně spíte, Ivuško ! To pak jsou síly na všechno přes den, co? Já přes den dávám spát tak cca po 2,5 až 3 hodinách, prostě je uložím do pokojíčku do postýlek s dudlíkama a oni časem usnou. Někdy jsou mrzutý dřív, tak to je nepřetahuju a dám spát třeba jen toho načatýho. A když nemůžou zabrat už dlouho, jako Zuzka včera, měla teplotu po očkování, tak je dávám do hacky, to se mi fakt osvědčilo. jen škoda, že až začnou sedět, tak už to nepůjde, aby mi nevypadli, ale počítám, že zkraje ještě když na ně budu vidět a nebudu odcházet, tak ještě to využiju - mám hacku ve dveřích obýváku, kde jsem skoro pořád.
Oren , holkám to moc sluší!!! Jsou si hodně podobné, jak je rozeznáváte? Na fotkách mají vesměs stejné oblečení, tak podle náušniček?
Ali , děťulky moc krásný, kalhotky jedna báseň! My máme taky na každýho móc pěkný gaťky (khaki a růžový), ale jsou nám strašně velký v pase, holt jsme hubený, tak je nemůžem nosit. Nosíte pod ně punčocháčky nebo jen ponožky?
Kdo přikrmujete - jak krmíte? Najednou, nebo každého zvlášť ? Jindra se chce krmit na klíně, takže většinou krmím zvlášť, nebo Zuzka v sedačce a Jindra na klíně, ale pak se mi pletou lžičky a chybí mi ruce
A používáte pro každého zvlášť misku, nebo dohromady? My teda zatím sníme celkem málo, tak je krmím z jedné misky, respektive se snažím začít Zuzkou a co nemůže, dojí Jindra. Super hygiena to není, ale oni si ty bacily stejně vymění i jinak.
No tak se mi smazal celý příspěvek.....grrrrr. to jsem naštvaná.
No znovu to už psát nebudu… musím uklidit a nějak se taky najíst!!
Míšo - díky za rady ohledně vaření doma. V sobotu jdu hned do toho a navařím celý kotel… holky jedí zatím docela všechno… takže udělám nějaký mix… pak to všechno rozmixuju… protože máme zatím jenom dva spodní zuby… obě. Takže s kousáním to moc nejde. Když jim tam nechám kousky, tak to plivou ![]()
Eliško - holky si nejsou ve skutečnosti tak podobné… to jenom vypadá na fotkách. Naušnice mají taky stejné… a oblečení?!? To je kapitola sama pro sebe… když kupuju nové… mají každá trošku jiné, ale většinou máme nošené po jiných dvojkách a tak to mají stejné…
Jo a bacily taky neřeším - holky krmín někdy obě jednou lžičkou, když jsme na to dva, tak má každá svou misku i lžičku… stejně si mění dudáky a ocumlávají… no prostě všechno…i po sobě.
Doma mám oslintaný opravdu všechno… bačkory, vanu, poličky, úchyty… všechno hned je v puse i to co je pevně přidělané… nevím, jak ony to dělají… ale když to nejde vzít, vždycky najdou nějakou polohu, aby si to pořádně ochutnaly ![]()
Ali - co děláte o víkendu? Že bych se zastavila?? Jenom se připrav že ty naše holky dělají hrozný akce… a byt ti celý převrátí vzhůru nohama ![]()
Jo a k tomu že to máte u holek posunuté ve vývoji. Já bych to brala jako výhodu… jedna druhou bude stimulovat a ty se té co umí víc zavěnuješ a vypiluješ techniku. Na fotkách náhodou holky krásně leží na bříšku… podpírají ručičky… fakt super!!
Ivuško - váhy máte super!!! Ale ono už to teď asi nebude mít takové grády… to přibírání…počkej jak to všechno vyběhají…za pár měsíců !
Ajinav - zkusím popsat návod… i když by si ho tu v minulosti určo našla.
Ulož si fotku nějak na internet, buď do naší galerky /naše je myslím ve veřejné deníčky - dvojčata a spol./ a nebo do své galerky někde na netu. Pak otevři fotku a pravým tlačítkem myši klikni - objeví se ti tabulka ve které dole zadej VLASTNOSTI. Proklikneš se do dalšího okna, kde najdeš text: Adresa: (URL). Tak ten text zkopíruj… ale jenom ten text za dvojtečkou, to http:// a dále.
Pak si tady v tom otevřeném okně, kde píšeš zprávu… můžeš vložit foto a zase psát… klikni na Img - je to tady v té liště nahoře… druhé z prava… hned za to vlož zkopírovaný text a znovu klikni na Img. Mezi tím nic jiného nemačkej ani neodklikávej… Mělo by to vyjít!!
Na fotečky už se všechny těšíme!!
Holky mějte se krásně… chtěla jsem napsat víc… ale se mi to smazalo a já už na to nemám.
Všem hodně pozdravů a zdravíčka.
Renata
AHoj holky,
krásný fotky, paráda:)
Alino, souhlasím s Oren, u nás je Fany napřed ve všem (kromě jídla:)) a je to dobrý, navíc vím, co bude Vojta tak za 14 dní až měsíc dělat:)
a každej ti řekne nesrovnávat! Prostě každej je jedinečnej a nastavenej trochu jinak.
Míšo, mouku jim ještě nedávej, kvůli lepku a případným alergiím. Až tak od půl roku nejdřív.
Ivuško, holky určitě můžou hrášek i kukuřici myslím - teda já klukům abs. nemůžu dávat luštěniny ani hrášek, pórek a spol. To by ulítli, jsou na to furt ještě hodně citliví.
ELiško, s tím krmením, jak kdy - někdy je mám vedle sebe v lehátkách, někdy zvlášť, jeden třeb aještě spí, no je to různý. Ale hygienu taky moc neřeším, jak psala Oren, stejně si kradou dudla, ocucávají stejný hračky atd. Tak myslím, že je to jedno.
Tak to zkouším dle návodu Oren, abyste tu měly taky nějaký chlapy:)
http://foto.dama.cz/…5/235460.jpg
http://www.baby-cafe.cz/…ky%20002.jpg
Radeček v porodnici
Petruška v porodnicihttp://www.baby-cafe.cz/…ky%20003.jpg
Oren tak se mi to zadařilo
.
Holky když jste měli mimča malí, co jste s nima dělali? My máme dneska měsíc a jen krmím a dávám je spinkat, maximálně chodíme ven. Před koupáním se snažím trochu cvičit, ale to je vše. Přijde mi,že se jim plně nevěnuju, že mám čas i na ostatní věci
.