Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
12.2.08 21:42

Ivuško ,my bysme taky ještě neměli mléčné výrobky,ale oni mi odpoledne odmítají sunar,mají lahev vlastně už jen jednou denně ráno,a pak jim ještě kupuju nemléčné kaše a dělám jim je z toho,aby ho měli víc.A s těmi jogurty mi to řekla dětská doktorka,abysme dávali.Ale vy asi od toho 8 měsíce už taky budete dávat,u kojených je to trochu později.
Jak sis užila spinning?? Taky už bych někam vyrazila na cvičení,já byla dneska na nehtech,co mám kluky,tak chodila ona ke mě,a jen nějaký posyp,aby to bylo co nejrychlejší,ale tentokrát jsem šla já k ní,tak bylo víc času,a udělala mi je krásné,se zelenými a stříbrnými kuličkami,vypadá to jarně :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.2.08 21:51

Teda 38+2, to kluci už byli 14 dní na světě:)
tak držím pěsti, ať je vše v pohodě!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.2.08 23:22

Zdravím všechny maminy

Dlouho jsem se sem nedostala, a tak jen v rychlosti chci napsat, že je u nás vše relativně v pořádku. Anetka i Máťa jsou šikovní. Zatím nechodí, ale už k tomu chybí jen málo. Už je to pár dnů, co nekojím v noci!!!!!!!!!!!!!!!!!! a 2 dny co nedostávají mlíčko ode mne už vůbec/dávala jsem jim poslední měsíc a půl už jen k snídani/. Byli trochu nastydlí, a tak jsem je omlouvala. Snad se z toho už dostali, a tak odvykají úplně a jsou stateční!!! Dneska jsme byli na odběrech krve pro kontrolu železa.

V blízké době nás čeká očkování PREVENAR. Necháváte také děti očkovat? Naše doktorka nám to doporučila vzhledem k tomu, že je Kubík starší sourozenec a může jim přinést bacila ze školy.
To je podobné i u Dity?… Uvažuješ o tom, nebo jste již naočkovaní?
Dito, jinak také přeji, ať jste co nejdřív FIT!!!

JINAK VŠECHNY FOTKY JSOU TU NAPROSTO ÚŽASNÉ!!!
krásná smějící se miminka !!! A JAK RYCHLE ROSTOU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tady je pár našich fotek.

Mějte se všichni moc fajn, až bude víc času, zase se ozvu
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.2.08 19:59

GRATULUJEM ANETCE A MATÝSKOVI K 1 ROKU!!!
Jsou kouzelný, má to něco do sebe ten páreček ;-) A super že zvládají takhle odstávku, to jsi ráda vid Kuzelko. Taky se strašně těším, až se vyspím v noci, ale budem muset ještě odnaučit od dudlíka!

Míšo ,tak to se těšíme na jogurtíky a spol. Spinning byl super relax,jako vždy.

Dnes byla ale zima,co? Ještě 2noci bez manžílka :-( snad budou hodný dneska, včera jsem krmila v noci každou 1×, budily se kvuli dudlu,ale ne tak často.

MOC MYSLÍM NA PETULINKAS - UŽ TO MÁ ASI ZA SEBOU…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.2.08 20:20

Ahoj holky.

Petulinkas , jsi už asi v nemocnici, ale držím palce. Moc!

Holky, parádní fotečky. Markýtko , jedna princezna hezčí než druhá. Ivuško , tradičně vysmáté květinky..... Ale ta bříška jsou neskutečná! Míšo , kluky máš skvěle sladěné s novýma golfkama… :lol:
Kuželko , Tvoji andílci spinkají ještě ve „vajíčkách“? My už jsme koupili větší autosedačky, což má za následek, že Bára je vedle nich, chudák, jak sardinka. Asi budeme muset v budoucnu koupit nějaké větší auto 8O Jinak fajn, že ses ozvala. Jsme na tom podobně. Já už nekojím! Sotva jsme se vyhrabali z nemocí, tak se Eliška asi dvě noci neprobudila, tak jsem toho využila a Adélku jsem prostě odstavila. Rok a měsíc kojení přesně na den!!! Holky někdy spí poklidně celou noc, ale někdy si v noci i pořvou. Ale nic strašného.
Jinak na PREVENAR jsem se ptala doktora už v prvním roce našich holek, ale ten mě od toho odradil, že je to strašně drahé (což teda je!!! :evil: ) a že mám zkusit vydržet s nervama, protože prý pediatři i imunologové usilují o plošné očkování hrazené státem. A pokud se ho nedočkáme, tak máme vydržet do dvou let dětí, pak už se očkuje jen jedna dávka, což se dá vydržet i u dvojčat (jedna dávka 2000,–). Holky nejeví sklony k pneumokokovým onemocněním (ani Bára), tak to snad ještě rok vydržíme..... Kuželko , vy do toho teď jdete? Za těch 8 tisíc? Nebo to máš za míň?

Jinak je u nás velká změna. Naplno chodíme!!! :D Sotva se holky uzdravily, tak se do toho daly. Předtím sice už chodily (Adélka se uměla i sama bez opory postavit), ale když o něco šlo, tak šup na zem a už švihaly po čtyřech. Teď už prakticky nelezou, jen chodí, už jsou to „plnohodnotní dvounožci“! :D :D :D Máme za sebou i premiéru venku pěšky! Bylo to trošku fiasko, protože jak byly holky nabalené v kombinézách jak kosmonauti, tak byly poněkud neohrabané a Eliška si hned obtiskla terasu na pusu… :lol: , ale když jsme je pak s Bárou vzaly za ruku, tak se jim první procházka líbila.

Kosmonauti na terase:

„Rozhovor“:

Mějte se všichni a všechny krásně.
PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
13.2.08 20:27

Dito , to jsem ráda, že už jste zdravé a takhle krásně ťapete! Už abychom taky byli tak daleko :)
Kuželko , blahopřejem k ročku, náročné, ale krásné období začíná! Jste už obě tak daleko proti nám, nám to ještě pořád leží, ale uteče to…
Petulinkas , taky vzpomínám, držte se, jste krááásně donošený :) Zítra vykouknete na svět, tak hodně štěstíčka!
Ivuško , my už dáváme jogurt asi týden dva, s jablíčkem a jáhlami, ale myslím, že by jedli i samotný. Teď jsou nastydlí, tak jedí málo, tak polovic, co normálně. Hrnek asi zas zkusím, snad zapomněli, jaký je to nepřítel :)
Tenhle týden mají velké děti prázdniny, mám je doma, kvůli dvojčatům nastydlíkům nemůžeme ven, tak je to na budku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.2.08 21:00

Ahoj holky,
jen v rychlosti…
Děkujeme za gratulace.

Tyhle sedačky zatím nechávám. Děti mají 9 kg - sedačky jsou do 11 kg.
No tak jetě chviličku. Kubík už bude bez podsedáku, tak musíme najít nějaké sedačky, aby nebyl jak sardinka.

Jinak co se týče očkování, to samé mi řekla doktorka,že se snaží to dát do povinných očkování, ale doporučila mi to vzhledem k tomu,že Kuba může cokoliv přinést ze školy,aniž by mu to jakkoli ublížilo a odnesou to prckové.
Tak do toho asi půjdeme. I když pojišťovna hradí pouze 1000,– Kč na celé očkování.

Jinak poslední dva dny máme doma diskotéky, děti poslouchají dokola remix Mrazíka a pořád tancují… Jenom nevím, jak dlouho to ještě vydržím poslouchat já!!!… :-)

Mějte se moc moc fajn a buďte hlavně všichni zdraví!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.2.08 13:50

Petulinkas dneska už máš asi dětičky na světě, tak snad je vše v pořádku. Krásně jsi je donosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.2.08 18:24

AHoj holky, tak František si dnes poprvé stoupl 8O vytáhl se o kraj postele. Tak to je docela rychlík…Vojta se ani ještě neplazí, teprv posledních pár dní začíná trošku krčit kolínka. Tak nevím, jeden bude ještě ležet a ten druhej už pomalu chodit, to je legrační:)

Taky se těším, až se Petulinka ohlásí z domova s fotkama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
16.2.08 16:32

Holky jak jste u malých miminek venku poznali, že je jim zima? Kámoška říkala, že podle studenýho nosíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
16.2.08 21:53

Aji , to Ti nepovím, my měli holky ve 30tistupnových vedrech :-D Ale vím,že všechny mimča mají studené ruce a nohy ikdyž jim zima kolikrát není. Taky si vzpomínám,že jsem hrozně těžko odhadovala jak je oblect,hlavně pak na podzim …

Eli , dík za tip na jáhly,mixuju je jak s ovocem tak zeleninkou a mají úspěch,ještě zkusím pohanku.

Pepen , gratuluju k (alespon částečnému) postavení, to u nás vůbec nehrozí, my jen couváme zatím :-D

Jo, vyvinula jsem teorii,že mi holky lépe spí,když mají k obědu maso :lol: :lol: :lol: - aspon poslední týden to tak nějak vycházelo,asi to bude blbost,no ale co kdyby … dnes měli králíka - takže přeji všem (a hlavně sobě :-)) KRÁSNOU DOBROU NOC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
16.2.08 22:11

Ivuško , tak my zas se pustili do hrnečnů - jen jsem místo těch se zaklapávacím pítkem vytáhla ikeácký - a docela se daří :D Upíjejí a zdá se mi, že i líp jedí.
Pepen , gratulace :lol: 8O :lol: Neboj, Vojtík to odkouká!!
U nás pokračuje miniplazení, při dostatečné motivaci (např. bačkory a vidina jejich ocucání) se poplazí i Jindříšek, ale oba jsou ochotní jen tak půl metru. Jindra se zdatně koulí sudama po obýváku a už i manža vzdal věčné přenášení na hrací koberec.
Ajinav , já taky zkoumám vždycky nosík, ale nevím, jestli jsou fakt podchlazený, když mají studený nos. Já je balila i v tom teplém létě, protože nedrželi hrozně dlouho teplotu, jak byli maličký a předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
19.2.08 19:47

Ahojte holky…

po dlouhé době zase konečně tady.
Nejprv jsem našla zprávu od Petulinkas:
SMS od Peťulky: Ahoj, tak už jsme na světě! Já Matýsek jsem vykoukl v 10:39,měřím 49 cm a vážím3350g,a moje sestřička Míša v 10:40 a měří 49 cm a váží 2750 g! Jsme v pořádku i mamka

Takže tu máme zase posilu… a konečně páreček. Dlouho tu nebyl :-)

Hned písnu víc

• Citovat
  • Upravit
oren
19.2.08 20:00

Pročetla jsem vás a vidím, že se vlastně máte všechny maminy i mininka a ostatní dítka docela fajn… to člověk rád čte.

U nás je to hrozná mela… se vším… to by mi ani stránka nestačila všechno to naprášit :-))

Ke komentářům se asi dostanu později, ale všechny vás moc zdravím.

Jinak naše holky jsou strašně aktivní… já to nechápu, kde se v nich bere tolik energie… takže všechen zbývající čas věnuju práci… a trošku pak i spaní. Hrooozně se těším na jaro. Už je nám to všem doma malé… depky popisovat snad ani nebudu.
Cácorky jsou zdravé, učenlivé… a trošku už chodíme… kdyby bylo jaro… asi už obě běhají… za to teď je to hrůza… chtějí poznávat… a doma už to všechno znají.

Ani nemám žádné aktuální foto… foťák musí do opravy… protože si ho holky našly a asi ho „utopily“ ve svých slinách. Doma je všechno naruby a byt se pomalu a jistě stěhuje od 1,5 m výše. Kytky jsou doma úplně oholené… a všude je jídlo… i když se snažím o nějaký úklid… je to všude… hračky, sušenky… oblečení… holky už pronikly všude… jenom WC zatím odolalo… ale je hned na řadě v brzkých dnech či týdnech. Režim už je pro mně jenom utopie, protože všechno co jsme cvičily a o co se snažily je fuč… holky si každý den udělají jiný, jak se jim líbí, jedí, spí… jediné co nám zůstalo… zaplaťpánbůh je noční spaní!! Ale já se ani nedivím… trháme denní rekordy ve spaní skoro každý den…
Jinak jsme byly na 13 měs. prohlídce a holky přibrali každá skoro 400g… a hrozně vyrostly… Dr. je sice neměřila… ale vytáhly se na pohled. Já osobně si myslím, že začaly takhle šíleně růst proto, aby
a) dosáhli na ladění TV ve svém pokojíčku (tu si pouští kdy je napadne)
b) aby dosáhly na stůl a vylezli na židli
c) aby mi vyrostli ze všeho zimního… a já už mám větší jenom jarní… haha, takže rukávy jsou nám krátké, kalhoty v pase malé… no už aby bylo teplo…

Snad se ještě dneska dostanu ke komentářům příspěvků. Jinak ale OBROVSKÁ GRATULACE MATÝSKOVI A MÍŠE KE KRÁSNÝM VÁHÁM A MAMINCE HODNĚ SÍLY A ŠTĚSTÍ DO DALŠÍCH DNŮ, TÝDNŮ… a celého života.
Pa R.

• Citovat
  • Upravit
380
20.2.08 11:12

Petulinko obrovská gratulace k miminkům,máte krásné váhy. Ať jste brzo doma.

Oren na nás jsi zapomněla, my jsme taky páreček :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová