Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
11.3.08 14:02

Aji , tovíš že jo, nějak se mi holky pletete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.3.08 14:59

Ještě jednou děkuji za přivítání…

Ivuš je asi silné slovo použít plazí, ale nějak se dostane přes celé letiště :) No kluci jsou kvítka. :) Teď už spí celkem obstojně. Vzbudí se každý jednou na krmení kolem 1 ráno a potom v šest.Občas spí celou noc, ale to jak kdy… Pozornost vyžadují neustále, tak doma nic nestíhám, jak se k nim jen otočím zády tak je zle… Zuby zatím nemáme, ale asi se něco chystá. Pod dásněmi jsou zoubky vidět, pod špičáky to mají zarudlé, pořád mají pěstičky v puse a hrooozně slintají, tak uvidíme o z toho bude.

Ajinav režim máme obvykle tak že kolem šesté vstanou, nají se do půl deváté vydrží v posteli a blbnou s hračkama, potom se nají a jsou v obýváku kde si hrajem nebo něco tak… Kolem 11. se nají a to už sou unavení tak jdou spinkat to jim vydrží do cca 14hod. tak potom pojí, jdeme ven a domů se vracíme kolem 18, když přijede manžel z práce a jdeme domů. Potom jsou kluci s taťkou a blbnou. v 19 se okoupou nají a jdou spinkat koelm 20té… To už jsou utahaní… Problém pak je když někam jedeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
11.3.08 15:01

Ahojky holky,
Mašáčku vítám Tě mezi námi. Teda kluci jsou vážně šikovní, když se ve třech měsících plazí.
To nám to trvalo až do 8 (Honzík) resp. 9 měsíce u Zuzanky.
A připadají mi stejní, jsou jednovaječní? Kolik vážíte? Vypadají moc roztomile a že jim nic neschází. :D

Ivuško s tím nejezením v noci jste šikulky. Zuzanka u nás je taky v poho, ale Honzík se někdy vzbudí a teď jsem mu dávala, protože měl od soboty teploty a dneska se začíná osypávat a tak to asi bude 6. dětská nemoc. K dr. jsem s ním ani nejela, protože teď tady hrozně řádí ty rotaviry a tak nechci aby ještě něco chytnul.
On mi teď vůbec nechce večer na noc pít. Večeří kolem půl 6 a kojím je o půl 8 a on se ani nenapije. Proto možná má hlad a budí se i k ránu. Zuzanka se napije a není s ní problém. Jak večeříte Vy?

Jogurtky nám chutnají moc, nejradši by k snídani snědli každý jednu Hollandii, jenže pak z toho strašně ublinkávají, takže dostávají jenom jeden napůl. Až začnou lézt po kolínkách, tak to bude snad lepší. Teď pořád vytírám nějaké blinky. :)
No každopádně musím je pochválit, protže se snaží dostávat na kolínka. Honzík už se nádherně houpe a při plazení se začíná vzpírat i na kolínka. Teď jsem s ním necvičila, co byl nemocný a dneska jsem si všimla, že to co jsem s ním měla cvičit, tak že dělá sám a jak ho to baví, tak jsem ráda, že k tomu dospěl hrou.
Jo a včera se mi taky sám postavil, vylezl si po mně na stůl a strhl na sebe hrníček s limonádou. Od té doby je pořád v kleku a snaží se vstávat. Je to docela sešup. Ve čtvrtek na rehab. se jenom plazil a v pondělí už najednou stojí. :D
Zuzanka taky zkouší jít na kolínka až se divím při tom jejím mini plazení. Už se trošku rozlezla a je i rychlá když chce, ale pořád jí nedocvakl prostor a možnosti, takže když jí dám do obýváku, tak se pohybuje jenom tam a když jsme všichni v kuchyni a ona chce taky tak začne plakat abysme jí vzali.
Zoubky má zatím jenom Honzík dva, Zuzka nic. Co Vy Ivuško?

Jo a ještě k těm jogurtům. Studený jim je nedávám, vždycky je hned ráno vyndám z lednice, a jíme tak za hoďku, tak se ohřejou na pokojovku.

Kuželko Anetka s Matýskem jsou šikulky, napiš, jaký to je běhat za dvojčátkama. Holky, půjdete některá do vodících kšírů? Já asi jo, už se děsím až začnou. Zuzanka bude asi OK, ale Honzík je drak, toho bych snad neuhlídala ani kdyby byl sám. :D

Zatím se mějte a pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.3.08 15:22

Nisso kolik váží přesně budu vědět zítra, to jdem na tříměsíční prohlídku. Tak jsem sama zvědavá. Jsou jednovaječní, ale mě přijdou každý jiný… I když teď už se jim popravují hlavičky tak si jsou čím dál víc nemocní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.3.08 21:32

Denisko , to se teda nedivím že má Honzík hlad. My večeříme mezi pul 6 a 6 taky (kaše z 150ml MM+50-100ml MM jak kdy)a na noc kojim kolem pul 9. To u toho nekdy usnou,ale napijou se dost si myslím.
My zuby nic! Děsím se,co bude až nám polezou. Ještě se třeba ráda vrátím k nočnímu kojení :-)
U nás je Anetka šikovnější,takže ta je na kolínkách tak 20× za den,Naty moc ne. Na vaši radu ji dávám ručky více pod sebe a funguje to,hned zvedne bříško a péruje. Ale vydrží tam max. půl minuty a je zas na břichu.Podle mě musí posílit ručky, aby na kolínkách vydržela a posléze se vydala kupředu .
Honzík je šikula,že se postavil,to u holek teda nehrozí. Když je držím v podpaží tak stojí,Any zas líp,ale podlamují se jí kolinka ještě. Pokrok udělaly v sezení,už nejsou tak moc vratký,ale moc je neposazuju,když se to nemá …Ale podle mě se trochu trénovat musí.

Myšáčku , my jsme taky jednovaječné a ještě kluci od Janči - letadla, jinak samé dvoj- (Jani, jak se máte? Už dlouho jsi tu nebyla, tak snad Tě jen kluci prohánějí, že nemáš čas písnout a nic vážného).
Holky jsou ale taky každá jiná. Zítra určo písni váhy a míry z kontroly! Paí doktorka vám řekne jestli lezou zoubky,či ne. Nám furt říká,tady to ještě na zuby nevypadá,bojím se aby jim někdy vůbec vylezly :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
11.3.08 21:48

Ivuško neboj se, zoubky Vám určitě vylezou. neznám nikoho, komu by nevylezly.
A k tomu lezení. Holky jsou šikulky, ještě jim není ani 8 měsíců a už se houpou na kolínkách. To my začli až v 9 měsících.
Zato teď je to fofr, během pár dnů takové pokroky. Tak se neboj, určitě to přijde taky rychle.
A na sezení mají taky spoustu času. Naši sami taky nesedí, neudrží stabilitu, i když je taky občas po:,–(ím, aby věděli o co přichází a motivovalo je to. :D Rehabka nám říkala, že dneska se běžně dítě samo po:,–(í až v 10 měsících, a když dřív, tak jsou to prý borci.
Viky nám taky seděla v 7 měsích sama a v poho, ale ona vůbec nelezla a hned chodila. Jenže já to u ní vůbec neřešila a měla jsem hlavně čas se jí věnovat a pořád být jenom u ní a když chtěla chodit, tak jí držet a to se pak děťátko jinak rozvíjí. Kdepak, tihle se to musí všechno naučit sami. 4 ruce prostě nemám. :D
K té večeři. Dneska zase jedli kolem půl 6 - do 6 . O půl 8 Zuzka pila asi 5 min, Honzík nic. Prostě nemá čas. Zkusili jsme mu dát i Nutrilon, ale ani si necucl, jenom žužlal flašku. Prostě nevím, proč večerní pití bojkotuje. Přitom ještě nedávno pil o mnoho víc než Zuzka a to i čaje, ale teď skoro vůbec nepije, a je to znát i na plínkách. No nevím, říká se, že kojeným dětem stačí i jenom to MM, ale jak to má člověk vědět přesně, když neví, kolik dítě vypije? Ach jo, je to trápení.
Každopádně kaká v pohodě, nějak dehydratovaně taky nevypadá, tak doufám, že je to jen obdobím a brzy se zase rozpije. Jinak se mi ztratí mlíko a bude mít hoch šlus........

Papa Nisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
12.3.08 10:31

Zdravíme po kontrole

Ahojky, nemám moc času. Kluci sou dneska nějak blbě naložení… Tak jdu krmit až budou v limbu tak se ozvu :)

Dnes jsme byli na kontrole. Kluci jsou ok, ale s očkováním se počká do 4.měsíce.

http://rodina.cz/…ce_1_m_1.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
12.3.08 11:26

myšáčku vám už lezou zoubky 8O 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.3.08 11:53

HOlky, s tím pitím, já myslím, že pokud se kojí, tak nemusíme mít strach, že by měli málo tekutin, ne? Já jim sice zkouším dávat i čaj, ale s tím si spíš jen hrajou, tomu se nedá říkat pití, spíš to všechno vycourají.
A Fany přes den taky mnohdy odmítá kojení, prostě nemá čas:)

A v noci to máme následovně - mlíko kolem 8, pak většinou kolem 11, pak ještě jednou vnoci a pak mezi 6 až 7. Takže já si o prospaných nocích můžeu nechat jenom zdát :lol:

A s tím lezením, sezením atd. já myslím Ivuško, že jste úplně OK, holky už začínají, to už dlouho trvat nebude, u nás Vojta pár dní péruje na kolínkách a včera se začal přitahovat ručkama a to jsou kluci o měsíc starší!! Rehabka na to, že je to ok, že o to rychleji mu to pak všechno půjde.
K tomu sezení, já bych teda neposazovala, u Fanyho to celkem trvalo než začal sám sedět, to už lezl, stoupal, myslím, že je fakt lepší je nechat, až se to naučí sami. Ikdyž se budou posazovat, tak jim to nepomůže k rychlejšímu naučení se, to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.3.08 14:40

Ahoj holky,
Mašáčku gratuluji k třem měsíšninám. kluci mají nádherné váhy, tak jen tak dál.
Pepen my to sezení taky nějak neřešíme. Spíš večer před koupáním, když už jsou protivní, tak si k nim chviilke denu a jednoho nebo druhýho si po:,–(ím na sebe nebo před sebe a oni si hrajou, protože je to pro ně změna polohy. Jinak na to nemám moc času sedět u nich a držet je. Rehabka říkala, že je můžeme nechat sedět na sobě, když sedíme jako v tureckým sedu a jemně se i s nima pohupovat ze strany na stranu. Asi jim to nějak pomáhá, ale to nevím.
To taky moc neděláme, protože není moc kdy.

Holky, Honzík od nynějška pořád stojí. Čekám kdy si nabije kokos, protože to ho nemůžu nechat ani na chvilku o samotě. Vytáhne se o všechno, až koukám, jakou má sílu. A jak je šťastnej, že to dokázal..... :D

Dneska jsme tu měli návštěvu - holčičku, která se narodila stejně jako my. O den později jak naši a termín porodu měla taky o den dýl. Takže byla taky 36+0. No a když se narodila, tak měl jenom 2 kg a vůbec nechtěla jíst, tak měla sondičku a na JIP byla dokonce o týden dýl než my. No zato teď. Už sama sedí, leze po kolenou a za ruce i chidí. Úplně jak o mnoho starší dítě. Ti naši na ní jenom koukali. No ale Honzík hned na to konto odkoukal to stání a už to dělá taky.
Malá jim sedí a leze po 4 od 2.1., takže někdy od 7 měsíců. 8O Kdo by to byl řekl do toho maličkýho 2 kg tvorečka. :D

Pepen já jsem jim dneska zkusila udělat to pitíčko sladší (máme Meruňkový nápoj od Hippu - není to zrovna ideální, ale nic jinýho vůbec nechtějí pít) a Zuzka hned vysosla půl lahvičky. Jsou to chytrolínci, když jim to nechutná, tak to pít nebudou. Akorát Honzík opět!!!! nemá čas pít, protože musí pořád někde stát. Tak nevím, co s ním. Snad to brzy přejde. :D

Pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.3.08 14:42

Sorry, ale píšu jak pr........
Prostě to už je ta kojo demence. Snad to přečtete a co ne, tak si domyslíte.
 pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
12.3.08 20:04

Ahoj holky!!
Jen vás jdu rychle pozdravit a hlavně přivítat novou dušičku. :wink: Jsem totáně unavená. Malá se 2 noci po sobě vzbudila a měla vyspáno. Kvůli tomu, aby nebudila Lukyho, skončila u nás v posteli :roll: , tam pak cca 2 hodiny řádila jak tajfun, dokud doslova nepadla vysílením. Na dnešní noc ji trochu omlouvá to, že dostala hnusný kašel (hrozně sípala a kvůli tomu se vzbudila), ale i tak je to rošťanda. Doufám, že dnes už bude spát líp.

Myšáčku - také tě tu vítám!!!! :D Máš krásné kluky a jsou to fakt šikulkové!!!!!!

Ivuško - u nás je to s teplotou jídel obráceně. Děti mají rády všechno studené nebo max. na pokojovku. Jakmile je jídlo normálně teplé, Luky hned křičí „holký“ (l=r) a odmítají to jíst. Takže třeba jogurt zá:,–(ně z ledničky, obídek nandavám předem a nechávám vychladnout a pevně věřím, že je to časem přejde. :? :?

Vodící kšíry - holky, jestli o nich uvažujete, pořiďte si je hned, jak vám děti začnou chodit!!! Já jsem pořád váhala, připadalo mi to hrozný, ale teď bych je brala všema 10!!!!!!!!!! Jenomže teď už mi děti připadají jako takové osobnosti, hodně si prosazují svojí, vztekají se, neumím si představit najednou je připoutat vodítkem. Kdyby na to byly zvyklý od začátku, možná by to šlo. V kočárku moc být nechtějí, moc rádi chodí na procházky pěšky. Jenže bydlíme ve staré části města, kde většinou nejsou chodníky, dokonce ani přechody, z vrátek vylezeme rovnou do silnice, provoz je tu docela slušný. Broučkové sice (kupodivu) už chodí docela pěkně za ruce, ale přece jen je kolem spousta lákadel - pejsek za plotem přes silnici, tu proběhně kočička atd. atd. a udržet je pak u sebe je občas problém. Prostě sama jsem si s nima jít ještě netroufla, stále se odhodlávám. Cca 1× týdně se mnou chodí moje mami, o víkendu občas manža (pokud není zrovna ve škole), jinak stále kočárkuju a dost mě to štve. Stále přemýšlím o tom, jak s nima budu chodit do obchodu. Lukášek je vážně divoch, je to taková neřízená střela. Asi bych s ním měla co dělat, i kdyby byl jen sám. A Nikolka nechce zůstávat pozadu, ve všem ho hrozně napodobuje. Být sama, je to andílek. :lol:

Musím končit, zase jsem přijdu nakouknout!!! papa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
12.3.08 20:13

Ahoj holky,tak se zase hlásím,nějak nestíhám,ale to asi všechny,co?? No,mí starší měli minulý týden prázdniny,takže byl frmol,a tenhle týden mají prázdniny zase manželovy děti a jsou u nás,takže zase lítačka,a příští týden zase velikonoční prázdniny,a zase budu uvázaná k plotně,navíc,se mi před 14 dny rozbila myčky,minulý týden si jí odvezli,a zítra ji už mají dovézt,to je hrozný,já se pořád máchám ve vodě a meju nádobí,už mě to s… :twisted:
Jinak,Domík ještě stále bere antibiotika,byli jsme na rentgenu,a tam zjistili,že má zápal plic,bere už třetí atb během měsíve,hrůza,doufáml,že tentokrát už zaberou a budeme mít klid,Filda už je zdravý,jen teď měli oba horší krevní obraz,tak musíme příští týden na kontrolní odběry a taky na rentgen plic s Domčou.
Prostě nemůže být chvíli klid,navíc,Adámek mi začal stávkovat se školou,pořád brečí,že je mu špatně,že ho bolí bříško,má nervy v kýblu,a včera přišel a záda má samou modřinu,no,co myslíte,jasně že ho tam nějakej parchant mizernej šikanuje,tak jsem si tam dneska došla,a vytmavila to i jemu i učitelce,a Adámek nebude zatím nějakou dobu(možná napořád)chodit do ružiny a na obědy,pro něj je to prima,ale zase další lítačka k tomu všemu navíc,no,co se dá dělat,že jo??
Taky máme od minulého týdn e jeden zoubek,Domča a už ho má venku celý a když se směje,vypadá to srandovně,Filda nevypadá,že by mu něco rašilo.
Taky vítám novou maminku myšáčka,koukala jsem na tvé www,a musím říct,že je máš mooc krásně udělané a zdokumentované,dostalo mě to video s těmi pohyby,to mě vůbec nenapadlo to natočit,aq přitom je to krásně vidět,viď??
Nisso ,my taky museli zezačátku abych kluky donutila pít čajík nebo šťávičky sladit,ale jak si zvyknou na pravidelný přísun tekutin,tak jim ten cukr zase postupně odebereš a budou pít i nesladké,uvidíš.
Jinak vám musím říct,že vám tak závidím vaše lezoucí a stojící dětičky,já vím,že ještě máme čas,ale oni jsou strašně líní,otočit se umí,ale nedělají to,jen tak jednou za den se mrsknou a otočí a hned řvou,že jim to nejde zpátky,přitom ti starší kluci byli tak šikovní,no,snad taky dospějou k nějakému většímu pohybu,Filda ještě se všelijak posunuje po boku a taky zádech a když se otočí,ale Domča leží většinou jak pytel brambor,až si říkám,je to normální,co myslíte??
A s tím jídlem,to je snad jediné,co máme v pohodě,kluci vlastně už od těch 8 týdnů papkali v 18 a pak kolem 232 když jsme šli spát,ale od těch 4,5 měsíce po kaších spí celou noc bez jídla,dokonce jeden čas nechtěli ani mlíčko v těch 6-7h.ráno,ale už jsem je to naučila,aby měli ještě taky mlíko,potřebují ho.No,jsem zase napsala román,taky mi někdo kňučí v ložnici,tak se mějte zatím,letím k tomu co tam brečí,pa Míša a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.3.08 22:19

Nisso, tak jak to popisuješ, tak Vojtu taky někdy „posazuju“, vlastně se ty zádíčka opírají o tvůj hrudník, že. Tak to jo, to je v pohodě.
U nás Fany jakmile si jednou stoupl, tak vstává taky všude, po všem se sápe - to se nedá uhlídat. Dal si na kokos už tolikrát, ale taky už se naučil padat tak, aby to bolelo co nejmíň, takže v pohodě.
Já už kluky nesrovnávám, jsou jak den a noc - F. lezl v 7 měsících, na konci 7. se postavil, v 8. měs. sedí, no a bude jim 9. a Vojta se zařne plazit :lol:

Míšo, to si teda užíváš, ach jo. No jo hodně dětí, hodně starostí, ale taky radostí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.3.08 22:22

Míšo, a ptyel brambor, to mi silně připomíná našho Vojtu, on prostě ležel a koukal - až teď poslední měsíc je aktivnější. Ale dr říkala, že má zase dobrou jemnou motoriku - bodejť by ne, kroutit ručkama není taková námaha :lol:
ale kdyžtak hoď řeč s dr, pro klid duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová